Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Xiaomi Pad 6S Pro: bemutatkozott a világ első 120W-os töltővel érkező táblagépe

A Xiaomi Pad 6S Pro képében a gyártó bemutatta a világ első olyan táblagépét, ami megkapta a 120W-os töltőtechnológiát, de az eszköz garantáltan nem csak emiatt lesz szerethető.

A barcelonai MWC 2024 eseményhez kapcsolódóan a Xiaomi hivatalosan is leleplezte legújabb táblagépét, ami már korábban felhívta a figyelmünket azzal, hogy a gyártó az Apple iPad Pro kihívójának titulálta.

Bár a Xiaomi nevét eddig is gyakran láthattuk a legjobb tabletek között, azonban a hivatalos bejelentés alapján a Pad 6S Pro miatt idén bérelt helyük van az élmezőnyben. Nem véletlenül, hiszen ebben a készülékben egy Snapdragon 8 Gen 2 lapkakészlet dolgozik, amihez LPDDR5x típusú RAM-ot és UFS 4.0-s ROM-ot társítottak.

A 12,4 hüvelykes kijelző bár csak LCD-technológiára épül, de 900 nites fényerőt, illetve 144Hz-es képfrissítési rátát kínál, miközben a legmodernebb csatlakozási lehetőségeket érhetik el a felhasználók (WiFi 7, Bluetooth 5.3, USB 3.2 Gen 1).

A táblagép az Android 14-en alapuló HyperOS operációs rendszerrel érkezik, 10 000 mAh-s akkumulátorát pedig 120W-on tudjuk tölteni vezetékes formában. Kiemelendő még a kamerarendszer is, hiszen hátlapján egy 50+2 megapixeles páros dolgozik, előlapján pedig egy 32 megapixeles szelfikamera található.

A Xiaomi Pad 6S Pro ára

A táblagép 8/256GB-os változata várhatóan 270 ezer forint körüli összegért kerül majd fel a boltok polcaira, és már most ismert hozzá két hivatalos kiegészítő is: a Touchpad Keyboard billentyűzet és a Focus Pen névre keresztelt digitális toll.