Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Sony WH-CH510 BT vezeték nélküli fejhallgató teszt

Kipróbáltuk a Sony belépő kategóriás vezeték nélküli fejhallgatóját, és amit kaptunk tőle, az a kiváló ár-érték arány iskolapéldája volt. Tesztünkből kiderül, hogy miért.

Főbb jellemzők
  • Kimagasló ár-érték arány
  • Kompakt kialakítás
  • Kényelmes megoldások
  • Elragadó üzemidő
  • Igazi Sony-minőség
Elérhető itt
ALZA.HU
EURONICS.HU

Aki Bluetooth fejhallgató vásárlása előtt áll, az kifejezetten sok terméktípus közül válogathat magának manapság. Mint nagy vezeték nélküli fejhallgató kutatásunkból is kiderült korábban, a mai piac elképesztően széles, és már a belépő szinten is meglepően sok minőségi termék található.

Pontosan ezt a kategóriát erősíti a Sony WH-CH510 BT fejhallgató, mely jelenleg a 10-15 ezer forintos közeget képviseli, azonban aki egy megbízható társat keres magának a hétköznapokra, és szereti a jó minőséget, az biztosan nem csalódik majd benne.

Lássuk azonban alaposabban, hogy milyen tulajdonságokkal büszkélkedhet a termék!

Csomagolás

Miután megérkezett az interneten keresztül rendelt fejhallgató, megdöbbenve tapasztaltuk, hogy a termék doboza mennyire lapos. Rendkívül kompakt kis csomagolásban kapott ugyanis helyet, miközben elképzelni sem tudtuk, hogy miként férnek el benne a fülkagylók.

Mint később kiderült, a termékdizájn a forgatható fülesekre alapoz, így nagyon könnyű akár utólag is visszahelyezni a terméket a dobozába, ami nemcsak kompakt, hanem tökéletesen illeszkedik a mai trendekhez, ezáltal határozottan élmény ránézni.

Ennek megfelelően letisztult és modern hatást kelt, rajta a termékről készült csinos fotóval, néhány fontosabb és előnyösebb tulajdonsággal, a hátlapon a működtetéshez és a főbb funkciókhoz kapcsolódó leírásokkal.

Biztonságos kialakítás

A csomagolás kapcsán kiemelendő, hogy nemcsak élmény ránézni kívülről, hanem a kibontás során is folyamatosan az jár majd a fejünkben, milyen alapos munkát végeztek ezzel a Sony munkatársai.

A vékonyabb dizájnborítás mögött ugyanis egy vastag kartondobozt is találunk, mely gondoskodik róla, hogy a termék minden oldalról védelmet kapjon szállítás közben az ütődésektől, sőt egy extra fóliába is becsomagolták a biztonság kedvéért.

Mi is interneten keresztül vásároltuk, és a doboz sarkainak minimális nyomódását leszámítva teljesen sértetlenül jutott el hozzánk a termék, így a csomagolás ezen a téren is jelesre vizsgázott előttünk.

Kiegészítők

Mivel egy belépő szintű termékről van szó, egyáltalán nem vártunk különösebben sok kiegészítőt a Sony WH-CH510 BT fejhallgatótól, és ezen a téren be is igazolódtak a várakozásaink.

A csomagban ugyanis konkrétan a fülesen kívül találunk egy Type-C csatlakozóval ellátott töltőkábelt – abból is csak egy alig néhány centiméteres darabot, ami okozhat néha kellemetlenséget –, ami mellett egy halom papír vár még ránk.

Mint azt a Sony termékeitől már megszoktuk, ezúttal is a közérthetőségre helyezték a hangsúlyt a gyártónál, így találunk egy alig néhány oldalas, kizárólag képekkel illusztrált tájékoztatót a beüzemeléshez és a használathoz, aminek köszönhetően gyakorlatilag még azok is elboldogulnak vele, akik nem tudnak olvasni.

Természetesen találunk a dobozban írott, teljes egészében magyar nyelvű felhasználói útmutatót is, amennyiben esetleg elakadnánk valahol, vagy segítségre lesz szükségünk, ez a legtöbb problémánkra megoldást nyújt.

