Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Női okosóra – mutatjuk 2024 legjobbjait

Utoljára frissítve:

Mitől lesz női egy okosóra? Többek között erre a kérdésre is válaszolunk az alábbiakban, miközben segítünk választani a legjobbak közül.

Egyre több okosóra jelenik meg a piacon, amiket kifejezetten a hölgyek igényeihez igazítottak.

Részletes kutatásunk után az Apple-tulajdonosoknak mi a rendkívül elegáns és stílusos Apple Watch SE-t ajánljuk leginkább, míg az Androidos telefonnal rendelkezőknek a klasszikus dizájnnal rendelkező Samsung Galaxy Watch 6 lehet jó választás.

Az alábbiakban kigyűjtöttük azokat a női okosórákat, melyek között találhatók népszerű, egyedi és prémium termékek, de természetesen annak sem okozunk csalódást, aki a belépő kategóriából válogatna.

Tartalomjegyzék

A legjobb női okosórák

A legjobb női okosórákat a következő forrásokból választottuk:

 • saját tesztek és tapasztalatok alapján;
 • hazai és globális igazolt vásárlói vélemények kutatásával;
 • nemzetközi tesztekből és forrásokból tájékozódva.

Apple Watch SE 2 (40mm)

A mi választásunk

Kijelző: 1,7″ (LTPO OLED) Üzemidő: 18 óra Tömeg: 26.4 gramm Kompatibilitás: iOS Kapcsolat: Wi-Fi, Bluetooth, NFC, LTE GPS: Igen Telefonálás: Igen Por,- és vízállóság: 50 méterig vízálló

Előnyök
 • Kiváló ár-érték arány az Apple portfóliójából
 • Strapabíró és vízálló kialakítás
 • Hasznos társ az edzésben
 • Beépített biztonsági funkció
 • A jól megszokott erős szoftveres háttér
Elérhető itt
ALZA.HU
Árukereső.hu

Az Apple Watch termékcsalád belépő tagja a szokásosan kiváló ár-érték aránnyal és a gyártó által garantált funkciógazdagsággal, amely magabiztosan kiszolgálja a felhasználók igényeit.

Nemcsak tartós, hanem rendkívül hasznos is

A gyártó okosóráira jellemző szögletes termékdizájn mellett az Apple Watch SE 2 egy 1,7 hüvelykes kijelzőt kapott. Tervezésekor gondosan odafigyeltek az ergonómiára és a tartósságra is, így 50 méterig teljes vízállóságot garantál, sőt az Apple még a karbonsemleges tok-szíj párosításra is gondosan odafigyelt.

Szoftveres tekintetben a legújabb watchOS 10-et futtatja, ami rengeteg lehetőséget ad a kezünkbe. Az órával akár testmozgás közben is fogadhatjuk hívásainkat, zenét hallgathatunk, sőt az Apple Pay által fizethetünk vele a boltban, miközben a letisztult kezelőfelület nagyon egyszerű használatot biztosít neki.

Helyettünk is odafigyel a testünkre

Az okosóra ráadásul több tekintetben is oda figyel ránk. Képes ellenőrizni az alvásminőséget, ezáltal optimalizálni pihenésünket, a Tudatosság applikációval pedig lelki állapotunkat is megtámogathatjuk, sőt a biztonsági funkció automatikus segélyhívást tud indítani, ha az óra úgy érzékeli balesetet szenvedtünk.

Az Apple Watch SE 2 hasznos segítséget jelent a testedzésben is. Ellenőrzi a pulzusunkat, méri az elégetett kalóriák mennyiségét, a megtett lépéseket és a szívritmusunkat, miközben az egészet úgy optimalizálja, hogy azt előnyünkre fordíthassuk a testmozgás során.

Apple Watch Series 9 (41mm)

A felsőkategória képviseletében – Apple rajongóknak

Kijelző: 1,9″ (LTPO OLED) Üzemidő: 18-36 óra Tömeg: 31.9 gramm Kompatibilitás: iOS Kapcsolat: Wi-Fi, Bluetooth, NFC, LTE GPS: Igen Telefonálás: Igen Por,- és vízállóság: IPX6, 50 méterig vízálló

Előnyök
 • Továbbfejlesztett hardver (S9 chip)
 • 2000 nitre növelt fényerő
 • EKG-mérésre is alkalmas
 • Rengeteg hasznos funkció
 • Az Apple első karbonsemleges órája
Elérhető itt
ALZA.HU
Árukereső.hu

Az Apple kilencedik generációs okosórája minden eddiginél nagyobb tudással rendelkezik, miközben megőrizte a korábbi típusok sajátosságait, méghozzá a hölgyek számára is ideális termékdizájn társaságában.

Erősebb, okosabb és fényesebb is lett

Az 1,69 hüvelykes kijelzővel ellátott Apple Watch 9 minden eddiginél erősebb hardveres hátteret kínál viselőjének. Az új S9-es chip már négymagos Neural Engine-nel és kétmagos CPU-val lett felvértezve, így tökéletes hátteret nyújt a hétköznapokhoz. Sőt, a képernyő fényerejét is 2000 nitre növelték, hogy a szabadban se okozzon gondot a használata.

A nagyobb erőforrásokkal természetesen több hasznos funkciót is kapott a klasszikus termékdizájnra épülő óra. Rendkívül precízen reagál például a kézmozdulatokra épülő irányításra, de a továbbfejlesztett watchOS 10 is egyszerűbb irányítást nyújt számára – különösen a jobb oldalon elhelyezett Digital Crownnal kiegészülve.

Sportoláskor és a mindennapokban is tökéletes társ

Azon túl, hogy a Watch 9-es lett az Apple első karbonsemleges tok-szíj kombinációval ellátott terméke, a 18 órás akkumulátor idejével tökéletes társ lehet belőle bárhol, bármikor. A beépített EKG-szenzorral, valamint a pulzus- vagy a véroxigén-szint mérővel jól monitorozza a testünket, sőt intelligens cikluskövető is helyet kapott benne.

Ergonomikus kialakításával az óra természetesen sportoláskor is kiváló hátteret nyújt. Testre szabhatjuk vele edzéseinket, segít azok követésében, szükség szerint pedig motivál minket a jobb teljesítményre. Mindezt az ütközés- és esésészleléssel kiegészülve ráadásul kimagasló biztonsággal ötvözte a gyártó.

