Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Ruhagőzölő, kézi gőzölős vasaló – 2024 legjobbjai

Utoljára frissítve:

A legjobb ruhagőzölőt keresed? Átfogó vásárlási tanácsadónkból ötletet meríthetsz a legszuperebb készülékek kapcsán! Ismerd meg az ajánlott kézi gőzölőket és a vasalás modern módját!

A ruhagőzölő rengeteg néven ismert, gyakori elnevezés például a kézi gőzölős vasaló, a kézi gőzölő, de a gőzvasaló, sőt még gőzölő sem ritka. Egy ilyen praktikus készülék bármely háztartásban elkélhet, ugyanis nagy segítségünkre lehet, ha az a célunk, hogy gyorsan felfrissítsük ruhánkat. A klasszikus vasalási procedúra helyett erőfeszítés és különösebb előkészületek nélkül simíthatjuk ki a különböző szöveteket kizárólag vízgőz segítségével. Sokan függönyt, de kanapéhuzatot is kigőzölnek.

Fontos kiemelnünk, hogy ezek a készülékek nem hasonlítanak a vasalókra, legfőbb rendeltetésük, hogy egy-egy blúzt, inget nyomás és vasalódeszka nélkül, mindössze a forró gőz segítségével megszabadítsunk a gyűrődésektől. Az eszközök velejárója, hogy kisebb tartállyal rendelkeznek, tehát több ruhadarab gőzölése esetén újratöltés szükséges. Persze léteznek nagyobb kapacitásúak, melyekkel akár 30 percig is gőzölhetünk.

Tartalomjegyzék

A legjobb ruhagőzölők (2024)

Következzenek az ajánlott készülékek, a szokásos Teszt Plusszos stílusban, közérthető formában. Feltett szándékunk, hogy segítsünk a legjobb döntést meghozni. Ennek örömére egy csokorba gyűjtöttük a legjobb ruhagőzölőket.

Írásunkat szokásosan alapos kutatás előzte meg, hazai és nemzetközi tesztek, hiteles vásárlói tapasztalatok alapozták meg. 

Russell Hobbs 28040-56 SteamGenie Aroma HandGarm

A mi választásunk

Előnyök
 • 1800 W-os teljesítmény
 • Illatadagolóval rendelkezik
 • Kerámia gőzölőlap
 • Gyors felmelegedési idő (45s)
 • 200 ml-es víztartály (kivehető)
 • Plusz tartozékok a különböző anyagokhoz
 • Automatikus kikapcsolás
Elérhető itt
Árukereső.hu
alza.hu

A nagy teljesítményű SteamGenie Aroma HandGarm gőzvasalóval könnyedén eltávolíthatjuk a makacsabb gyűrődéseket is. Legjobb segítőnk lehet a „vasalásban”, hiszen megbirkózik a legkülönfélébb anyagokkal: nemcsak a pamuthoz, hanem a poliészter, elasztán alapanyagú ruhaneműk gőzöléséhez is igénybe vehetjük. 

Kellemes illatú, gyűrődésmentes ruhák pillanatok alatt

Az illatadagolóval ellátott kézi gőzölő kellemes friss illatot kölcsönöz ruháinknak a gőzölés során. Sőt, a kanapénk, a régen használt ágyneműnk, de még a díszpárnáink is illatozhatnak. A hatékonyság mellett kíméletes is legkedvesebb darabjainkkal, erről gondoskodik a kerámia gőzölőlapja, amely gyűrődésgátló bevonattal rendelkezik, hogy még az embert próbáló gyűrődéseket is kisimítsa. A bevonatban lévő szövetkondicionáló adalékok az anyagba jutva elősegítik a lágyítást, ezáltal a gyűrődések könnyebben eltüntethetők.

A nagy teljesítményű készülék kivehető víztartállyal teszi komfortosabbá a használatot, ezzel is könnyebb utántöltést biztosítva. Továbbá a kényelmünket szolgálja a gyors felmelegedési idő, illetve a 3 m-es kábel.

Praktikus tartozékok az anyagok függvényében

A Russell Hobbs kézi ruhagőzölőt választva plusz kiegészítőket is kapunk, melyek bevethetők a finomabb, kényesebb anyagokhoz, a kárpitokhoz, illetve egy szöszeltávolító fej is a birtokunkba kerül. A finom anyagokat kezelő fej illatadagolóval ellátott, ezáltal hatékonyan elejét vehetjük a kellemetlen „szekrényszagnak” is. A vertikális gőzölés funkcióval tökéletes formába hozhatjuk a zakókat, ingeket is. 

