Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Mini mosogatógép – mutatjuk 2024 legjobb készülékeit

Utoljára frissítve:

Mosogatógép nélkül a legtöbb család már el sem tudná képzelni a mindennapokat. Ezért is jelent gyakori kompromisszumot, ha egy kisméretű konyhába vagy nyaralóba keresnénk ilyen háztartási gépet, hiszen főként a méretproblémák miatt különösen nehéz a választás.

Ezt a piaci rést szeretnék betölteni a gyártók a mini mosogatógépekkel, amelyek a működési elvüket és tudásukat tekintve megegyeznek a hagyományos típusokkal, a méretüket tekintve azonban sokkal kompaktabb kialakítással rendelkeznek.

Hogy melyek a legjobb mini mosogatógépek? Egyáltalán mit kell tudnunk ezekről a termékekről? Aktuális vásárlási tanácsadónkból kiderül!

Tartalomjegyzék

A legjobb mini mosogatógépek

A Teszt Plussz Magazintól megszokott módon ezúttal is egy átfogó piackutatással készültünk olvasóinknak azért, hogy valóban azok közül a termékek közül válogathassanak maguknak, amelyek kiemelkednek a sorból.

Kutatásunk során figyelembe vettük a saját szakmai preferenciáink mellett a független vásárlói véleményeket is, ami hozzájárult ahhoz, hogy egy kellően objektív és átfogó tanácsadó születhessen a piacon elérhető mini mosogatógépekről.

Klarstein Amazonia Mini

A mi választásunk

Előnyök
 • Modern és színes termékdizájn
 • Két terítékre elegendő hely
 • Hat választható program
 • Alapos tisztítás
 • LED-kijelző
Elérhető itt
klarstein.hu
electronic-star.hu

Amennyiben egy valóban kompakt méretű, könnyedén hordozható, akár még nyaralásra is elvihető mosogatógépet keresünk, a Klarstein Amazonia Mini szerintünk jelenleg a legjobb választás.

Aprócska, mégis hatékony

A Klarstein mini mosogatógépe valóban aprócska kialakítást kapott (42x44x42 cm), ennek ellenére mégis nagyon hatékonyan működik. A 360° wash technológiának köszönhetően ugyanis felülről és alulról is vízsugarat lövell az edényekre, így garantált alapossággal végzi a dolgát.

Mindezt ráadásul hat választható program teszi igazán teljessé. A gyors mosogatás mellett találunk benne öko módot, forró fertőtlenítést, kifejezetten üvegedényekhez kalibrált beállításokat, gyümölcsmosó funkciót (!), de ha szükség van rá, kérhetünk alapos tisztítást is, ami egy teljes órán át mossa az edényeket.

Színes és modern választás

A termékdizájn tekintetében a Klarstein Amazonia Mini olyan, mint egy aprócska régi televízió. Üvegajtaján keresztül láthatjuk a behelyezett edényeket (összesen két teríték fér bele), miközben az egész annyira modern összhatást kelt, hogy bárhol megállja a helyét.

A vásárlók számára jó hír, hogy többféle színben is választható, így kék, ezüst és fekete árnyalatban vásárolhatjuk meg. Modern jellegét aprócska LED-kijelzője adja, ami még inkább megkönnyíti egyébként sem túl bonyolult használatát.

Klarstein Melville 3

A felső kategória képviseletében

Előnyök
 • Három teríték mosogatása egyszerre
 • Beépített víztartály
 • Szárítás funkció
 • Hét választható program
 • Automatikus ajtónyitás
Elérhető itt
klarstein.hu
electronic-star.hu

Amennyiben egy kicsivel többre vágyunk, és a felső kategóriából válogatnánk mini mosogatógépet, nagy tudása és elragadó funkciói miatt a Klarstein Melville 3 lehet a jó döntés.

Telepítés nélkül is beüzemelhető

A termék egyik legnagyobb előnye, hogy saját víztartállyal rendelkezik, így nincs szükség telepítésre a működtetéshez. Ez nyaraláskor vagy kempingezés során különösen előnyös, hiszen elegendő csak némi tiszta víz és elektromos áram ahhoz, hogy a gép elvégezze a dolgát.