Samsung Galaxy Watch 6 (40mm)

A felsőkategória képviseletében – Samsung rajongóknak

Kijelző: 1,4″ (Super AMOLED) Üzemidő: 24 óra Tömeg: 28.7 gramm Kompatibilitás: Android Kapcsolat: Wifi, Bluetooth, NFC GPS: Igen Telefonálás: Igen Por,- és vízállóság: IP68

Előnyök
 • Klasszikus óraformát képviselő termékdizájn
 • Tartós zafírkristály bevonat a kijelzőn
 • Hatékony edzéskövető rendszerek
 • Hasznos funkciók a hétköznapokra
 • Elődjéhez képest erősebb és gyorsabb hardver
Elérhető itt
ALZA.HU
pepita.hu
Árukereső.hu

Ha szeretnénk egy nagy tudással rendelkező, klasszikus formavilágra épülő okosórát, ami minden funkciót tartalmaz, ami egy ilyen eszköztől elvárható, akkor a Samsung Galaxy Watch 6 nem okoz majd csalódást.

Kapcsolódó teszt:

Samsung Galaxy Watch 6 okosóra teszt

Vékonyabb, de strapabíróbb külső

A termékdizájn tekintetében a Galaxy Watch hatodik generációja a negyediknél megismert klasszikus óraformát követi. Mindezt vékonyabb, a csuklóhoz jobban illeszkedő megoldásokkal, egyszerűen cserélhető óraszíjakkal és többféle nőies színkombinációval.

Az óra 1,3 hüvelykes kijelzőjét zafírkristály üveggel vonták be, hogy egy pillanatig se kelljen aggódnunk a karcolások vagy a sérülések miatt. Mindezt a háttérben erőteljesebb processzor, több memória, valamint a már korábban is bizonyított Wear OS operációs rendszer legújabb verziója támogatja meg – rengeteg hasznos funkcióval kiegészülve.

Edzésünket és egészségünket is precízen követi

A Samsung Galaxy Watch 6 rengeteg hasznos funkciót kínál – a nagyobb akkumulátornak hála ráadásul jobb üzemidővel, mint eddig bármikor. Összetett egészségkövető szenzorjával képes a pulzus és az EKG-mérésére, így akár folyamatosan képes ellenőrizni egészségi állapotunkat, szükség esetén pedig még biztonsági funkciókat is aktiválhatunk rajta.

Ha szeretnénk formába hozni magunkat, netán fogyni egy kicsit, ez az okosóra akkor is nagy segítségünkre lesz. Optimalizálhatjuk vele edzéseink pulzustartományát, a 90 előre beállított edzésmóddal pedig valamennyi mozgásformánál megállja a helyét, és képes ösztönözni minket a jobb teljesítményre.

Garmin Venu 3S

Kiváló választás sportoláshoz

Kijelző: 1,2″ (AMOLED) Üzemidő: 10 nap Tömeg: 40 gramm Kompatibilitás: iOS, Android Kapcsolat: Wifi, Bluetooth, ANT+ GPS: Igen Telefonálás: Igen Por,- és vízállóság: 50 méterig vízálló

Előnyök
 • Nőies termékdizájn
 • Elődjéhez képest jobb kijelző
 • Rengeteg hasznos funkció
 • Saját áruház számlapokkal és alkalmazásokkal
 • Érintésmentes fizetési lehetőség
Elérhető itt
ALZA.HU
Árukereső.hu

A Garmin Venu 3S elragadóan elegáns termékdizájnnal, klasszikus óraformával és rengeteg funkcióval szolgál a felhasználók számára. Egy vérbeli női okosóra, ami nem csak külső tulajdonságaival hódít.

Nemcsak szép, hanem okos is

Egészen meglepő, hogy a Garmin milyen hatalmas tudással vértezte fel legújabb okosóráját. Az eszköz nemcsak gyönyörű és nőies, hanem rengeteg funkció birtokában van, az elődjéhez mérten nagyobb és jobb kijelzőnek köszönhetően pedig minden tartalmat könnyebben kezelhetünk, illetve átláthatunk a segítségével.

Rendelkezik beépített mikrofonnal és hangszóróval, így telefonunk közelsége esetén hívásokat indíthatunk vagy fogadhatunk vele, de képes az értesítések megjelenítésére, a fényképek megtekintésére, a Garmin Pay jóvoltából fizethetünk vele érintésmentesen, saját Connect iQ áruházából pedig extra alkalmazásokat és számlapokat tölthetünk le rá.

Gyakorlatilag mindent követ, ami követhető rajtunk

Funkciógazdagsága valóban elképesztő. Monitorozza az energiaszintet, segít a jobb alvásban, a beépített sportalkalmazással, illetve edzéssegéddel pedig még a testmozgásunkat is optimalizálja, hogy mindig a lehető legtöbbet tudjuk kihozni magunkból.

Méri a pulzust, a vér oxigénszintjét, számolja a lépéseket és az elégetett kalóriákat, de jó hír, hogy még a női egészség is megtámogatható vele. Követhető még általa a menstruációs ciklus és a terhesség, de külön táplálkozási tanácsokat és edzésformákat is javasol a hölgyek számára. Vérbeli női okosóra a Venu 3S, ez nem is lehet vitás!

Huawei Watch GT 4 41mm

Kiváló ár-érték arány

Kijelző: 1,43″ (AMOLED) Üzemidő: 7 nap Tömeg: 37 gramm Kompatibilitás: iOS, Android Kapcsolat: Wifi, Bluetooth, NFC GPS: Igen Telefonálás: Igen Por,- és vízállóság: 50 méterig vízálló

Előnyök
 • Klasszikus karórás kinézet
 • Nők számára is kellően elegáns dizájn
 • Akár 120 óra üzemidő töltésenként
 • Rengeteg sportfunkció
 • Android és iOS rendszerrel is párosítható
Elérhető itt
Árukereső.hu

A Huawei Watch GT negyedik generációja nagyszerű választás azoknak, akik egy kellően nőies, minden téren klasszikus óraformát szeretnének maguknak rengeteg okos funkcióval kiegészülve.

Ránézésre olyan, mint egy hagyományos karóra

A termék legnagyobb pozitívuma, hogy a legtöbb okosórával ellentétben a Huawei szeretett volna egy olyan dizájnt megvalósítani, ami minden tekintetben a hagyományos karórákra emlékeztet. Ezt túlzás nélkül páratlanul sikerült abszolválniuk úgy, hogy a háttérben rengeteg okos funkció és egy összetett rendszer teljesít szolgálatot.

A Watch GT 4 ugyanis egy vérbeli okosóra, annak minden előnyével kiegészülve. A cserélhető szíjakat rengeteg digitális számlappal párosíthatjuk a tökéletes megjelenés érdekében, miközben a 120 órás üzemidő garantálja, hogy bárhol és bármikor társunk legyen a hétköznapokban.

