Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Samsung Galaxy Buds 3: megjelenés, árak, fontos tudnivalók

Mivel a vezeték nélküli fülhallgatókhoz készült vásárlási tanácsadónkban természetesen szerepel ajánlásaink között a Galaxy Buds 2 vezeték nélküli fülhallgató, kíváncsian figyeljük a Samsung háza táját, vajon mikor és milyen újításokkal rukkolnak elő. A széria korábbi modelljei két éves különbséggel jelentek meg, így szerintünk minden esély megvan rá, hogy 2023-ban már elérhetővé váljon az új, Samsung Galaxy Buds 3. 

Bár az idei februári Samsung Galaxy Unpacked leleplezési eseményen még nem mutatták be, erre valószínűleg az augusztusi eventen kerül majd sor. Viszont néhány kiszivárgott információval már most is szolgálhatunk a várható fejlesztésekről, ami a készülék specifikációját, megjelenését és tervezett árát illeti. 

Várható funkciók és különlegességek

  • kényelmes illeszkedés
  • ergonomikusabb dizájn
  • matt felület
  • fejlettebb zajszűrés
  • térhatású hangzás
  • pulzus- és oxigénszint-mérés

Nem csak a zene lüktet a fülünkben

Egyes pletykák szerint a leendő Buds 3 biometrikus szenzorok segítségével pulzusunk mérésére, valamint a vér oxigéntelítettségének nyomon követésére is alkalmas lesz. Bármily meglepőnek és feleslegesnek tűnhet ez a fejlesztés, mivel a fülben megfelelő a véráralmlás, így nem kizárt, hogy mérhetők legyenek az említett paraméterek. Ugyanakkor egyes okosórákhoz képest bizonyára pontatlanabb eredményre számíthatunk.

Elegánsabb megjelenés, letisztultabb stílus

A korábbi modellnél már megszokott kompakt kialakítás, kényelmesen illeszkedő formavilág valószínűleg az új típusnál is megmarad, vagyis a bevált dizájntól maximum a még ergonomikusabb illeszkedés érdekében térnek csak el. 

Ez különösen kedvező hír lehet a kisebb füllel rendelkezőknek, hiszen már a második szériás fülhallgatók is beváltották ezen a téren az ígéreteiket, mikor az elsőhöz képest kisebb súllyal jelentek meg. 

A legtöbben bíznak abban, hogy lecserélik a fényes megjelenést egy matt változatra, mely egy kifinomultabb, minimalista stílust kölcsönözne a füleseknek. 

A jövőbeli fejlesztési tervek között szerepelt az aktív zajszűrés és a hangminőség további finomítása, bár a híresztelések szerint erre azért kisebb az esély. A szabadalmaztatott Samsung Seamless Codec révén kiváló minőségű zenehallgatási élményt ígérnek. A változó bitsebességű kapcsolat automatikusan beállítja az adatátvitel sebességét, nem probléma tehát, ha a rádiós környezet épp túlterhelt.

Térhatású hangzás, fejlesztett mikrofonminőség

A 360 Audio-val ellátott Samsung Galaxy Buds 3 által végre elmerülhetünk a 360°-os térhatású hangzásban, amennyiben Dolby Atmos formátumban érhető el a tartalom. 

Talán a Buds 3 megjelenésével egyúttal egy továbbfejlesztett Samsung Wearables alkalmazást is kapunk, ami az iOS támogatást is magasabb szintre viszi. Ez a lépés bizonyára az iPhone-felhasználók körében is növelné a füles népszerűségét.

Természetes, hogy a vezeték nélküli fülhallgatók esetében a mikrofonok minőségének kérdése is időről időre felmerül, ezek továbbfejlesztett változatával a hívások minősége is gördülékenyebbé válhatna 

Megjelenés és ár

Abból kiindulva, hogy az árakban folyamatos növekedés tapasztalható, támpontként alapul vehetjük a Buds 2 és a Buds 2 Pro árait. Valahol a 150-230 eurós tartományban maradva várhatóan 225 eurós árral számíthatunk az európai piacon.

Mivel 2021-ben a Samsung Galaxy Buds 2, majd 2022-ben a Buds 2 Pro is augusztusban jelent meg, a legújabb Samsung Galaxy Buds 3 modell idei megjelenése is nagy valószínűség szerint nyár végére fog esni.

Idén év elején mutatkozott be az új EarFun Air pro 3 vezeték nélküli fülhallgató, ami felforgatja a belépő kategóriás TWS (true wireless sound) fülhallgatók piacát 2023-ban. Az audio termékekkel berobbanó márka eddig legalábbis eléggé meggyőzött bennünket arról, hogy alacsonyabb árkategóriában sem kell lemondani a minőség igényéről.