Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk
Xiaomi robotporszívók

Xiaomi robotporszívók – mutatjuk 2024 legjobbjait

Utoljára frissítve:

Az utóbbi néhány évben dinamikus növekedésnek indult azoknak a háztartásoknak a száma, ahol már robotporszívók látják el a legalapvetőbb takarítási feladatokat. A folyamat korántsem meglepő, hiszen azon túl, hogy ezek az eszközök egyre elérhetőbb árkategóriát képviselnek, elképesztő technológiai fejlődésen mentek keresztül, így ma már valóban van létjogosultságuk otthonainkban.

A robotporszívó piacon jelenleg a Xiaomi egyike a leginkább meghatározó gyártóknak, akik hatalmas kínálattal, iránymutató fejlesztésekkel, folyamatos terméktámogatással és elérhető árakkal kecsegtetnek a felhasználók számára.

Hogy mégis milyen lehetőségeink vannak, amennyiben a Xiaomi kínálatából szeretnénk robotporszívót vásárolni? Erre a kérdésre szeretnénk átfogó válasszal szolgálni az alábbiakban!

Tartalomjegyzék

Roborock, Dreame, Roidmi – mind Xiaomi, de mégsem

Amennyiben végigfuttatjuk tekintetünket a Xiaomi által gyártott robotporszívókon, azt láthatjuk, hogy az évek során többféle termékcsalád született a brand égisze alatt, melyek bár valóban eltérő típusok, és a kínai cégóriás adja hozzá a hátteret, a terjesztést, valamint a promóciót, azonban a Roborock, a Dreame vagy a Roidmi valójában egy-egy külön gyártó terméke. 

Nyilván ezek ma már a Xiaomi részét képezik, így sem minőségben, sem támogatásban nem különböznek egymástól, ugyanakkor nem árt tudni egy fontos dolgot. Ez nem más, minthogy mindegyiknek megvan a maga helye a piacon, így míg a MiJia valójában egyfajta belépő szintet képvisel, addig a Roborock terméknév alatt megjelenő robotporszívók mindig a csúcskategóriában kapnak helyet.

A Xiaomi robotporszívókra a nagy robotporszívó tesztünkben a piac legjobb ár-érték arányt képviselő robotporszívóiként hivatkozunk évről évre.

Xiaomi robotporszívók – 2024

A Mi márkáról

A Mi robotporszívókra a Xiaomi márka zászlóshajóiként is gondolhatunk, hiszen számos modelljük már megjelenéskor piacvezető lett. A vásárlói tapasztalatok és a tesztelések eredményei is mind azt mutatják, hogy ezekkel a készülékekkel csak jól járhatunk, a rendkívüli felhasználói élményről pedig a Mi Home alkalmazás gondoskodik.

Xiaomi Robot Vacuum E10

Beugró szint kiváló áron

Előnyök

 • 4000 Pa szívóerő
 • 400 ml-es portartály
 • alacsony kialakítás
 • 110 perc takarítás töltésenként
 • intelligens útvonaltervezés

Elérhető itt

robotworld.hu
alza.hu
Árukereső.hu

Ha egy olyan robotporszívót keresünk, ami belépő modellként bevezet bennünket a robotporszívózás világába, akkor a Xiaomi Robot Vacuum E10 biztosan nem okoz majd csalódást.

Erőteljes szívóhatás a tisztább felületekért

Bár a Mi Robot Vacuum Mop 2 kihívójaként érkezett robotporszívó a széria egyik legolcsóbb tagja, a 4000 Pa erősségű szívóerőnek és a 400 ml-es portartályának köszönhetően nem lesz előtte akadály. Egy kisebb lakásban különösen nagy hasznát vehetjük, de tágasabb lakásokban már inkább fejlettebb társait ajánljuk.

Ha fontos a felületek nedves áttörlése, a Xiaomi Robot Vacuum E10 felmosó funkciót is kapott. A 200 ml-es víztartály elegendő ahhoz, hogy tisztára törölje a padlót, így még kényelmesebbé teheti az életünket.

Még a kanapé alatt is elfér

A Xiaomi Robot Vacuum E10 nagy előnye a karcsú kialakítás. Mindössze 8 centiméter magas, így az alacsonyabb bútordarabok alá is befér. Ezzel sokkal nagyobb tisztaságot érhetünk el, hiszen gondoljuk csak végig: mikor porszívóztunk utoljára a bútorok alatt?

A LiDAR szenzorokról ebben az árkategóriában ugyan le kell mondanunk, de a giroszkópokra épülő intelligens útvonaltervezője így is nagyon hatékony. Társalkalmazásával ráadásul rengeteg hasznos funkciót elérhetünk, ami nagyban megkönnyíti a házimunkát.

Xiaomi Robot Vacuum S10

Az ár-érték bajnok – lézeres navigációval

Előnyök

 • megnövelt tisztítási hatékonyság
 • LDS lézeres navigáció
 • intelligens víztartály
 • akár 130 perc takarítás egyetlen töltéssel
 • térképkészítés több hasznos funkcióval

Elérhető itt

ROBOTWORLD.HU
alza.hu
Árukereső.hu

Elérhető ár néhány prémium képességgel kiegészítve? A Xiaomi Robot Vacuum S10 még közelebb visz bennünket a robotporszívózás egy magasabb szintjéhez, miközben felidézi a korábbi tesztgyőztes Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro szellemét.

Cikkcakkban takarít, de nem össze-vissza

A 4000 Pa erősségű szívóhatásával a Xiaomi Robot Vacuum S10 a legtöbb lakásban jól megállja a helyét. Többféle üzemmódja miatt nem okoz neki gondot az sem, ha a gyerekek szétszórták padlón a chipset, a szotyihéjat vagy akár a nagyobb méretű cukorkákat.

Felmosás funkciója cikkcakk- és Y-alakzatban is képes takarítani, intelligens víztartálya miatt pedig nem kell többé a padló elázásától tartanunk. A 3200 mAh-s akkumulátorral ráadásul egyetlen töltéssel akár 130 percig működik megállás nélkül.

Intelligensen navigál térképkészítéssel

Dacára annak, hogy ára a belépő kategóriát súrolja, a Xiaomi Robot Vacuum S10 robotporszívó fejlett LDS lézeres navigációs rendszert kapott. Találunk benne távolságérzékelőt, és miközben az eszköz érzékeli környezetét, még a sarkok takarítása sem okoz neki gondot.

Mivel térképet készít otthonunkról, a hasznos társalkalmazással a család igényeihez igazíthatjuk beállításait. Kialakíthatunk vele különféle zónákat, virtuális falakat, a folyamatos frissítésekkel pedig még a későbbiekben is bővíthetjük tudását néhány újabb funkcióval.

