Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Wanbo T2 Max (v2) projektor teszt – Mozi élmény minimális kompromisszumokkal

Leteszteltük a Wanbo T2 Max hordozható projektort, amit kiváló ár-érték aránya és exkluzív moziélménye miatt azonnal a szívünkbe zártunk.

Rendszeresen laptopról nézünk filmet otthon? Nincs is televízió a lakásban? Ebben az esetben egy projektor kitűnő alternatívát nyújthat. Pontosan ezzel a felvetéssel indultunk neki a Wanbo T2 Max tesztelésének, ami szinte azonnal nagy kedvencünkké vált.

Fontos, hogy a termék 2023-as kiadását teszteltük, hazai forgalmazóknál a legtöbb esetben csak a 2021-es verzió elérhető, mely sokkal gyengébb specifikációkkal és teljesítménnyel rendelkezik.

Szokásosan kellő objektivitás mentén közelítettünk a tesztünkhöz, azonban így is alig találtunk fogást rajta, mert ár-érték arányát tekintve egy meglepően jól működő és hasznos eszköz, ami akár teljes egészében kiválthat egy TV + TV okosító kombinációt.

Wanbo T2 Max (2023-as kiadás)

Jellemzők

  • Kiváló képminőség
  • HDMI 2.0
  • Halk működés
  • Bluetooth, WiFi kapcsolat
  • Beépített hangszóró
  • Apple Airplay kompatibilitás

Elérhető itt

geekbuying.com
alza.hu

AlapinformációkGyártó: Wanbo
Modell: T2 Max V2 (2023)
Típus: Projektor
Optikai paraméterekVetítési technológia: LCD
Fényforrás: LED
Felbontás: 1920 1080 *
Fényerő: 450 ANSI
Kontraszt: 2000: 1
Vetítési méretarány: 16:9 / 4:3
Fókusz: Autofókusz
Javasolt vetítővászon mérete: 40-140 hüvelyk
Optikai elemekVetítési távolság: 1.1-2.6m
Fényforrás élettartama: 20000 óra
RendszerRAM: 1GB
ROM: 16GB
WiFi: 2.4G
Bluetooth: Bluetooth 4.2
Rendszer: Android 9.0
Portok1 x Tápegység bemenet
1 x USB
1 x HDMI
1 x Fejhallgató csatlakozó
Méret és súlyProjektor mérete: 113 x 146 x 156.5 mm
Termék súlya: 1.1kg
Csomag méret: 200 x 154 x 230mm
Bruttó súly: 1.68kg
Csomag tartalma1 x Kivetítő
1 x Távirányító
1 x Power Line
1 x Tápegység
1 x Felhasználói kézikönyv

Kompakt, nagyon szerethető termékdizájn

Hogy rögtön a lényegre térjünk, a Wanbo T2 Max a termékdizájn tekintetében az egyszerűséget, a kompakt jelleget képviseli. Meglepően aprócska méretei mellett a lekerekített formavilága nagyon látványos kiegészítővé teszi, így gyakorlatilag bármilyen lakásban jól mutat.

Nemcsak könnyű, hanem rendelkezik minden fontosabb csatlakozóval is. Található rajta USB port – például pendrive csatlakoztatásához –, de ott a HDMI- és a fülhallgató bemenet, valamint az áramforrást biztosító adapter is saját helyet kapott, azaz nem USB-ről üzemel az eszköz.

A kompakt jelleg ellenére leesés elleni védelemmel is ellátták, ami nem csak ígéret. A tesztidőszak alatt sajnos többször is leesett. Ilyenkor a fókuszt ugyan gyakran elveszítette, de a készüléknek valóban semmi baja sem esett.

Amit kis hiányosságnak neveztünk a címben, az nem más, minthogy a projektor nem saját lábakon áll, így magassága vagy dőlésszöge sem állítható. Emiatt mindig alá kellett polcolni, amitől viszont instabillá vált. A legjobb megoldást ezért az jelenti, ha el tudjuk helyezni valamilyen állványon.

Hasznos távirányítóval érkezik

A Wanbo T2 Max projektor dobozában egy külön távirányítót is találunk, ami még inkább hangsúlyozza a készülék TV okosítós jellegét. Ez a kis kiegészítő ugyanis nagyon hasznos, sok hasonlóságot ápol például a Xiaomi Mi TV Box S-hez vagy az Apple TV-hez tartozó eszközökkel.

Segítségével menedzselhetjük a projektor ki- és bekapcsolását, de találunk rajta a hangerő és a fókusz állítását segítő opciót, sőt egy külön beállítások gombot, egyszóval tökéletesen kiszolgálja a felmerülő igényeket.