Tefal DT9100E0 Access Steam Care

A felső kategória képviseletében

Előnyök
 • Folyamatos magas gőzteljesítmény (30g/perc)
 • Függőleges vasalódeszkával vásárolható
 • Háromféle gőzbeállítás
 • Öntött alumínium kerámia bevonattal
 • Kétféle plusz kiegészítő (vastagabb és vékony anyagokhoz)
 • 200 ml-es víztartály (kivehető)
 • Nemesacél kampó tartozék (ajtóra akasztható)
 • 15 év javítási garancia
Elérhető itt
Árukereső.hu
alza.hu
homeandcook.hu

A megbízható márka DT9100E0 Access Steam Care ruhagőzölője a kézi gőzölős “vasalás” még kényelmesebb módját ismerteti meg velünk. Ugyanis a készülékhez rendelhetünk függőleges, felakasztható vasalódeszkát, nemesacél kampó tartozékkal, így tulajdonképpen bármelyik helyiségben praktikusan megoldhatjuk a ruháink gőzölését. Felakaszthatjuk az ajtóra, a szekrényre a hozzá tartozó deszkát, és máris nekikezdhetünk a vasalás modern technikájának.

Emeljük magasabb szintre a gőzölős vasalást!

A Tefal 15 év javítási garanciája már önmagában is igen vonzó, persze nem mehetünk el szó nélkül a csúcskategóriás készülék kínálta előnyök mellett sem. Nagy teljesítményű, háromféle gőzbeállítást tesz lehetővé, ráadásul kétféle tartozék is jár a klassz kézi ruhagőzölő mellé: egy kefés toldóelem a vastagabb textíliákhoz, illetve egy hosszabbító kiegészítő a kényes ruhadarabokhoz. 

Az intenzív teljesítmény eredményeképpen nemcsak a kellemetlen szagoktól szabadulhatunk meg, hanem a kórokozók és atkák jelentős részétől is. További előnye, hogy páralecsapódás nélküli gőzölést magas hatékonyság mellett élvezhetjük, s rögtön a simítást követően felvehetjük a gyűrődésmentes ruhánkat.

Bármilyen típusú szövethez ideális

A Tefal Access Steam Care készülékkel még a kényesebb ruhadarabjainkat is kigőzölhetjük, akár a kedvenc selyemblúzunkat is. Ezzel a praktikus gőzvasalóval a megszokott rutin is megtörhető, hiszen a ránctalan ruhákkal gyorsan menetre kész outfitet teremthetünk.

Tefal DT7130E1 Access Steam Easy

Sokoldalú választás

Előnyök
 • Szennyeződéseltávolító tartozékok
 • Kifejezetten ajánlott kisállattartóknak
 • Extra gyors felmelegedés (15 s)
 • Hasznos akasztó kiegészítő
 • 15 év javítási garancia
 • Praktikus kiegészítők: mikroszálas kefe kényes darabokhoz, klasszikus kefe vastag szövethez
 • Felakasztható kampó a könnyebb gőzöléshez
Elérhető itt
Árukereső.hu
alza.hu
homeandcook.hu

Ahogyan a neve is utal rá a Tefal DT7130E1 Access Steam Easy kézi gőzölővel könnyen gyűrődésmentessé varázsolhatunk bármilyen textilt, ráadásul a pornak, a szöszöknek és a hajszálaknak is búcsút inthetünk. A gőz természetes erejét kihasználva nemcsak a mikroorganizmusok 99,99 %-ától szabadulhatunk meg, hanem a mélyen szövetekbe ivódott kellemetlen szagoktól is.

Hosszan tartó frissesség, gyűrődések nélkül pillanatok alatt

A Tefal 2022-ben piacra dobott készüléke tökéletes választás kisállatok mellé, hiszen a segítségével hatékonyan eltávolíthatjuk a ruhákra kerülő szőrszálakat, ehhez mindössze speciális szennyeződéseltávolító tartozékot kell igénybe vennünk. 

