Samsung okosórák – mutatjuk a legjobbakat

Az okosóra piacon is egyre erősebb termékpalettával szolgál a vásárlók számára a Samsung, ezért megnéztük aktuális kínálatukat és kiválogattuk a legjobb hordozható eszközöket, melyek kiváló választásnak tekinthetők.

Tartalomjegyzék

Hazánkban a Samsung minden kétséget kizáróan az egyik legismertebb és legkedveltebb márkának tekinthető, de az okostelefonok vagy például a televíziók mellett egyre nagyobb szeletet hasítanak ki maguknak az okosóra szegmensből.

Ez a kijelentés korábban már alátámasztást nyert nagy okosóra kutatásunkból is.

Noha termékkínálatuk még nem nevezhető óriásinak, de évről-évre érkeznek az újabb modellek, emiatt könnyedén okozhat nehézséget a választás.

Ebben szerettünk volna segítséget nyújtani azzal, hogy összegyűjtöttük a legjobb Samsung okosórákat

A legjobb Samsung okosórák

Belépő szint

Samsung Galaxy Watch Active – a jó ár-érték arány kedvelőinek

Előnyök
 • Kiváló ár-érték arány
 • Vezeték nélküli töltés
 • Ideális az aktív életmódhoz
 • Fejlett egészségügyi szenzorok
 • Rengeteg funkció
Elérhető itt
ALZA.HU
PEPITA.HU

A Samsung Galaxy Watch Active annak ellenére is egy közkedvelt okosóra, hogy valójában a belépő szintet képviseli a gyártó kínálatában, de a teljes piac tekintetében inkább prémiumközeli élményekkel kecsegtet minden téren.

Rendkívül sok intelligens funkcióval és olyan sokoldalú formatervezéssel rendelkezik, mely ideálissá teszi a hétköznapokban, de sportolás során sem hagy minket cserben, az aktív életmód szerelmesei garantáltan megkedvelik majd.

Vezeték nélküli töltés, cserélhető számlap, elragadó szoftveres háttér

Ha szeretjük eszközeinket maximálisan az ízlésünkhöz igazítani, akkor a Samsung Galaxy Watch Active nagy kedvencünk lesz, hiszen a cserélhető digitális számlapoknak köszönhetően mindig az ízlésünkhöz vagy az aktuális tevékenységhez igazíthatjuk megjelenését.

Mindezt cserélhető szíjakkal tehetjük még teljesebbé, így míg aktív tevékenységeinkhez lehetőségünk lesz egy szilikonszerű megoldást alkalmazni valamilyen sportos számlappal, a munkahelyen választhatunk hozzá elegáns szíjat és klasszikus digitális megjelenést.

Bár az üzemidő tekintetében a Samsung okosórája mindössze két napot bír egyetlen töltéssel, azonban nemcsak vezetékesen, hanem vezeték nélkül is bármikor tölthetjük, így például elég csak odatenni egy Samsung Galaxy S10 telefon hátlapjához, és a folyamat azonnal elindul.

Ezen felül szoftveres szempontból sem okoz csalódást az okosóra, a Samsung One UI kezelőfelület maximális testre szabhatóságot kínál, amihez egyszerű kezelhetőség, illetve megannyi beállítási lehetőség tartozik.

Minden nap motivál és edzésben tart

Ha gyakran elveszítjük a motivációnkat a mozgás vagy a fogyás kapcsán, a Samsung Galaxy Watch Active akkor is hűséges társként fogja majd meg a kezünket és segít újabb célokat adni a kezünkbe.

A Samsung Health támogatással ellátott készüléken rengeteg saját edzésprogramot és célt állíthatunk be, miközben előre telepített sportmódok közül válogatva tudjuk biztosítani, hogy formában maradjunk, illetve a legtöbbet hozzuk ki magunkból.

Nagy előnye, hogy beépített GPS modullal rendelkezik, így telefon nélkül is bárhová magunkkal vihetjük – az 5ATM vízállóság miatt még az úszás sem jelent problémát –, helyzetünket, sebességünket vagy a megtett távolságot mindvégig képes lesz követni.

Ezen felül lehetőségünk nyílik például statisztikákat készíteni, követni a megtett lépéseink számát, az elégetett kalóriák mennyiségét, de még akár a szívritmusunkat is, hogy mindig optimalizálhassuk edzéseinket.

