Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Samsung Galaxy S24 Ultra tesztek & vélemények: így szerepelt a nemzetközi teszteken a Samsung csúcsmodellje

A Samsung Galaxy S24 Ultra az érdekes újdonságai miatt még a szokásosnál is nagyobb figyelmet kapott, ezért megnéztük, hogy miként szerepelt a telefon a nemzetközi teszteken.

Egy újabb cikksorozatot indítunk itt a Teszt Plussz Magazin hasábjain, aminek a célja nem más, minthogy alaposabban megvizsgáljuk a piacot meghatározó termékek nemzetközi szereplését, szokásosan függetlenül.

A célunk, hogy olvasóink sokkal jobban megismerhessék egy adott eszköz előnyeit és hátrányait, így megfelelő véleményt alakíthassanak ki róla a vásárlás előtt.

Ehhez a módszertanunk, hogy feldolgozzuk a nívós külföldi magazinok kapcsolódó terméktesztjeit, és az olvasók számára rengeteg időt spórolva kiemeljük ezekből a vásárlást befolyásoló lényeges tényezőket.

Természetesen ezektől a tesztektől & véleményektől függetlenül hamarosan érkezik saját terméktesztünk is.

Első kiválasztottunk a legjobb Samsung telefonokból a Samsung Galaxy S24 Ultra lett, ami még a szokásosnál is nagyobb figyelmet irányított magára. Lássuk, hogy miért történt ez, illetve milyen előnyei, illetve hátrányai vannak a készüléknek a külföldi tesztek alapján.

Samsung Galaxy S24 Ultra

Fő jellemzők

  • 120 Hz-es AMOLED kijelző, Gorilla Glass Armor védelemmel
  • Prémium kamerarendszer, professzionális funkciók
  • Mesterséges intelligenciára épülő lehetőségek
  • Kiváló üzemidő, vezeték nélküli töltéssel

Elérhető itt:

Árukereső.hu
alza.hu
notebook.hu

ElőnyökHátrányok
Kimagasló kamerás teljesítményTúl magas árcédula
Az eddigi legerősebb hardver és akkumulátor-élettartamNemcsak nagy, hanem nehéz is
A képernyő kellően fényes és tükröződésmentesAz AI funkciók többsége hasztalan és lassítja a telefont
Erőteljes titán váz és Gorilla Glass Armor kijelzővédelemKimaradt a 10-szeres optikai zoom
A Circle to Search és néhány extra AI funkcióNincs Qi2-támogatás
7 éves rendszer- és biztonsági frissítések

A Samsung Galaxy S24 Ultra előnyei

Kimagasló kamerás teljesítmény

Nem volt olyan nemzetközi teszt, ahol ne emelték volna ki a Galaxy S24 Ultra kamerás teljesítményét. A 200+50+12+10 megapixeles hátlapi szenzorpark ugyanis valóban elképesztő tulajdonságokkal rendelkezik még ha nagy változás hardveresen nincs is az S23 Ultrához mérten.

Mint a The Verge kiemelte, a Samsung nagyon sok mesterséges intelligenciára épülő szoftveres elemmel dobta fel a kamerarendszert, több helyen is összevetették a Pixel 8 Pro, az iPhone 15 Pro és Pro Max teljesítményével, jelentős különbségeket pedig a tesztelők gyakorlatilag nem találtak ebben a ligában.

Az eddigi legerősebb hardver és akkumulátor-élettartam

Rengeteg külföldi tesztelő kiemelte a Galaxy S24 Ultra kapcsán a kimagasló akkumulátor-élettartamot. A Tech Radar tapasztalatai alapján ezen a téren a Samsung nemcsak minden korábbi Galaxy-t maga mögé utasított, hanem a legjobb iPhone-okat is, hiszen intenzív használat mellett is könnyedén kibír egy napot töltés nélkül.

Mindezt úgy, hogy közben erőforrásból sincs hiány. A telefonban ugyanis nálunk Exynos 2400 lapkakészlet dolgozik – a világ más részein Snapdragon 8 Gen 3-mal is szerelik –, amit a 12GB RAM mellett nem tudtak megtörni a tesztelők, valamennyi feladattal megbirkózott, a Geekbench 6 benchmark alapján pedig egyedül az iPhone 15 Pro Max tudta megszorongatni az aktuális csúcsmodellek közül.

A képernyő kellően fényes és tükröződésmentes

A Samsung a jelenlegi legjobb dinamikus LTPO AMOLED 2X kijelzővel szerelte fel a Galaxy S24 Ultrát, így nem meglepő, hogy a tesztelők egyenesen odáig voltak érte. A 6,8 hüvelykes, 120Hz-es képfrissítési aránnyal és 2600 nites maximális fényerővel rendelkező panel ugyanis minden közegben jól viselkedett.

Legyen szó erős napsütésről vagy jól megvilágított belső helyiségekről, az S24 Ultra kellően fényes és tükröződésmentes felületet kínál. Ezt nagyon ügyesen megmutatta videós tesztjében a több mint 18 millió feliratkozóval rendelkező Marques Brownlee, aki azt mondta, hogy talán az egyik legjobb kijelző, amit valaha látott telefonban.

