Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Roborock V20: minden eddiginél jobb navigációt ígér a gyártó legújabb robotporszívója

Utoljára frissítve:

Három robotporszívóról is lerántotta a leplet a Roborock, amelyek közül valójában egy lett igazi meglepetés: a navigációban kiemelkedő tulajdonságokra képes V20.

Egy saját konferencia részeként a Roborock három új robotporszívót is bemutatott a nagyvilágnak, amelyek közül a V20 modell tekinthető igazi újdonságnak, mellette azonban megtudtunk néhány friss információt az Európába is érkező S8 MaxV Ultráról, valamint a P10S Pro-ról. Lássuk a legfontosabb részleteket!

Roborock S8 MaxV Ultra

Bár a gyártó G20S-ként hivatkozott rá, de tudni kell, hogy ez a Roborock S8 MaxV Ultra kínai neve, és mint kiderült róla: Európában is megjelenhet, méghozzá várhatóan már áprilisban, 1499 eurós árcédulával.

Az eddig ismert részletek mellett (vibrációs felmosó, mini forgó oldalkefe, RoboDock Ultra öntisztító és önürítő rendszer) megtudtuk, hogy a robot a fejlett Reactive AI 2.0 technológiát használja majd, ami képes lesz felismerni a padló típusát, és ehhez optimalizálni a munkát.

Ezen felül a mesterséges intelligenciára épülő technológia a Pet Snap funkcióval és a beépített kamerával képes megkeresni és lefotózni kedvenceinket a lakásban, aminek biztosan nagyon örülnek majd a kisállattulajdonosok.

Roborock P10S Pro

Az európai piac számára különösen releváns bejelentés volt még a Roborock P10S Pro. A gyártó már korábban megerősített szinte mindent a termékről, de az eseményen hangsúlyozták, hogy a FlexiArm kialakítás egy újabb szintre lép a készülékházból kinyúló oldalkefével és felmosóval, hogy az eszköz minden szennyeződéssel és sarokkal könnyedén meg tudjon birkózni.

A P10S Pro Kínában már most elérhető, és várhatóan az öreg kontinensen is megjelenik majd, de hogy mikor és milyen árcédulával, azt még nem tudni.

Roborock V20

Az esemény legnagyobb újdonsága a Roborock V20 bemutatója volt. Ez az innovatív és többfunkciós robotporszívó az első lesz a sorban, amelyik képes ötvözni a 3DToF technológiát a LiDAR navigációs rendszerrel, ami pontosabb és precízebb tájékozódást ígér.

A gyártó szerint a V20 minden eddiginél precízebben fel tudja ismerni a gyerekjátékokat és a vezetékeket, miközben ultravékony, mindössze 8,2 centiméter magas lesz és FlexiArm technológiával rendelkezik, így forgó keféivel hatékony tisztaságot ígér a sarkokban.

Ezen felül 10 000 Pa szívóerő, valamint öntisztító és önürítő rendszerrel ellátott dokkolóállomás is tartozik majd az eszközhöz – kétféle változatban, amelyek közül az egyik csatlakoztatható lesz az otthoni vízhálózathoz –, miközben a porszívó akár a 140 négyzetméteres lakásokban sem vall kudarcot.

Sajnálatos, hogy a gyártó egyelőre csak Kínában tervezi kiadni ezt a készüléket, de mint a legjobb Roborock robotporszívók többsége, úgy várhatóan ez sem marad meg sokáig régióexkluzívnak.