Az egészséges életmód kísérője

Azon túl, hogy a Samsung Galaxy Watch Active kifejezetten látványos termékdizájnnal büszkélkedhet, az 1,1 hüvelykes, Gorilla Glass védelmet élvező AMOLED panelnek hála pedig kiválóan átlátható, ráadásul még az egészséges életmód tekintetében sem hagy minket cserben.

Találunk benne mozgás emlékeztetőt, ellenőrizhetjük vele a hidratáltságunkat, a hölgyek nyomon követhetik vele a ciklusukat, de mindemellett még a bevitt kalória számításában is nagy segítséget tud nyújtani.

Ezen felül a Samsung okosórája a stressz szintünket is figyeli, ha pedig problémát érzékel, hasznos tanácsokat, meditációs- vagy légzési gyakorlatokat javasol annak érdekében, hogy mielőbb megnyugodhassunk.

Sőt, az óra még az alvásunkat is figyeli, ha a csuklónkon marad, pontos statisztikákat készít az alvási fázisokról, és szükség esetén hasznos tanácsokkal lát el minket azért, hogy több időt tudjunk szánni a pihenésre, illetve növelhessük vele az alvás minőségét.

Samsung Galaxy Watch Active 2 – az aktív életmód szerelmeseinek

Előnyök
 • Stílusos óraforma
 • Strapabíró kialakítás
 • Tökéletes edzésekhez és a mindennapokra
 • Rengeteg funkció
 • Testre szabható megoldások
Elérhető itt
ALZA.HU
PEPITA.HU

Az elsőgenerációs Samsung Galaxy Watch Active továbbfejlesztett változata kívül és belül egyaránt rengeteg finomhangoláson esett át annak érdekében, hogy amennyiben az aktív életmód szerelmesei vagyunk, akkor  maximálisan megfeleljen az elvárásainknak.

Elképesztően stílusos, klasszikus óraforma jellemzi, miközben tökéletes társunk lehet a mindennapok során is, nem csak akkor, ha aktivitásunkat mérnénk vele, de természetesen a maximális testre szabhatóság sem hiányzik belőle.

Hagyományos dizájn, maximális stílus és kényelem

Amivel kapcsolatban a Samsung Galaxy Watch Active 2 egyáltalán nem szenved hiányt, az leginkább a stílus. Bár hagyományos óraformával büszkélkedhet, a lekerekített vonalak, a maximális minőséget képviselő kialakítás határozottan az élet minden területén kiszolgál minket.

Az 1,4 hüvelykes AMOLED kijelzővel garantáltan semmiről sem maradunk majd le, miközben megkönnyíti az irányítást és a látványt egyaránt optimalizálja. Mindehhez pedig ráadásul kényelmes kialakítás, illetve minden tekintetben maximális testre szabhatóság tartozik.

Az okosórához ugyanis bármikor, akár a hangulatunkhoz, akár a stílusunkhoz, akár a tevékenységünkhöz igazodó digitális óralapot állíthatunk be, így soha nem kell kompromisszumokat kötnünk vele ezen a téren.

Sőt, a cserélhető szíjnak köszönhetően mindig lehetőségünk nyílik a saját ízlésünkhöz igazítani az órát, így választhatunk sportosabb, elegánsabb vagy a hétköznapokra szánt darabokat is, a határ a csillagos ég.

Edzéseink és egészségi állapotunk támogatója

Ha mindig szeretnénk tisztában lenni azzal, hogy mekkora távolságot tettünk meg vagy mennyi kalóriát égettünk el egy edzés során, akkor a Samsung Galaxy Watch Active 2 okosóra ebben is hűséges társunk lesz.

Rengeteg sporttevékenységet automatikusan felismer, és segít rögzíteni az aktivitás körülményeit úgy, hogy a vízállóság miatt akár még úszni is magunkkal vihetjük. Ha egy kis extra motivációra lenne szükségünk, tőle megkapjuk.

Sőt, még az egészségünkre is odafigyel. A csuklóhoz simulva az óra képes mérni a pulzusunkat, sőt figyelmeztet is, ha probléma merülne fel, ezáltal veszélyesen alacsonyra vagy magasra szökött volna ez az érték.

Természetesen a funkciók tárháza rendkívül széles, követhetjük vele alvásminőségünket, stressz szintünket, a hölgyek a menstruációs ciklusukat, miközben az óra maga ösztönöz majd minket arra, hogy mozogjunk egy kicsit rendszeres időközönként

Vezeték nélküli töltés, strapabíró kialakítás, fejlett szoftveres háttér

Amivel kapcsolatban nem túl erős a Samsung Galaxy Watch Active 2, az nem más, mint az üzemidő, aktív használat mellett alig egyetlen napig bírja, de a hagyományos vezetékes megoldások mellett a vezeték nélküli töltést is támogatja, ami kifejezetten kényelmesnek tekinthető.