Virtuális trénert keresünk? Megtaláltuk!

Azon túl, hogy a Huawei okosórája Android és iOS rendszerekkel is összeköthető, saját társalkalmazásával nagyon sok lehetőséget nyújt az egészséges életmód megtámogatására. Számolja az elégetett kalóriákat, a megtett lépéseket, méri a pulzusunkat, szükség szerint pedig a test regenerálódásának szintjét is.

Ha ösztönzésre van szükségünk a mozgáshoz, akkor a virtuális tréner funkció nagy hasznunkra lesz. Rengeteg sportmódot automatikusan képes követni, így segít a zsírégetésben, a fogyásban, de az alvásfigyelésre és rengeteg egyéb egészségügyi kontrollra is megfelelő lehet.

Garmin Lily 2 & Lily 2 Classic

Újonnan piacra lépő

Kijelző: 1″ (LCD) Üzemidő: 5 nap Tömeg: 24,4 gramm Kompatibilitás: iOS, Android Kapcsolat: Bluetooth GPS: Nem Telefonálás: Nem Por,- és vízállóság: 50 méterig vízálló

Előnyök
 • Különleges rejtett LCD kijelző
 • Rendkívül divatos megjelenés
 • Akár 5 napos üzemidő
 • Rengeteg egészségügyi- és fitnesz funkció
 • Érintésmentes fizetési lehetőség (a Classic modellben)
Elérhető itt
Árukereső.hu
Árukereső.hu – Classic

A divatos megjelenés és a modern technológia egy egészen új szintjét képes prezentálni a Garmin Lily 2 okosóra, amely rejtett LCD kijelzőjével rendkívül különleges hatást kelt.

Stílusos megjelenés, gyönyörű mintázatú kijelzővel

A Garmin Lily 2 a valaha készült egyik legszebb női okosóra a piacon. Ennek az oka nemcsak a csinos szíjban és termékdizájnban keresendő, hanem a gyönyörű rejtett kijelzőjében is, ami gyönyörű mintázatú számlapjával olyan hatást kelt, mintha egy hagyományos óra lenne a csuklónkon.

Az egyszerű LCD érintőpanel azonban teljesen interaktív lett, a csinos fémházzal körülvéve pedig tökéletesen kiegészíti az óra megjelenését. Minden fontos értesítést láthatunk rajta és megannyi beállítást is elvégezhetünk a segítségével, miközben egyetlen töltéssel akár 5 napon át használhatjuk kényelmesen.

Hatalmas tudás lapul az elegáns megjelenés mögött

Természetesen nemcsak szép, hanem hatalmas tudás birtokában is van a Garmin női okosórája. Képes mérni testünk energiaszintjét, monitorozni alvásunkat, követni aktivitásunkat sportolás vagy tánc közben, de telefonunk GPS-én keresztül még a pontos helyadatok rögzítése sem okoz neki gondot.

Mérhetjük vele a pulzusunkat, a stressz szintünket, a vér oxigénszintjét, a hidratáció mértékét, de a női egészség követésére is lehetőséget ad. Ha a Lily 2 Classic változatot választjuk, az elhangzottakon felül még az érintésmentes fizetést is élvezhetjük a Garmin Pay által.

Amazfit GTR 4 Mini

Pénztárcabarát választás

Kijelző: 1,28″ (AMOLED) Üzemidő: 14 nap Tömeg: 36,2 gramm Kompatibilitás: iOS, Android Kapcsolat: Bluetooth GPS: Igen Telefonálás: Nem Por,- és vízállóság: 50 méterig vízálló

Előnyök
 • Stílusosan vékony kialakítás
 • 1,28 hüvelykes AMOLED kijelző
 • Saját GPS rendszer
 • Akár 14 napos üzemidő töltésenként
 • Több mint 120 mozgásforma követése
Elérhető itt
notino.HU
alza.HU
Árukereső.hu

Ha szeretnél egy kisméretű, kompakt és stílusosan vékony női okosórát, ami bárhol és bármikor hűséges társad lehet, az Amazfit GTR Minit hamar megkedveled majd.

Aprócska, vékony és akár 14 napig is bírja egyetlen töltéssel

A nőiesebb okosórák között az Amazfit GTR Mini alighanem a legvékonyabb kialakítással büszkélkedhet a piacon. Nagyon stílusos, de az 1,28 hüvelykes AMOLED kijelzője ellenére mégis jól átlátható marad, rozsdamentes acél háza pedig a tartósságot is garantálja számára.

Azon túl, hogy több mint 100 óraszámlapot kínál – köztük animált típusokkal –, a saját rezgőmotor mellett egy 280 mAh-s akkumulátor gondoskodik arról, hogy normál használat mellett akár 14 napig is kibírja egyetlen töltéssel, sőt az 5ATM vízállóságot sem spórolták ki belőle.

Saját GPS-szel és szinte minden mozgásforma automatikus kezelésével

Megfizethetősége ellenére az Amazfit GTR Mini saját GPS-rendszerrel rendelkezik – öt műholdas helymeghatározó rendszerre épülve –, miközben az aktivitásunkat és az egészségünket is kimagasló pontossággal tudja követni.

Több mint 120 különböző sportmódot támogat, sőt automatikusan fel is ismeri őket, miközben segít a teljesítmény növelésében, a fejlett BioTracker szenzorral pedig pulzusmérés, edzéshatások, regenerálódási idő, sőt véroxigénszint is mérhető vele akár 24 órás állapotmegfigyelés mellett, amit letölthető alkalmazásokkal egészíthetünk ki.

Armodd Prime

Női okosóra magyar menüvel

Kijelző: 1,85″ (AMOLED) Üzemidő: 7 nap Tömeg: 51 gramm Kompatibilitás: iOS, Android Kapcsolat: Bluetooth GPS: Nem Telefonálás: Igen Por,- és vízállóság: 50 méterig vízálló

Előnyök
 • 1,85 hüvelykes AMOLED kijelző
 • Akár 20 napra elegendő üzemidő
 • Pulzus-, EKG- és vérnyomás mérés
 • Luxus női órákat idéző szíjválaszték
 • Magyar nyelvű menü
Elérhető itt
notino.HU
Árukereső.hu

A verhetetlen ár-érték arány szerelmeseinek kiemelkedő választás lehet az Armodd Prime a női okosórák között, amely nemcsak jól néz ki, hanem nagy tudása mellett még magyar nyelvű menüvel is rendelkezik.

