Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Xiaomi Robot Vacuum X10 robotporszívó megjelenés

Utoljára frissítve:

A Xiaomi robotporszívók élére megérkezett az új Robot Vacuum X10, ami minden tekintetben felülmúlja elődjeit. Képes teljesen manuális beavatkozás nélküli takarításra, és még sok minden másra is.

Előnyök

  • 5200mAh akkumulátor
  • 180 perces üzemidő
  • 4000 Pa szívóerő
  • 200ml-es, elektromosan vezérelt víztartály
  • Lépcső érzékelés, akadály elkerülés
  • LDS LiDAR navigációs rendszer
  • Önürítő dokkoló állomás

Elérhető itt

robotworld.hu
alza.hu
pepita.hu
Árukereső.hu

Takarítás emberi beavatkozás nélkül

Kezdjük rögtön a legérdekesebb funkciójával, amivel jócskán kiemelkedik a többi robotporszívó közül. Jár hozzá egy dokkoló állomás, ami nem csak tölti a porszívót, de már üríteni is képes annak portartályát. A dokkoló 17.000 Pa szívóerővel tisztítja a  Xiaomi Robot Vacuum X10-et és egy 2.5 literes tartályba gyűjti a felhalmozódott szennyeződést. Ez pedig elegendő ahhoz, hogy akár 60 alkalommal ki tudja üríteni a porszívó a portartályát, mégpedig bármilyen emberi beavatkozás nélkül. Meglehetősen kényelmes megoldás.

Akkumulátor és üzemidő

Az X10-es modell egy 5200 milliamperórás akkumulátorral rendelkezik, ami megegyezik az Robot Vacuum S10+ aksijával, viszont míg az csak 120 perces üzemidőre volt képes egy töltéssel, addig az X10-es már 180 percig takarít egy szuszra. Ha lemerült, akkor természetesen visszatért a töltőállomásra, és amint feltöltődött, folytatja a munkát.

Szívóerő és takarítási funkciók

4000 Pa szívóereje van, amivel képes igazán tisztává varázsolni a portól és az állati szőrtől szennyeződött padlót, de még a kisebb repedésekben sem marad kosz. A továbbfejlesztett kettő az egyben vacuum-mop technológiájának köszönhetően pedig valóban alapos munkát végez. Egy 200ml-es tartályból adagolja a vizet, ami 80 percnyi felmosási időt biztosít a gépnek.

Navigáció és térkép

A már jól ismert és bevált LDS lézeres navigációs rendszert használja a kis robot, amivel a sötétben is tud tájékozódni. Tulajdonképpen szinte teljesen feltérképezi a körülötte lévő világot, kapott lépcső érzékelő szenzort is, amivel időben felfedezi, ha a lépcső pereméhez közeledik, és megakadályozza a csúfos zuhanást. Ezenkívül van akadály érzékelője is, és lelassít ha valamilyen tárgyhoz közeledik, hogy biztosan elkerülje az ütközést,. Azt is érzékeli ha felakadt valamiben, de amúgy két centiméter magas szőnyeken és szegélyeken is simán áthalad.

A Xiaomi Robot Vacuum X10 teljesen feltérképezi a lakásunkat, a dedikált alkalmazáson belül pedig mindent személyre szabhatunk. Be lehet állítani a szobák takarítási sorrendjét, vagy hogy melyik helyiségekben milyen takarítási módot szeretnénk. De létrehozhatunk virtuális falakat ami megállítja a porszívót, és no-go zónákat is, ahol csak áthaladhat takarítás nélkül.

Megjelenés és ár

A Xiaomi Robot Vacuum X10 már kapható hazánkban is, mint a márka zászlóshajója jelenleg 150.000 forint körüli áron.

Ha jobban szeretnél tájékozódni az elérhető termékekkel kapcsolatban, nézz rá a 2023-as nagy robotporszívó tanácsadónkra is!