Termékdizájn

Bár fentebb már említettük, és alighanem sokszor kiemeljük még – hiszen gyakran rácáfol erre a termék –, de a belépő szintű megoldásoktól gyakran nem várunk különösebben kiemelkedő termékdizájnt vagy kialakítást. Mondhatni elnézőbbek vagyunk a hibákkal szemben.

Csakhogy a Sony vezeték nélküli fejhallgatójába ezen a téren is alig találunk kompromisszumokat, bár nyilvánvalóan azért van különbség a drágább megoldásokhoz viszonyítva. Lássuk azonban konkrétabban a dizájnhoz és a kialakításhoz kapcsolódó sajátosságokat.

Minőségi anyaghasználat és kialakítás

Bár a fejhallgatónak gyakorlatilag minden látható és megfogható eleme tiszta és kemény műanyag, mely hajlamos recsegni-ropogni a kézben, de valamiért mégsem kelt kellemetlen vagy ócska hatást, éppen ellenkezőleg.

A fejpánt például kifejezetten vékonykának tűnik, de olyan mérnöki megoldásokat, láthatóan merevítőket és többrétegű kialakítást alkalmaztak rajta, melyet hiába hajlítottunk, hiába próbáltuk feszegetni a határait, nem tudtuk olyan szélesre húzni, hogy megrepedt volna.

A felület egyébiránt szinte mindenhol kellemesen érdes, fonott, rácsos hatást kelt, egyedül a fejpánton és a széleken simul ki, de mindenhol pontos, passzentos az illeszkedés, élmény elmerülni minden apró elemében.

Elforgatható fülkagyló

Ahol azonban egy kicsit elvérzik a termékdizájn, az nem más, mint a fülkagyló. Nem a Sony sajátossága az elforgatható jelleg, de ezen a ponton sikerült eléggé olcsó, bóvli hatást kelteni, hiszen a fülesek gyakorlatilag mindennemű biztosítás nélkül forognak össze-vissza.

Egy pattintható biztosító szeg vagy valamiféle olcsó mágneses megoldás például már sokkal magasabb minőségű összhatást keltett volna, mert így nehéz szabályozni az egészet, gyakran hajlamos túlfordulni, de ami a leginkább kiverte nálunk a biztosítékot, hogy egyáltalán nem masszív.

A két fülkagyló a pánthoz mérten gyakorlatilag minden irányban mozgolódik, ide-oda inog, és bár nem próbálkoztunk erősebb mozdulatokkal, de megkockáztatjuk, hogy egy gyereknek sem okozna gondot letörni a helyéről, amire szállítás közben nem árt odafigyelni.

A fülpárna kényelmetlen és a fejpánt is kemény

Konkrétan a fülkagyló egyébiránt nemcsak jobbra-balra mozog, hanem kifelé és befelé is hajlik, ezáltal minden fejformához tökéletesen illeszkedik. A felhelyezés ugyan az izgő-mozgó fülesek miatt kissé nehézkes, mindig fogni kell az ujjainkkal a kagylókat, ugyanakkor ez apró kompromisszumnak nevezhető.

Az már kevésbé, hogy a fejpántról kispórolták a párnát. A helye megvan, a bemélyedésbe ragasztható puha szivacs vagy némi filc, de ezt gyárilag is elvártuk volna. Néhány perces használatra alkalmas, de ha huzamosabb ideig a fejünkön van, akkor már kellemetlenül feszíteni és nyomni kezdi a koponyánkat.

Sokaknak túl kicsi lehet a fülkagyló

A fülpárna egyébiránt kellemesen puha, azonban mégsem kényelmes, nekünk nagyon kicsinek tűnt. Nem öleli körbe a fület, még a gyerekek számára is konkrétan a fülkagylóra feszül rá, és az első percektől kezdve kellemetlen hatást kelt, nyomja a keményebb porcokat.

Ha pedig fülbevaló vagy piercing van a fülben, az még több problémát tud okozni. Egyszer sem sikerült olyan beállítást találnunk vele, amivel hosszú percekig kényelmesen tudtuk volna használni, így a vásárlás előtt mindenképpen érdemes kipróbálni.

Az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy a mi fülünk óriási fülkagylójú vezetékes fejhallgatókhoz szokott, több profi AKG és egy belépő szintű Superlux is van a birtokunkban, utóbbi nagyjából feleannyiba kerül, mint a Sony vezeték nélküli megoldása, de a kényelem terén messze lekörözi.