Xiaomi Robot Vacuum S10+

Innováció kétpárnás felmosórendszerrel

Előnyök

 • kétpárnás felmosórendszer
 • precíz navigáció
 • erőteljes szívómotor
 • 3D akadályelkerülés
 • intelligens vezérlés

Elérhető itt

ROBOTWORLD.HU
alza.hu
Árukereső.hu

A Xiaomi Robot Vacuum S10+ főként azok számára lesz jó választás, akik elérhető áron szeretnének egy hatékony felmosó funkcióval ellátott robotporszívót.

Új irány a robotporszívós felmosásban

A termék különlegességét a felmosás funkció megújulása adja. A korábbi típusokra jellemző mop helyett a Xiaomi Robot Vacuum S10+ alján két forgó felmosópárna kapott helyet, a melyek állandó nedvesség és nyomás mellett képesek hatékonyan feltakarítani valamennyi keménypadlót a lakásban.

Mindezt természetesen erőteljes szívóteljesítménnyel kiegészülve. A 4000 Pa szívóerővel az eszköz porszívóként sem vall kudarcot, képes hatékonyan összegyűjteni otthonunkban a koszt, a port, a hajat és a nagyobb morzsákat még a hosszabb szálú szőnyegekből is.

Kevesebb ütközés még gyenge fényviszonyok között is

A lézeres navigációval és a 3D akadálykerülő funkcióval a robotporszívó hatékonyan feltérképezi a házat, működés közben pedig 5 milliméteres hibahatárral tudja kikerülni a bútorokat. Ezáltal csendesebben takarít és kevesebbet ütközik még gyengébb fényviszonyok között is.

A térképkészítés miatt a Xiaomi Robot Vacuum S10+ rengeteg lehetőséget ad a kezünkbe. A kapcsolódó app segítségével nemcsak a porszívó teljesítményét állíthatjuk be, hanem különféle zónákat, rutinokat, sőt komplett takarítási tervet is összeállíthatunk.

Xiaomi Robot Vacuum X10

Önürítő funkcióval

Előnyök

 • saját önürítő rendszer
 • fejlett LDS navigáció
 • 180 percnyi üzemidő
 • intelligens akadályelkerülés
 • tervezhető takarítási stratégia

Elérhető itt

robotworld.hu
alza.hu
pepita.hu
Árukereső.hu

A Xiaomi Robot Vacuum X10 a tökéletes alternatíva, ha olyan megfizethető robotporszívót szeretnénk, ami hatékonysága mellett prémium funkciókkal is kényeztet.

Kiváló takarítás saját önürítő rendszerrel

Ha szeretjük a makulátlan tisztaságot a lakásban, és azt érezzük hogy folyton csak takarítanunk kell a gyerekek vagy a kisálaltok után, akkor a Xiaomi Robot Vacuum X10 robotporszívó hűséges társunk lesz. A 4000 Pa szívóerővel és a felmosó funkcióval rendelkező kis robot biztosan tisztává varázsolja a lakást.

Mindezt ráadásul teljesen automatizáltan! Önürítő dokkolója 17 000 Pa teljesítménnyel képes kiszivattyúzni a robotporszívó portartályának tartalmát egy hatalmas külső porzsákba, ami akár 60 alkalomra is elegendő lesz.

Precízebb, mint egy takarító

A Xiaomi Robot Vacuum X10 újgenerációs LDS lézernavigációval tájékozódik a lakásban. Segítségével nemcsak gyorsan feltérképezi a házat, hanem meghatározza a helyét, visszatalál a dokkolójára, sötétben is működőképes marad, akadály érzékelésekor pedig automatikusan lelassít, hogy ütközés nélkül tudja kikerülni a tereptárgyakat.

Egyetlen töltéssel akár 180 percig takarít egyhuzamban, tehát akkor sem vall kudarcot, ha nagyobb lakásban élünk. Saját társalkalmazásában precízebb utasításokat adhatunk neki, mint egy takarítónak, sőt akár egyedi takarítási stratégiát is tervezhetünk vele.

Xiaomi Robot Vacuum X10+ V2

A felsőkategória képviseletében

Előnyök

 • multifunkciós dokkolórendszer
 • dupla forgó felmosó
 • LDS-re és kamerára épülő navigáció
 • beépített mesterséges intelligencia
 • teljesen automatizálható működés

Elérhető itt

robotworld.hu
alza.hu
Árukereső.hu

A Xiaomi Robot Vacuum X10+ egy prémium kategóriát képviselő robotporszívó, ezért minden funkcióval rendelkezik, ami elvárható egy ilyen eszköztől.

Töltés, mosás, szárítás és újratöltés egyetlen dokkolóval

Azon túl, hogy a Xiaomi Robot Vacuum X10+ megörökölte az alapkiadás kimagasló takarítási tulajdonságait, a felmosó funkció terén újabb szintre lépett. A forgómozgást végző dupla felmosórongyokkal ugyanis az eszköz olyan eredményes a nedves felmosásban, mint a manuális megoldások.

Prémium kategóriáját azonban nemcsak itt, hanem dokkolóján is érzékelhetjük. A multifunkciós kiegészítő ugyanis a töltésben, a portartály kiszivattyúzásában, valamint a felmosófejek mosásában és szárításában egyaránt segítségünkre lesz, sőt automatikusan fel tudja tölteni a robotproszívó víztartályát is.

Nemcsak néz, hanem lát is

A Xiaomi Robot Vacuum X10+ a navigáció terén is szintet lépett. Az LDS-rendszert itt saját mesterséges intelligenciával, valamint kamerára épülő 3D akadályfelismerő-, illetve elkerülőrendszerrel egészítették ki. Segítségével már majdnem olyan precízen mozog a lakásban, mint egy élő ember.

Sőt, folyamatosan tanul, és igazodik a szokásainkhoz, az appban pedig minden funkcióját testre tudjuk szabni. Kezelhetjük a térképeket, kijelölhetünk számára tiltott zónákat, tervezhetünk egyedi takarítási stratégiát, de kimagasló teljesítményét is több szinten szabályozhatjuk.

A Roborockról:

Ha sorravesszük a robotporszívók piacának szereplőit, a Roborock neve mellett biztos, hogy nem mehetünk el szó nélkül. 2016-ban megjelent első modellje óta számos, a piacot és a versenytársakat is meghatározó újítást eszközölt. Roborock porszívóval garantáltan nem tudunk mellényúlni, mondhatni egyfajta jolly joker választás!

Roborock S8

A mi választásunk felsőkategóriában

Előnyök:

 • erőteljes szívóhatás
 • vibrációs felmosás
 • szilikonlamellás főkefék
 • LiDAR szenzoros navigáció
 • hasznos társalkalmazás

Elérhető itt

robotworld.hu
ALZA.HU
ALZA.HU – Plus változat
Árukereső.hu

A Roborock robotporszívók egyik közkedvelt modellje több tekintetben is fejlődött elődjéhez mérten. Erősebb szívóerő, jobb navigáció, hatékonyabb felmosás funkció – prémium minőségben.

