Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Samsung okosórák – mutatjuk a legjobbakat (2024)

Utoljára frissítve:

Az okosóra piacon is egyre erősebb termékpalettával szolgál a vásárlók számára a Samsung, ezért megnéztük aktuális kínálatukat és kiválogattuk a legjobb hordozható eszközöket, melyek kiváló választásnak tekinthetők.

Tartalomjegyzék

Hazánkban a Samsung minden kétséget kizáróan az egyik legismertebb és legkedveltebb márkának tekinthető, de az okostelefonok vagy például a televíziók mellett egyre nagyobb szeletet hasítanak ki maguknak az okosóra szegmensből.

Ez a kijelentés korábban már alátámasztást nyert nagy okosóra kutatásunkból is.

Noha termékkínálatuk még nem nevezhető óriásinak, de évről-évre érkeznek az újabb modellek, emiatt könnyedén okozhat nehézséget a választás.

Ebben szerettünk volna segítséget nyújtani azzal, hogy összegyűjtöttük a legjobb Samsung okosórákat

A legjobb Samsung okosórák (2024)

Samsung Galaxy Watch 6

A mi választásunk

Előnyök
 • Újgenerációs hardver (Exynos W930 lapkakészlettel)
 • 3 az 1-ben BioActive szenzor
 • EKG és vérnyomás mérésére is alkalmas
 • Teljesen átalakítható külső
 • Tartós kialakítás
Elérhető itt
ALZA.HU
pepita.hu
Árukereső.hu

Erő, elegancia és modern termékdizájn. Ezt kínálja címszavakban a Samsung Galaxy Watch 6 okosóra, mely hasznos társ lesz a hétköznapokban, de szórakozás és edzés közben sem hagyja cserben tulajdonosát.

Egészségünkre és edzéseinkre is odafigyel

A Samsung Galaxy Watch 6 annyira fejlett hardveres háttérrel rendelkezik (az Exynos W930-as lapkakészletre építették fel), hogy az élet minden területén magabiztosan megállja a helyét. Az újgenerációs BioActive szenzorral ugyanis felügyeli életmódunkat, méri a vérnyomást, a pulzust, az EKG-t, miközben edzés közben egyaránt a segítségünkre lesz.

Több mint 90 sportmódot támogat, segíti az edzés optimalizálását, így lehetőséget ad arra, hogy célunk függvényében a megfelelő pulzustartományban mozogjunk. Természetesen a hétköznapokban sem hagy minket cserben, megjeleníti az értesítéseinket, segít a tájékozódásban, az okosfunkciók mellett pedig lehetőséget ad extra applikációk telepítésére.

A teljesítmény és a strapabírás szempontjából sem vall kudarcot

Az Exynos W930-as lapkának és a 2 GB RAM-nak köszönhetően a Samsung Galaxy Watch 6 okosóra lényegesen gyorsabb és az üzemidő terén is jobb, mint elődei. Mindezt ráadásul gyorstöltés funkcióval és olyan strapabíró kialakítással dobták fel, hogy bárhol, bármikor megállja a helyét.

A vízállóság mellett AMOLED-kijelzőjét például zafírkristályból készült előlapi bevonat óvja a karcolásoktól és a sérülésektől, miközben nemcsak digitális számlapjai, hanem óraszíjai is egyszerűen cserélhetők. Csak egyetlen kattintás, és az óránk rögtön az adott alkalomhoz vagy hangulathoz igazítható!

Kapcsolódó tesztünk:

Samsung Galaxy Watch 6 teszt

Samsung Galaxy Watch 6 Classic

A felső kategória képviseletében

Előnyök
 • AMOLED-kijelző
 • Strapabíró kialakítás (zafírkristály-előlappal)
 • Pulzus-, EKG- és vérnyomásmérés
 • Edzéshez és hétköznapokhoz egyaránt ideális
 • Klasszikus karórás megjelenés
Elérhető itt
ALZA.HU
pepita.hu
Árukereső.hu

Szeretjük a klasszikus megjelenést egy okosóránál, azonban nem mondanánk le a modern technikai háttérről sem? Ebben az esetben a prémium ligát képviselő Samsung Galaxy Watch 6 Classic lehet a jó döntés.

