Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

A Xiaomi bemutatta innovatív hajvágó eszközzel & meleg vizes felmosóval ellátott M30 Pro robotporszívóját

A Xiaomi mindig is élen járt a robotporszívós újdonságokban, azonban a Mijia termékcsaládhoz kapcsolódó M30 Pro modelljükkel most egy újabb szintre tették a mércét.

A teljes nevén Xiaomi Mijia All-in-One Sweep and Mop Robot M30 Pro robotporszívó olyan újdonságokkal szeretné feldobni a piacot, mint például a meleg vizes felmosás vagy a főkeféről a hajszálakat automatikusan eltávolító modul.

Innovatív hajszálvágó eszköz a dokkolón

Akinek volt már dolga robotporszívóval, az pontosan tudja, hogy milyen nehéz eltávolítani a főkefe által feltekert hajszálakat. A Xiaomi újdonsága azonban erre most egy tökéletes megoldást dolgozott ki, egy speciális hajvágó modult, ami rozsdamentes acélból készült.

Lényege, hogy amint a porszívó visszatért önürítő dokkolójára, ez a penge oldalirányú forgómozgást végezve levágja a részben sörtés, részben szilikonlamellás főkefére csavarodott hajszálakat, majd a külső portartályba szivattyúzza azt.

LDS lézeres navigáció és AI-alapú objektumfelismerés

A korábbi Xiaomi robotporszívókhoz mérten sokat fejlődik az eszköz a navigáció terén is. Precíz LDS lézeres navigációt kapott, ami 360 fokos letapogatásra és feltérképezésre alkalmas, sőt még gyenge fényviszonyok között is el tudja látni a munkáját.

Nagy előnye lesz a gyakorlatban a fejlett AI-alapú objektumfelismerés, ami akár 55 különféle dolgot tud majd azonosítani a lakásban, sőt a szennyeződésfelismerő algoritmussal még a kosz valós idejű azonosítása sem okoz neki gondot. Ezzel gyakorlatilag maximalizálni tudja takarítási tulajdonságait.

7000 Pa szívóerő és meleg vizes felmosás

A takarítás minőségét tekintve a Xiaomi robotporszívója kimagasló 7000 Pa teljesítményt biztosít intelligens szőnyegfelismeréssel és automatikus felmosó emeléssel, így soha nem vizezi össze a szőnyegeket.

A dupla forgó felmosóval dolgozó robot másik nagy újítása, hogy képes meleg-, akár 60 Celsius fokos vízzel felmosni a padlót, ami könnyebben feloldja a makacs foltokat, dokkolója pedig nemcsak kimossa, hanem meg is szárítja a nedves rongyokat.

Ha már szóba került a dokkoló, az automata porgyűjtő rendszer akár 75 napig képes ellátni a porzsák kiürítését, ezen kívül opcionális vízellátást és vízelvezetést nyújt – így képes kiszivattyúzni majd feltölteni a víztartályt –, a 4800 mAh-s akkumulátorral pedig egy 240 négyzetméteres lakással is könnyedén elbánik.

Saját applikációval és hangvezérléssel

Természetesen az M30 Pro is megkapta a Mijia applikációt, így rengeteg extra funkciót és egyéb beállítási lehetőséget tudunk elérni hozzá a telefonunkon keresztül, sőt a Xiao AI jóvoltából még hangvezérléssel is adhatunk neki parancsokat, vagy komplett automatizálási rutinokat állíthatunk be okosotthonunkban.

A Xiaomi M30 Pro robotporszívó ára és megjelenése

Hogy a Xiaomi pontosan mikor tervezi piacra dobni globálisan ezt az újdonságot, az még nem derült ki, azonban Kínában már elérhető és remélhetőleg a nyugati piacokra is megérkezik jövőre. A termék átszámítva mintegy 232 ezer forintba kerül, ami tudásához viszonyítva egyáltalán nem rossz ár.

Hogy milyen robotporszívót érdemes vásárolni 2023-ban? Tesztünkben összegyűjtöttük 2023 legjobbjait