Természetesen fix vízcsatlakozáshoz is hozzákapcsolható, nagy fogyasztásra viszont nem kell számítanunk, hiszen egyetlen mosási ciklus során mindössze 6 liter vizet használ. Ez három terítékre elegendő mennyiség – természetesen evőeszközökkel együtt.

Megszárítja az edényeket és automatikusan kinyitja az ajtót is

Mivel a Klarstein Melville 3 egy felső kategóriás mini mosogatógép, ezért természetesen több olyan funkciót is kapunk hozzá, ami a nagyobb modellekre jellemző. Ilyen például a beépített szárító vagy az automatikus ajtónyitás, ami nemcsak kényelmesebbé, hanem praktikusabbá is teszi használatát.

Mindehhez késleltethető indítás, valamint hét választható program társul, köztük olyanok, mint az intenzív, a víztakarékos vagy az öntisztító mód, de külön beállítás tartozik az üvegtisztításhoz is.

Candy CDCP 6

Klasszikus választás

Előnyök
 • Jó ár-érték arány
 • Hat teríték mosogatása egyszerre
 • Módosítható vízhőmérséklet
 • Hat választható program
 • Időzíthető indítás
Elérhető itt
Árukereső.hu

A Candy CDCP 6 egy igazán kompakt mini mosogatógép, ami túl nagy ahhoz, hogy magunkkal vigyük egy utazásra, de elég kicsi ahhoz, hogy egy kisebb konyhába tökéletes választás legyen.

Kompakt kialakítás, nagyobb gépeket megszégyenítő kapacitás mellett

Miközben a Candy CDCP 6 meg sem közelíti a hagyományos mosogatógépek méreteit (44x55x50 cm), teljesítménye tekintetében mégis kimagasló a maga kategóriájában.

Ennek az oka, hogy a Candy CDCP 6 akár hat teríték egyidejű tisztítására is alkalmas, belső tere pedig akkora, hogy külön evőeszközkosár található benne. Mini jellege ellenére kellemesen tágas, ezért az edények biztonságosan elhelyezhetők, miközben mosogatásonként mindössze 6,5 liter vizet használ el.

Hat program, hogy minden esetben megállja a helyét

A Candy mosogatógépe a külső tekintetében nagyon egyszerű, a klasszikus megoldásokra hajaz, de annál több tudásra számíthatunk a használata közben. Az indítás késleltetésének lehetősége mellett például hat olyan mosogatóprogram kapott helyet benne, amelyeknek köszönhetően minden alkalomra találunk megfelelő beállítást.

Külön kiemelendő az Eco program, aminek alkalmazásával a mini mosogatógéppel rengeteg vizet és energiát spórolhatunk, így ha fontos a környezettudatosság és/vagy a rezsiszámla, akkor a Candy CDCP 6 szintén egy jó választás lehet.

Hyundai DTC657DW8

Pénztárcabarát választás

Előnyök
 • Hat teríték mosogatása
 • Hét választható program
 • Egyszerű és kompakt kialakítás
 • LED-kijelző
 • Csendes működés
Elérhető itt
alza.hu
pepita.hu
Árukereső.hu

A Hyundai DTC657DW8 mosogatógép ideális választás azoknak, akik kicsi konyhával rendelkeznek, mégis szeretnének egy kiváló ár-érték arányt képviselő mini mosogatógépet vásárolni, ami minden esetben megállja a helyét.

Hat teríték, hét program, 6,5 liter vízszükséglet

Amennyiben nincs nagy hely a lakásban vagy kicsi a család, a hat terítékre kalibrált Hyundai DTC657DW8 jól megállja a helyét a hétköznapok során. Munkáját ráadásul csendesen (mindössze 45 dB mellett), 6,5 literes vízfogyasztással végzi.

Ennél a mini mosogatógépnél összesen hét beállítás közül válogathatunk, így mindig az aktuális töltethez vagy helyzethez igazíthatjuk működését. Legyen szó alapos vagy gyors tisztításról, esetleg Eco módról, a Hyundai termékének semmi sem jelent akadályt.

