Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Samsung Galaxy Ring: minden, amit tudni lehet a Samsung okosgyűrűjéről

Az okosórák után újabb viselhető okoseszközt dob piacra még az idén a Samsung. Ha kíváncsi vagy, hogy mit tud a Galaxy Ring okosgyűrű, cikkünkből minden kérdésedre választ kaphatsz.

Hatalmas népszerűségnek örvendenek manapság a viselhető okoseszközök. Az okosórák és az okoskarkötők már-már az életünk részeivé váltak, azonban egyre több gyártó kacsintgat az okosgyűrűk irányába is.

Ezen a téren az Oura Ring magasan az elsők között jelent meg a piacon, azonban a nagy áttörést a Samsung termékétől várja a szakma, akik Galaxy Ring név alatt még az idén piacra dobják saját eszközüket.

Hogy mit tudunk eddig erről a több helyen is forradalminak kikiáltott termékről? Az alábbiakban összegyűjtöttünk minden ismert részletet

Egyszerű termékdizájn többféle méretben

Bár a Galaxy Ring eddig még csak üvegfalak mögött volt megtekinthető – mint ismert, a Samsung a februári MWC 2024 kiállításon mutatta meg –, azonban a termékdizájn kapcsán így is elmondhatjuk, hogy az igazi arany középutat választotta hozzá a gyártó.

Az aprócska eszköz ugyanis letisztult megjelenésű, semleges fémszínű küllemmel rendelkezik, nagyjából olyan hatást kelt, mint egy szélesebb ezüstgyűrű, de már most biztos, hogy az ezüst mellett fekete és aranyszínű változatok is érkeznek belőle.

A formavilágot alapvetően unisexnek neveznénk, hiszen kilenc különböző méretben érkezik (5-től 13-as gyűrűméretben), és míg a kisebbek szolidabb nőies hatást kínálnak, addig a nagyobbak a strapabíróbb férfias megoldásokat képviselik.

A szélesség tekintetében a Galaxy Ring nem különbözik majd jelentős mértékben az Oura Ringtől, azonban elegánsabb összhatást képvisel, a mindössze 3 grammos súlya miatt pedig lényegesen könnyebb lesz.

A kiszállítás kapcsán egyébiránt várhatóan az Amazon Loophoz hasonlóan jár majd el a gyártó. A rendelők tehát először csak egy méretező gyűrűt kapnak a rendeléskor, majd miután megtalálták a számukra ideális átmérőt, csak utána igényelhetik a tényleges terméket.

Egészségügyi funkciókból nem lesz hiány

Tény, hogy a Samsung elsődlegesen az egészségügyi funkciók monitorozására fókuszál majd a Galaxy Ringgel. Gyakorlatilag ugyanazokat a lehetőségeket kapjuk majd tőle, mint egy okosórától, csak sokkal kompaktabb formában.

A hírek szerint a kis okoseszköznek nem okoz majd gondot az EKG mérése, képes lesz követni a véráramlást, sőt a felhasználó alvásminőségét is. A Samsung bevezeti továbbá a My Vitality Score funkciót, ami az Oura vagy a Garmin megoldásaihoz hasonlóan az edzés- és alvásadatok alapján számolja majd ki szervezetünk vitalitását.

Hasonlóan érdekes funkciónak ígérkezik a Booster Cards, ami aktivitásra, egészséges életmódra ösztönzi a felhasználókat, de a CNET értesülései szerint még riasztásokat is küldhet a telefonunkra vagy az okosóránkra, ha valamelyik egészségügyi értékünkkel problémát tapasztal.

A Samsung Galaxy Ring ugyanis képes lesz együttműködni a Galaxy okosórákkal és telefonokkal, de nem kiváltja azokat, mint inkább pontosítja, megerősíti az általuk gyűjtött egészségügyi adatokat.

Úgy tudni továbbá, hogy az eszköznek nem okoz majd gondot a pulzusmérés, a vérnyomásfigyelés, bár ez utóbbi FDA-jóváhagyást igényelhet, amiről egyelőre nem érkeztek még hírek, így kezeljük fenntartásokkal az információt, bár a Fitbit is megkerülte az eljárást, így nem kizárt, hogy a Samsungnak is sikerülhet.

Eszköz kompatibilisség, köszönhetően a Bluetooth techonológiának.
Kredit: 9TO5Google

Amire mérget vehetünk még, hogy az okosgyűrű a Samsung Food alkalmazással egyaránt kommunikál majd, azaz megtámogatja az egészséges étkezést, ezen kívül pedig a női egészséget, a menstruációs ciklusok követését egyaránt a helyén kezeli.