Nyomógombok

A kezelőfelület tekintetében egyedül a jobboldali fülkagylón találunk pár multifunkciós nyomógombot, melyeket speciális dombornyomással láttak el annak érdekében, hogy a fejünkön tartva is könnyedén megtalálhassunk minden fontos opciót.

A középső bekapcsológomb az úgynevezett mindenes, hiszen ennek a segítségével tudjuk párosítani egy eszközhöz a fejhallgatót, zenehallgatáskor az indítást és a szüneteltetést is a segítségével intézzük el, de headsetként a bejövő hívásokat szintén ezzel fogadhatjuk, illetve vethetünk nekik véget.

A bekapcsológomb mellett találunk még egy plusz és egy mínusz jellel ellátott gombot is, melyek szintén könnyedén kitapogathatók, és rövid nyomogatás esetén a hangerőt tudjuk szabályozni velük, de hosszabb nyomás esetén zenehallgatáskor a számok közti váltást segíti.

Stabilitás

Minden esetben fontos egy vezeték nélküli fejhallgatónál, hogy mennyire képes stabilan állni a fejünkön. Több fejformán is kipróbáltuk, megtermett férfin, kisebb gyermeken és vékony, aprócska hölgyön egyaránt találtunk olyan beállítást, ami teljesen jól stabilizálta a terméket a fejen.

Olyan erős és alakálló műanyagból alkotta meg a Sony a füles keretét, hogy nagyon kényelmesen rátapad a fülre, bátran lehet benne sétálni, sőt sportolás közben is kipróbáltuk, sem kerékpározáskor, sem súlyzós edzéskor nem mozdult el a fejről. Ezen a téren nagyon jól vizsgázott.

Szinte nem is érezni a fejünkön

Bár kifejezetten stabil, ennek ellenére mégsem lehetne a Sony termékét azzal vádolni, hogy nehéz lenne. A papírforma szerint alig 132 grammot nyom, tehát egy igazi pehelysúlyú versenyzőről beszélünk, viseletét alig lehet érzékelni.

Nagyjából olyan észrevétlen lenne, mint egy nagyobb sapka, azonban a feltételes mód nem véletlen, hiszen dacára a könnyű kialakításnak, sajnos a kényelmetlen fülkagyló miatt azért mindvégig jól érezzük majd, hogy ott van rajtunk, hiszen folyamatosan nyomja a fülünket.

Szállíthatóságból elégtelen

Az elforgatható fülkagylók miatt a fejhallgató ugyan keskenyebb helyeken is elfér, könnyedén bepasszírozható két könyv közé például, azonban ha nem vagyunk leleményesek, vagy nem figyelünk rá megfelelően, akkor nagyon könnyen eltörhetjük a szerkezetet.

A kagylók ugyanis nagyon gyengén vannak rögzítve, miközben semmiféle biztosítással nem rendelkeznek, így szabadon forognak a táskába dobva, ami egyáltalán nem tűnik életbiztosításnak.

Hangsúlyozzuk, hogy nem végeztünk rajta strapatesztet, nem lépkedtünk vagy ugráltunk páros lábbal a fejhallgatón, de kézben tartva nem tűnik egy túl masszív szerkezetnek, így a szállítását kétszer is érdemes megfontolni, illetve megfelelően előkészíteni.

Beüzemelés

A beüzemelés tekintetében a Sony WH-CH510 BT vezeték nélküli fejhallgató meglepően egyszerűnek nevezhető, gyakorlatilag alig egyetlen perc alatt összehangolható szinte bármivel, ami támogatja a Bluetooth eszközöket.

Nekünk nem okozott gondot csatlakoztatni több okostelefonhoz sem (Xiaomi-val, Honor-ral és Samsung-gal is próbáltuk), de másodperceken belül sikerült összehangolni a Xiaomi Mi TV Stick TV okosítóval is.

Alig egyetlen perc a folyamat

Konkrétan a csatlakozási folyamat azzal indul, hogy a fejhallgató bekapcsológombját – kikapcsolt formában – hosszan nyomni kezdjük addig, amíg a füles kis LED égője nem kezd folyamatosan villogni, illetve nem halljuk hangosan, hogy az eszköz látható a többi számára.

