Kérdésed van? Kattints ide!

Karácsonyi fahéjas cukros mandula air fryerben – villámgyors recept!

Van már air fryered és szeretnél benne egy isteni karácsonyi édességet készíteni? Akkor itt a fahéjas cukros mandula receptje, ami nálunk már most mindennapos csemege.

A karácsonynak megvannak a maga kötelező édességei, így például a bejgli vagy éppen a mézeskalács. Mi azonban most mutatunk neked egy sokkal egyszerűbb, pillanatok alatt elkészíthető finomságot, a kandírozott mandulát.

Igen, elkészíthető air fryerben, alig 5 perc alatt megvan, és ha megcsinálod, készülj fel arra, hogy egy darabig minden nap neki kell állnod – főleg, ha gyerekek is vannak a családban.

Mi kell hozzá?

A fahéjas cukros mandula hozzávalói a következők:

  • 200 g mandula
  • 4 pohár víz
  • 80 g cukor
  • 1 evőkanál fahéj
  • ízlés szerint vaníliás cukor

Hogy készítsd el?

Nagyon egyszerűen! A legfontosabb, hogy az air fryer sütőkosarát először is kibéleld sütőpapírral, de ha nincs otthon, az sem baj, egy belevaló tepsi vagy hőálló edény egyaránt megteszi.

Az első lépés, hogy a mandulát alaposan elkeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a fahéjat és ráöntjük a vizet.

Ezt a masszát betöltjük az air fryerbe, és 180 Celsius fokon legalább 10 percig sütjük.

Nagyon fontos: félidőnél ajánlott jó alaposan összekeverni ahhoz, hogy a mandulákra szépen rátapadjon a fahéjas, cukros bevonat, hiszen így lesz tökéletes a nasi.

Milyen air fryert használtunk a sütéshez?

Mi a sütéshez a Cosori Dual Blaze Twinfry air fryert használtuk, ami lassan két teljes esztendeje teljesít nálunk mindennapos szolgálatot hibátlanul, és az alul-felül sütős megoldásnak köszönhetően nagyszerűen biztosítja a kandírozás alapjait.

Természetesen kipróbáltuk olyan air fryerben is, amely csak felső sütős kialakítású. Itt fontos megjegyeznünk, hogy érdemes 200 fokra állítani a hőmérsékletet és 10 helyett inkább 12 percre az időtartamot a megfelelő eredményért.