Bármilyen típusú szövetet kigőzölhetünk általa, ráadásul pillanatok alatt, ugyanis 15 másodperc alatt felmelegszik, és máris megkezdhetjük az örömteli „vasalási” procedúrát modern formában. Mikroszálas tartozékával kíméletesen, mégis hatékonyan megtisztíthatjuk és kisimíthatjuk bármelyik textilünket. A vastagabb szövetekhez pedig a hagyományos kefefejet alkalmazhatjuk. Számos hasznos kellék teszi még komfortosabbá a használatát, például a kampó, amellyel a ruhadarabokat felakaszthatjuk.

Ruhasimítás és tisztítás eredményesen

A Tefal Access Steam Easy készüléket választva a vasalásról alkotott képünk örökre megváltozik, a kézi gőzölős megoldással egyszerre lehetünk gyorsak, hatékonyak, miközben higiénikus, friss, gyűrődésmentes ruhákat biztosíthatunk. Bármilyen típusú szöveten alkalmazhatjuk.

Electrolux Refine 600 E6HS1-2EG (910003624)

Megfelelő ár-érték arány

Előnyök
 • 1200 W-os készülék
 • Egyenletes gőzáramot biztosít
 • Védőkesztyű
 • Speciális kefefej vastagabb szövetekhez
 • 3 m-es kábellel nagyobb fokú szabadság
 • 0,1 l-es kivehető víztartály
Elérhető itt
Árukereső.hu

A Refine 600-as gőzvasalóhoz egy speciális kefefej is jár, amellyel a vastagabb szövetek kezelése is megoldható, például kedvenc farmerünk kigőzölése sem okoz gondot. Az Electrolux ruhagőzölőt választva egy védőkesztyű is birtokunkba kerül, amellyel kezünk védelméről is gondoskodhatunk.

Akár a függönyöket is frissebbé varázsolhatjuk!

Nem csupán az általunk viselt ruhákról gondoskodhatunk, hanem a díszpárnákat, függönyöket is kigőzölhetjük, ezzel hosszan tartó frissességet, optimális higiéniát biztosíthatunk. A praktikus eszközzel véget vethetünk a textíliák kellemetlen szagának, de egyúttal a mikroorganizmusok jelentős százalékát is eltávolíthatjuk. A Refine 600-as készülékkel a nehezen hozzáférhető felületek kezelése sem okoz nehézséget, köszönhetően a 3 m-es vezetéknek. 

Kifogástalanul sima, gyűrődésmentes ruhák 

Az 1200 W-os gőzvasalóval könnyedén kisimíthatjuk a ráncokat néhány perc alatt, így a klasszikus vasalás helyett egy modern megoldás révén hozhatjuk kiváló formába kedvenc darabjainkat. Az Electrolux kézi gőzölő minden szövethez alkalmazható, vagyis a kényes, finomabb blúzok, nyári ruhák károsodásától sem kell tartanunk. Legyen szó gyapjúról, selyemről vagy szintetikus anyagokról. Az egyenletes gőzáram révén tökéletes végeredményt kaphatunk. 

Nincs idő a mosásra? Vessük be a forró gőz erejét!

A rohanó mindennapokban könnyen előfordulhat, hogy nem jut idő kedvenc szettünk kimosására, mégis szeretnénk éppen abban menni egy fontos interjúra. Ez esetben a ruhagőzölő megoldást kínálhat a kellemetlen szagok és a mikroorganizmusok eltávolítására is. Frissesség és higiénia 3 perc gőzöléssel 140 fok feletti hőmérséklettel a Refine kézi ruhagőzölővel.

Tefal DT6131E0 Access Steam First

Pénztárcabarát megoldás

Előnyök
 • 1300 W-os teljesítmény 
 • Könnyű, kényelmes készülék
 • Kompakt kialakítás
 • Igény szerinti gőzadagolás
 • Gyors felmelegedés (15 s)
 • Bármilyen szövethez ideális
 • 15 év javíthatósági garancia
Elérhető itt
Árukereső.hu
alza.hu
andreashop.hu

A Tefal legkönnyebb ruhagőzölője a DT613E0 Access Steam First, mellyel még komfortosabbá válik a kézi gőzölés folyamata. A kényelem mellett a gyorsaságért is plusz pont jár, ugyanis 15 másodpercen belül már használhatjuk is. A kompakt felépítésének köszönhetően bárhová magunkkal vihetjük, hosszabb utazások során is.

Hatékony segítőtárs a ruhagondozásban

A Tefal Access Steam First készülékkel eredményesen kisimíthatjuk az apró gyűrődéseket, s egyúttal megszabadíthatjuk ruhadarabjainkat a kellemetlen szagoktól is. Csupán néhány percünkbe kerül és friss, ráncoktól mentes szettben indulhatunk útnak. A legjobb az egészben, hogy elfelejthetjük a vasalódeszkát is. 