Időzítő funkció és túlcsordulás elleni védelem

Azontúl, hogy a Hyundai DTC657DW8 nagyon egyszerű és letisztult megjelenéssel rendelkezik, mindent tud, ami egy átlagos mosogatógéptől elvárható. Rendelkezik például LED-kijelzővel, mely alaposan megkönnyíti a beállításokat.

Ezenfelül találunk rajta időzítő funkciót, így bátran bekészíthetjük este a koszos edényeket, és beállíthatjuk, hogy másnap reggel álljon neki a munkának. A biztonság miatt egy pillanatig sem kell aggódnunk, hiszen a termék rendelkezik túlcsordulás elleni védelemmel.

Jó, ha tudsz róla

Daan Tech Bob kompakt

A legszínesebb

Előnyök
 • Kompakt kialakítás
 • Telepítés nélküli használat
 • Utazáshoz is kiváló
 • Öt választható program
 • Hasznos kijelző
Elérhető itt
pepita.hu
Árukereső.hu

Ha sokat utazunk, és jól jönne egy mini mosogatógép a lakókocsiban vagy a sátorban, akkor a Daan Tech Bob kompakt jó szolgálatot tehet, sőt akár otthon is használhatjuk, ha például fontos a kompakt jelleg és a magas hatásfok.

Telepítve és telepítés nélkül is üzemeltethető

Egyszerű, mégis látványos megjelenése mellett a Daan Tech Bob kompakt mini mosogatógép azért annyira közkedvelt, mert kompakt kialakítása ellenére – alig nagyobb, mint egy mikrohullámú sütő – magas hatékonysággal üzemel. 

A gyönyörű dizájn mellett ráadásul többféle módon is használható. Saját tartályának köszönhetően elegendő vízzel feltölteni ahhoz, hogy mosogatni tudjunk vele, de a hálózathoz is csatlakoztathatjuk, ha mindig ugyanott használnánk, illetve rendelkezésünkre áll ehhez vezetékes víz.

Hatékony mosogatás öt választható programmal

Amiért sokan kedvelik még a Daan Tech Bob kompakt mini mosogatógépet, az a hatékonyság és a takarékosság. A termék képes mindössze 3,9 literből elmosogatni a koszos edényeket, méghozzá kiemelkedő hatékonysággal.

Összesen öt program közül válogathatunk, így a rövidebb expressz és a hosszabb napi beállítás mellett intenzív, Eco, valamint egy öntisztító módot is elindíthatunk. Mindezt belső világítással, hogy a dizájn részét képező kis nyíláson folyamatosan követhessük munkáját.

Milyen mini mosogatógépet vegyünk?

Ha eldöntöttük, hogy mini mosogatógépet akarunk vásárolni, akkor érdemes odafigyelni néhány tulajdonságra a megfelelő típus kiválasztásakor. Az alábbi vásárlási tanácsadóban hasznos tapasztalatokkal kiegészítve segítünk a döntésben.

Mikor jó választás egy mini mosogatógép?

A hagyományos mosogatógépek a átlagos méretű lakások és konyhák kiegészítői. A gyártók szabvány szerint méretezték őket, hogy valamennyi konyhabútorhoz illeszkedjenek.

Ha viszont

 • kicsi lakásban élünk, ahol egy konyhabútor egyáltalán nem vagy alig fér el;
 • netán egyedül élünk és nincs szükségünk nagy kapacitásra; vagy
 • sokat kirándulunk, lakóautóval utazunk, sátrazunk, esetleg a nyaralóba vagy a kollégiumba keresünk automatizált mosogatási lehetőséget,

akkor a mini mosogatógép tökéletes választás.

Kompakt jellegük miatt nem igényelnek beépítést, elhelyezhetők a munkapadon vagy a szekrényben, némelyek pedig még a vízvezetékhez való csatlakozás nélkül is működnek.

A mini mosogatógép mérete

A méret tekintetében a mini mosogatógépek nagyon változatosak. Vannak egészen aprócska, mindössze 2-3 terítékes megoldások, amelyek valóban kompakt méretűek, és nem nagyobbak, mint egy mikrohullámú sütő.