Száraz és nedves takarítás

A 6000 Pa teljesítményű szívómotorral a Roborock S8 a piac egyik legerősebb robotporszívója lett. Szőnyegen és keménypadlón egyaránt jó teljesítményt nyújt, amihez a magasabb hatásfok elérésének érdekében dupla szilikonlamellás főkefe társul.

A VibraRise technológiával biztosított vibrációs felmosás ráadásul már a padlóra száradt makacs szennyeződésekkel is elbánik, hála a nagy nyomóerőnek és a percenként 3000 vibrációs (enyhe súroló) mozgásnak, amit emelhető moppal koronáztak meg.

Fejlett navigáció és szoftveres háttér

A korábban már jól bevált LiDAR szenzorok továbbfejlesztett változatával és a 3D-s akadályfelismerő funkcióval a Roborock S8 precíz térképeket és útvonalakat készít. Közben képes felismerni és hatékonyan elkerülni az akadályokat, sőt még éjszaka sem okoz neki gondot a munkavégzés.

Saját okostelefonos applikációjával a robotporszívó működtetése és beállítása is nagyon egyszerű. Könnyedén módosíthatjuk a szívóerőt, a vízadagolást, kijelölhetünk különféle zónákat, idősávokat, sőt hangutasításokkal is vezérelhetjük az eszközt.

Roborock Q Revo

A felső kategória ár-érték bajnoka

Előnyök
 • Multifunkciós dokkolóállomás
 • Dupla forgó mopos felmosó funkció
 • 5500 Pa szívóerő porszívózáskor
 • LiDAR szenzorra épülő navigáció
 • Rengeteg intelligens megoldás
Elérhető itt
robotworld.hu
alza.hu
Árukereső.hu

Amennyiben megfizethető áron keresünk egy olyan robotporszívót, ami képes felvonultatni a piac legmodernebb technológiáit és automatizálási lehetőségeit, a Roborock Q Revo egy kompromisszummentes alternatíva lesz.

Portartály-ürítés, mopszárítás és egyéb automatizálási lehetőségek

Amivel kapcsolatban a robotporszívó túlzás nélkül verhetetlen tulajdonságokkal rendelkezik, az nem más, mint az automatizált dokkoló. Nemcsak a belső portartály kiszivattyúzására képes, hanem arra is, hogy kimossa és megszárítsa a mopokat, sőt még a víztartály feltöltése sem okoz neki problémát.

Ezzel a Roborock Q Revo működése a takarítás gyakoriságának függvényében napokig automatizálható. Képes emberi beavatkozás nélkül működni, amiben a fejlett LiDAR szenzorok és a kapcsolódó algoritmusok támogatják meg, hiszen feltérképezi a lakást, dinamikusan alkalmazkodik a változásaihoz, ami a takarítás minősége miatt nagyon fontos tulajdonság.

Nemcsak porszívózásban, hanem felmosásban is kiváló

Azon túl, hogy a Roborock Q Revo a legfejlettebb navigációs rendszerekre építi tudását, a takarítás szempontjából is kiemelkedő. Porszívózáskor például 5500 Pa szívóerőre képes, aminek jóvoltából szőnyeget és keménypadlót egyaránt hatékonyan takarít, de a felmosás funkcióját tekintve nevezhető ténylegesen piacvezetőnek.

Ezen a téren ugyanis a Roborock S8 Pro Ultránál látott dupla forgó mopos megoldást alkalmazza, ami még a padlóra száradt makacs szennyeződések eltávolítására is tökéletes. Hogy mindezt társalkalmazás, gyorstöltés, megannyi okos funkció és hangvezérlés egészíti ki, csak hab a tortán!

Roborock Q8 Max és Q8 Max+

Kedvencünk a középkategóriában

Előnyök
 • Dupla főkefe
 • 5500 Pa szívóerő
 • Fejlett navigáció és akadálykerülés
 • Hasznos társalkalmazás (okosfunkciókkal)
 • Önürítő rendszer a Max+ modellhez
Elérhető itt
robotworld.hu
alza.hu – Q8 Max
alza.hu – Q8 Max+
Árukereső.hu – Q8 Max
Árukereső.hu – Q8 Max+

A Roborock Q8 Max fejlett navigációval és reaktív akadálykerülő technológiával kínálja a takarítás legmagasabb szintjét, így ár-érték arányban nagyon jó választás lehet, sőt a Max+ modellhez még automata önürítő rendszer is tartozik.

Dupla szilikon főkefével biztosítja a takarítás magas minőségét

Bár hagyományos felmosó funkció is található benne, a Roborock Q8 Max a porszívózás tekintetében hozza a legmagasabb szintet. Ezt leginkább az 5500 Pa szívóerőnek, valamint a DuoRoller névre keresztelt dupla szilikonlamellás keferendszernek köszönheti az eszköz, ami a hagyományos megoldásokhoz képest sokkal hatékonyabb munkát végez.

Nagy előnye, hogy a Twin Cleaning Power technológiával képes egyszerre porszívózni és felmosni, miközben nagyobb lakásokban sem vall kudarcot. Kizárólag száraz takarítás esetén akár 300 négyzetméternyi felületet is képes megtisztítani egyetlen töltéssel.

Reaktív akadálykerüléssel kiegészített LiDAR-navigáció

A munkavégzés minőségét nagy teljesítményű LiDAR-navigáció támogatja ennél a modellnél, amit reaktív akadálykerülő technológiával vérteztek fel. Segítségével a Q8 Max nemcsak precízen feltérképezi a lakást – akár több térképet is kezel –, hanem a váratlan akadályokhoz is kiválóan alkalmazkodik.

Mindezt rengeteg okosfunkció és automatizálási lehetőség támogatja meg, így már az első feltérképezés után javaslatokat ad nekünk a porszívó a tiltott zónákra, miközben egyedi tisztítási rutinok, távoli beállítások és egyéb lehetőségek várnak ránk.

Fejlett önürítő rendszer jár a Q8 Max+ modellhez

Amennyiben ragaszkodunk az automatizálás kényelméhez, érdemes a Roborock Q8 Max+ modellt választani. Tudása megegyezik az alapváltozattal, azonban a gyártó egy fejlett önürítő rendszerrel egészítette ki dokkolóját.

Segítségével a porszívó akár 7 héten át képes automatizáltan ellátni a feladatát emberi beavatkozás nélkül, hiszen a dokkoló minden takarítás után egy 2,5 literes porzsákba szivattyúzza a portartály tartalmát, így nekünk nincs más dolgunk, csak élvezni a lakásban a makulátlan tisztaságot.

