Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Garmin Forerunner 165: újabb sportolóknak szánt okosórával erősíthet a gyártó

Az átlagfelhasználók, a nők és a gyerekek után újabb célcsoportot céloz meg okosórával a Garmin, akik Forerunner 165 név alatt egy sportolóknak szánt termékkel érkezhetnek az idén.

A Garmin évek óta megbízható név az okosórás piacon. Elég csak megnézni, hogy 2024 legjobb okosóráit és a női okosórákat bemutató kutatásunkban is gyaránt szerepel termék a gyártótól, és alighanem idén is előrukkolnak néhány nagyszerű újdonsággal.

Ezek közül az egyik a Garmin Forerunner 165 lehet, ami az idő előtt kitudódott részletek szerint nagy előrelépés a korábbi Forerunner termékekhez viszonyítva, így megújult kinézet, nagyobb tudás, sőt AMOLED-kijelző biztosíthatja a népszerűséget.

A készülék várhatóan két változatban érkezik majd, így lesz az alapmodell és a WiFi-csatlakozással, valamint 4GB-os belső tárhellyel érkező Forerunner 165 Music, ami óriási ütőkártya, ha szeretünk sport közben Bluetooth fejhallgatón keresztül saját zenéket hallgatni.

Mint említettük, a kijelző tekintetében AMOLED technológia dolgozik már az órában, ami nemcsak a méreteit tekintve nőtt a korábbi modellekhez mérten – 1,2 hüvelykről beszélünk –, hanem a felbontás terén is 390×390 pixelre növekedtek az értékek.

A gyártó mindezt 11 napos átlagos üzemidővel egészítette ki, de ami ennél is fontosabb, hogy a GPS folyamatos használatakor legalább 19 órányi aktív használat biztosítható vele.

A Garmin ebben az okosórában már az Elevate V4 névre keresztelt PPG érzékelőt alkalmazza, ami rendkívüli pontossággal képes a pulzus mérésére, de mindemellett SpO2, HRV állapot rögzítésére, valamint olyan extrák is várhatók tőle, mint például a futás dinamikájának követése.

Természetesen a Garmin Forerunner 165 rengeteg egyéb funkciót is kap, de az olyan extrákkal, mint az iránytű vagy a barometrikus magasságmérő, elég határozott irányt mutat azzal kapcsolatban, hogy itt valóban egy sportolóknak szánt okosóra kialakítása volt a cél.

A Garmin Forerunner 165 ára várhatóan 100-110 ezer forint lesz, de a Music modell esetében a 130 ezret is meghaladhatja.