Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Roborock S8 Max(V) Ultra: újabb prémium robotporszívókkal támad a gyártó

Újabb innovatív robotporszívókkal lepte meg közönségét a Roborock, így aki szívesen válogat a prémium kategóriából, érdemes megismerkednie az S8 Max Ultrával és az S8 MaxV Ultrával, mert érdekes újdonságokat szeretnének bevezetni a piacra.

Mint robotporszívó tesztünkből is kiderült, a Roborock S8 tavaly az egyik legjobb választás volt a felsőkategóriás eszközök piacán, így nem meglepő, hogy továbbfejlesztett prémium modelljeivel ismét felhívta magára a figyelmet a gyártó.

Roborock S8 MaxV Ultra

A Roborock S8 MaxV Ultra egyik legnagyobb újdonsága a kinyúló oldalkefe lett. Segítségével a robot még az olyan helyeken – például sarkokban – is képes feltakarítani, ahová korábban semmilyen formában sem ért el.

A gyártó kiemelte, hogy ez a technológia hosszú ideig csak a prémium robotporszívók kiváltsága lesz, hiszen ezzel és a 10 000 Pa szívóerővel az S8 MaxV Ultra például egy egészen új szintre emelte a takarítás minőségét.

Az eszköz saját hangasszisztenst és egy kamerát is kapott, amivel lehetőség van a mesterséges intelligencia segítségével egy egészen új szintre emelni az akadályelkerülést, de akár videohívásokat is bonyolíthatunk vele szükség esetén.

Alapos frissítésen esett át mindemellett a felmosó funkció. A vibrációs felmosópárna percenként már 4000-szer képes rezegni a hatékonyabb munkavégzés érdekében, és akár 20 mm-re is felemelkedik a padlótól, ami a korábbi modelleknél csak 5 mm volt. 

A porszívó kapott még egy az oldalkeféhez hasonló extra párnát, amivel sokkal nagyobb felületet tud lefedni, így a falak és a bútorok közelében egyaránt hatékonyan fel tud mosni.

A robotporszívó mindezt egy továbbfejlesztett RockDock Ultra töltődokkolóval koronázta meg. Ez a kiegészítő segít a portartály kiürítésében, automatikusan feltölti a víztartályt és mivel csatlakoztatható a lakás vízhálózatához, akár forró vízzel is ki tudja mosni a mopot, majd meleg levegővel megszárítani azt.

Külön kiemelendő még a robotporszívó kapcsán a Matter-támogatás. Segítségével könnyedén adhatunk parancsokat a robotporszívónak az olyan Matter-kompatibilis platformokon, mint az Apple Home. 

Az eszköz ráadásul saját hangasszisztenssel is büszkélkedhet (ő lesz Rocky), amely be lett építve a robotba, így közvetlenül is tudunk majd egyszerűbb hang alapú parancsokat adni neki.

Roborock S8 Max Ultra

Az elhangzottakkal szemben a Roborock S8 Max Ultra alacsonyabb árkategóriát kínál ugyan, de ezért némi kompromisszumot is kíván. A VibraRise 3.0 felmosórendszerről természetesen itt sem kell lemondanunk, sőt a kinyúló robotkarra szerelt oldalkeféről sem, azonban a szívóerő terén már meghúzták egy kicsit a nadrágszíjat.

Ez a készülék ugyanis „csak” 8000 Pa szívóerőt vonultat fel, nem rendelkezik sem saját hangsegéddel, sem Matter-támogatással, de a legnagyobb hiányt alighanem a kamera elvétele jelenti majd, hiszen ezzel az intelligens akadályfelismeréstől is elbúcsúzhatunk.

A fejlett navigációs rendszernek köszönhetően a Roborock S8 Max Ultra azért így is kimagasló tulajdonságokat képvisel mind a feltérképezés, mind a munkavégzés tekintetében, sőt az újgenerációs dokkolót egyaránt tartalmazza, benne önürítő, öntisztító és önszárító funkciókkal.

Ár és megjelenés

Ha megtetszett volna valamelyik a két új prémium kategóriás Roborock robotporszívó közül, a végére maradt még egy nagyszerű hírünk: mindkét eszköz 2024 áprilisában kerül a boltok polcaira.

Az árcédula tekintetében a Roborock S8 Max Ultra 1600 dollárba (nagyjából 560 ezer forint), a Roborock S8 MaxV Ultra pedig 1800 dollárba (630 ezer forint) kerül majd.