Roborock Q7 Max és Q7 Max+

Jó, ha tudsz róla

Előnyök

 • 4200 Pa szívóerő
 • PreciSense precíziós LIDAR rendszer
 • 3D térképezés
 • 30 vízáramlási szint
 • Hangvezérlés
 • Gyermekzár

Elérhető itt

robotworld.hu – Q7 Max
Árukereső.hu – Q7 Max
Árukereső.hu – Q7 Max+

Roborock robotporszívóban mi még nem csalódtunk, ez egészen biztos, pedig nem egyet teszteltünk már az évek során. Itt például az egyik legkedveltebb modellről írtunk. A Q7 Max és dokkolós verziója, a Q7 Max+ is egy-egy olyan “jelenség”, amiről szerintünk jó, ha tudsz, ezért összegyűjtöttük, milyen extrákkal indította útnak a Roborock ezt a 2022. októberében megjelent modellt. 

Az Erő vele van! 

Amikor megláttuk, hogy a Q7 Max készülék szívóereje 4200 Pa, akkor bizony a mi sokat látott szemünk felett is felszaladt a szemöldökünk. Ez a kimagasló képesség, illetve az 5200 mAh-s akkumulátor, amely egyetlen töltéssel akár 3 órán keresztül is képes működni, olyan tisztaságot garantál az otthonunkban, amellyel már a legkritikusabb vásárlók is elégedettek lehetnek. Ráadásul, egy megjelenésekor még újdonságnak számító, a korábbiaknál tartósabb gumi főkefével látták el, amire a hajszálak sem csavarodnak fel. Ilyen paraméterekkel már akár egy 300m2-es ingatlant is nyugodt szívvel rábízhatunk.

Portartály és víztartály – jól megférnek egymás mellett

Kombinált tartályban kapott helyet a 470 ml-es portartály és a 350 ml-es víztartály, amik méretére szintén nem panaszkodhatunk. Ha pedig a dokkolós verzióba ruházunk be, akkor ez a kialakítás különösen hasznos, mivel egyszerre teszi lehetővé a portartály kiürítését és a víztartály feltöltését. Amit ezzel kapcsolatban még mindenképpen ki kell hangsúlyozni, az az, hogy a víztartály súlya megnöveli a nedves felmosás hatékonyságát egy állandó, 300 g-os nyomás kifejtésével. Az elektromos vízpumpával felszerelt Q7 Max robotporszívó esetében 30 különböző vízáramlási szint közül választhatunk a padlótípusoknak és személyes preferenciáinknak megfelelően, ezzel is finomhangolva a takarítást.

Térképezés és rutin

A PreciSense LiDAR navigációs rendszer tökéletesen feltérképezi az otthonunkat, a Roborock alkalmazásban pedig lehetőségünk van további részletek hozzáadására is. Például megjelölhetünk bútorokat vagy akár padló anyagokat is az elkészült alaprajzon. Ha jellemző ránk, hogy valamelyik helyiséget gyakrabban szeretjük takarítani, megtehetjük, hogy létrehozunk az alkalmazásban erre egy külön “rutint”, így nem kell minden egyes alkalommal utasításokat adni a robotporszívónknak. 

A Roidmi márkáról:

A Roidmi egy 2015-ben, a Xiaomi közbenjárásával alapított vállalat, akik rövid idő alatt hatalmas népszerűségre tettek szert a robotporszívók piacán. Ezt leginkább kiváló ár-érték arányú termékeiknek köszönhetik, amelyeket minden esetben szigorú minőségellenőrzésnek vetnek alá, amivel rengeteg fogyasztó elégedettségét kivívták már.

Roidmi EVE CC

Ár-érték bajnok a középkategóriában

Előnyök

 • Önürítő dokkoló
 • 4000 Pa szívóerő porszívózáskor
 • LDS lézeres navigációs technológia
 • Akár 180 perc üzemidő töltésenként
 • Kimagasló ár-érték arány

Elérhető itt

Robotworld.hu
alza.hu
Árukereső.hu

Szeretnéd a legtöbbet kihozni a pénzedből egy Xiaomi robotporszívó vásárlásakor, de nem akarsz túl sokat költeni? Ebben az esetben a saját önürítő rendszerrel szerelt Roidmi EVE CC kiváló döntés lehet.

Kiváló takarítási tulajdonságok, saját önürítő dokkolóval kiegészülve

A Roidmi robotporszívójának egyik legnagyobb előnye, hogy valóban jól tisztít. A 4000 Pa szívóerőnek köszönhetően nagyszerűen elboldogul a rövid- és hosszúszőrű szőnyegekkel, a keménypadlókkal, miközben a hagyományos felmosó funkció sem hiányzik belőle 290 ml-es víztartály kapacitással.

Amiért különösen sokan jó vételnek tartják a vásárlói vélemények alapján a Roidmi EVE CC-t, az nem más, mint az önürítő dokkoló. A kérdéses rendszer egy 2,5 literes külső portartályba képes szivattyúzni a robotporszívó által összegyűjtött koszt és port minden takarítás után, így működése akár hetekig automatizált maradhat.

Precíz érzékelő és nagy üzemidő

Természetesen a feltérképezés, a navigáció terén sem vall kudarcot a Roidmi terméke. Egy LDS lézeres navigációs rendszer segítségével tájékozódik, amivel nemcsak pontosan fel tudja tárni otthonunkat, hanem utána a takarítás levezénylését is precízen elvégzi rengeteg automatizált megoldás társaságában.

Működtetését és beállításait saját társalkalmazás könnyíti meg, és miközben nem okoz gondot neki megbirkózni a 17 mm magas akadályokkal, a Roidmi EVE CC a 3200 mAh-s akkumulátornak köszönhetően akár 180 percig is képes takarítani egyetlen töltéssel, de merülés esetén automatikusan visszatér a dokkolójára és feltölti magát.

Roidmi EVE Plus

Korábbi kedvencünk középkategóriában

Előnyök

 • 2700 Pa szívóerő
 • Automatikus portartály ürítés
 • Negyedik generációs LiDAR szenzorok

Elérhető itt

ROBOTWORLD.HU
PEPITA.HU
Árukereső.hu

A Xiaomi Roidmi Eve Plus egy önürítő funkciós modell, amely még 2020 végén jelent meg a piacon. Ár-érték arányát tekintve már akkor is az egyik legjobb vételnek számított, hiszen kedvező ára mellett, a működésével kapcsolatban – amit egyébként teszteltünk is – sem volt okunk panaszra. 

Automatikusan üríti a port a tartályból

Miután elvégezte a lakás takarítását, ez az ügyes kis szerkezet automatikusan  visszamegy a dokkolójához, ahol  néhány másodperc alatt rendkívül hatékonyan üríti ki a portartályát egy külső tárolóba.

Ennek köszönhetően hetekig hozzá sem kell nyúlnunk, főleg mivel ha lemerül az akkumulátora, azt is önállóan fel tudja tölteni. A porzsák egyszerűen cserélhető, a hatékonyságot pedig olyan funkciók teszik teljessé, illetve biztonságossá, mint az ózon alapú antibakteriális és szagtalanító technológiák.

