Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Levoit Vital 200S PET – kisállat légtisztító teszt

Kisállatot tartanál a lakásban, de ragaszkodsz a friss és tiszta levegőhöz? Akkor neked is nagy segítség lehet a Levoit Vital 200S PET kisállat légtisztító, amit éppen erre terveztek.

Egy kisállat befogadása minden esetben nagy felelősség – különösen akkor, ha lakásban szeretnék tartani. Az alapvető igények biztosítása mellett a legnagyobb fejtörést általában a tisztán tartásuk jelenti, de szerencsére egyre több gyártó biztosít már ehhez megfelelő eszközöket.

A robotporszívók többsége például könnyen tisztán tartja utánuk a padlót, de a cicák számára léteznek már okos macskaalmok is. Hogy mi a helyzet a levegő minőségével, a kellemetlen szagokkal és a szálló szőrszálakkal? Erre kínál most megoldást a Levoit!

A jó minőségű légtisztítóiról ismert gyártó Vital 200S PET névre keresztelt modelljét ugyanis elsődlegesen azoknak tervezték, akik a lakásban tartják kiskedvenceiket, és miután az Amazonon egyenesen odáig vannak a termékért a vásárlók (4,8/5 csillag több mint 3800 értékelés után), úgy döntöttünk, hogy mi is leteszteljük az eszközt.

Lássuk a kapcsolódó tapasztalatainkat!

Levoit Vital 200S PET

Jellemzők

  • Tökéletes választás állatbarát otthonba
  • 3-fázisú, 99,97% hatékonyságú szűrés
  • 35m2-es helyiség megtisztítása 12 perc alatt
  • Alacsony zajszint (24-54 dB)
  • Kivehető és mosható szűrőbetét

Elérhető itt

levoit.hu

Precíz és alapos csomagolás

A csomagolás tekintetében a Levoit hozta a tőle megszokott formát. Dobozkája környezetbarát okokból ugyan egyszerűbb megjelenésű, ellenben megfelelő védelmet nyújt a terméknek, így még online rendelés esetén sem kell aggódnunk a sérülések miatt.

A gyártó alaposan és precízen bebugyolálta a gépet a szállításhoz, miközben már a kicsomagoláskor a kezünkbe akadt a figyelmeztetés, hogy a belső alkatrészek, a szűrők külön borítást kaptak, amelyeket az első használat előtt el kell távolítani.

A géphez egyébiránt egy darab mosható előszűrőt és egy darab aktívszén szűrőt kapunk a használati útmutató, valamint a hálózati adapter mellett. Jó hír, hogy a filterek a helyükön vannak, így rögtön el is sajátíthatjuk a későbbi karbantartáshoz szükséges mozdulatokat.

Kecses és modern formavilág, közérthető kezelőfelület

A Levoit különösen nagy figyelmet fordít légtisztítóinak megjelenésére, így a Vital 200S PET is nagyon látványos külső tulajdonságokkal rendelkezik. Meglepően kecses, modern és letisztult formavilág jellemzi fehér, illetve szürke színárnyalatokkal

Nem volt túl feltűnő a lakásban – bár minket a modern jellege ellenére egy kicsit a régi gázkonvektorokra emlékeztetett –, és mivel súlya mindössze 6 kilogramm, méretei pedig 39.6×21.7×50.2 cm-esek, ezért elhelyezése vagy mozgatása sem okozott fejtörést.

Hengerszerű társaival ellentétben a téglatest formavilága jobban beilleszthető valamennyi környezetbe, miközben egyszerűsége a kezelőfelületén is tetten érthető.

Kijelzőt ugyan nem találunk a gépen, de pikrogrammos nyomógombokból nincs hiány, amelyek érintésérzékeny felülettel rendelkeznek, nem kattognak, nem zavarók, fényük kellemesen diszkrét, de ami a legfontosabb: alaposan leegyszerűsítik a légtisztító működtetését.

Egyszerű beüzemelés és használat

Bár nem az első légtisztító, amit teszteltünk, beüzemelése azonban akkor sem okozott volna gondot, ha most először találkoztunk volna ilyen készülékkel. Gyakorlatilag összeszerelve érkezik, nekünk csak ki kell csomagolnunk a szűrőket és a gép rögtön bekapcsolható lesz.

Ez az egyszerűség jellemzi a kezelőfelületet is. Már elsőre azonnal egyértelmű, hogy melyikkel tudjuk bekapcsolni, növelni a teljesítményt, időzíteni a működést, aktiválni az éjszakai módot, lezárni a gombokat vagy elindítani a kisállatokra szabott üzemmódot, de szerencsére segítségünk is lesz hozzá.

A működtetéshez ugyanis mindent megtalálhatunk a használati útmutatóban, sőt a gyártó csomagolt egy gyorsfunkciós lapot is a termékhez, ami megkönnyíti a használatot azok számára, akik mindig rohannak és nincs idejük arra, hogy oldalakon keresztül tanulmányozzák a működést.

Karbantartása sem okoz nehézséget

Amint azt fentebb már említettük, a Levoit légtisztítója már a beüzemeléskor megismertet minket a karbantartás folyamatával, hiszen miközben a szűrőket kicsomagoljuk, pontosan megismerhetjük a sorrendjüket, illetve a kapcsolódó tartók szétszerelésének menetét.

