Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Samsung Galaxy Fold6 & Flip6: bemutatták a gyártó legújabb hajlítható okostelefonjait

Tovább folytatja hajlítható kijelzős telefonjainak fejlesztését a Samsung, akik bemutatták a Galaxy Fold6-ot és a Galaxy Flip6-ot is. Lássuk, hogy mit tudtunk meg róluk!

A hajlítható kijelzős modellek már hosszú évek óta a prémium kategóriát képviselő legjobb Samsung telefonok közé sorolhatók, így nem csoda, hogy a gyártó bemutatta a Galaxy Fold és a Galaxy Flip termékek hatodik generációját. Lássuk a részleteket!

Samsung Galaxy Fold6

A külsőségek tekintetében a Samsung csak finomhangolásokat hajtott végre a Galaxy Fold6-tal – kicsit magasabb és vékonyabb lett –, de belül már nagyobbak az eltérések, hiszen a Snapdragon 8 Gen 3 csúcslapka dolgozik benne 12 GB RAM és egy új hűtőrendszer társaságában.

A 120 Hz-es AMOLED panelek is maradtak, de fénysűrűségük és felbontásuk nőtt, sőt a külső kijelzőnél már 6,3 hüvelykes képátmérőről beszélhetünk, azonban sem a csatlakozók, sem a hangszórók nem változtak, sőt az ujjlenyomat-olvasó is megmaradt a bekapcsoló gombon.

A zsanér szintén a Fold5-nél megismert – egyébként kiváló – megoldás lett, azonban fontos, hogy már IP48 szabvány jár a készülékhez, ami jobb porállóságra utal. Nem sok változás érte az akkumulátort sem, egy 4400 mAh-s telep dolgozik a készülékben, ami jobb üzemidőt nyújt, mint a korábbi lapkával, de a 25W-os vezetékes és a 15W-os vezeték nélküli töltés még mindig nagyon kevés.

A kamerarendszer tekintetében sem érte nagyobb változás a Galaxy Fold6-ot. Szoftveresen van fejlődés, de a főszenzor maradt az 50 megapixeles egység, méghozzá egy 10 megapixeles zoom- és egy 12 megapixeles ultraszéles kamera társaságában.

Az árazás tekintetében a Galaxy Fold6 830 és 980 ezer forint közötti ársávban kapott helyet annak fényében, hogy mekkora belső tárhellyel választjuk (256/512GB, 1TB).

Samsung Galaxy Flip6

A kagylótelefonok világában különösen sokan várták a Samsung Galaxy Flip6-ot, ami közvetlen elődjéhez mérten nem sok újdonságot kapott. Külsőleg szinte pontosan ugyanúgy fest, mint a Flip5, sőt még a kijelzői is ugyanúgy 3,4 és 6,7 hüvelykesek lettek, de míg a külső 60Hz-es AMOLED technológia, addig a belső 120Hz-es képfrissítést kínál.

A központi hardverelem itt is a Snapdragon 8 Gen 3 lett, ugyanúgy 12GB RAM-mal, mint a Fold6-nál, de legalább az akkumulátort 4000 mAh-ra tornázták, azonban a 25W-os töltés ennél a modellnél sem változott semmit.

A kamerarendszer tekintetében a Flip6 egy 50 megapixeles főkamerára épül, amit a paraméterek és a digitális zoom alapján az S24-ből vett át a gyártó, amit egy 12 megapixeles széles látószögű szenzorral egészítettek ki.

Az ujjlenyomat-olvasót még itt is a bekapcsoló gombon kapjuk, és csak úgy, mint a Fold6-nál, hétéves frissítési ciklust és rengeteg AI-funkciót ígér a gyártó, méghozzá tárhelytől függően 500 és 550 ezer forintos árcédulával (256/512GB).