Léteznek azonban nagyobb mini mosogatógépek, amelyek akár 6 teríték egyidejű tisztítására is alkalmasak. A méretüket tekintve ezek még mindig jóval kisebbek, mint a hagyományos típusok, azonban kényelmesen elférnek a mosogató alatt vagy a szekrényben.

Nyilvánvaló, hogy ezek a termékek nem arra valók, hogy fazekakat és tepsiket helyezzünk el bennük, ezért a nagy háztartásban élők számára a mini mosogatógépek nem tekinthetők ideális választásnak.

A mini mosogatógép kialakítása

A kialakítás tekintetében a mini mosogatógépeket alapvetően két részre oszthatjuk.

 1. Léteznek a hordozható modellek, amelyek valóban aprók, rendszerint modern megjelenésűek és tökéletesen elhelyezhetők a konyhapulton, egy asztalon vagy egy kisebb szekrényben.
 2. A másik csoportba a nagyobb típusok tartoznak, amelyek nem hordozhatók, rendszerint a hagyományos mosogatógépek miniatürizált változatai mind a belső, mind a külső kialakítás tekintetében.

A mini mosogatógép vízellátása

A vízellátás terén három nagyobb csoportra lehet osztani a mini mosogatógépeket.

 1. A kisebb, azaz hordozható modellekre jellemző, hogy a hálózathoz való csatlakozás nélkül is működőképesek. Saját víztartállyal rendelkeznek, így feltöltést követően képesek ellátni a feladatukat.
 2. Ennél sokkal gyakoribb, hogy a mini mosogatógépek bár rendelkeznek víztartállyal és csatlakozás nélkül üzemelnek, azonban szükség szerint hozzáköthetők a hálózathoz, így a hagyományos mosogatógépekhez hasonlóan látják el a feladatukat.
 3. A harmadik csoportba a nagyobb, már nem hordozható mini mosogatógépek tartoznak, amelyek víztartállyal nem rendelkeznek, csak a vízcsaphoz való csatlakozás után üzemelnek.

A mini mosogatógépek terítékszáma

Hogy mekkora kapacitású mini mosogatógépre van szükségünk, azt minden esetben saját igényeink határozzák meg. A legtöbb ilyen termék általában legalább kettő, legfeljebb hat teríték fogadására alkalmas.

Általánosságban elmondható, hogy a kisebb terítékszám a hordozható modellekre jellemző, míg a nagyobb típusoknál az öt-hat teríték tisztítása az általános. Utóbbiaknál megfigyelhető, hogy belső kialakításuk valóban olyan, mintha a hagyományos mosogatógépek miniatürizált változatai lennének.

A terítékszám természetesen nemcsak a termékdizájnt határozza meg – és fordítva –, hanem az árcédulát is. A legtöbb háztartási géppel ellentétben azonban itt a kisebb kapacitás és méret jelenti a növekvő árat.

A mini mosogatógépek programkínálata

A legtöbb mini mosogatógép általában öt-hét programmal rendelkezik. Szinte mindegyikben találunk gyors és lassú tisztítást, de egyikből sem hiányzik az Eco mód, ami mondhatni ipari sztenderd.

Gyártónként azonban eltérhetnek az extra programok. Vannak termékek, ahol találni külön csendes vagy öblítő módot, öntisztító beállítást, sőt olyan gyártó is van, amelyik gyümölcsmosó funkciót tett a programok közé.

A mini mosogatógépek extra funkciói

Léteznek olyan mini mosogatógépek, amelyek főként prémium jellegükből vagy gyártói hátterükből kifolyólag rendelkeznek extra funkciókkal.

Ilyen például a szárítás, ami ebben a termékkategóriában – leginkább a méretből fakadóan – nem túl általános.

Szintén extrának nevezhető az automata ajtónyitás is, ami jelenleg még csak néhány terméknél található meg, ugyanakkor a száradás miatt nagyon hasznos funkció.

Az okosfunkciók a mini mosogatógépek között még nem túl elterjedtek, azonban találunk már olyan modelleket, amelyeknél elérhető a távoli felügyelet és néhány egyszerűbb beállítás egy telefonos applikációból.