Tökéletes utazáshoz is

A kompakt kialakítású, kis súlyú kézi gőzölőt alkalmazhatjuk otthonunkban, akár a szoba távolabbi szegletében is, ezt lehetővé teszi 2,5 m hosszúságú kábele, de utazásaink során is magunkkal vihetjük. Helytakarékos, praktikus eszköz, melynek nagy hasznát vehetjük a mindennapos ruhaápolásban. Minden ruhafajtánál, szövettípusnál bevethetjük: kényesebb, finomabb darabokhoz, illetve vastagabb anyagokhoz, farmerekhez is ideális.

Sencor SSI 0850RS

Beugró szint

Előnyök
 • 1200 W-os teljesítmény
 • 20g/perc gőzmennyiség
 • 260 ml-es tartály
 • Hőmérséklet-szabályozás 
 • Flexibilis, speciális kábelcsatlakozás (nem gabalyodik össze)
 • Kefés tartozék vastagabb szövetekhez
 • Plusz feltét a finomabb anyagokhoz
 • Drip-Stop funkció (nem kerülnek vízcseppek a textilek felületére)
Elérhető itt
Árukereső.hu

A Sencor kézi gőzölővel a ruhagondozást praktikusan megoldhatjuk, a készülék fényjelzéssel informál minket, amint elérte az optimális hőmérsékletet. Könnyedén megoldhatjuk a folyamatos gőzkibocsátást is az erre szolgáló gombbal. További előnye, hogy 8 perc inaktivitás után automatikusan kikapcsol.

Profi segítség a szöszök eltávolítására, a szövetek felfrissítésére

Praktikus tartozékokkal még gördülékenyebbé és eredményesebbé teszi a gőzölést, vasalást. A textil fej ruhaneműk, párnák, függönyök gőzöléséhez, míg a kefés fej a szöszök, szőrszálak, szennyeződések eltávolításához javasolt. 

Kivehető, nagy kapacitású víztartályának köszönhetően hosszabb ideig, akár folyamatos gőzkibocsátás mellett is használhatjuk. Így gond nélkül felfrissíthetjük a függönyöket, párnahuzatokat, de akár az ágyneműt is. 

Drip-Stop funkció a forró víz kicsöpögése ellen

Hasznos funkciójának köszönhetően nem megfelelő hőmérséklet esetén leáll a gőzölés, így elkerülhető, hogy a forró víz kicsöpögjön a készülék talpazatából, vagyis amikor nem optimális a hőmérséklet a gőzképzéshez, aktiválódik a Drip-Stop funkció. Ezáltal hatékonyan meggátolható, hogy a szövetekre vízcseppek kerüljenek.

Jó, ha tudsz róla!

Philips STH3000/20 Series 3000

A legjobb útitárs

Előnyök
 • Könnyű, kompakt, összehajtható modell
 • Ideális utazáshoz
 • 100 ml-es víztartály
 • 20g/perc gőzölési teljesítmény
 • Bármilyen ruha- és szövettípushoz alkalmazható
 • Jelzőfény a folyamat megkezdésére
Elérhető itt
Árukereső.hu
alza.hu
pepita.hu

A Philips Series 3000-es modelljét bárhová magunkkal vihetjük, hiszen kompakt, kis súlyú, ugyanakkor összehajtható. Tökéletes társunk lehet utazásaink során a ruhagondozási teendők elvégzésében, hogy mindig a legjobb formánkat hozhassuk. Akár egy fontos konferencián kell részt vennünk, akár egy régóta várt találkozón.

A legjobb választás, ha egy hordozható típust keresünk

A Philips összecsukható kézi gőzölővel pillanatok alatt kisimíthatjuk a szállítás során keletkező gyűrődéseket, apró ráncokat. Nem utolsósorban fel is frissíthetjük a befülledt darabokat, ráadásul a forró gőz elpusztítja a baktériumok 99,9%-át. Az eredmény pedig friss, higiénikus, gyűrődésmentes ruhák.

Bármilyen szövettípushoz bevethetjük

Nem kell attól tartanunk, hogy a kényesebb darabjaink károsodnak, ugyanis a Philips gőzvasalóval a finomabb holmikat is nyugodtan átgőzölhetjük, mindössze néhány perc alatt. Mindegy, hogy zakót, inget vagy selyemblúzt szeretnénk ráncmentessé varázsolni, a kompakt kis készülékre minden helyzetben számíthatunk. 