Fémtestbe zárt érintőkijelző, nőiesebbnél-nőiesebb szíjakkal

Árkategóriája ellenére az Armodd női okosórája több szempontból is képes felvenni a kesztyűt az ismertebb gyártók termékeivel. A nagytudású 1,85 hüvelykes AMOLED érintőkijelzője például fémtestbe lett zárva, amihez nőies-, ékszerhatású óraszíjakat is vásárolhatunk.

A látványos kidolgozás pedig nagy tudást rejt, több mint 500 számlap, Bluetooth-alapú telefonálás, valamint általános felhasználás mellett akár 20 napos üzemidő is várja a felhasználókat, méghozzá teljes egészében magyar nyelvű menürendszer társaságában.

EKG-t és vérnyomást is mér

Az elragadóan nőies termékdizájn mellett az Armodd női okosórája ráadásul az egészségkövetés és a sportfunkciók tekintetében is kimagasló lett. Több mint 100 sporttevékenységet képes felismerni magától, köztük olyan ritkábbakat is, mint a jóga vagy a taposógép.

A legjobb azonban, hogy nagyon fejlett egészségkövető szenzort épített bele a gyártó, így képes a pulzus vagy a vér oxigéntelítettsége mellett EKG-t és vérnyomást is mérni, méghozzá olyan extrák társaságában, mint a menstruációs ciklus, az alvás vagy a stressz szintjének követése.

Kedvenceink a korábbi évekből

Ezek a női okosórák voltak a kedvenceink a korábbi években, továbbra is remek választásnak tartjuk őket, amiket szívesen ajánlunk. Elképzelhető, hogy már nincsenek készleten a forgalmazóknál, de csapj le rájuk ha még találsz belőlük jó áron!

Apple Watch Series 8 41 mm

Prémium választásunk Apple rajongóknak

Kijelző: 1,9″ (LTPO OLED) Üzemidő: 18 óra Tömeg: 42,3 gramm Kompatibilitás: iOS Kapcsolat: LTE, Wifi, Bluetooth, NFC GPS: Igen Telefonálás: Igen Por,- és vízállóság: IP6X, 50 méterig vízálló

Előnyök
 • Kiforrott ökoszisztéma
 • EKG-mérés
 • Érintéses fizetés
 • Van LTE-s kiadás is belőle
Elérhető itt
Árukereső.hu

Az Apple 8. generációs okosórája magas fényerejű kijelzővel, erős hardverrel és gyors működéssel gyűjti a felhasználóit.

Kizárólag Apple iPhone telefonnal használható, Androidos modellekkel nem kompatibilis, emiatt az Apple Watch Series 8 csak az iOS-t használók számára jöhet szóba.

Széles körű mérési lehetőségek

Az EKG-mérés az egyik legfontosabb kiemelendő funkciója a Watch Series 8 órának, számos híradás, újságcikk született már, mely szerint Apple okosóra segített megmenteni valakinek az életét azzal, hogy jelezte a rendellenes szívműködést még az előtt, hogy komolyabb baj történt volna.

A nyolcadik generációs okosóra megkapta az ütközésészlelés funkciót, így egy esetleges baleset során automatikusan jelezhet a hatóságoknak a legfontosabb információval, így ha a felhasználó eszméletlen lenne, akkor is érkezhet a segítség.

A hölgyek számára kifejezetten hasznos lehet a testhőmérséklet-mérés lehetősége, amelyet az Apple Watch a cikluskövetéshez használ fel, így visszamenőleg is képes megbecsülni a peteérés idejét, ezzel segítve a családtervezést. 

Az Apple ökoszisztémának köszönhetően elérhető az Apple Pay érintéses fizetés az órával, és számos eszköz vezérelhető csuklóról, beleértve a kompatibilis okosotthon termékeket is. 

Garmin Venu 2S rózsaarany-fehér

Sportos megjelenés

Kijelző: 1,1″ (AMOLED) Üzemidő: 10 nap Tömeg: 38,2 gramm Kompatibilitás: iOS, Android Kapcsolat: Wifi, Bluetooth, ANT+ GPS: Igen Telefonálás: Nem Por,- és vízállóság: 50 méterig vízálló

Előnyök
 • Vérbeli sportos megjelenés
 • Kiegészíti az edzéseket
 • Megtámogatja az egészséges életmódot
 • Gyorskioldó szíj
 • Erős szoftveres háttér
Elérhető itt
Árukereső.hu

A Garmin Venu 2S egy kifejezetten sokoldalú, nőket célzó okosóra, mely úgy maradhat elegáns a csuklónkon a mindennapokban, hogy közben tökéletesen ideális választás a folyamatos edzéshez és sportoláshoz egyaránt.

Borsos ára mögött prémium megoldások és technológiák húzódnak meg, miközben mindent tud, amire a hétköznapok során csak szükségünk lehet, eleganciája pedig a hagyományos órák megjelenésére emlékeztetheti viselőjét.

Sportoláshoz tervezve

Noha kimagaslóan elegáns megjelenése első blikkre talán nem erre utal, de a Garmin Venu 2S azoknak okozhatja a legtöbb örömet, akik sokat sportolnak és mozognak a mindennapokban. Példának okáért rengeteg, több mint 25 előre beállított sporttevékenység közül válogathatunk benne.

Természetesen saját edzésmódok létrehozására is lehetőségünk van, aminek köszönhetően teljesen egyedi megoldások állíthatók össze a kapcsolódó okostelefonos applikációban, melyek aztán az okosórára töltve azonnal használatba vehetők.

A Garmin Connect mobilalkalmazás Bluetooth kapcsolaton keresztül folyamatosan rögzíti az órával a teljesítményünket, miközben különféle grafikonokat és számításokat végez annak érdekében, hogy mindig a legtöbbet tudjuk kihozni magunkból.

Mindezt rengeteg fitneszfunkció és olyan megoldások támogatják meg, mint a GPS, a GLONASS vagy éppen a GALILEO, és a tartósságra sem lehet panasz, hiszen 50 méteres vízállósága mellett kijelzőjét Gorilla Glass 3 védi a sérülésektől.

Teljes felügyelet a testünk felett

Nagy előnye a Garmin Venu 2S-nek, hogy használatával teljes egészében ellenőrzésünk alatt tarthatjuk akár az egész testünket is, ami elengedhetetlen az edzés vagy az egészséges életmódra való törekvés mellett.

Az okosóra figyeli például a szervezet hidratáltságát, így emlékeztethet minket, amikor folyadékra van szükségünk, de ugyanígy figyeli a stressz szintjét, és ha az érték meghaladja az egészséges mértéket, légzőgyakorlatokkal segít megnyugodni.

