Van már air fryered és szeretnél benne egy isteni karácsonyi édességet készíteni? Akkor itt a fahéjas cukros mandula receptje, ami nálunk már most mindennapos csemege.
A karácsonynak megvannak a maga kötelező édességei, így például a bejgli vagy éppen a mézeskalács. Mi azonban most mutatunk neked egy sokkal egyszerűbb, pillanatok alatt elkészíthető finomságot, a kandírozott mandulát.
Igen, elkészíthető air fryerben, alig 5 perc alatt megvan, és ha megcsinálod, készülj fel arra, hogy egy darabig minden nap neki kell állnod – főleg, ha gyerekek is vannak a családban.
Mi kell hozzá?
A fahéjas cukros mandula hozzávalói a következők:
- 200 g mandula
- 4 pohár víz
- 80 g cukor
- 1 evőkanál fahéj
- ízlés szerint vaníliás cukor

Hogy készítsd el?
Nagyon egyszerűen! A legfontosabb, hogy az air fryer sütőkosarát először is kibéleld sütőpapírral, de ha nincs otthon, az sem baj, egy belevaló tepsi vagy hőálló edény egyaránt megteszi.
Az első lépés, hogy a mandulát alaposan elkeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a fahéjat és ráöntjük a vizet.
Ezt a masszát betöltjük az air fryerbe, és 180 Celsius fokon legalább 10 percig sütjük.

Nagyon fontos: félidőnél ajánlott jó alaposan összekeverni ahhoz, hogy a mandulákra szépen rátapadjon a fahéjas, cukros bevonat, hiszen így lesz tökéletes a nasi.

Milyen air fryert használtunk a sütéshez?
Mi a sütéshez a Cosori Dual Blaze Twinfry air fryert használtuk, ami lassan két teljes esztendeje teljesít nálunk mindennapos szolgálatot hibátlanul, és az alul-felül sütős megoldásnak köszönhetően nagyszerűen biztosítja a kandírozás alapjait.
Természetesen kipróbáltuk olyan air fryerben is, amely csak felső sütős kialakítású. Itt fontos megjegyeznünk, hogy érdemes 200 fokra állítani a hőmérsékletet és 10 helyett inkább 12 percre az időtartamot a megfelelő eredményért.