Ezt követően csak be kell kapcsolnunk a fogadó készülék Bluetooth módját, majd miután rákerestünk az elérhető eszközökre, a kijelzőn megjelenő WH-CH510 jelzi a fejhallgatót. Rákattintva a két készülék azonnal kapcsolódik egymáshoz, és a fejhallgató használatra kész.

Hatótáv

A füles Bluetooth csatlakozója kifejezetten gyors, ha már párosítottuk valamihez, szinte azonnal megtalálják egymást, amint egy légtérbe kerülnek, de azért a hatótáv tekintetében ne várjunk tőle csodát. Persze nem is igazán elvárás ez egy ilyen eszköztől.

Hagyományos téglaépítésű lakásban próbálgattuk, elsétáltunk a jelforrástól, és azt tapasztaltuk, hogy azonos szinten akár 10-15 méterig is képes áthatolni a falakon minden probléma nélkül, sőt több helyiség áthidalása sem okoz neki gondot.

Ezen túl, vagy egy másik emeletre érve azonban rögtön kezdődik az akadozás, de szétkapcsolásra vagy egyéb kellemetlenségekre ilyenkor sem számíthatunk, amint visszaérünk a hatótáv közelébe, akadálytalanul folytatódik a zene.

Kültéren használva ennél jóval nagyobb távolságok is leküzdhetők vele. Ha nem zavarják a vételt dísznövények vagy egyéb objektumok, akkor akár 25-30 méteren belül sem okoz neki problémát a tiszta kapcsolat, így kisebb kertben akár még munka közben is rajtunk lehet úgy, hogy a telefon egy adott ponton marad.

Késlekedés egy szál se

Nagyon sok Bluetooth kapcsolattal működő fejhallgatónál és fülhallgatónál tapasztalható késés az aktív használat esetén. Ez rendkívül kellemetlen tud lenni akkor, ha videót nézünk vagy játszunk vele, hiszen a zenénél alapvetően nem probléma.

A Sony füleséről azonban határozottan elmondhatjuk, hogy ha van is késés, akkor az emberi érzékszervekkel normál körülmények között nem érzékelhető. Néztünk vele Youtube videókat, letöltött filmeket, saját készítésű felvételeket, de egyszer sem tapasztaltunk problémát.

Pontosan ez volt a helyzet a mobiljátékok esetében is, az effektek mindig a helyükön voltak, ha tehát van némi késés a vezeték nélküli kapcsolat miatt, azt egyáltalán nem lehet érzékelni.

Gyakorlati tapasztalatok

Mielőtt átadnánk a fejhallgatóval kapcsolatos gyakorlati tapasztalatainkat, fontosnak tartjuk kiemelni, hogy bár nem vagyunk audiofil zenehallgatók, de nagyon szeretjük a minőségi hangzást, jellemzően nagy teljesítményű vezetékes fejhallgatón és komolyabb hi-fi berendezésen szeretjük élvezni kedvenceinket.

Ennek fényében nem voltak túl nagy elvárásaink a Sony Bluetooth fejhallgatója kapcsán, aminek az előfutára az volt, hogy 10-15 percnél többet nem tudtuk a fejünkön hagyni, annyira kényelmetlen volt – a puha párna ellenére is nyomja a fület –, azonban a hangzásával azért így is sikerült meggyőznie minket.

Ár-érték arányban remek a hangminőség

A méreteiből és az árcédulájából fakadóan nem vártunk tőle különösebben jelentős hangminőséget, mondhatni valami dobozhangzású, az egykori párszáz forintos vezetékes fülhallgatók élményére számítottunk, de alaposan rácáfolt az előítéletünkre a termék.

Becsületesen kipróbáltuk mindenféle stílusban, volt köztük aktuális sláger, nyolcvanas évekbeli örökzöld popzene, basszusokban bővelkedő hip-hop, klasszikus rockzene, modern metal, de még a hangzás terén legnehezebben kezelhető death metal is.

Noha érezhetők voltak minden stílusban a kisebb kialakításnak a hátrányai, hogy nem úgy szól, mint egy AKG K240-es, de azért egyáltalán nem okozott csalódást.