Jó hír továbbá, hogy a Samsung okosóráját bárhová magunkkal vihetjük, hiszen IP68 és 5ATM szabványokkal rendelkezik, ezáltal víz- és porálló, aminek hála velünk maradhat egy erdei túrán, egy kemény edzésen, de akár még úszás vagy fürdés közben is.

Mint azt a gyártó termékeitől már megszoktuk, a Galaxy Watch Active 2 is nagyon erős szoftveres háttérrel rendelkezik. A legjobb azonban, hogy az előre telepített alkalmazások mellett egy sor más egyéb programot adhatunk hozzá, hogy a tudását is testre szabhassuk.

A Samsung Health program által ráadásul folyamatosan monitorozhatjuk az egészségi állapotunkat, akár még csuklóra szerelt vérnyomásmérésre is alkalmazhatjuk, ami egészségünk szempontjából igencsak fontos tudás.

Középkategória

Samsung Galaxy Watch – a megunhatatlan kedvenc

Előnyök
 • Időtálló tudás és kialakítás
 • Prémium szint a középkategóriában
 • Always on Display kijelző
 • Minden helyzetben ideális társ
 • Beépített GPS

A Samsung Galaxy Watch a gyártó egyik legnépszerűbb okosórája, mely a középkategóriás szegmensben több tekintetben is útmutatónak nevezhető, hála a stílusos megjelenésének, valamint a bőséges funkcióknak, melyek között több exkluzív megoldást is találunk.

Annyira elegáns, és annyira klasszikus óraformát képvisel, hogy megjelenését ketyegő, árnyékot vető óramutatókkal hangsúlyozták a készítők, így ránézésre sokaknak fel sem tűnik, hogy nem mechanikus szerkezetről, hanem egy óriási tudású okosóráról van szó.

Stílusos termékdizájn, ellenálló kialakítás

A küllem tekintetében a Samsung Galaxy Watch egy rendkívül modern, már-már futurisztikus hatásokat felvonultató, de mégis a klasszikus formavilágot követő okosóra, mely minden esetben tökéletes társunk lesz, így sportoláskor, elegáns eseményeken vagy a szürke hétköznapokon.

A cserélhető szíjaknak hála mindig az aktuális stílusunkhoz és szettünkhöz igazíthatjuk a megjelenését, miközben az 1,3 hüvelykes, Always On Display móddal ellátott Super AMOLED kijelzője mindig tökéletes társunk lesz mind a megjelenítés, mind a használat tekintetében.

A látványos megjelenés azonban még nem minden, a Galaxy Watch ezen felül a tartósság tekintetében sem panaszkodhat. A kijelzőt például Gorilla Glass védi a sérülésektől, de ez önmagában még közel sem minden.

Az óra ugyanis 5ATM-ig teljesen vízálló, az IP68-as megjelölésnek köszönhetően a porral szemben is ellenálló, mindemellett pedig a MIL-STD-810G katonai szabványnak is megfelel, vagyis garantáltan hűséges és tartós társunk marad minden helyzetben.

Nagy teljesítménnyel és beépített GPS modullal

Természetesen a teljesítmény tekintetében sem panaszkodhatunk a Samsung Galaxy Watch-ra, hiszen a gyártó mindent megtett azért, hogy egy erőtől duzzadó hardver kerüljön ebbe az aprócska szerkezetbe, amit saját fejlesztésű Exynos lapkakészlettel értek el.

Az órában ugyanis egy 1,15 GHz-re képes kétmagos Exynos 9110-es chipset dolgozik, méghozzá 768MB RAM társaságában, aminek jóvoltából minden applikáció, minden kérés vagy beállítás elképesztő gyorsasággal valósul majd meg.

Mindehhez átlagosan egynapos üzemidő, ámde garantált vezeték nélküli töltés tartozik, hogy egyetlen napra se kelljen lemondanunk az óra elragadó tudásáról, amihez megannyi nagyszerű funkció csatlakozik.

Az okosóra egyébiránt saját GPS modult is kapott, aminek hála nemcsak nekünk lesz könnyebb célba érnünk vele, hanem telefon nélkül sem okoz majd gondot az, ha követnénk a megtett távolságokat vagy a helyzetünket, amit magasság- és nyomásmérő egészít ki.