Ezen felül a hölgyek örömére az óra segít követni a menstruációs ciklust, sőt a terhességet is, miközben jegyezeteket adhatunk meg, de rengeteg hasznos tanácsot is olvashatunk a kiegyensúlyozott és egészséges életmód fenntartásához.

Ezen felül a Garmin Venu 2S figyeli a légzést, és méri a légzési aktivitást, a lépéseinket, a pulzusunkat, a Pulse OX érzékelővel a vérben megtalálható oxigén mennyiségét, miközben testünk energiáját is monitorozza.

Gyorskioldó szíjjal, erős szoftveres támogatással

A nőies jegyek erősítése érdekében a Garmin Venu 2S cserélhető szíjakkal rendelkezik, érdekessége pedig a gyorskioldó funkció, amivel pillanatok alatt cserélhetjük a szilikont bőrre, fémre vagy más egyéb állagú, illetve színű megoldásra.

Ezen felül a Garmin okosórája szoftveres fronton egyaránt nagyon erős! Mindezt a Connect IQ áruháznak köszönheti, ahonnan maximálisan a saját ízlésünkhöz igazíthatjuk az órát: nőiesebb számlapokkal, fitneszalkalmazásokkal, de játékokkal is feldobhatjuk az eszközt.

A telefonunkkal párosítva az órán láthatjuk a bejövő hívásokat, az összes üzenetet – Android eszközről válaszolhatunk is ezekre –, de gyakorlatilag minden egyes értesítést rögtön áttekinthetünk rajta.

Ráadásként a mindennapokban is hasznos társ lehet, például a Garming Pay funkcióval gyorsan és biztonságosan fizethetünk, miközben az óra vészhelyzet esetén is képes lesz segítséget hívni, ha megfelelően beállítottuk.

Garmin Lily

A középkategória képviseletében

Kijelző: 1″ (LCD) Üzemidő: 5 nap Tömeg: 24 gramm Kompatibilitás: iOS, Android Kapcsolat: Bluetooth GPS: Nem Telefonálás: Nem Por,- és vízállóság: 50 méterig vízálló

Előnyök
 • Kicsi és divatos megjelenés
 • Sportos és hétköznapi változatban is kapható
 • Akár 5 napra elegendő üzemidő
 • Rengeteg hasznos okos funkció
 • Gorilla Glass 3 védelem a kijelzőnek
Elérhető itt
Árukereső.hu

Egy könnyű, kisméretű és mindemellett kellően nőies megjelenésű okosórát szeretnénk, ami a tudás tekintetében is odatehető a legjobbak közé? A Garmin Lily ilyen esetekben lehet jó választás!

Kicsi a bors, de nagyon okos

A Garmin főként nőknek szánt okosórája valóban aprócska, alig 24 grammot nyom és mindössze 34 milliméteres átmérővel rendelkezik. Méretei ellenére akár 5 napra elegendő üzemidőt biztosít, megjelenését pedig mindig az aktuális tevékenységünkhöz igazíthatjuk, hiszen acél kerettel és bőrszíjjal, de sportos szilikon pánttal is elérhető.

Ebbe az apróságba elképesztő tudást csempészett a gyártó. A saját GPS modul hiányát leszámítva az óra képes követni a légzésünket és a hidratáltságunkat, sőt az alvásminőségünkre is odafigyel. Találunk benne naptárnézetet, cikluskövetőt, megannyi okos értesítést, de még biztonsági funkciókat is vészhelyzet esetére. 

Fitnesz- és egészségügyi követésben is jól teljesít

Az okosórához saját társalkalmazás tartozik, ami Garmin Connect név alatt összefűzi a mérési eredményeket, mely óriási segítség lehet az egészséges életmódot követők számára. Különösen annak fényében, hogy az óra képes monitorozni a test energia- és stressz szintjét, méri a pulzust, az elégetett kalóriák mennyiségét, sőt a lépéseket is számolja.

Segítségével nyomon követhetjük a szívritmusunkat és a vérünkben lévő oxigén mennyiségét, de a testmozgás kedvelőinek nagyon fontosak lehetnek a sportos alkalmazások is. Általuk a testmozgás optimalizálható, mérhető, sőt az óra segítségével extra motivációt kaphatunk minden egyes támogatott mozgásforma gyakorlásakor.

Amazfit GTS 4 Mini

Pénztárcabarát választás

Kijelző: 1,65″ (AMOLED) Üzemidő: 10 nap Tömeg: 31 gramm Kompatibilitás: iOS, Android Kapcsolat: Bluetooth GPS: Igen Telefonálás: Nem Por,- és vízállóság: 50 méterig vízálló

Előnyök
 • Xiaomi ökoszisztémával kompatibilis
 • Kompakt, kisméretű
 • 5 műholdas helymeghatározás
 • Akár 15 napos üzemidő
Elérhető itt
Árukereső.hu

Az Amazfit GTS 4 Mini azoknak ideális választás, akik nem szeretnének sokat költeni okosórára, de egy jól használható, sportra is ideális, nőies modellt akarnak viselni.

Hölgyekre szabott megoldások

A klasszikus fekete szín mellett lehet választani rózsaszín, bézs és menta árnyalatot is. 

Az 1,65”-os kijelző és az alumínium készülékház miatt 41 mm-es mérettel és alig több mint 30 grammos tömeggel büszkélkedhet a GTS 4 Mini, így egy vékonyabb csuklón sem fog hatalmasnak mutatkozni, szinte észrevétlen tud maradni. 13,5–19 cm közötti csuklóméretre megfelelő.

Az óra nemcsak a stressz-szintet és a pulzust méri, hanem van benne alvásfigyelés, valamint a menstruációs ciklust is vezeti.

Az okosfunkciók mellett széles sport repertoárral is ellátta az Amazfit az órát. A szabadtéri futás és kerékpározás mellett akár fitnesz, jóga, és több tucat más népszerű sportág követhető, valamint mivel akár 50 méter mélységig vízálló, úszáshoz is ideális.

Mitől női egy női okosóra?

Nagyon lényeges kérdés, ami egyszerűnek tűnik, azonban mégsem olyan könnyű válaszolni rá. Ennek az oka leginkább az, hogy a női okosórák alapvetően pontosan ugyanazt tudják és ugyanolyanok, mint a hagyományos változatok, azonban vannak köztük nüansznyi különbségek.