Navigáció és környezetérzékelés 

A Xiaomi Roidmi Eve Plus a LIDAR szenzorokra épülő navigációnak köszönhetően tökéletes pontossággal képes feltérképezni az otthonunkat. Az elkészült térképeket természetesen később is van lehetőségünk finomhangolni. 

A SLAM algoritmus jóvoltából rendkívüli módon tudja érzékelni a környezetét, ami pedig a takarítási képességeit is pozitívan befolyásolja. Meg kell említeni továbbá akadályfelismerő, és akadálymászó tudását is, amik szintén kiemelik őt a hétköznapi robotporszívók sorából.

Mélységérzékelőinek hála, nem esik le a lépcsőről és képes felmérni a szintkülönbségeket is, illetve sem a kábelek, sem pedig a küszöbök nem okoznak neki problémát.  Egy 2 cm-es küszöbön például gond nélkül keresztül suhan.

Tisztaság és irányíthatóság

Miután arról már beszámoltunk, hogy milyen akadályokon képes keresztülhaladni, vagy hogy hogyan üríti a portartályát, ideje arról is szólnunk, hogy hogyan takarít. Szívóereje 2700 Pa, és egy összetett, egy fő- és két oldalkeféből álló keferendszert használ porszívózáskor, amellyel kifejezetten szép tisztaságot hagy maga után 

Nedves feltörlésre is képes a beépített víztartálynak hála. Nekünk csupán annyi dolgunk van, hogy felszereljük rá a mopot és már indul is. 

Az erős szoftveres háttér jóvoltából számtalan lehetőség közül válogathatunk a beállításokat és a programozhatóságot tekintve: módosíthatjuk az üzemmódokat, megadhatjuk a takarítás idejét és kiterjedését, és a távoli hozzáférés sem okoz gondot. 

A Dreame márkáról:

Habár tudásban lehet eltérés az egyes modellek vagy típusok között, a Dreame robotporszívókat mégis nyugodtan említhetjük egy lapon a Mi készülékekkel. Pénztárcájától függően mindenki megtalálhatja a legmegfelelőbb készüléket, az ár-érték arány tekintetében pedig biztosan jó vásárt csinál. 

Dreame D10 Plus

Az ár-érték bajnok

Előnyök
 • Saját önürítő rendszer
 • Megfizethető ár
 • Nagy portartály-kapacitás
 • 4 fokozatban állítható szívóerő
 • Hosszú üzemidő
Elérhető itt
alza.hu
pepita.hu
Árukereső.hu

A Dreame D10 Plus a maga kategóriájában megfizethető áron kínál kiváló takarítási tulajdonságokat, sőt egy saját önürítő rendszert is, amivel könnyedén automatizálható a működése.

4000 Pa maximális szívóerő, saját önürítő rendszerrel kiegészülve

A teljesítmény szempontjából a Dreame D10 Plus drágább társaival is képes ringbe szállni, hiszen maximális teljesítmény mellett 4000 Pa szívóerő leadására képes. Ezt ráadásul négy fokozatban lehet szabályozni, hogy mindig a padlótípushoz leginkább ideális tisztítóhatást nyújtsa.

Mindezt egy 17 centiméteres, sörtés és szilikonlamellás kialakítású forgókefe, valamint egy oldalkefe támogatja meg, de a 145 ml-es víztartályával a kisebb lakásokban még a nedves feltörlés sem okoz neki gondot. A robotporszívó ráadásul saját önürítő dokkolóval rendelkezik, ami 2,5 literes porzsákjával akár 45 napig képes automatizálni munkáját.

Akár 180 percig takarít egyetlen töltéssel

A Dreame robotporszívója nem okoz csalódást a nagyobb lakásokban sem. Akár 180 percig működik egyetlen töltéssel, mely idő alatt 270 négyzetméternyi felület kitakarítása sem jelent neki gondot. Működését nagy tudású LiDAR navigációs rendszer támogatja meg, amit SLAM-algoritmussal egészítettek ki.

Segítségével feltérképezi a lakást, jól teljesít a váratlan helyzetekben, az akadályok kikerülésekor, sőt még rengeteg beállítási és automatizálási lehetőséget is kínál. Társalkalmazásával irányíthatjuk távolról, kijelölhetünk neki tiltott zónákat, de takarítási tulajdonságai mellett még ütemezését is beállíthatjuk.

Dreame Bot L10 Pro

A középkategória képviseletében

Előnyök

 • Hatékony, de csendes működés
 • Akadály észlelés és elkerülés a HIGH PRECISION 3D segítségével
 • LDS navigáció és SLAM algoritmus
 • Rugalmas hengerkefe

Elérhető itt

alza.hu
pepita.hu
Árukereső.hu

Ha csak egy dolgot emelhetnénk ki a Dreame Bot L 10 Pro robotporszívóval kapcsolatban, az valószínűleg az lenne, hogy kiemelkedően jó a szőnyegek tisztításában: felismeri, ha szőnyeghez ér és automatikusan erősebb szívásra kapcsol, ráadásul az állatszőr vagy a hajszálak sem tekerednek fel a kefére. 

Műszaki jellemzők

4000 Pa szívóerő, 150 perc üzemidő, 570 ml-es por- és 270 ml-es víztartály, valamint 5200 mAh kapacitású akkumulátor. Röviden így tudnánk összefoglalni ennek a 2021 májusában megjelent robotporszívónak a legfőbb paramétereit. Ezek alapján szépen illeszkedik a Xiaomi termékcsalád tagjainak sorába. 

A gép tetején a LiDAR szenzor, valamint három, a vezérlésért felelős gomb, az elülső részén a tárgyfelismerést végző 3D kamera, az alján pedig egy oldal- és egy hengerkefe kapott helyet.

Szoftveres tudás 

Az otthonunk padlóján felejtett holmik azonosítása sok robotporszívónak feladná a leckét, hiszen erre alkalmas képfelismerő algoritmus és fejlett kamera szükséges hozzá. Ezekkel a Dreame Bot L 10 Pro rendelkezik, így nem feltétlenül szükséges elpakolnunk takarítás előtt. A földön hagyott tárgyakat időben észreveszi és kikerüli, legyen szó kábelekről, lábbeliről vagy akár játékokról. Ahogyan sok más készülék, ez is “ki lett okosítva” a lépcsőkkel kapcsolatban, így nem kell aggódnunk akkor sem, ha az emeleten takarít.

A lakás feltérképezését kifogástalanul elvégzi, bár a helyiségeket nem tudja önállóan felosztani. Mi viszont az alkalmazáson keresztül megtehetjük ezt is, illetve emelhetünk virtuális falakat, létrehozhatunk no go és no mop zónákat, és a takarításhoz kapcsolódó adatokat is nyomonkövethetjük. Plusz pontot adunk neki azért is, mert beilleszthető az okos otthonokba, és lehetőség van a hangasszisztens alapú vezérlésére is.