Nemcsak edzéseinkre, hanem az egészségünkre is figyel

A Samsung okosórájában egy többfunkciós BioActive szenzor található, ami rendkívül sokoldalú felhasználhatóságot garantál számunkra. Képes mérni a pulzusunk mellett a vérnyomásunkat, de az EKG, az alváskövetés vagy a stressz szintjének ellenőrzése sem okoz neki gondot.

Természetesen edzéseinket is pontosan követi, így akár hobbisportolóknak sem utolsó választás. Több mint 90 különféle sporttevékenység követhető vele nyomon, miközben az elégetett kalóriák mennyiségét, a pulzustartományokat vagy a lépéseink számát egyaránt pontosan ellenőrizhetjük a segítségével.

Az okosóra, amely a saját stílusodhoz igazítható

A klasszikus óraforma ellenére a Samsung Galaxy Watch 6 Classic több tekintetben is meg tudja támogatni a stílusunkat. Nem elég, hogy egyetlen kattintással cserélhetjük az óraszíjakat, mindemellett még rengeteg digitális óraszámlap, illetve feltelepíthető extra alkalmazás közül is válogathatunk.

Mindezt ráadásul strapabíró kialakítás és erős hardveres háttér kíséri! A Samsung okosórájának AMOLED-kijelzőjét például zafírüveg óvja a sérülésektől, miközben nyers erejéről Exynos W930-as lapkakészlet és 2 GB RAM gondoskodik, ami egy ilyen típusú készüléknél egészen kiemelkedő.

Samsung Galaxy Watch 5 Pro

Korábbi kedvencünk

Előnyök
 • Erősített titániumváz
 • Zafírkristály-borítású kijelző
 • 80 órás üzemidő
 • 3 az 1-ben Samsung BioActive szenzor
 • Ideális a sporthoz és a hétköznapokhoz is
Elérhető itt
Árukereső.hu
ALZA.HU

A Samsung Galaxy Watch 5 Pro a gyártó egyik olyan okosórája, amely nemcsak hatalmas tudásával, hanem letisztultan modern megjelenésével, valamint tartós kialakításával egyaránt levesz majd minket a lábunkról.

A BioActive szenzor a test minden rezdülését követi

Az okosóra leginkább a 3 az 1-ben Samsung BioActive szenzornak köszönheti multifunkciós jellegét. Ez a kis eszköz ugyanis méri a pulzusszámot, valamint tartalmazza az elektromos szívérzékelőt és a bioelektromos impedanciaanalízist, így legyen szó sportról vagy egészségünk védelméről, mindig megállja a helyét.

Figyeli a pulzust, a szív- és érrendszer állapotát, a vérnyomást, miközben megtámogatja edzéseinket, számolja a lépéseket és a kalóriákat is. Több mint 90 edzéstípust képes kezelni, de követi az alvásfázisokat, a navigáció segítségével pedig soha nem hagy minket elveszni vagy eltévedni, bárhol is járjunk a világban.

Erősített kialakításával minden helyzetben megállja a helyét

A Samsung Galaxy Watch 5 Pro ráadásul nem csak hencegni tud hatalmas tudásával. Strapabíró kialakítása miatt a gyakorlatban is bárhol, bármikor megállja a helyét, hiszen vízálló kialakítást, erősített titániumházat, valamint a kijelzőt borító zafírüveget kapnak a vásárlók.

Mindezt 80 órás üzemidő, valamint letisztult, modern, de egyszerű megjelenés koronázza meg. Egy igazi időtálló okosóráról van szó, amely a hétköznapokban is hasznos társ, hiszen egészségügyi funkciói mellett megjelenít értesítéseket, segíthet a fotózásban, de a Wear operációs rendszerrel akár még extra alkalmazásokat is feltelepíthetünk rá.

Samsung Galaxy Watch 5

Kiváló ár-érték arány

Előnyök
 • Zafírkristály-üveggel védett AMOLED-kijelző
 • Nagy tudású BioActive szenzor
 • Időtlen termékdizájn
 • Az élet minden területén ideális társ
 • Kiváló ár-érték arány
Elérhető itt
Árukereső.hu

A Samsung Galaxy Watch 5 azoknak jó választás, akik ragaszkodnak a gyártó termékeihez, és hajlandóak némi kompromisszumra azért, hogy megfizethető áron kapjanak egy minőségi okosórát.