A tökéletes társ az aktív életmódhoz

Természetesen a Samsung Galaxy Watch mint egy kirendelt személyi edző is képes megállni a helyét, hiszen olyan szoftveres hátteret kapott, ami azon túl, hogy minden téren testre szabható és bővíthető, mindemellett tökéletes társként szolgál az aktív életmód mellé.

Az órával több sportmód közül válogatva, vagy egyéni beállítások mentén mérhetjük a pulzusunkat, az elégetett kalóriák mennyiségét, miközben felismeri a pulzuszónákat, számolja a lépéseinket, illetve különféle diéta alkalmazásokat is támogat, ha szükség van rá.

A Samsung Health mobilalkalmazással összekapcsolva ráadásul tudjuk figyelni vele az alvásunkat, mérni a stressz szintünket, a hölgyek nyomon követhetik vele a menstruációs ciklusukat, miközben a virtuális tréner folyamatosan mozgásra, illetve arra ösztönöz minket, hogy egyre jobbá válhassunk.

Mindemellett az okosóra rengeteg extra funkcióval is kecsegtet, van beépített zenelejátszó, alkalmazásbolt az új szoftverek telepítéséhez, játékok, de lehetőséget kapunk arra, hogy szóban válaszoljunk az üzeneteinkre, ha sürgős dolgunk van.

Samsung Galaxy Watch 3 – a mi választásunk

Előnyök
 • Minden téren elragadó minőség
 • Elragadó óraforma
 • 120 edzésprogram
 • Kimagaslóan tartós kialakítás
 • Teljes testre szabhatóság
Elérhető itt
Elérhető itt
NOTEBOOK.HU
PEPITA.HU
ALZA.HU

A Samsung Galaxy Watch 3 egy a középkategória felső szintjébe sorolható okosóra, de a tudása alapján valójában több tekintetben is már a prémium szintet képviseli, hiszen gyakorlatilag mindent tud, amire csak szükségünk lehet egy ilyen eszköztől.

Elképesztően látványos és letisztult megjelenés, klasszikus formavilág, rengeteg funkció, valamint teljes testre szabhatóság vár ránk, miközben egészségünket és aktivitásunkat egyaránt kiválóan nyomon követi és természetesen segíti is szükség esetén.

Klasszikus dizájn, maximális védelem

Hogy a Samsung Galaxy Watch 3 milyen mértékben képes megállni a helyét a mindennapokban, azt jól mutatja, hogy mennyire tartós kialakítást kapott. Klasszikus és egyben unisex külső megjelenése mellett például rozsdamentes acéltokba került, amit minőségi bőrszíjjal dobtak fel.

Ezen felül az 1,4 hüvelykes Super AMOLED kijelzőt – mely nagy fényben is tűéles képet ad – Gorilla Glass védi a sérülésektől, miközben konkrétan az óra teljesen víz- és porálló, sőt a MIL-STD-810G katonai szabványnak is teljes mértékben megfelel.

A megjelenésükre érzékeny felhasználóknak jó hír, hogy a Samsung rengeteg cserélhető szíjat is biztosít az órához, melyekkel minden esetben a hangulatunkhoz illeszthető az eszköz, de ugyanolyan egyszerűen válogathatunk a digitális számlapok között is.

Ennek köszönhetően az okosóra minden helyzetben tökéletesen megállja a helyét, így találunk ideális összeállítást sportoláshoz, kiránduláshoz, de ha a munkahelyünkön, egy előkelő eseményen, netán a szürke hétköznapokon hordanánk, akkor sem hagy minket cserben.

Teljes kontroll alatt az egészségünk

Amennyiben aggódunk a saját vagy egy családtagunk egészségéért, akkor a Samsung Galaxy Watch 3 okosóra jó szolgálatot tesz, hiszen non-stop képes kontroll alatt tartani az egészségi állapotunkat, legyen szó akár a pulzusunkról, akár a véroxigén szintünkről.

Rendkívül fejlett szenzorokkal képes ugyanis az óra az EKG és az SpO2 mérésére,  ha pedig problémát tapasztal, akkor rögtön egy beállított telefonszámot értesít, sőt ugyanez a helyzet, ha hirtelen mozgásváltozást, például nagy esést vagy ütközést érzékel.