Intelligens funkciók egy aprócska eszközben

Mivel egy okos eszközként definiálják mindenhol a Samsung Galaxy Ringet, ezért mi sem természetesebb annál, minthogy több intelligens funkció is megtalálható lesz benne, így a beszámolók szerint használhatjuk más Samsung készülékek vezérlésére.

Samsung Galaxy Ring koncepció. Vajon ilyen lesz a végleges termékdizájn?

Különösen nagy potenciál van a gyűrűben a gesztusvezérlés egy újabb szintre emelése kapcsán, pláne abban a tekintetben, hogy Bluetooth kapcsolaton keresztül valamennyi Samsung Galaxy készülékhez könnyedén csatlakozik majd, így telefonunkhoz, sőt okosóránkhoz is.

Mire számítunk még a Samsung Galaxy Ringtől?

Bár nem vagyunk messze a megjelenéstől, egyelőre azonban még mindig kevés részlet látott napvilágot a Galaxy Ringről, de mivel viszonylag kevés okosgyűrű jelent meg a piacon, a szakma rögtön elkezdett találgatni azzal kapcsolatban, hogy a jelenlegi technológiák mellett milyen funkciókat lehet még elvárni az eszköztől?

Lássuk ezek közül a legfontosabbakat:

Érintés nélküli fizetés

Az NFC és a Samsung Pay beépítésével a Galaxy Ring egy új szintet nyitna meg az érintés nélküli fizetés világában, nem mellesleg pedig minden eddigi okosgyűrűt megelőzne vele a gyártó.

Vezeték nélküli töltés

A Samsung egyelőre nem beszélt még az okosgyűrű töltési lehetőségeiről, de miután a sokat emlegetett Oura Ring is tudja, ezért nem földtől elrugaszkodott dolog vezeték nélküli töltést is várni hozzá.

Eszközvezérlés

Miután a legapróbb vezeték nélküli fülhallgatók is tudják az érintésvezérlést, talán a Samsung is felismeri az okosgyűrű kapcsán az ebben rejlő lehetőségeket, és komplex eszközvezérlési opciókat tesz lehetővé nemcsak telefonokkal és okosórákkal, hanem akár fülhallgatókkal vagy televíziókkal is.

Eszközök közötti csatlakozás. A kép csak illusztráció.

Testhőmérséklet mérése

A testhőmérséklet mérésére szolgáló szenzorok ma már annyira aprók, hogy könnyedén elférnek egy olyan kis eszközben is, mint például a Galaxy Ring. Nemcsak betegség, hanem bizonyos állapotok esetében is hasznos segítség lenne, ha a gyűrűn keresztül a testhőmérsékletünket egyaránt mérhetnénk.

Kinek lehet jó választás a Samsung Galaxy Ring?

Sokakban felmerülhetett már a kérdés, hogy az okosórák és az aktivitásmérők mellett minek egy újabb hordozható eszköz a piacon? Kinek lehet jó választás, egyáltalán hol lehet majd szerepe a szegmensen belül?

Megfelelő árazás mellett a Galaxy Ring jó lehet azoknak, akik szívesen kiterjesztenék a Samsung termékeikhez kapcsolódó belsős ökoszisztémát, mindemellett pedig szívesen követnék egészségüket vagy testmozgásukat, azonban nem akarnak órát viselni a csuklójukon, de egy gyűrűt még szívesen felvesznek.

Samsung Galaxy Ring megjelenés

Bár a Galaxy Ring létezése hivatalos, azonban formális bemutatójára csak 2024. július 10-én, a Galaxy Unpacked eseményen kerül sor. A háttérben viszont már napvilágot láttak olyan hírek, hogy a gyűrű tömeggyártása elindult, noha a Samsung nem tervez túl nagy felhajtást, kezésként mintegy 400 000 darabot dobnának piacra.

Ha mindez igaz, akkor nem zárható ki, hogy a Samsung már júliusban, legkésőbb augusztusban a boltok polcaira küldi a Galaxy Ringet.

Samsung Galaxy Ring ár

Hogy pontosan mennyibe kerül majd a Samsung okosgyűrűje a megjelenéskor, az egyelőre még kérdéses, de miután a legnagyobb riválisként emlegetett Oura hasonló eszköze 300 dollár, a Circular Pro 1 pedig több mint 400 dollár, de még az Ultrahuman Ring AIR is 350 dollár, ezért meglepődnénk, ha a Samsung ennél többet kérne termékéért.

Forintba átszámolva ez azt jelentené, hogy az aprócska eszköz 110-140 ezer forint körüli árcédulával érkezhet meg a boltok polcaira.

Kapcsolódó cikkünk
PS5 Pro – megjelenés, ár, pletykák és minden, amit eddig tudunk