Személyi edző és orvos a csuklónkon

A Samsung okosórája rendkívül sokoldalú megoldásokkal kecsegtet a vásárlók számára. Gyakorlatilag minden testfunkció mérésére alkalmas, hiszen a fejlett BioActive szenzor ideális a pulzusszám mellett a szívritmus mérésére (EKG), sőt bioelektromos impedancia-analízisre is.

Ezen felül a Galaxy Watch 5 személyi edzőként sem utolsó. Számolja lépéseinket, elégetett kalóriánk mennyiségét, miközben szinte nincs olyan mozgásforma, amelyhez ne tartalmazna edzésprogramot, azaz könnyebben fejlődhetünk vele, legyen a cél akár a fogyás, akár az állóképesség növelése, netán saját határaink feszegetése.

Időtlen termékdizájn, amit bármikor a stílusunkhoz igazíthatunk

Természetesen a küllem tekintetében is az élen jár a Samsung okosórája. A termékdizájn mondhatni időtlen, így évek múltán sem kell aggódni a divatosság miatt, miközben nemcsak az óraszíj, hanem a digitális számlapok is könnyedén változtathatók, hogy mindig a saját stílusunkhoz igazíthassuk.

Hűséges társunk lesz a mindennapokban, a zafírkristállyal védett AMOLED-kijelzőn ugyanis akár még videókat is nézhetünk, de az intelligens segéddel kiegészülve az internetes böngészés sem jelent vele akadályt. Szolgáltatásairól ráadásul egy percig sem kell majd lemondanunk, hiszen gyorstöltőjével percek alatt elláthatjuk elegendő energiával.

Samsung Galaxy Watch 4

Pénztárcabarát választás

Előnyök
 • Megfizethető ár
 • Megunhatatlan termékdizájn
 • Hasznos társ az edzésben
 • Egészséges életmódunkat is megtámogatja
 • Rengeteg előre feltelepített alkalmazás
Elérhető itt
Árukereső.hu

Ha nem szeretnénk túl sokat költeni, azonban fontos, hogy a pénzünkért cserébe egy prémium okosórát kapjunk, ami a nagyobb testvérekhez képest követel azért némi kompromisszumot is, akkor a Samsung Galay Watch 4 lesz a befutó.

Az élet minden területén megtámogat minket

A Samsung okosórája nagyszerű választás azoknak, akiknek az élet minden területén csak egy utolsó lökés hiányzik vagy szeretnének megmaradni a siker felé vezető úton. Ez a kiegészítő ugyanis mindenben segít! Hasznos társ a munkában és a magánéletünkben, miközben életmódunkat is minden téren támogatja.

A BioActive érzékelő például valós időben méri a pulzust, de képes a vérnyomás és az EKG monitorozására, miközben számolja a megtett lépéseket, távolságot vagy az elégetett kalóriákat. Vízálló és strapabíró kialakítás jellemzi, így a beépített edzéstámogatással kiegészülve még akkor is segít, ha a testmozgással újabb szintekre szeretnénk eljutni.

Minden benne van, amire csak szükségünk lehet

A Galaxy Watch 4 hátterében a Wear OS néven ismert operációs rendszer működik. Ez a szoftver nemcsak könnyed kezelhetőséget nyújt az órának, hanem rengeteg előre telepített applikációval is rendelkezik, köztük megannyi fitnesz- és streamingalkalmazással.

Erősített alumíniumból készült óraháza az élet minden területén kellő tartósságot nyújt – vízálló kialakítás mellett –, miközben nemcsak a digitális számlapok cserélhetők rajta könnyedén, hanem a különféle szíjak is, amelyek között sportosabb és elegánsabb megoldásokat egyaránt találhatunk.

Jó, ha tudsz róla!

Samsung Galaxy Fit 3

Előnyök
 • 1,6 hüvelykes téglalap alakú AMOLED kijelző
 • Akár 13 napos üzemidő töltésenként
 • Több mint 100 sportmód támogatása
 • Esés- és gesztusérzékelő
 • Fejlett egészségügyi funkciók
Elérhető itt
Árukereső.hu
ALZA.HU
pepita.HU

A Samsung Galaxy Fit 3 tökéletes átmenetet képvisel az okosórák és a fitneszkarkötők között, miközben megfizethető ára mellett téglalap alakú kijelzőre épül, sőt óriási tudás birtokában van.