Természetesen az okosóra arról is gondoskodik, hogy a maximumot hozzuk ki a pihenésünkből, ezáltal a rengeteg hasznos funkció mellett nemcsak figyelni, hanem elemezni is tudja, hogy milyen az alvásminőségünk, illetve szükség esetén segít javítani azt.

Mindehhez olyan extrák tartoznak, mint a vérnyomás vagy a stressz szint mérése, a bevitt kalóriák számlálása, valamint például az olyan emlékeztetők, melyek mozgásra vagy hidratálásra ösztönzik az eszköz viselőjét.

Saját fitneszedző a csuklónkon

Ha kedveljük az aktív életmódot, a Samsung Galaxy Watch 3 akkor is hasznos társunk lehet majd. Nem véletlenül, hiszen több mint 120 előre programozott otthoni edzésprogram közül választhatjuk ki a nekünk leginkább megfelelőt.

Legyen szó szinten tartásról, erősítésről, az állóképesség növeléséről vagy fogyásról, garantáltan találunk majd megfelelőt, miközben a társalkalmazás rengeteg segítséget, statisztikát is nyújt nekünk ahhoz, hogy elérjük céljainkat.

A Galaxy Watch 3 ugyanakkor a futás tekintetében nyújtja a legjobb tulajdonságokat. Beépített futósegéd szabályozza az ilyen alapokra épülő edzéseket, mely garantáltan hozzájárul majd ahhoz, hogy kihozhassuk magunkból a maximumot.

A virtuális tréner számolja a távolságot, a pulzust, az elégetett kalóriákat, a lépéseket, az emeleteket, miközben meghatározza a pulzus zónákat, és képes lesz arra is, hogy megtámogassa az aktuális kúránkat vagy diétánkat.

Prémium szint

Samsung Galaxy Watch 3 LTE – a felsőkategória képviseletében

Előnyök
 • Minden tekintetben prémium szint
 • Telefon nélkül is használható
 • Fejlett egészségügyi megoldások
 • Edzésekhez is kiváló társ
 • Időtálló kialakítás és lehetőségek
Elérhető itt
ALZA.HU

A Samsung Galaxy Watch 3 LTE az abszolút felsőligát képviseli az okosórás szegmensben, aminek a legfőbb oka nem más, minthogy önmagában is működőképes, nem igényli a telefon közelségét például a telefonáláshoz vagy az üzenetekre való válaszadáshoz.

Ez a legfontosabb különbség a hagyományos Galaxy Watch 3-hoz mérten, ezáltal ugyanolyan fejlett funkciókra, illetve kísérő tulajdonságokra számíthatunk tőle, méghozzá ízig-vérig prémium megoldások társaságában.

Kimagasló minőség, elragadó termékdizájn társaságában

Az okosóra az utolsó alkatrészig a legjobb minőséget képes garantálni a felhasználók számára. Ezt hangsúlyozza, hogy a Samsung Galaxy Watch 3 LTE eredeti bőrszíjjal kerül forgalomba, mely természetesen lecserélhető, stílusunkhoz és aktuális tevékenységünkhöz igazítható.

Mindehhez nagyon tartós, elforgatható kerettel rendelkező, a klasszikus órák megjelenésére hajazó termékdizájn társul, miközben a külsőségek terén az elődökhöz mérten karcsúbb és könnyebb kialakításról beszélhetünk a formaterv tekintetében.

Ha a cserélhető szíj nem lenne elegendő, az okosórán többféle digitális számlap közül válogathatunk annak érdekében, hogy mindig az aktuális stílusunkhoz, hangulatunkhoz vagy éppen tevékenységünkhöz igazíthassuk a külső megjelenését.

Ezen felül a biztonságról is gondoskodott a Samsung. Az érintésérzékeny, nem mellesleg pedig tűéles kijelzőt erős Gorilla Glass bevonat óvja a karcolásoktól, miközben a víz- és porállóság miatt sem kell aggódnunk, így az óra bárhol és bármikor velünk lehet majd.

Telefon nélkül is teljes értékű kiegészítő

Az egyik, ha nem a legnagyobb előnye a Samsung Galaxy Watch 3 LTE-nek, hogy nem kell a telefon közelében tartanunk ahhoz, hogy működőképes maradjon. Könnyedén telefonálhatunk és streamelehtünk vele önállóan, de aktivitásunk mérésére is alkalmas.