Erőteljes titán váz és Gorilla Glass Armor kijelzővédelem

Bár nem egy olcsó készülék, már több törésteszt is megjelent a Galaxy S24 Ultráról. Nyilván a készülék nem elpusztíthatatlan, az erőteljes titán váz, valamint a legújabb Gorilla Glass Armor kijelzővédelem viszont meglepően jól szerepel a gyakorlatban.

A PBKreviews Youtube csatorna például többféle módon is megpróbált kárt tenni a telefonban, betonra dobták, homokszemekkel karcolták és egyéb válogatott kínzásoknak vetették alá, de mindhiába, a Samsung újdonsága meglepően jól állta a sarat.

A Circle to Search és néhány extra AI funkció 

Az S24 Ultrára a legtöbben az AI funkciók miatt kapták fel a fejüket. Valóban nagyon jó döntés volt a Samsung részéről, hogy ezeket beépítette, és bár a nemzetközi tesztek alapján ezek működőképesek, valójában azonban nem sok hasznuk van, de erről később.

Az AI-t jól alkalmazták a keresések kapcsán – a Circle to Search segítségével például egy képen kijelölt tárgyra vagy dologra tudunk keresni egyetlen mozdulattal –, de a szöveges üzeneteknél, a telefonhívásoknál és a fordításnál egyaránt megfigyelhető a működése. A legtöbb tesztelő jó mókának találta ezeket, de valódi hasznuk inkább csak évek múlva lesz, miután jobban kiforrtak.

7 éves rendszer- és biztonsági frissítések

Hogy a Samsung 7 éven keresztül nyújt majd rendszer- és biztonsági frissítéseket a Galaxy S24 Ultrához, az egyelőre ugyan még csak ígéret, de a legtöbb külföldi tesztben kiemelték, hiszen ez nagyon fontos tulajdonság egy okostelefon vásárlása előtt.

A Samsung Galaxy S24 Ultra hátrányai

Túl magas árcédula

Bár a készülék látványos, jól működik és minden földi jóval meg lett pakolva, azért még a nemzetközi teszteken is szinte kivétel nélkül elhangzott, hogy a Galaxy S24 Ultra nagyon drága. A Samsung hivatalos oldalán például az alapmodell is 599 990 forintba kerül, ami a tudása ellenére kissé magas.

Nemcsak nagy, hanem nehéz is

A telefon annyira nagy, hogy beépített S Pennel szállítja a Samsung, ami óriási segítség lehet, de súlyát sajnos nem sikerült jelentősen mérsékelni az elődhöz mérten. Dacára a titánra való váltásnak, az S24 Ultra még mindig 233 grammot nyom, ami a Tech Advisor szerint a legnehezebb okostelefon, ha nem számoljuk a hajlítható kijelzős modelleket.

Az AI funkciók többsége hasztalan és lassítja a telefont

Bár az AI funkciók kapták a legtöbb hírverést a készülék kapcsán, a nemzetközi tesztelők szinte kivétel nélkül arra jutottak, hogy ezek többsége egyelőre még felesleges, kiforratlan, nem működik megfelelően és gyakran lassítja is a telefont. A mesterséges intelligencia tehát még nem túl nyomós érv az S24 Ultra vásárlása mellett!

Kimaradt a 10-szeres optikai zoom

Bár a kamerarendszere kiemelkedő lett, azért nagyon sok tesztelő megjegyezte, hogy a 10-szeres optikai zoom indokolatlanul maradt ki a készülékből. Ez azonban nem olyan nagy baj, az Engadget tesztjéből például megtudtuk, hogy az 5-szörös optikai zoom a nagyobb megapixeles kamerával kiegészülve gyakorlatilag ugyanazt tudja, mint a korábbi modell.

Nincs Qi2-támogatás

Kétségtelenül a Qi2 vezeték nélküli töltésé a jövő, és idén már nagy fegyvertény lesz a gyártók kezében, ha támogatják ezt a funkciót. A Galaxy S24 Ultrából ez viszont kimaradt, de szerintünk ez inkább csak egyfajta presztízskérdés, mert a gyakorlatban még csak nagyon kevesen tudnák használni ezt a technológiát.

Érdemes megvásárolni a Samsung Galaxy S24 Ultrát?

Bár az S24 Ultra nagyon sok hasonlóságot vonultat fel közvetlen elődjéhez mérten, a nemzetközi tesztek alapján mégis nagyon sok jelentős frissítést hozott, emiatt pedig ha le tudjuk nyelni a túl magas árcédulát, egy jó döntés lehet számunkra.

Egy igazi prémium presztízstelefonról van szó, ami az AI-funkciók révén betekintést ad a jövőbe, kamerarendszere, erőforrásai és üzemideje egyenesen kiugró lett, de a kijelző és a strapabíróság tekintetében sem vall kudarcot. Ha tehát az ár nem zavar, a tesztelők véleménye alapján a vásárlók nem csalódnak majd a Samsung Galaxy S24 Ultrában!

Fő jellemzők

  • 120 Hz-es AMOLED kijelző, Gorilla Glass Armor védelemmel
  • Prémium kamerarendszer, professzionális funkciók
  • Mesterséges intelligenciára épülő lehetőségek
  • Kiváló üzemidő, vezeték nélküli töltéssel

Elérhető itt:

Árukereső.hu
alza.hu
notebook.hu