Ár-érték arány és vásárlói értékelések

Ha összemérjük a Dreame Bot L 10 Pro tudását és az összeget, amibe kerül más robotporszívók képességeivel és árával, akkor levonhatjuk a következtetést, hogy nagyon is megéri az árát. Mind a német, mind az amerikai amazon oldal vásárlói is 4.2 csillag körüli értékelést adtak a készüléknek, a csendes működésre pedig mindkét oldalon sok pozitív visszajelzés érkezett.

Dreame L10s Pro és L10s Ultra

A csúcskategória képviseletében

Előnyök
 • 5300 Pa szívóerő
 • Forgó felmosó párnák
 • LiDAR navigációs rendszer
 • Dreamehome-alkalmazás
 • Az Ultra modellhez önürítő dokkoló jár
Elérhető itt
robotworld.hu – Ultra
alza.hu – Pro
alza.hu – Ultra
Árukereső.hu – Pro
Árukereső.hu – Ultra

Szeretjük a makulátlan tisztaságot a lakásban? Akkor a kimagasló takarítási tulajdonságokkal és forgó felmosó párnákkal szerelt Dreame L10s Pro és Ultra modellje egyaránt jó választás lehet a nagyobb otthonokban is.

Porszívózásban és felmosásban is a legjobbak között

Ha takarításról van szó, a Dreame robotporszívója nem ismer tréfát. Az 5300 Pa szívóerővel például könnyedén felszippantja a nagyobb szennyeződéseket, a gumírozott forgókefével kiegészülve pedig alaposan kitisztítja a szőnyegeket is, miközben sem a haj, sem az állatszőr nem okoz neki gondot.

Amiben viszont egy egészen új szintet képvisel a termék, az a felmosás funkció. A porszívó alján két forgó felmosó párna dolgozik, amelyek kiváló teljesítményt nyújtanak még az odaszáradt, makacs szennyeződésekkel szemben is.

Akár 2,5 óra takarítás egyetlen töltéssel

A Dreame L10s mindkét változata LiDAR-szenzorral tájékozódik a lakásban. Ez kimagasló precizitást nyújt mind a feltérképezést, mind a munkavégzés minőségét tekintve, hiszen a fejlett akadálykerülő rendszerével gyorsan felismeri a változásokat a lakásban és a legjobb tudása szerint alkalmazkodik.

Munkáját a Dreamehome-alkalmazás támogatja meg, ami rengeteg lehetőséget ad a kezünkbe. Segítségével rengeteg beállítást alkalmazhatunk, testre szabhatjuk a szívóerőt, a felmosáshoz szükséges vízmennyiséget, de húzhatunk fel virtuális falakat, azaz kijelölhetünk tiltott zónákat – mindezt akár távoli hozzáférésben is.

Az L10s Ultra önürítő és öntisztító dokkolóval rendelkezik

A robotporszívó Ultra változatáról szintén ezek a tulajdonságok mondhatók el, azonban a Pro verzióhoz képest egy speciális dokkoló állomás is tartozik hozzá. Ebben a Dual Boost 2.0 rendszer dolgozik, ami képes egy 3 literes külső porzsákba szivattyúzni a portartály tartalmát, így akár 60 napig biztosítva a porszívó automatizált működését.

Ezenfelül öntisztító rendszer is található benne, így amikor a porszívó visszatér a dokkolóra, az automatikusan átmossa és megtisztítja a felmosó párnákat, sőt meg is szárítja azokat, hogy elkerülhessük a kellemetlen szagokat, illetve a penészt.

A Xiaomi robotporszívói valóban jól működnek

Már fentebb is elhangzott, hogy a jelenlegi piacon rengeteg robotporszívó található. Ezek közül a Xiaomi termékei kivétel nélkül nagyon jó ár-érték aránnyal rendelkeznek, hiszen nemcsak megfizethetők, hanem a teljesítmény szempontjából egyaránt alkalmasak a mindennapi használatra és a kimagasló tisztaság elérésére.

Általánosságban ugyanis elmondható, hogy a Xiaomi robotporszívói valóban működnek, azonban mint minden gyártónál, úgy természetesen itt is az igényeinkhez illeszkedő árkategóriát kell választanunk. Ne várjunk például ugyanolyan tulajdonságokat egy Roborock E4-től, mint a legjobbak közé sorolt Roborock S8-tól, hiszen nem véletlenül van jelentős különbség a kettő ára között.

Erős szívóhatás, nagy akkumulátor-kapacitás

Mindegyik jelenleg forgalomban lévő Xiaomi robotporszívóról elmondhatjuk, hogy a tudás tekintetében kimagaslónak tekinthetők. Példának okáért kivétel nélkül rendkívül erős szívóhatással rendelkeznek, többségük 3000 vagy 6000 Pa teljesítményre képes ezen a téren, ami óriásinak tekinthető egy ilyen kis háztartási géptől, nem véletlen, hogy ma már gyakran a hagyományos porszívókkal említik egy lapon őket.

A gyártó ugyanakkor gondosan ügyel arra, hogy más tekintetben se valljanak kudarcot az általuk forgalmazott robotporszívók. Termékeik így óriási, többségük 5200 mAh-s akkumulátorral rendelkezik, ami akár 180 percnyi, tehát 3 órányi folyamatos takarítást tesz lehetővé a lakásban. 

Amivel kapcsolatban nagyobb különbségek vannak – és erre érdemes odafigyelni –, az a víztartály és a portartály mérete. A Xiaomi robotporszívóinak többsége például 460-480 ml por befogadására képes, ha viszont a felmosás funkciót is szeretnénk használni, lényeges lehet odafigyelni a víztartály méretére.

Ma már a felmosás funkció is figyelemre méltó

Ha már szóba került a felmosás funkció, fontos kiemelni a gyártó robotporszívóival kapcsolatban, hogy termékeik egy részét a legjobbak közé sorolhatjuk az ágazaton belül.

Bár még mindig nagyon sok hagyományos mop-alapú felmosós robottal büszkélkedhet a Xiaomi – amelyek inkább nedves feltörlésre képesek -, de ha ezen a téren figyelemre méltó funkciókat akarunk, akkor a vibrációs moppal vagy forgó felmosókkal rendelkező modelleket érdemes szem előtt tartani.

Ezeknek már nemcsak a padlóra száradt szennyeződések eltávolítása nem okoz problémát, hanem a makacsabb foltok és szennyeződések eltüntetése sem, miközben a gyártó folyamatos fejlesztésekkel próbálja a jövőben még magasabb szintre emelni ezen a téren termékeit.

