Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Samsung Galaxy Ring: hivatalosan is bemutatkozott az okosgyűrű

Egy egészen új okos termékcsaláddal szeretné megvetni a lábát a piacon a Samsung. A Galaxy Ring egy okosórás funkciókkal gazdagon megáldott aprócska eszköz lett, egy kicsit magas árral.

Bár korábban már minden részletet összegyűjtöttünk a Samsung Galaxy Ringről, a gyártó most a terveknek megfelelően formálisan is bemutatta első forgalomba kerülő okosgyűrűjét.

A három színben, így arany, ezüst és fekete árnyalatban érkező gyűrű gyakorlatilag egy szenzorokkal gazdagon megpakolt kiegészítő lesz, amelynek nem okoz gondot a pulzus vagy a testhőmérséklet mérése, de akár a mozgás követése sem.

Mint egy jó okosóra, tudja monitorozni az alvást, a légzési ritmust, fel tudja tárni az alvási apnoét, a horkolást, de a női ciklus követésére is tökéletesen alkalmas.

A mérettől függően mindössze 2,3-3 grammot nyomó gyűrű 18-23 mAh-s akkumulátorral rendelkezik, Bluetooth 5.4-en keresztül csatlakoztatható okostelefonjainkhoz és természetesen töltőtok is tartozik hozzá, ami a 361 mAh-s teljesítményével napokra elegendő extra energiát nyújthat az eszköznek.

Érdekesség, hogy egy töltéssel akár egy hetes üzemidő is elérhető vele, de ez attól is függ, mennyire intenzíven alkalmazzuk, hiszen a gesztusvezérlés igencsak energiafaló technológia.

A Galaxy Ring nem alkalmas edzéskövetésre, de képes együttműködni egy Galaxy Watch okosórával, illetve a Galaxy Health applikációval, ami így sokkal pontosabb eredményeket adhat az életmódunkról.

Sajnos a Samsung okosgyűrűje egyelőre csak a világ néhány pontján lesz elérhető – Magyarországon természetesen nem –, méghozzá 400 dolláros, azaz nagyjából 150 ezer forintnak megfelelő árcédulával.