Ezek az apróságok pedig annyira lényegesek, hogy fontos számításba vennünk ezt az alkategóriát, hiszen ezeket a termékeket jellemzően a hölgyek igényeihez igazították. Lássuk, hogy miként!

Női okosóra vs. hagyományos okosóra

Dizájn

Az egyik legfontosabb különbség a hagyományos és a női okosórák között minden kétséget kizáróan a dizájnban keresendő. Itt azonban ki kell hangsúlyozni, hogy nem feltétlenül azért kapja meg egy ilyen termék a „női” jelzőt, mert rózsaszín árnyalattal rendelkezik.

Egyrészt rózsaszínt ma már nemcsak a hölgyek hordanak, másrészt pedig sok esetben ők is messzire elkerülik az árnyalatot, és inkább valóban arra koncentrálnak, hogy az összhatás, a termékdizájn nőies legyen.

Itt jellemzőek a letisztult, kecses vonalak, az óra kialakítása, hogy miként mutat egy vékonyabb csuklón vagy a súly a jellemző, tehát sokkal lényegesebb tulajdonságok vannak a jelző mögött, mint a színek, hiszen sok nő még fehér okosórát sem venne magának.

Ez pedig gyakran nem is lényeges, hiszen egy fekete, egy kék vagy bármilyen semleges színű okosóra is lehet nőies a kialakítása miatt. Természetesen mindez legalább annyira szubjektív megítélés kérdése, minthogy egy zeneszám valakinek tetszik-e vagy sem.

Testreszabhatóság

Általánosságban elmondható, hogy a női okosórák zöme jobban testreszabható, több beállítási lehetőséget kínál annak érdekében, hogy minden körülmény között viselni tudják a vásárlók.

Ez a hölgyek számára különösen lényeges szempont! Annak ellenére is, hogy a külsőségek tekintetében ez a tulajdonság alapvetően kimerül egy egyszerű szíjcserében, de ha jól választunk, akkor ezzel szinte minden nap új megjelenés társulhat az órához.

Sőt ezzel alapfunkcióját is befolyásolhatjuk! Példának okáért a munkahelyre választható hozzá egy elegánsabb szíj, a hétvégékre egy egyszerűbb, kényelmesebb, praktikusabb megoldás, míg edzésekhez egy sportosabb változat.

Az okosóra így egy olyan kiegészítő lehet a hölgyek kezén, mely mindenhová elkíséri a tulajdonosokat, ők pedig néhány egyszerű mozdulattal az adott helyzethez igazíthatják azt.

Szoftveres különbségek

Mint fentebb már említettük, a női okosórák alapvetően alig különböznek a hagyományos megoldásoktól, ami nemcsak a külsőségek, hanem a szoftveres oldal tekintetében egyaránt jellemző. Még ha csak minimálisan is!

A gyártók azonban ügyelnek rá, hogy az ilyen elnevezés alatt megjelenő eszközökben például sokkal több a nőies hátlap, valamint az olyan funkciók, mint a menstruációs ciklus nyomon követhetőségének lehetősége.

Fontos ugyanakkor kiemelni, hogy ezek a szoftveres megoldások nagyon gyakran a hagyományos okosórákban is megtalálhatók, nem feltétlenül csak a női jelzővel illetett kütyük kiváltsága, amit nem árt észben tartani a vásárláskor, illetve a megfelelő modell kiválasztásakor.

Ezeket leszámítva azonban a női okosórák és a hagyományos típusok között szoftveres fronton találjuk a legkisebb különbségeket!

Női okosóra vagy női okoskarkötő?

Az okosórák és az okoskarkötők között az elmúlt néhány évben drasztikusan növekedett a hasonlóság, így szinte alig találni köztük ma már különbségeket. Maximum a termékdizájn és a felhasználás módja tekintetében beszélhetünk ilyesmiről!

Amit érdemes megjegyezni, hogy kifejezetten női okoskarkötők szinte egyáltalán nem léteznek, ami annak fényében nem meglepő, hogy az okosórás szegmensben is csak nagyon szűkös réteget képviselnek. A fitneszkarkötők zöme ugyanis unisex darab, ami nyilván nem jelenti azt, hogy ne találnánk bennük direkt nőknek szóló funkciókat.

Amennyiben a nemektől elvonatkoztatva keressük a különbségeket és a hasonlóságokat az okosórák és az okoskarkötők között, kapcsolódó cikkünkben korábban már minden fontos részletet összegyűjtöttünk a témában, így érdemes lehet abból elsajátítani a szükséges tudnivalókat kérdéseink megválaszolásához.

Milyen női okosórát vegyek?

Válasszunk megbízható gyártót!

A női okosórák esetében is rendkívül fontos szempont a választáskor, hogy messzire elkerüljük azokat a névtelen termékeket, melyek nagy dolgokkal kecsegtetnek, de valójában nincs mögöttük valós tartalom.

A belépő kategóriás női okosórák legalább 15-20 ezer forinttól indulnak, az ennél olcsóbb termékek vagy egyszerűbb aktivitásmérők, vagy nem rendelkeznek azzal a háttérrel, ami hozná az elvárható minőséget.

Miért fontos odafigyelni a gyártóra?

Ennek nagyon sokféle oka van! Az egyik legfontosabb például a terméktámogatás, hogy probléma esetén tudjuk cseréltetni az eszközt, mert ezeket a termékeket nem lehet javítani. Ezen felül a szoftveres támogatásra és a biztonságra egyaránt oda kell figyelni!

Utóbbiakat pedig csak a nagyobb gyártók garantálják! Az ismert nevek hónapok-, sőt évek múltán is gyakran adnak ki frissítéseket termékeikhez, miközben garantálják a titkosítást, a biztonságot, ami nem hátrány egy olyan eszköznél, amivel fizetéseinket is kezelhetjük.

Egy női okosóránál azért is érdemes ezt szem előtt tartani, mert a cserélhető szíjak a legtöbbször csak a nagyobb gyártók termékeihez járó kiváltságok!

Mire figyeljünk, ha egy vérbeli női okosórát szeretnék vásárolni?

Mint fentebb már kifejtettük, a női okosórát csak néhány apró, de annál fontosabb tulajdonság különbözteti meg a hagyományos típusoktól. Ha egy vérbeli okosórát szeretnénk vásárolni, akkor az alábbiakra érdemes odafigyelni:

Dizájn, szín

Általánosságban elmondható, hogy a női okosórák a termékdizájn tekintetében sokkal kecsesebbek, könnyedebbek és elegánsabbak, mint a unisex termékek. Nyilván szubjektív, hogy kinek és melyik megoldás tetszik, de a különbség a legtöbbször érzékelhető.