Prémium AMOLED kijelzővel és akár 13 napos üzemidővel

A legtöbb Samsung okosóra a klasszikus óraformát képviseli, de a Galaxy Fit 3 a téglalap alakú kijelzőre építi megjelenést. Ezzel nagyon letisztult és kellemes összképet teremt, miközben a prémium AMOLED kijelző az 1,6 hüvelykes átmérőjével tökéletes hátteret biztosít a hétköznapokhoz.

Bár saját GPS nincs benne, a funkciók terén rendelkezik saját gesztusérzékelővel, de felismeri az esést is, ilyenkor pedig aktiválja SOS módját. Látványos termékdizájnja hétköznapi viselethez és munkába egyaránt alkalmassá teszik, miközben beépített akkumulátora akár 13 napos üzemidőt garantál számára töltésenként.

Saját fitneszedző és ápoló a csuklódon

Természetesen a szoftveres tudását tekintve is kimagasló a Galaxy Fit 3, hiszen több mint 100 sportmódot támogat automatikusan, sőt fitneszedzőként képes követni minden mozdulatunkat. Segítségével optimalizálhatjuk a mozgást, a folyamatos pulzusmérés mellett pedig akár sokkal többet kihozhatunk magunkból, mint eddig bármikor.

A pulzusmérés mellett a Samsung okosórája képes követni a vér oxigénszintjét, rögzíti az alvást, a horkolást, sőt hasznos statisztikákat készít a jobb alvás érdekében, miközben a lépések és az elégetett kalóriák számolásával az egészséges életmód elérését is megkönnyíti.

Okosóra vagy okoskarkötő?

Fontos már itt az elején tisztába tenni azonban, hogy az alábbiakban csak és kizárólag a Samsung okosóráival foglalkoztunk, az aktivitásmérők és az okoskarkötők nem kerültek fel a listára, aminek az oka az, hogy a közhiedelemmel ellentétben ezek teljesen különálló termékkategóriát képviselnek.

Ez pedig különösen jól megmutatkozik a Samsung termékpalettáján, hiszen a gyártó nagyon igyekszik elkülöníteni egymástól az okoskarkötőket és az okosórákat, ami már a dizájn tekintetében is sikeres vállalkozás volt a részükről.

Míg ugyanis a Samsung okoskarkötők jellemzően keskenyebb, sportolásra termett, lekerekített megjelenéssel büszkélkedhetnek, addig okosóráik zöme mind a klasszikus óradizájnt követi, és bár sportolásra is alkalmasak, a hétköznapokban állják meg a helyüket a leginkább.

Természetesen a tudás tekintetében már kevesebb a különbség a két termékkategória között, pláne annak fényében, hogy minden eszköz a Samsung ökoszisztéma része, de egy okosóra jellemzően így is nagyobb tudású, sokkal több funkcióra képes, mint egy fitneszkarkötő, ezért az alábbiakban csak előbbiekkel foglalkoztunk.

Amiért jó választás egy Samsung okosóra

A hazai piacon rengeteg különféle okosóra található megannyi gyártótól, emiatt sokan nem tudják, hogy miért is döntsenek a Samsung mellett. Az alábbiakban összegyűjtöttük a legfontosabb tulajdonságokat, hogy ezzel is megkönnyítsük a választást.

Már a belépő kategória is magas szintet képvisel

Amit nem szabad elfelejteni a Samsung kapcsán, hogy bár nagy gondot fordítanak a belépő szint kiszolgálására is, valójában azonban náluk ez a kategória eleve ott kezdődik, ahol néhány kisebb gyártónál a prémium besorolású termékeket találjuk.

Aki tehát olcsó okosórát akar, az nem feltétlenül a Samsung kínálatában találja majd meg a számításait, ellenben biztos lehet abban, hogy már a belépő szinten is a legtöbbet kaphatja a pénzéért cserébe.

Garantált minőség és fejlett technológiai háttér

A Samsungra már hosszú évek óta jellemző a kimagaslóan minőségorientált hozzáállás, ezáltal garantált, hogy a név alatt nem kapunk majd silány külső és belső tulajdonságokkal rendelkező terméket. Éppen ellenkezőleg.