Mindehhez ráadásul rengeteg hasznos és különleges extra funkció társul, ennek megfelelően a készülék jelzi az aktív beszélgetéseket, ha üzenetünk vagy értesítésünk érkezik, miközben a képek megtekintésére is lehetőségünk van akár mozgás közben is.

Az okosórával ráadásul minden üzenetre azonnal válaszolhatunk. Választhatunk az adott témához illeszkedő sablon válaszok közül, küldhetünk hangulatjeleket, de akár hangüzeneteket is, aminek köszönhetően mindig interakcióban maradhatunk.

A készülék ráadásul lehetőséget ad saját AR emojik készítésére, melyekkel személyesebbé és humorosabbá tehetjük üzeneteinket, míg a Samsung Cloud alaposan megkönnyíti az átjárást az okosóra és a telefonunk között.

Minden eddiginél fejlettebb egészségkövetés a csuklónkon

Amivel kapcsolatban a Samsung Galaxy Watch 3 LTE a leginkább kiemelkedő tulajdonságokat vonultatja fel, az nem más, mint az egészségkövetés. Ennyire fejlett megoldás korábban még a gyártó egyik okosórájában sem voltak megfigyelhető.

Ennek köszönhetően találunk benne kimagasló tudású oxigénszint mérőt, amivel a vérben lévő oxigén mennyiségét6 tudjuk megmérni kimagasló pontossággal, de a gyorsulásmérő miatt fejlett esésérzékelés is helyet kapott benne, mely feltételezett baleset esetén magától képes segítséget hívni.

Természetesen a Watch 3 LTE az EKG mérésében és az alvásfigyelésben is továbbfejlődött, nemcsak ellenőriz minket, hanem hasznos tippeket is nyújt, melyek javíthatják az alvás minőségét, miközben az edzések és az aktív mozgásformák tekintetében szintén hűséges társunk lesz.

Képes mérni a pulzust, az elégetett kalóriák mennyiségét, miközben számolja a lépéseket, de a több mint 120 előre telepített edzésprogram minden napra tartogat valami új kihívást azért, hogy elérjük célunkat, legyen az akár a fogyás, akár a fitten tartás.

Okosóra vagy okoskarkötő?

Fontos már itt az elején tisztába tenni azonban, hogy az alábbiakban csak és kizárólag a Samsung okosóráival foglalkoztunk, az aktivitásmérők és az okoskarkötők nem kerültek fel a listára, aminek az oka az, hogy a közhiedelemmel ellentétben ezek teljesen különálló termékkategóriát képviselnek.

Ez pedig különösen jól megmutatkozik a Samsung termékpalettáján, hiszen a gyártó nagyon igyekszik elkülöníteni egymástól az okoskarkötőket és az okosórákat, ami már a dizájn tekintetében is sikeres vállalkozás volt a részükről.

Míg ugyanis a Samsung okoskarkötők jellemzően keskenyebb, sportolásra termett, lekerekített megjelenéssel büszkélkedhetnek, addig okosóráik zöme mind a klasszikus óradizájnt követi, és bár sportolásra is alkalmasak, a hétköznapokban állják meg a helyüket a leginkább.

Természetesen a tudás tekintetében már kevesebb a különbség a két termékkategória között, pláne annak fényében, hogy minden eszköz a Samsung ökoszisztéma része, de egy okosóra jellemzően így is nagyobb tudású, sokkal több funkcióra képes, mint egy fitneszkarkötő, ezért az alábbiakban csak előbbiekkel foglalkoztunk.

Amiért jó választás egy Samsung okosóra

A hazai piacon rengeteg különféle okosóra található megannyi gyártótól, emiatt sokan nem tudják, hogy miért is döntsenek a Samsung mellett. Az alábbiakban összegyűjtöttük a legfontosabb tulajdonságokat, hogy ezzel is megkönnyítsük a választást.

Már a belépő kategória is magas szintet képvisel

Amit nem szabad elfelejteni a Samsung kapcsán, hogy bár nagy gondot fordítanak a belépő szint kiszolgálására is, valójában azonban náluk ez a kategória eleve ott kezdődik, ahol néhány kisebb gyártónál a prémium besorolású termékeket találjuk.

Aki tehát olcsó okosórát akar, az nem feltétlenül a Samsung kínálatában találja majd meg a számításait, ellenben biztos lehet abban, hogy már a belépő szinten is a legtöbbet kaphatja a pénzéért cserébe.