A projektorhoz Bluetooth kapcsolaton keresztül egeret és billentyűzetet is lehet csatlakoztatni, így tesztünk során például gond nélkül kezeltük Apple Magic Keyboarddal és Touchpaddal, amivel a használata sokkal egyszerűbb volt.

Android alapok, rengeteg lehetőséggel

Tudni kell, hogy a Wanbo T2 Max egy Android operációs rendszerre épülő eszköz, azonban csak Android 9.0 fut rajta, itt azért elfogadtunk volna egy frissebb rendszert.

Külön jó pont, hogy a Google Play áruház integrációjának köszönhetően rengeteg extra applikációt, streaming opciókat, de akár még mobiljátékokat is tölthetünk le rá. Túlzásba azonban nem eshetünk, mert az 1GB RAM miatt az eszköz nem túl fürge és tárhelyből is csak 16GB-ot kínál.

Sokat teszteltük a Netflix-szel, és bátran jelentjük, hogy minden nagyon jól működött. Egy-két furcsaságot tapasztaltunk csupán, például sorozatnézés közben a képernyővédő megjelenése után elvesztette a fonalat a projektor.

Ami azonban sokaknak zavaró lehet, hogy a projektor csak SD felbontásban (480p) képes tartalmat streamelni.

Ez első blikkre talán óriási kompromisszumnak tűnhet, de valójában nem az, hiszen van ellenszere.

A Wanbo T2 Max projektor a gyakorlatban

Dacára az imént említett kompromisszumnak, a gyakorlatban nagyon jól szerepelt nálunk a Wanbo projektora.

Amennyiben csatlakoztatunk hozzá egy média boxot, laptopot vagy egy saját tartalmakkal teli pendrive-ot, akkor minden gond nélkül hozza a HD (1080p) felbontást.

Csak ilyenkor tűnik fel, hogy mekkora különbség van az SD és a HD között, ilyenkor egy kis popcorn társaságában igazi moziélményt nyújt a saját nappalinkban.

Fontos, hogy bármilyen felbontáson is alkalmazzuk, a megfelelő sötétítés elengedhetetlen hozzá. A 450 Ansi lumen fényerő ugyanis nappali fényben elég gyenge, de megfelelő közegben nagyon jó minőségű képet ad.

Sőt, egészen jól működik az automatikus fókusz is. Az eszköz a mesterséges intelligencia segítségével ügyesen beállítja önmagát, de ha szükség van rá – néha azért hozzá kell nyúlni –, bármikor módosíthatjuk manuálisan.

Nagyon jók a kivetített színek, kiváló a képminőség.

A televízióhoz mérten a legnagyobb előnye, hogy nem világít a néző szemébe, mert itt nincs kijelző. Ezen a téren még tovább növeli a mozis élményt, miközben működése közben nagyon csekély alapzajt hallat, amit könnyedén meg lehet szokni (a mérések alapján mindössze 35 dB).

Egy további pozitívuma a Wanbo T2 Max projektornak, hogy saját hangszórókkal is rendelkezik. Ettől elsőre idegenkedtünk egy kicsit, de a gyakorlatban rádöbbentünk, hogy meglepően jó térhangzást nyújt a kis „doboz”, így akár Bluetooth hangszóróként is ideális, ha például a Youtube-on hallgatnánk vele zenét.

A készülék egyébiránt 1,5-2 méter távolságból is nagyon szép képet ad, a maximális vetített képméret pedig 100 hüvelyk, amit nem árt figyelembe venni a vásárlás előtt, hiszen akár nagyobb falakra is vetíthetünk vele minden gond nélkül.

Összességében egy kiváló ár-érték arányú projektor

Nyilvánvalóan vannak ennél sokkal drágább és jobb képességű termékek is a piacon, de akinek fontos a hordozhatóság, a kompakt méret és a kiváló ár-érték arány, annak a Wanbo T2 Max projektor biztosan nem okoz majd csalódást.

Noha akadnak még gyermekbetegségei, mint például a HD streaming hiánya vagy a dőlésszög állítását és a stabilizálást szolgáló láb mellőzése, de alapvetően ezek élhető, kiküszöbölhető jellemzők.

Amennyiben egy ilyen eszköz vásárlásán gondolkozunk, de nem akarunk sokat költeni, ez a termék kiváló alternatíva lehet, méghozzá minimális kompromisszumokkal.

Elérhető itt

geekbuying.com
alza.hu

ElőnyökHátrányok
Kiváló képminőségAz 1GB RAM néha kevés
Nagyon halk működésHiányzik a stabilizáló láb
Kitűnő hangzásCsak 480p-ben streamingel
Jól működő autofókusz
Hordozható kialakítás
Külső eszközök is csatlakoztathatók hozzá
Megfizethető árkategória