Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Xiaomi Magnetic Power Bank 2: Qi2-támogatással érkezik a gyártó legújabb hordozható akkumulátora

A vezeték nélküli töltésre fókuszáló powerbank-piacon is szeretne egyre nagyobb teret magának a Xiaomi, így bemutatták a Qi2-támogatással ellátott Xiaomi Magnetic Power Bank 2-t.

Ha valaki olyan hordozható akkumulátort vásárolna, amely támogatja a mágneses vezeték nélküli töltést, akkor viszonylag szerény kínálatból válogathat, de a Xiaomi egy olyan eszközt mutatott be, ami megfizethető áron nyújt kiváló alternatívát.

Mivel kutatásaink alapján a gyártó termékei a legjobb powerbankok között szerepelnek, ezért biztosak lehetünk benne, hogy a Qi2-szabványra épülő, azaz vezeték nélküli töltést támogató Xiaomi Magnetic Power Bank 2 névre keresztelt újdonságuk sem marad le a 2024-es toplistákról.

A keskeny és egyben stílusos kialakítású – mutatós bőr hátsó borítással kérkedő – töltő 6000 mAh-s akkumulátorral rendelkezik, ami nem túl nagy, de mivel az egyik első Qi2-kompatibilis kiegészítő a piacon, ez így is nagy szó.

Különösen annak fényében, hogy a Xiaomi telefonok még nem is támogatják ezt a technológiát, de az iPhone 13, az iPhone 14 és az iPhone 15 már gond nélkül tölthetők vele.

A teljesítmény tekintetében a powerbank maximum 15W-os töltést ígér a Qi2-eszközöknek, de a MagSafe-támogatott termékeknek is 7,5W-on tudja adagolni az energiát.

Természetesen rendelkezik C-típusú USB-porttal is, amely vezetéken át 18W-os ki- és 20W-os bemeneti teljesítményt ad.

A Xiaomi powerbankja 11 ezer forintnak megfelelő összegért vált elérhetővé Kínában, azt viszont egyelőre még nem tudni, hogy mikor érkezik az EU-ba, de elődjéhez hasonlóan remélhetőleg mi is megkapjuk majd.