A Roidmi termékcsalád tagjai például még hagyományos moppal dolgoznak, de a Roborock S8-as modellje a vibrációs technológia terén nagyon erős, ha pedig a forgó felmosókhoz ragaszkodnánk, a Xiaomi Robot Vacuum X10+ V2 lehet jó döntés.

A porszívózásban nagyon alaposak

Mivel robotporszívókról beszélünk, ezért a legtöbben nyilván ezért a funkcióért akarnak ilyen terméket vásárolni maguknak, és csak másodsorban a felmosás miatt. Mint fentebb már kiemeltük, a Xiaomi nevéhez köthető termékekben nagy teljesítménnyel rendelkező szívómotor dolgozik, aminek a munkáját jellemzően összetett keferendszer támogatja meg.

Önmagában az erős szívóerő ugyanis még messze nem minden. Az alapos takarításhoz megannyi más egyéb tulajdonság is szükséges, ezeknek pedig a Xiaomi robotporszívói szinte kivétel nélkül megfelelnek. Lássuk, hogy melyek ezek!

Keferendszer

Minden Xiaomi robotporszívóban kiváló minőségű keferendszer kapott helyet, ezek azonban több tekintetben is eltérhetnek egymástól. Manapság már a gyártó minden takarítógépén találunk egy vagy két alsó főkefét, mely forgómozgást végezve a padlóról és szőnyegről tudja gyűjteni a koszt és a port. Munkáját egy jellemzően a készülék jobb első felében elhelyezett oldalkefe támogatja meg, mely a sarkok vagy a falak mentén lerakódott szennyeződéseket tudja a főkefe irányába terelni.

Kopóalkatrészről van szó, melyet a legtöbb Xiaomi robotporszívóban 3-6 havonta kell cserélni. Ha elmulasztjuk, az negatív hatást gyakorol a takarítás minőségére. Szerencsére itthon a gyártó legtöbb termékéhez folyamatosan elérhetők a cserélhető elemek, noha a keferendszer mellett legfeljebb a szűrőberendezéshez tudunk hozzányúlni házilagosan, minden más esetben szervizre lesz szükségünk.

A kefék egyébiránt óriási változásokon és fejlesztéseken estek át az elmúlt években. Ennek megfelelően egyre hatékonyabbak a por, illetve a kosz összegyűjtésében, miközben a hajszálakat bár felcsavarják, ezeket nagyon egyszerű eltávolítani róluk, az alapos munkához sem szükséges szétszerelni őket.

Navigációs rendszer

Jelentős mértékben befolyásolja a Xiaomi robotporszívóinak tulajdonságait a navigációs rendszer minősége. Bár közvetlenül nem határozza meg a takarítás minőségét, közvetetten azonban gyakorlatilag ettől függ minden, hiszen a szisztéma segítségével látnak a porszívók, általuk térképezik fel a lakást – az aktuális modellek számára már az egyszerre több térkép kezelése sem okoz gondot –, illetve tudják a későbbiekben rögzíteni a változásokat, igazítani útvonalukat.

Általánosságban elmondható, hogy a Xiaomi robotporszívóiban az LDS vagy más néven LIDAR szenzor vált be a gyártónak. A legtöbb termékükben ez a nagyszerűen működő technológia található, de vannak már kamerákkal, extra érzékelőkkel, sőt mesterséges intelligenciával szerelt megoldások is.

Küszöbmászó tulajdonságok

Szintén apróságnak tűnhet a takarítás hatékonyságának tekintetében, de nagyon sok robotporszívó képtelen elbánni az akadályokkal, már egyetlen kábelben képesek teljesen elakadni. Ezen a téren a Xiaomi termékei kivétel nélkül rendkívül ügyesek, a meghajtást végző nagy kerekük segítségével ugyanis nem okoz gondot nekik a 2 centiméteres akadály leküzdése sem.

Ez különösen a régi építésű házak esetében lehet rendkívül lényeges, hiszen a mai építőiparban már ritkán alkalmaznak küszöböket, melyek ezen a téren kellemetlenséget okozhatnának. Természetesen a küszöb mellett a magasabb vagy nagyszálú szőnyegek esetében is lényeges sajátosság a 2 centiméteres akadályleküzdés, példának okáért a Xiaomi eszközei még egy kábelrengetegtől sem ijednek meg.

Szoftveres háttér

Egyáltalán nem elhanyagolható tényező egy robotporszívó hardveres tudása mellett a szoftveres háttér. A Xiaomi ezen a téren hihetetlenül erősnek tekinthető. Nemcsak a robotporszívók általános tudása, illetve mesterséges intelligencián alapuló megoldásai érdemelnek főhajtást, hanem az okostelefonra letölthető társalkalmazás egyaránt, mely egy Roborock terméknél például a Mi Home mellett akár a gyártó saját fejlesztésű applikációja is lehet.

Hogy melyiket használjuk, az csak rajtunk múlik, mindegyikkel kiválóan tudjuk működtetni a termékeket. A saját Roborock alkalmazás akkor jó alternatíva, ha csak egy Xiaomi robotporszívónk van otthon, amennyiben viszont akad már a lakásban a gyártótól származó egyéb okos berendezésünk, akkor a Mi Home egyszerűbb lesz, hiszen egyetlen applikációból képesek leszünk elérni és működtetni vele tulajdonképpen mindent.

Az okostelefonos applikáció egyébiránt rengeteg lehetőséggel kecsegtet a termék kapcsán. Az összes beállítást ezen keresztül érhetjük el, itt tudjuk áttekinteni a térképeket, meghatározni az üzemmódokat, időzítéseket kalibrálni, de a no-mop vagy no-go zónák kijelölése szintén innen zajlik majd. A lehetőségek tárháza ezen a ponton határtalan, a folyamatos frissítésekkel pedig állandóan bővül is.

A terméktámogatás terén is nagyon erősek a Xiaomi robotporszívók

Amikor robotporszívót vásárolunk, rendkívül lényeges a terméktámogatás kérdésköre, hogy még évek múltán is érkezzenek hozzá olyan frissítések, melyek finomítják vagy bővítik a takarítási képességeket. Míg egy ismeretlen gyártó termékével kapcsolatban senki sem tudja, hogy mire számíthat tőle néhány hónap múlva, a Xiaomi esetén garantált, hogy a termékfrissítések és a fejlesztések évekig érkeznek egy megvásárolt termékhez.

Többször is tapasztalhatták már a Xiaomi robotporszívóval rendelkező tulajdonosok, hogy a működtetés tekintetében elengedhetetlen Mi Home applikáció rendszeresen frissül, az alapvető biztonsági és stabilitási megoldásokon felül állandó új funkciók érkeznek, de nem ritkák a termékspecifikus bővítések sem, amikor egy robotporszívót például korábban nem jellemző tulajdonsággal és tudással vérteznek fel. Így sikerült például a Xiaomi Robot Vacuum Mop Pro robotporszívónak hónapokkal a megjelenés után biztosítani, hogy több térképet is képes legyen tárolni és kezelni.

