Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Ryzen 7-tel és OCuLink-támogatással jön a Minisforum UM780 XTX mini PC

Újabb nagy tudású, elsődlegesen a gamerek igényeihez igazított mini PC-t dobott piacra a Minisforum, akik kimagasló hardveres tudással és OCuLink-támogatással vértezték fel az apróságot.

Minisforum HX77G tesztünk óta óriási rajongói vagyunk a gyártó nevéhez fűződő mini számítógépeknek, hiszen nemcsak a minőség, hanem az ár-érték arány tekintetében is képesek voltak lenyűgözni minket.

Ennek fényében különösen jó hír a nagy tudással rendelkező mini gamer PC-k kedvelőinek, hogy a Minisforum piacra dobta soron következő nagyágyúját, ami UM780 XTX név alatt érkezik, az egyik legnagyobb extrája pedig az OCuLink-támogatás lesz.

AMD Ryzen 7 7840HS APU biztosítja az erejét

A mini PC kapcsán az első és legfontosabb dolog, amit ki kell emelni, az a Ryzen 7 mobil CPU alkalmazása. Az AMD Radeon 780M integrált grafikus kártyával kiegészülve ez a lapka 8 darab Zen 4 processzormagot kínál 16 szálas megoldással, valamint 5,1 GHz-ig húzható órajellel.

Amint azt a Minisforum PC-itől megszokhattuk, a memória tekintetében többféle konstrukciót kínálnak. A SO-DIMM DDR5 foglalatba ennek megfelelően akár 96GB RAM-ot is rakhatunk (5600 MHz-es órajellel), de rendelés esetén kezdetben csak 32 és 64GB-os modellek közül válogathatunk, méghozzá 1TB-os SSD-vel kiegészülve.

Az OCuLink-támogatás szinte határtalan grafikus teljesítményt ad a kezünkbe

Gamer mini PC-ként az integrált grafikus lapka láttán sokan talán felhúzták a szemöldöküket. Ezt szeretné ellensúlyozni egy kicsit az eszköz az OCuLink-támogatással, ami egy a Thunderbolt-csatlakozónál is nagyobb sávszélességre képes interfész.

Lényege, hogy segítségével akár nagy teljesítményre képes grafikus kártyákat, akár még egy RTX 4090-et is bátran hozzáköthetünk az eszközhöz úgy, hogy közben nem lesz szükségünk kompromisszumokra.

A termékdizájn nagyon ütős lett

A Minisforum UM780 XTX a termékdizájn tekintetében ismét látványos és kompakt lett, a tigrisfej használata pedig nagyszerűen prezentálja a benne lakozó erőt. 

Mindezt rengeteg csatlakozóval dobta fel a gyártó – garantáltan semmiből sem szenvedünk majd hiányt –, méghozzá egy olyan hűtőrendszerrel, aminek hatékonyságát a folyékony fém, a nagy teljesítményű ventilátor és a hővezető csöves rendszer triumvirátusa adja.

A Minisforum UM780 XTX ára

A gyártó újdonsága már előrendelhető várhatóan év végi szállítással, a barebone kiadást átszámítva már 170 ezer forint körül elérhetjük, és míg a 32GB-os modell 220 ezer-, a 64GB-os 255 ezer forintba kerül előrendelésben.