A minőség mellett a Samsung eszközeire minden esetben nagyon fejlett technológiai háttér jellemző, gyakorlatilag komplett ökoszisztéma, és mind hardveresen, mind szoftveresen a legújabb megoldások, melyek zöme ráadásul saját fejlesztésen alapul.

Ha kedveljük a klasszikus óraformákat

Általánosságban kijelenthető a Samsung teljes okosórás palettájáról, hogy azon kevés gyártók közé tartoznak, akik nem az Apple Watch lekoppintására törekedtek, hanem teljes egészében saját utat jelöltek ki maguknak a piacon.

Ennek fényében például a gyártó készülékei között leginkább a klasszikus óraformákkal találkozhatunk, melyek nyilván közel sem tekinthetők exkluzívnak, de miután kínálatuk szinte csak ilyen megoldásokra épül fel, ezért abszolút sajátosságnak tekinthetők.

Megbízhatóság és megfelelő háttér

Amit szintén nem vehetnek el a Samsungtól, hogy egy kifejezetten megbízható márkáról van szó, mely hosszú évek óta van jelen a piacon, így sokaknál alakult ki például márkahűség, miközben aki a név mellett dönt, az biztos lehet a megfelelő támogatásban is.

Arról van itt szó, hogy egy Samsung okosóra esetén nem kell aggódnunk például a garancia miatt, de attól sem, hogy nem tudnánk segítséget kérni a beüzemeléséhez, esetleg elmaradoznának a különféle biztonsági és egyéb frissítések.

A jövő a Samsung okosórái számára

Az előttünk álló időszak kifejezetten izgalmasnak ígérkezik a Samsung számára. Ennek az oka leginkább abban keresendő, hogy a gyártó a kezdetek óta takaréklángon foglalkozik az okosóra szegmenssel.

Bár az általuk megálmodott termékcsaládok határozottan a legjobbak között említhetők, azonban a piac részéről hatalmas a nyomás a dél-koreai óriásra, hogy a meglévő modelleket továbbfejlessze, illetve újabbakat hozzon be a piacra.

Alighanem a jövőben is megmaradnak a magasabb igények kiszolgálásánál, így leginkább a közép- és prémiumkategóriában számíthatunk tőlük újdonságokra, ezáltal egyre elérhetőbb áron jelennek majd meg a hozzájuk kapcsolódó fejlesztések.

Példának okáért az EKG szenzor alighanem már egyre olcsóbb kategóriában általánossá válik, mint ahogyan a telefonálásra alkalmas típusokból is egyre több jelenik majd meg a Samsung kínálatában.

Miért vegyünk Samsung okosórát?

Amennyiben a fentiekben még senkit sem sikerült maradéktalanul meggyőznünk arról, hogy Samsung okosórát vegyen, akkor érdemes lehet számításba venni az alábbi előnyös tulajdonságokat, melyek pozitív irányba billenthetik a mérleg nyelvét.

Klasszikus órakinézetük van

Ami sokak számára az egyik legfontosabb tulajdonság lehet a Samsung okosórák kapcsán, az nem más, mint a termékdizájn. A gyártó ugyanis ezen a téren nem akarta az Apple Watch vonalát követni, és eszük ágában sem volt a kisebb nevek után menni.

Inkább úgy döntöttek, hogy a nevük alatt megjelenő viselhető okoseszközöknek ebben a kategóriában klasszikus óraformájuk lesz, ehhez pedig azóta is tartja magát a gyártó, így legtöbb termékük első ránézésre úgy tűnik, mintha egy hagyományos karóra, holott sokkal több annál.

Mindent tudnak, amit egy okosórának tudnia kell

Sőt, a Samsung termékei gyakran még többet is tudnak, mint a legtöbb okosóra. Elképesztően sok funkció található bennük, így ideális társak lehetnek a hétköznapokban, sportolás során, de akkor is, ha csak életfunkcióinkat, saját egészségünket követnénk vele nyomon.

Az élet minden területén megállják a helyüket, miközben felsorolni is sok lenne, hogy mennyi mindenre képesek valójában. Alapvető igényeinket tökéletesen kiszolgálják, sőt mi több, a prémium modellek már teljesen önálló, telefon nélküli használatra is alkalmasak.