A szín szempontjából már nehezebb a helyzet! Sokan elintézik a kérdéskört azzal, hogy ami rózsaszín, az női, holott nagyon sok hölgy nem venne fel ilyen árnyalatú kiegészítőt. Ebben a tekintetben tehát sokkal komplikáltabb az összkép!

A fehér, a rózsaarany és más egyéb elegáns árnyalatok rendszerint általános jellemzői a női okosóráknak, de alapvetően nem a szín határozza meg, hogy mitől kaphatja meg a termék ezt a jelzőt.

Cserélhető szíj

A legtöbb okosóránál alapvető funkció, mondhatni elvárás ma már, hogy cserélhető szíjjal rendelkezzen, a nőknek szánt típusoknál azonban még fontosabb kritérium lehet, hiszen számukra gyakran lényegesebb, hogy mikor és milyen színű kiegészítőt hordanak.

Sőt, a szíj meghatározza azt is, hogy milyen alkalomra vesszük fel! Egy szilikon szíj például sportoláskor lehet ideális, egy elegáns fém- vagy bőrszíj a munkahelyen mutathat kiválóan, míg a szövet a kényelmesebb napokon nagyszerű.

Nőies számlapok

A cserélhető számlapok is alapvető funkciónak tekinthetők a modern okosórákban. A hölgyek számára szánt darabokban azonban több olyan is található, mely kifejezetten az ő igényeikhez lett igazítva, és amit több szempontból is érdemes lehet vizsgálni.

Az egyik a számlap megjelenéséből fakad, hogy milyen színek, milyen elrendezés jellemző rá, a másik pedig, hogy olyan funkciók, adatok és egyebek jelenjenek meg rajta, amire a hölgyeknek a hétköznapokban a leginkább szükségük van.

Minél több ilyen számlap található egy okosórában, annál inkább nőies benyomást kelt, azonban ne feledjük el, hogy a jobb típusokhoz rengeteg extra darabot tölthetünk le, sőt akár saját háttereket is készíthetünk – például fotóink segítségével.

Nők számára hasznos funkciók

A legtöbb női okosóra rendelkezik olyan funkciókkal, melyek a hölgyek számára hasznosak, de általánosságban inkább hasznosabbak, mint a férfiak esetében. Az egyik leginkább nemközpontú szolgáltatás például a menstruációkövetés, amit jellemzően ismét unisex megoldások színesítenek.

Merthogy egy diétakövető megoldás, vagy egy a hidratáltságot ellenőrző opció ugyanúgy fontos lehet a férfiak számára is, azonban a hölgyek jellemzően jobban odafigyelnek ezekre a tulajdonságokra.

Telefonunk operációs rendszere meghatározza a választást

Bár alapvetően az okosórák is rendelkeznek saját operációs rendszerrel, azonban a választáskor sokkal fontosabb kérdéskör, hogy milyen telefonnal rendelkezünk, hiszen ez alapvetően meghatározza, hogy melyik terméket választhatjuk ki magunknak.

Ezen a ponton összességében csak két tulajdonságot kell figyelembe vennünk, melyek a következők:

 1. Android alapú okostelefonunk van (Samsung, Xiaomi, Huawei, LG, Sony, Honor stb.)
 2. iOS alapú okostelefonunk van (Apple iPhone)
A női okosórák zöme mindkét operációs rendszerrel kompatibilis

Jó hír lehet a női okosórák után kutakodóknak, hogy a legtöbb ilyen termék alapvetően mindkét operációs rendszert támogatja. A Samsung, az Amazfit (Xiaomi) vagy a Huawei termékei például gond nélkül kommunikálnak a sajátmárkás készülékekkel, de más gyártók sem okoznak nekik gondot.

Egy Samsung okosórát tehát minden probléma nélkül összeköthetünk egy Xiaomi okostelefonnal a megfelelő applikáción keresztül, de akár egy iPhone készülékkel is, a határ ezen a ponton a csillagos ég.

Ez javában megkönnyítheti a választást, azonban kötelező kivételek itt is vannak, és érdemes számításba venni a választáskor!

Csak az Apple okosóráknál kell odafigyelnünk

A jelenlegi női okosórás piacon egyedül az Apple termékei azok, melyek exkluzivitást élveznek. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy ezeket az eszközöket nem lehet összehangolni egy Androidos okostelefonnal, csak és kizárólag az Apple sajátmárkás készülékeivel.

Ha tehát egy Apple Watch-ot szeretnénk magunknak, akkor ahhoz elengedhetetlen lesz, hogy egy iPhone okostelefon is legyen a birtokunkba. Természetesen a kivétel ilyenkor is erősíti a szabályt, és lássuk, hogy miért!

Néhány okosóra önmagában is működőképes

Egyre több gyártó készít olyan női okosórákat, melyeket nem szükséges okostelefonhoz csatlakoztatni. Saját mikrofonnal, hangszóróval, eSIM lehetőséggel és GPS-szel rendelkeznek, így nem igénylik az alapvető funkciókhoz az okostelefon közelségét.

Természetesen egy telefonos társalkalmazással mindig sokkal több lehetőség vár ránk egy női okosóránál, ha viszont megelégszünk az alapvető tulajdonságokkal, akkor érdemes olyan típusokat nézni, melyek önmagukban működőképesek.

Ha így teszünk, nem kell elvesznünk a kompatibilitás témakörének útvesztőiben.

Milyen kijelzővel rendelkezzen egy női okosóra?

Mivel a női okosórák kapcsán rendkívül lényeges kérdés a termékdizájn, ezért érdemes odafigyelni arra, hogy milyen kijelzővel rendelkező megoldást választunk. A döntés során azonban elengedhetetlen odafigyelni a formák mellett a tulajdonságokra is!

Ezen a ponton a legtöbbször nem érdemes belemenni abba, hogy egy okosóra AMOLED vagy LCD kijelzőt kapott-e vagy valami mást. A lényeg sokkal inkább az átláthatóság, hogy a gyakorlatban is használható legyen a panel.

Ma már alapvető elvárás egy okosórától az is, hogy érintőpanelt kapjon, így nem kell direkt keresnünk a leírásban ezt a tulajdonságot, ezek a termékek ma már kivétel nélkül ilyen panelekkel rendelkeznek.

Formavilág

Összességében nem lehetne csak a köralakú vagy csak a négyzetes megoldásokra hajazó kijelzőket nőiesnek hívni, hiszen a unisex termékeken is jól mutatnak, de alapvetően ez a két kialakítás a leginkább jellemző ezekre az eszközökre.