Garantált minőség és fejlett technológiai háttér

A Samsungra már hosszú évek óta jellemző a kimagaslóan minőségorientált hozzáállás, ezáltal garantált, hogy a név alatt nem kapunk majd silány külső és belső tulajdonságokkal rendelkező terméket. Éppen ellenkezőleg.

A minőség mellett a Samsung eszközeire minden esetben nagyon fejlett technológiai háttér jellemző, gyakorlatilag komplett ökoszisztéma, és mind hardveresen, mind szoftveresen a legújabb megoldások, melyek zöme ráadásul saját fejlesztésen alapul.

Ha kedveljük a klasszikus óraformákat

Általánosságban kijelenthető a Samsung teljes okosórás palettájáról, hogy azon kevés gyártók közé tartoznak, akik nem az Apple Watch lekoppintására törekedtek, hanem teljes egészében saját utat jelöltek ki maguknak a piacon.

Ennek fényében például a gyártó készülékei között leginkább a klasszikus óraformákkal találkozhatunk, melyek nyilván közel sem tekinthetők exkluzívnak, de miután kínálatuk szinte csak ilyen megoldásokra épül fel, ezért abszolút sajátosságnak tekinthetők.

Megbízhatóság és megfelelő háttér

Amit szintén nem vehetnek el a Samsungtól, hogy egy kifejezetten megbízható márkáról van szó, mely hosszú évek óta van jelen a piacon, így sokaknál alakult ki például márkahűség, miközben aki a név mellett dönt, az biztos lehet a megfelelő támogatásban is.

Arról van itt szó, hogy egy Samsung okosóra esetén nem kell aggódnunk például a garancia miatt, de attól sem, hogy nem tudnánk segítséget kérni a beüzemeléséhez, esetleg elmaradoznának a különféle biztonsági és egyéb frissítések.

A jövő a Samsung okosórái számára

Az előttünk álló időszak kifejezetten izgalmasnak ígérkezik a Samsung számára. Ennek az oka leginkább abban keresendő, hogy a gyártó a kezdetek óta takaréklángon foglalkozik az okosóra szegmenssel.

Bár az általuk megálmodott termékcsaládok határozottan a legjobbak között említhetők, azonban a piac részéről hatalmas a nyomás a dél-koreai óriásra, hogy a meglévő modelleket továbbfejlessze, illetve újabbakat hozzon be a piacra.

Alighanem a jövőben is megmaradnak a magasabb igények kiszolgálásánál, így leginkább a közép- és prémiumkategóriában számíthatunk tőlük újdonságokra, ezáltal egyre elérhetőbb áron jelennek majd meg a hozzájuk kapcsolódó fejlesztések.

Példának okáért az EKG szenzor alighanem már egyre olcsóbb kategóriában általánossá válik, mint ahogyan a telefonálásra alkalmas típusokból is egyre több jelenik majd meg a Samsung kínálatában.

Miért vegyünk Samsung okosórát?

Amennyiben a fentiekben még senkit sem sikerült maradéktalanul meggyőznünk arról, hogy Samsung okosórát vegyen, akkor érdemes lehet számításba venni az alábbi előnyös tulajdonságokat, melyek pozitív irányba billenthetik a mérleg nyelvét.

Klasszikus órakinézetük van

Ami sokak számára az egyik legfontosabb tulajdonság lehet a Samsung okosórák kapcsán, az nem más, mint a termékdizájn. A gyártó ugyanis ezen a téren nem akarta az Apple Watch vonalát követni, és eszük ágában sem volt a kisebb nevek után menni.

Inkább úgy döntöttek, hogy a nevük alatt megjelenő viselhető okoseszközöknek ebben a kategóriában klasszikus óraformájuk lesz, ehhez pedig azóta is tartja magát a gyártó, így legtöbb termékük első ránézésre úgy tűnik, mintha egy hagyományos karóra, holott sokkal több annál.

Mindent tudnak, amit egy okosórának tudnia kell

Sőt, a Samsung termékei gyakran még többet is tudnak, mint a legtöbb okosóra. Elképesztően sok funkció található bennük, így ideális társak lehetnek a hétköznapokban, sportolás során, de akkor is, ha csak életfunkcióinkat, saját egészségünket követnénk vele nyomon.

Az élet minden területén megállják a helyüket, miközben felsorolni is sok lenne, hogy mennyi mindenre képesek valójában. Alapvető igényeinket tökéletesen kiszolgálják, sőt mi több, a prémium modellek már teljesen önálló, telefon nélküli használatra is alkalmasak.