Tefal QT2020E0 IXEO Power

Egy állványos kialakítás

Előnyök
 • 2170 W-os teljesítmény
 • Beépített okos vasalódeszka (függőleges és vízszintes vasalás, illetve 30 fokban dönthető)
 • Nagy nyomású technológia, magas gőzteljesítmény (90, de akár 200 g/perces gőzlöket)
 • Kivehető alap: bárhol vasalhatunk
 • Kerekekkel felszerelt az állvány
 • Vízkőeltávolító rendszer
 • 1,1 l-es víztartály
 • Hasznos tartozékok: speciális kefe, fogas
Elérhető itt
Árukereső.hu
homeandcook.hu

Egy állványos kialakítású, okos vasalódeszkát tartalmazó komplett vasalóállomással zárjuk a sort. A Tefal IXEO Power készüléket választva egy prémium munkaállomást is kapunk, amelynek okos vasalódeszkáját igényünk szerint 30 fokban megdönthetjük, de lehetőségünk van függőleges és vízszintes beállításra is. 

Kimagasló teljesítmény a gurulós, állványos modell képében

Amennyiben feltett szándékunk, hogy magasabb szintre emeljük a ruhaápolást, dönthetünk a magas gőzteljesítményt kínáló Tefal ruhagőzőlő mellett, amely számos praktikus tartozékkal ellátott. Nem mellesleg egy okos deszka is birtokunkba kerül. Amikor épp állvány nélkül használnánk, azt is megtehetjük, ugyanis az alapkészülék kivehető, így ott és akkor vasalhatunk (gőzölhetünk), amikor szükségét érezzük.

Az állvány kerekekkel ellátott, így ha az egész állomást vennénk igénybe, gond nélkül áttolhatjuk akár a másik szobába is.

A ruhagőzölés nagyágyúja

Az öblítéses vízkő-eltávolító rendszerének hála a karbantartása is könnyedén megoldható, ezzel a multifunkciós ruhagőzőlővel valóban mesterszintre emelhetjük a ruhagondozást. Természetesen mindenféle ruhatípusnál alkalmazható, ezenfelül otthonunkban megtalálható lakástextilek frissítéséhez is.

Melyek a gőzvasalók előnyei?

Az egyik legnyilvánvalóbb előnyük, hogy jelentős mennyiségű időt takaríthatunk meg, mivel percek alatt felfrissíthetjük és kisimíthatjuk a kiválasztott textileket. Azonnal használatra kész ruhákkal büszkélkedhetünk. Vasalódeszka nélkül is gőzölhetünk, akár a fogason, vállfán lógott ruhát is. Leterítve és lógatva is, amelyik verzió szimpatikusabb.

A kézi gőzölők folyamatos gőzkibocsátást tesznek lehetővé. A segítségükkel nem csupán gyűrődésmentessé varázsolhatjuk a szöveteket, hanem frissebbé is, a gőz erejével a kellemetlen szagok eltávolítása is egy csapásra megoldható. 

Ráadásul a baktériumok jelentős hányadától is megszabadulhatunk, ez sem utolsó szempont, ha például a kanapénkon lévő huzatot gőzöljük. Jó érzés tudni, hogy valóban tiszta, higiénikus felületen pihenhetünk. A legjobb családokban is megesik egy-egy baleset, és bár a folt eltávolítása után mindenki megnyugszik, azért nem árt némi fertőtlenítés is.

Biztonságosan, egyszerűen használhatók a kézi gőzölők. Talán gyerekkori beidegződés, de sokan félnek a klasszikus vasalóktól, nem is csoda, elég egy hosszas merengés kedvenc sorozatunkat nézve, és már meg is égettük a szövetet. Ez viszont nem fordulhat elő a ruhagőzölővel, a szöveteket optimálisan átjárja ugyan a forró gőz, de nem tesz kárt az anyagban. 

A végére hagytuk a legerősebb érvet mellettük: mindenféle ruhadarabhoz használhatók, még a kényes anyagokhoz is, mint például a selyem. Persze azért érdemes előtte tájékozódni a ruha címkéjén, illetve a gőzvasaló használati utasításában, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy bármilyen szövetet kigőzölhetünk a hasznos kis készülékekkel. Gondoljunk egy flitteres, gyöngyös ruhára, esetükben mindenképpen a gőzölős kézi eszközök nyernek a hagyományos vasalóval szemben.