Kimagasló hardveres tulajdonságok

Nem szabad elmenni szó nélkül továbbá a Samsung okosórák kimagasló hardveres tulajdonságai mellett. Egyrészt többségükben nagyon erős lapkakészlet és kielégítően sok rendszermemória található, de a kijelzők tekintetében is a piac legjobbjai kerülnek velük a csuklónkra.

Ezen felül ide sorolhatók még a legkülönfélébb egészségügyi szenzorok, hiszen a gyártó okosóráiba elképesztő pontosságú pulzusmérő és EKG kerül, de példának okáért a véroxigén szintjének mérésére is tökéletesen alkalmasak a fejlett háttér miatt.

Összetett egészségügyi funkciók

A hardveres hátteret kiegészítő szoftveres oldal az egészségügyi funkciók tekintetében ráadásul egyenesen elragadó, így ha rekreációs célból vagy saját egészségünk monitorozása miatt választanánk magunknak Samsung okosórát, akkor sem kell majd csalódnunk benne.

Képesek az imént említett orvosi funkciók mellett például a stressz szintjének mérésére, az alvásfigyelésre, vagy emlékeztetni minket, hogy mossunk kezet, hogy mozogjunk egy kicsit vagy hidratáljunk, így virtuális anyukaként segít minket egészségesnek maradni.

Edzéshez is kiválóak

Bár a formaviláguk miatt nem minden edzéstípushoz ideálisak, azonban a legtöbb hétköznapi mozgásformához tökéletes társak lesznek a Samsung okosórái. többségükben előre telepített sportmódok és edzésprogramok is találhatók, miközben segítenek, hogy kihozzuk magunkból a legtöbbet.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy képesek például mérni a pulzusunkat, az elégetett kalória mennyiségét, hogy mindig ideális tempóban mozogjunk, de a diétánkat is meg tudja támogatni, így legyen cél akár a fogyás, akár az állóképesség növelése, a Samsung termékei nem hagynak minket cserben.

Nagyon kényelmesek

Bár a súlyuk nagyobb, mint egy közönséges fitneszkarkötőnek, többségük tartós acélházban kapott helyet, azonban a Samsung okosóráiról így is elmondható, hogy rendkívül kényelmes tulajdonságokkal rendelkeznek, aminek a hátterében elsődlegesen a kialakításuk áll.

Ergonomikus megjelenésüknek köszönhetően tökéletesen illeszkednek a csuklóhoz, miközben a kényelmet a cserélhető szíjak is fokozzák, hogy mindig az aktuális tevékenységünkhöz tudjuk igazítani ezen a téren az órát.

Óriási szoftveres háttér

Egyenesen elképesztő az a szoftveres tudás, amire a Samsung okosórái képesek. Már gyárilag is rengeteg applikációval büszkélkednek, kezelőfelületük rendkívül baráti, a telefonos társalkalmazásuk pedig nagyon magas szinttel büszkélkedhet, ez azonban még nem minden.

A gyártó termékei ugyanis támogatják a bővíthetőséget, így saját alkalmazásáruház biztosítja számukra, hogy újabb applikációkkal, életmódunkhoz illeszkedő szoftverekkel bővíthessük a kínálatot.

Igazi prémium szint

Kivétel nélkül mindegyik, még az általunk belépő kategóriába sorolt Samsung okosórákról is elmondható, hogy ízig-vérig prémium szintet képviselnek a piacon, ezáltal kívül-belül érezni rajtuk, hogy a gyártó nem szereti velük a kompromisszumokat.

Nemcsak kidolgozásukon, hanem például erőteljes védelmi megoldásaikon is érezhető mindez, de kiemelhetők a sorból az órák kapcsán például a jó minőségű szoftverek, vagy az is, hogy mennyire fejlett egészségügyi szenzorok kaptak benne helyet, a legmagasabb szinten pedig már telefon sem kell ahhoz, hogy telefonálhassunk az órával.

Kiegészítők

A Samsung részéről mindig is megszokott volt, hogy hazánkban teljes támogatással rendelkeztek, így nemcsak a garancia miatt nem kell aggódnunk, hanem azon sem, hogy esetleg nem találunk megfelelő kiegészítőket, ha a gyártó egyik okosóráját választjuk. Merthogy a kisebb neveknél előfordulhat, hogy nincs az eszközhöz például kijelzővédő fólia, esetleg nem találunk hozzá tartalék szíjat, de ilyesmi a Samsung esetében garantáltan nem történhet meg.