Ezen a téren szerencsére még azok sem akadnak fenn, akik csak ünnepnapokon fognak a kezükben csavarhúzót, hiszen miután a gép első borítását könnyedén lepattintjuk a helyéről, rögtön elénk tárul a szűrőrendszer.

A mosható előszűrő és a vastagabb aktívszenes megoldás egyszerűen kihúzhatók a helyükről, így cseréjük nem percekben, mint inkább másodpercekben mérhető a légtisztító szétszerelésének tekintetében.

Halk működés, amivel akár még éjszaka is használható

A gyakorlati tapasztalataink közül elsőként a légtisztító hangját emelnénk ki a sorból, hiszen még maximális fokozaton is meglepően csendesen működött. Halkabb, mint a legtöbb ilyen típusú termék, sőt éjszakai módban gyakorlatilag észre sem lehet venni, hogy ott van.

Emiatt valóban használható éjszaka, esetünkben sem minket, sem a kisgyermeket vagy a kisállatot nem zavarta a pihenésben. Egyedül a navigációs felület fénye jelzi az éjszakai sötétben, hogy működik – már amennyiben kikapcsoltuk a fényérzékelőt.

A legtöbb légtisztítóval ellentétben ugyanis a Levoit Vital 200S PET érzékeli, ha lekapcsolják a villanyt, és automatikusan kialszanak a fényei, ha viszont felkel a nap vagy felkapcsoljuk a lámpát, azonnal kivillannak a navigációs gombok, ami nagyon jó ötlet volt a gyártó részéről.

Érdekesség, hogy van direkt kisállatokra szabott mód is, ami az éjszakainál egy kicsit hangosabb, így alvás közben már zavaró lehet, de esetünkben elegendő volt csak napközben használni ahhoz, hogy meglepően jó eredményt érjünk el vele.

Nemcsak a szagokkal, a porral is jól elbánt

Merthogy minket meggyőzött működés közben a Levoit légtisztítója. A teszteléshez mi egy 40 légköbméteres, 16 négyzetméteres helyiségben alkalmaztuk egy nyúl társaságában. 

A bekapcsolás után mindössze 15 perc elég volt ahhoz, hogy érezhetően jobb minőségű legyen a levegő. Segítségével még a 2-3 napos alomtálca kellemetlen szaga sem volt érezhető a helyiségben.

Mivel a levegőben szálló nyúlszőr mennyisége a tesztelés során nem volt számottevő, ezért nem tudtuk meg, hogy mennyire hatékony például egy vedlési időszakban – az általunk tapasztaltak szerint aranyat érhet –, de határozott javulás volt érezhető, különösen a por tekintetében.

A nyulak ugyanis sokat játszanak a szénával, ami rengeteg szállóport eredményez a helyiségben. Ez esetünkben gyakran okozta az orr irritációját, de a légtisztító bekapcsolásával ez a probléma azonnal megszűnt.

Egy nyúlnál természetesen vigyázni kellett, hogy a légtisztító kábeljét megfelelően elrejtsük előle, de egy macska és a legtöbb kutya esetében ez már nem okozhat problémát.

Hasznos társalkalmazás sok-sok beállítással

A Levoit terméke az okos légtisztítók táborába sorolható, hiszen a VeSync applikációnak köszönhetően rengeteg extra beállítást és automatizálási lehetőséget tesz lehetővé a telefonunkról.

Folyamatosan nyomon követhetjük például a segítségével a légtisztító hatékonyságát, miközben a telefonunkról módosíthatjuk az üzemmódot, a fényérzékelő beállításait, sőt időzíthetjük és automatizálhatjuk is működését.

A leghasznosabb funkciója, hogy távoli hozzáférést biztosít a légtisztítóhoz, így ha több napra elutazunk, akkor is tiszta és friss levegőjű lakásba érkezhetünk haza – már amennyiben előtte néhány órával bekapcsoljuk vagy beidőzítjük működését.

Maga a VeSync egy jól átlátható, könnyen működtethető applikáció, ami pár perc alatt hozzákapcsolható a légtisztítóhoz a letöltést és a regisztrációt követően minden különösebb nehézség nélkül.

Egy valóban jó megoldás a kisállat tulajdonosok számára

Nagyjából egy teljes hónapon át teszteltük a Levoit kisállat légtisztítóját, és mivel valóban érezni lehetett a különbséget – nem volt alomszag, frissebb-, sőt por- és szőrmentesebb volt a levegő –, ezért nagyon hamar megkedveltük.

Kezdetben kicsit szkeptikusak voltunk vele szemben, azonban végül kellemes meglepetést okozott, valóban teljesítette a gyártó által megígért tulajdonságokat, méghozzá hiányérzet nélkül.

Amennyiben kisállat van a lakásban, és szeretnénk egy jól működő, valóban hasznos és nem túl hangos légtisztítót, akkor a Levoit termékét tapasztalataink után bátran ajánljuk.

Elérhető itt

levoit.hu

ElőnyökHátrányok
Percek alatt érezhetően javítja a levegő minőségétCsak egy-egy helyiségben használható hatékonyan
Tökéletesen megszűri a kisállatok szagátTermékdizájnja megosztó lehet
Nagyon alacsony zajszinten dolgozik
Hasznos társalkalmazással rendelkezik
Egyszerű beüzemelés és karbantartás
Mosható szűrőbetét
Allergének, paraziták és állatszőr ellen is hatékony