Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Samsung Galaxy Watch 7 & Ultra: új szenzorokkal érkeznek a gyártó idei prémium okosórái

Rögtön három okosórát is bemutatott párizsi rendezvényén a Samsung, így új szenzorral és lapkával, két méretben érkezik a Galaxy Watch 7, de jön az über-prémium Galaxy Watch Ultra is.

Nem fukarkodott az okosórákkal a Galaxy Unpacked eseményen a Samsung, ahol a gyártó rögtön három terméket is bemutatott, amiből kettő gyakorlatilag csak a méretében különbözik egymástól.

Samsung Galaxy Watch 7

A legjobb okosórák között emlegetett Galaxy Watch 6 utódja nemes egyszerűséggel Galaxy Watch 7 név alatt mutatkozott be a nagyközönség előtt és nemcsak 40-, hanem 44 milliméteres átmérővel is kapható lesz, de a kijelző méretét leszámítva csak az akkumulátor kapacitásán vehetünk észre még különbséget köztük.

Mindkét okosórát az új Exynos W1000-es lapka hajtja (3nm-es gyártástechnológián alapulva), de kiemelendő az új BioActive szenzor is, amely minden eddiginél pontosabb méréseket ígér minden tekintetben, legyen szó edzésről, alvásról vagy éppen EKG-mérésről.

Mindkét készülékről hiányzik a tavalyi modellen sokak által kedvelt lünetta, de egyszerűbb lett a szíjak csatlakozása, mert ezúttal egy gyorskioldós mágneses megoldás született.

A kisebb Watch 7 300-, a nagyobb 425 mAh-s akkumulátorral érkezik, és míg előbbi egy 1,3 hüvelykes, 432×432 képpontos kijelzővel, addig a 44mm-es egy 1,5 hüvelykes, 480×480 képpontos panellel jön, de lesz kétcsatornás GPS, 5ATM vízállóság és vezeték nélküli töltés is.

Az árazás tekintetében a Galaxy Watch 7 a mérettől függően 130 és 140 ezer forintos árcédulával jelenik meg.

Samsung Galaxy Watch Ultra

A Watch Ultra érezhetően a legfelső ligát akarja megcélozni. Bár a szenzor és a hardver megegyezik a Watch 7-tel, azonban itt sokkal erősebb titánváz, 10ATM vízállóság és 590 mAh-s akkumulátor található.

A kijelző ugyanúgy egy 1,5 hüvelykes panel lett, méghozzá lünettával, ami nem forgatható ugyan, de érzékeny az érintésre. A Samsung sok új funkciót és 100 órás üzemidőt ígér a termékhez, ami 280 ezer forintos árcédulával kerül a boltok polcaira.