Lényeges továbbá, hogy a terméktámogatás nemcsak szoftveresen, hanem az alkatrész tekintetében egyaránt fontos. Mindegyik Xiaomi robotporszívó nagyon jól javítható, az általános kopóalkatrészektől kezdve, a motoron és az akkumulátoron át, a legtöbb típusban még bizonyos szenzorok is cserélhetők probléma esetén.

A jövő a Xiaomi robotporszívóinak tükrében

Nemcsak a jelen, hanem a jövő tekintetében is nagyon fontos szerepet tölt be a robotporszívós piacona a Xiaomi, akiktől rengeteg termékspecifikus, de nagyon sok általános, az egész ágazatot meghatározó fejlesztést várhatunk az előttünk álló években.

Jelenleg határozottan a Roborock S8 jelenti a Xiaomi portfóliójának felső szintjét, így érdemes a kérdéses termék sajátosságaival megismerkedni, ha szeretnénk tudatában lenni a robotporszívós iparág fejlődésének következő szintjével. Ez az eszköz például a szónikus technológiának és néhány hardveres fejlesztésnek, illetve az új típusú mopnak hála jelentős mértékben javítja majd a felmosás funkciót.

Ezen felül magasabb szintre lép a porszívózási tulajdonság is, vadonatúj technológiák kerülnek bevetésre ehhez, de például a főkefék egyaránt állandó átalakulásban vannak, így például az S8-ss is egy vadonatúj kialakítású megoldást vezet be a piacra, de biztosak lehetünk benne, hogy a jövőben ezen a téren a mérnökök nagy változásokkal szolgálnak majd.

Amiben biztosak lehetünk még a Roborock robotporszívók jövője kapcsán, az nem más, mint az önürítő és öntisztító képesség elterjedése. Néhány gyártó már bevezette ezt az alternatívát, lényege pedig, hogy a háztartási géphez elérhető egy extra dokkoló, ahol nemcsak az automatikus töltés valósul meg, hanem a portartály kiürítése, a mop elmosása és szárítása, sőt a felmosóvíz cseréje is.

Fontos továbbá megvizsgálni a szoftveres hátteret is. A működést biztosító applikációk állandó finomhangolása mellett a Xiaomi robotporszívói biztosan nagy fejlődésen mennek majd keresztül a mesterséges intelligencia terén. Nem véletlenül, hiszen a gépeknek fel kell ismerniük minden új helyzetet, tanulniuk kell a munkavégzésből, állandóan finomítani a munkavégzést, amit csak egy nagyon erőteljes mesterséges intelligencia segítségével tudnak elérni.

15 ok, amiért érdemes Roborock robotporszívót venni

 1. A legtöbb modell kiemelkedően nagy teljesítményű akkumulátorral rendelkezik. Léteznek például olyan típusok, melyek egyetlen töltéssel akár 200 percig képesek takarítani.
 2. Amennyiben a robotporszívó egy töltéssel nem végez a lakás kitakarításával, a töltési ciklus után – mely szintén automatikus – képes magától folytatni a porszívózást vagy a felmosást pontosan ott, ahol abbahagyta.
 3. Amelyik Roborock rendelkezik nedves feltörlés funkcióval, az képes porszívózni és felmosni egyszerre.
 4. A Xiaomi robotporszívói jelenleg az ágazat legerősebb modelljei közé tartoznak, az S8 például jelenleg 6000 Pa szívóerővel rendelkezik.
 5. A rendkívül magas szintű érzékelőknek hála a legtöbb Roborock modell képes automatikusan felismerni a szőnyegeket, ami nemcsak segít a kérdéses burkolattípus alaposabb tisztításában, de mindemellett az akkumulátor élettartamára is jó hatást gyakorol. A legtöbb robotporszívó, mely képes erre, jellemzően kétszer vagy háromszor drágább, mint a Xiaomi termékei, és nem is rendelkezik olyan erős szívóerővel, ami a vastagabb szőnyegek tisztításához szükséges lenne.
 6. A felmosás funkció sok robotporszívónál tud kellemetlenséget okozni, ha rengeteg szőnyeg van a lakásban. Az újabb Roborock modellek azonban már támogatják az úgynevezett no-mop zónákat, vagyis kijelölhetünk olyan helyiségeket, illetve területeket, ahol soha nem szabad nedves takarítást végezniük a porszívóknak.
 7. Az S4 kivételével minden Roborock robotporszívó támogatja az úgynevezett zónás tisztítást, ami ebben a termékkategóriában ritka tulajdonság, ellenben annál hasznosabb.
 8. Az allergiások és az asztmások legnagyobb örömére a kérdéses robotporszívók mindegyike kiváló minőségű, továbbá mosható HEPA szűrővel rendelkezik, amire rengeteg terméknél egyáltalán nem figyelnek oda a gyártók.
 9. Minden egyes robotporszívó, ami megjelent a Xiaomi Roborock termékcsaládban, képes akár 2 centiméteres akadályok leküzdésére is, legyen az küszöb vagy egy vastagabb szőnyeg. Ez ebben az árkategóriában kimagasló, hiszen más gyártóknál csak a két-háromszor drágább csúcskategóriás modelleknél találkozhatunk ilyen tulajdonságokkal.
 10. A fejlett navigációs rendszernek, illetve a LIDAR szenzoroknak hála minden Roborock rendkívül pontos térképet tud készíteni otthonunkról. Nem ritka a centiméteres pontosság, ami mellett a padló burkolásának típusa és egyéb sajátosságai is rögzítésre kerülnek a makulátlan tisztaság érdekében.
 11. A valós idejű követési funkciónak köszönhetően a Roborock modellek képesek folyamatosan ellenőrizni és alakítani a korábban elmentett térképeket, így munkájukat nem befolyásolhatja egy kis változás sem.
 12. Egyáltalán nem elhanyagolható tényező, hogy a Xiaomi Roborock robotporszívók rendkívül jó ár-érték arányt képviselnek a piacon, ezáltal csúcskategóriás funkciókat és kiváló teljesítményt nyújtanak. Elfogadható áron tehát kiváló szívóerőt, nagyszerű mászóképességet és feltérképezést biztosítanak a felhasználók számára.
 13. A szobánként elérhető ütemezés szintén egy olyan tulajdonsága a termékcsaládnak, mely rendkívül előnyös, hiszen minden helyiséghez eltérő beállításokat alkalmazhatunk, sőt a takarítás időpontjának tekintetében is saját kritériumokat adhatunk meg.
 14. Az S-sorozat legtöbb tagja rendelkezik az úgynevezett multimap támogatással, ami a többszintes házban élők számára jelent nagy segítséget, hiszen a robotporszívók egyszerre több térképet is képesek tárolni, illetve kezelni.