Milyen ruhagőzölőt vegyek?

Alapvetően kétféle típust különíthetünk el: az egyik az állványos, nagyobb teljesítményű, amely már inkább tekinthető egy komplett gőzölőállomásnak, a másik csoport tagjai pedig a kézi gőzvasalók. Ez utóbbiak kisebbek, kompakt kialakításúak, magunkkal vihetjük az utazásaink során, de otthon is bármikor igénybe vehetjük őket. Szeretnénk a legjobb formánkat hozni egy fontos megbeszélésen vagy romantikus randevún? Nem kell őrült vasalásba kezdeni, elég, ha előkapjuk a kézi ruhagőzölőt, és máris tökéletes állapotba hoztuk a szettünket.

Ahhoz, hogy a legmegfelelőbb készülékre essen a választásunk, egyrészt ismernünk kell az igényeinket, elvárásainkat a termékkel kapcsolatban, másrészt nem árt képben lennünk a főbb technikai paraméterek kapcsán.

A készülék teljesítménye és a gőzteljesítmény is lényeges szempont a választás során. Előbbinél jelentős a szórás, átlagosan 1000-1500 W közötti gőzvasalókkal találkozhatunk, amely ideális a finomabb anyagokhoz. Az 1500 W teljesítményűek valamennyi textíliához alkalmazhatók, sőt öltönyökhöz, de még gyapjú holmikhoz is. A több mint 2000 W teljesítményű készülékek viszont már akár több réteggel is megbirkóznak egyszerre. 

Ami pedig a gőzteljesítményt illeti, minél magasabb ez az érték, annál gyorsabban és könnyebben vasalhatunk, a gyűrődéseket is hatékonyabban kisimíthatjuk. A gőzteljesítmény tehát arról informál, hogy mennyi a ruhagőzölő által folyamatosan kibocsátott gőzmennyiség. A háztartási célokra tervezett gépeknél ez 20-40 g/perc.

Nem csupán az számít, hogy milyen a teljesítmény, hanem a víztartály kapacitása sem elhanyagolandó szempont. Bár ez tulajdonképpen egyéni igényeink függvénye. A nagyobb kapacitással rendelkezők hosszabb üzemidőt tesznek lehetővé, vagyis később kell utántölteni őket. Persze minél nagyobb a tartály, annál nehezebb a ruhagőzőlő. Általánosságban elmondhatjuk, hogy egy 600 ml-es térfogat 30-45 perces gőzölést tesz lehetővé.

Ezek alapján mérlegeljünk, hogy inkább egy kompakt, hordozható, praktikus eszközre lenne szükségünk, amelyet bármikor bevethetünk vagy egy nagyobb teljesítményű, hosszabb üzemidőt biztosító, viszont kevésbé mobilis készülékre? Utazáshoz is elvinnénk? Főként finomabb ruhákhoz használnánk? Kanapéhoz, függönyhöz is? Durvább, vastagabb szövetekhez is?

Mire ügyeljünk még a gőzölő kiválasztásakor?

Egyes ruhagőzölők plusz kényelmi funkciókat is kínálnak, ilyen például az termosztát, amely lehetővé teszi a kiáramló gőz hőmérsékletének szabályozását, így a ruha típusához mérten beállíthatjuk a megfelelőt. A kényesebb anyagokhoz alacsonyabbat érdemes, míg a rakoncátlan, nehezen kezelhető darabokhoz magasabbat.

Eco-mód: Előny, ha a készülék hosszabb tétlenség után automatikusan kikapcsol, ezzel energiát spórolhatunk. 

Szintén hasznos, ha különböző gőzintenzitás-fokozatok is elérhetők. 

Automatikus tisztítás funkció: amelyik készülék rendelkezik e funkcióval, egy gombnyomással megtisztítható, így növelhetjük az élettartamát.

Egyes kézi gőzölős vasalók illatadagolóval is rendelkeznek, így tetszésünk szerinti illatfelhővel burkolhatjuk be ruháinkat, otthonunkat. 

Reméljük hasznos volt ez a kis összefoglaló, és könnyebb lesz a kézi ruhagőzölő kiválasztása. Megéri a modern „vasalási” mód kipróbálása, ugyanis jelentősen megkönnyíti a mindennapokat.