A funkciók terén semmiféle korlátozást nem jelent egyik alternatíva sem, maximálisan a saját ízlésünkre van bízva, hogy melyiket szeretnénk. Kinek a klasszikus óraforma a nőiesebb, kinek inkább a négyzetes megoldás!

Méret

A megfelelő kijelzőméret kiválasztása a női okosórák esetében is fontos. A hölgyek ujjai rendszerint kecsesebbek, ezáltal a kisebb megoldások is tökéletesen megfelelhetnek a számukra, noha a kényelem szempontjából a 1,5-2 hüvelykes panelek a legjobbak.

Érdemes élőben megnézni, vagy lerajzolni, kipróbálni, hogy mekkora valójában egy ilyen panel, hiszen az egészen apró kialakítások is meglepően jól tudnak működni a gyakorlatban.

Kijelzővédelem

Nagyon lényeges tulajdonság egy női okosóránál is a kijelzővédelem kérdése! Az okostelefonokhoz hasonlóan ezeknél a termékeknél egyaránt a megjelenítő a legsérülékenyebb.

Az Apple okosóráinál ma már alapvető elvárás a saját fejlesztésű védőréteg alkalmazása, a többi gyártónál azonban oda kell figyelni rá! Az egyik legjobb alternatíva az okostelefonoknál már bevált Gorilla Glass.

Csodát nyilván ettől sem szabad várni, de a karcolások ellen kifejezetten magas szintű védelmet nyújt. Ha ilyen bevonatot találunk egy okosórán, akkor kijelzőjét garantáltan biztonságban tudhatjuk.

Mekkora üzemidővel rendelkezzen egy női okosóra?

Ma már nagyon sok gyártó egyáltalán nem tünteti fel, hogy mekkora akkumulátort épített okosórájába. Ez nem meglepő, hiszen a leendő vásárlók zömét elsődlegesen az üzemidő érdekli, amire nem árt odafigyelni a kiválasztáskor.

Az egy-két napos üzemidőt kínáló készülékek zömét érdemes mindig kispadra tenni, hiszen óriási kellemetlenség minden nap tölteni még az óránkat is. Érdemes az alsó határként inkább a 3-4 napos töltési ciklusokat megjelölni egy ilyen terméknél a vásárláskor.

Fontos a por- és vízállóság egy női okosóránál?

Nagyon lényeges szempont a választáskor, azonban aggodalomra semmi ok, a jobb gyártók erre ma már óriási gondot fordítanak, így a legtöbb női okosóra kiválóan ellenáll a pornak és a víznek is.

Különösen akkor lehet ez lényeges tulajdonság, ha sokat mozognánk, sportolnánk és túráznánk vele, hiszen ilyenkor a kosz és a por állandó kísérők lesznek, akárcsak az izzadtság is, így nem árt, ha ezek ellen az eszköz maximális védelmet élvez.

A legtöbb női okosóra ráadásul 30-50 méterig vízálló, így még fürdés, strandolás vagy vízhez köthető sportok, sőt akár kisebb búvárkodások alkalmával sem kell lemondanunk a viseléséről.

Milyen kiegészítők legyenek egy női okosórához?

Alapvetően csak nagyon kevés kiegészítő jár a legtöbb okosórához, még a nagyobb gyártók is jellemzően megmaradnak a töltőkábelnél, illetve a töltéshez szükséges eszközöknél, ami alighanem a legfontosabb ilyen extra mindegyik közül.

A legtöbb kiegészítő ennek megfelelően gyakran csak utólag vásárolható meg a kérdéses termékekhez. Ide sorolható például a kijelzővédő fólia, mely sok esetben hasznos társ – ám ritkán találjuk az alap kiegészítők között –, de egy tok is gyakran jó szolgálatot tehet.

Egy női okosóra esetében a legfontosabb kiegészítő azonban a cserélhető szíj! Vannak okosórák, melyek eleve tartalmaznak legalább egy extra szíjat, azonban a választáskor ügyeljünk arra, hogy olyan típust válasszunk, amihez utána többféle típusú és színű pántot tudunk beszerezni elérhető áron.

Mennyibe kerül egy női okosóra?

Mint az a fenti termékajánlóból is kiderült már, a női okosórák között is megtalálhatók a költséghatékony belépő szintű megoldások, a középkategóriás eszközök és természetesen a prémium szint sem hiányzik a sorból.

Ennek fényében egy női okosóra ára rendkívül sokféle lehet, alapvetően azonban 20 és 150 ezer forint közötti árcédulával találjuk a legtöbb terméket, miközben csak rajtunk múlik, hogy ezek közül melyiket választjuk magunknak.

A tudatos vásárlásra itt is oda kell figyelni, hiszen előfordulhat, hogy csak egyetlen – általunk amúgy sem használt – funkció és név miatt kell háromszor annyit fizetnünk egy termékért, melynek alapvető tulajdonságait egy belépő szintű modell is képes hozni.

Érdemes tehát alaposan megismerkedni a piacon szereplő termékekkel, amihez óriási segítséget nyújthatnak a fentiekben közölt bemutatók.

Milyen funkciók legyenek egy női okosórában?

A legtöbb okosórát a funkciói emelnek ki leginkább a sorból, azonban nem árt tudni, hogy az utóbbi években kialakultak az úgynevezett ipari szabványok. Ennek köszönhetően ma már egyre nehezebb ezen a téren kitűnni a sorból egy ilyen terméknek!

Ma már leginkább a termékkategóriákhoz igazíthatók az egyes funkciók, egy belépő szintű terméktől például ne várjunk még EKG szenzort, azonban egy pulzusmérő ma már minden jobb okosórában megtalálható.

Lássuk most, hogy melyek azok a funkciók, melyekkel mindenképpen rendelkeznie kell egy női okosórának:

 • Menstruációkövetés (az egyik legfontosabb extra funkció a hölgyek számára)
 • Szabadon módosítható számlapok
 • Kalória- és lépésszámláló, sportmódok, edzéstervek, edzésfigyelés
 • Pulzus- és véroxigénszint mérés, alvásfigyelés, stresszfigyelés
 • Sebesség- és távolságmérés, alapvető navigációs funkciók telefonnal vagy telefon nélkül
 • NFC (az egyszerű és biztonságos fizetésért) és Bluetooth csatlakozás
 • Értesítéskezelés, üzenetküldés, magasabb szinten telefonhívás funkció
 • Zenelejátszó és egyéb multimédia irányítók
 • Beépített extra applikációk, magasabb szinten bővíthető extra szoftverek
 • EKG mérés a prémium kategóriában