Kimagasló hardveres tulajdonságok

Nem szabad elmenni szó nélkül továbbá a Samsung okosórák kimagasló hardveres tulajdonságai mellett. Egyrészt többségükben nagyon erős lapkakészlet és kielégítően sok rendszermemória található, de a kijelzők tekintetében is a piac legjobbjai kerülnek velük a csuklónkra.

Ezen felül ide sorolhatók még a legkülönfélébb egészségügyi szenzorok, hiszen a gyártó okosóráiba elképesztő pontosságú pulzusmérő és EKG kerül, de példának okáért a véroxigén szintjének mérésére is tökéletesen alkalmasak a fejlett háttér miatt.

Összetett egészségügyi funkciók

A hardveres hátteret kiegészítő szoftveres oldal az egészségügyi funkciók tekintetében ráadásul egyenesen elragadó, így ha rekreációs célból vagy saját egészségünk monitorozása miatt választanánk magunknak Samsung okosórát, akkor sem kell majd csalódnunk benne.

Képesek az imént említett orvosi funkciók mellett például a stressz szintjének mérésére, az alvásfigyelésre, vagy emlékeztetni minket, hogy mossunk kezet, hogy mozogjunk egy kicsit vagy hidratáljunk, így virtuális anyukaként segít minket egészségesnek maradni.

Edzéshez is kiválóak

Bár a formaviláguk miatt nem minden edzéstípushoz ideálisak, azonban a legtöbb hétköznapi mozgásformához tökéletes társak lesznek a Samsung okosórái. többségükben előre telepített sportmódok és edzésprogramok is találhatók, miközben segítenek, hogy kihozzuk magunkból a legtöbbet.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy képesek például mérni a pulzusunkat, az elégetett kalória mennyiségét, hogy mindig ideális tempóban mozogjunk, de a diétánkat is meg tudja támogatni, így legyen cél akár a fogyás, akár az állóképesség növelése, a Samsung termékei nem hagynak minket cserben.

Nagyon kényelmesek

Bár a súlyuk nagyobb, mint egy közönséges fitneszkarkötőnek, többségük tartós acélházban kapott helyet, azonban a Samsung okosóráiról így is elmondható, hogy rendkívül kényelmes tulajdonságokkal rendelkeznek, aminek a hátterében elsődlegesen a kialakításuk áll.

Ergonomikus megjelenésüknek köszönhetően tökéletesen illeszkednek a csuklóhoz, miközben a kényelmet a cserélhető szíjak is fokozzák, hogy mindig az aktuális tevékenységünkhöz tudjuk igazítani ezen a téren az órát.

Óriási szoftveres háttér

Egyenesen elképesztő az a szoftveres tudás, amire a Samsung okosórái képesek. Már gyárilag is rengeteg applikációval büszkélkednek, kezelőfelületük rendkívül baráti, a telefonos társalkalmazásuk pedig nagyon magas szinttel büszkélkedhet, ez azonban még nem minden.

A gyártó termékei ugyanis támogatják a bővíthetőséget, így saját alkalmazásáruház biztosítja számukra, hogy újabb applikációkkal, életmódunkhoz illeszkedő szoftverekkel bővíthessük a kínálatot.

Igazi prémium szint

Kivétel nélkül mindegyik, még az általunk belépő kategóriába sorolt Samsung okosórákról is elmondható, hogy ízig-vérig prémium szintet képviselnek a piacon, ezáltal kívül-belül érezni rajtuk, hogy a gyártó nem szereti velük a kompromisszumokat.

Nemcsak kidolgozásukon, hanem például erőteljes védelmi megoldásaikon is érezhető mindez, de kiemelhetők a sorból az órák kapcsán például a jó minőségű szoftverek, vagy az is, hogy mennyire fejlett egészségügyi szenzorok kaptak benne helyet, a legmagasabb szinten pedig már telefon sem kell ahhoz, hogy telefonálhassunk az órával.

Kiegészítők

A Samsung részéről mindig is megszokott volt, hogy hazánkban teljes támogatással rendelkeztek, így nemcsak a garancia miatt nem kell aggódnunk, hanem azon sem, hogy esetleg nem találunk megfelelő kiegészítőket, ha a gyártó egyik okosóráját választjuk. Merthogy a kisebb neveknél előfordulhat, hogy nincs az eszközhöz például kijelzővédő fólia, esetleg nem találunk hozzá tartalék szíjat, de ilyesmi a Samsung esetében garantáltan nem történhet meg.