Ha jó minőségű WAV vagy FLAC fájlt hallgattunk, sokszor elkerekedett a szemöldökünk, de a Spotify agyontömörített muzsikái is kellemesen szólaltak meg benne. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy ebben az árkategóriában nagyon jó tulajdonságokkal rendelkezik.

Meglepően sok mély a pici szerkezetben

A fentiek mellett pedig feltétlenül ki kell emelnünk, hogy a Sony WH-CH510 BT vezeték nélküli fejhallgató milyen elképesztő mélyeket képes kiadni magából. Az ilyen méretű megoldások esetében jellemző az erős közép, a mélyek és a magasak kárára, de itt ilyesmiről szó sincs.

A magasakat néha hiányoltuk, és volt olyan stílus, ahol kellett volna még egy kevéske dög – például a zúzós death metalnál hiányzott, a hip-hop esetén viszont elképesztő dübörgést kapott a fülünk –, azonban ez nyilván rengeteg tényező függvénye.

Természetesen nem azt akarjuk mondani, hogy a Sony fejhallgatója maga mögött hagyja a jóval drágább termékeket, szó sincs erről, de a maga kategóriájában kifejezetten jó tulajdonságokat kapunk tőle. Sőt, bátran ki merjük jelenteni: meglepően jót!

Mintha aktív zajszűrés lenne benne

A kis fülpárna miatt azt hittük az első kipróbálás előtt, hogy a fejhallgató a zajszűrés terén hagy majd maga után kívánnivalót, azonban nem véletlenül voltunk oda már a kilencvenes években is a Sony walkmanekért, a japánok ugyanis a méret ellenére meglepő dolgot alkottak ezen a téren.

Papíron a termék nem rendelkezik aktív zajszűréssel – csak a mikrofon tekintetében –, de amint megszólal a zene a fülben, azonnal olyan hatást kelt, mintha valami dolgozna a háttérben.

A fülpárna ugyanis annyira szoros, maga a fülkagyló pedig annyira zárt, hogy meglepően jól kiszűri a környezeti zajokat. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy bár egy benzines fűnyíró zaját nyilván nem tudná elnyomni, azonban a tömegközlekedési eszközökön biztosan nem zavar majd minket a háttérzaj.

Ez egy passzív megoldástól, pláne ekkora fülpárnától egészen megdöbbentő teljesítmény.

Kifelé sem hallani szinte semmit

A zárt fülkagyló ráadásul nemcsak befelé nem enged zajokat, hanem kifelé is meglepően csendes. Normál hangerőn egy átlagos helyiségben szinte semmit sem hallan belőle kívülről, így garantáltan nem zavarjuk majd vele a környezetünket, ha ez a szempont.

Nyilván a nagyobb hangerő mellettb azért már van némi zaj a fülkagylón kívül is, azonban rögtön kiderül, hogy nem túl szerencsés hangosabban hallgatni vele a zenét, így ezt a problémát rögtön ki lehet küszöbölni.

Nagy hangerőn hajlamos torzítani, előjön a dobozhangzás is

Az imént említett tény oka pedig nem más, hogy míg normál hangerőn kifejezetten kellemes, lágy, kiegyensúlyozott és élettel teli a hangzás valamennyi műfaj esetén, addig nagy hangerőn már tapasztalhatunk némi kellemetlenséget.

Nagyjából 60-70 százaléknál ugyanis eléri a készülék a teljesítménye csúcsát, és előjön belőle egy olyan kellemetlen dobozhangzás, amit egyébként mi már alacsony hangerőn is vártunk tőle, de szerencsére csak akkor jelentkezik, ha egy kicsit hangosabbra vesszük.

Amennyiben a dobozhang nem zavar minket, és még tovább merészkedünk, sajnos a fejhallgató elkezd torzítani, ami nemcsak a zúzósabb zenéknél volt jellemző, hanem sajnos minden stílusnál, azon belül is főként a mélyeknél.

Ez egy drágább termék esetén elég komoly probléma lenne, azonban az árához viszonyítva normál hangerőig így is meglepően jól teljesít.

Telefonálásra is teljesen alkalmas volt

Természetesen a Sony WH-CH510 BT nemcsak zenehallgatásra, hanem a beépített mikrofon miatt telefonálásra is tökéletesen használható. Többször kipróbáltuk több telefonnal is, és egyetlen esetben sem tapasztaltunk semmi zavarót a hangminőség terén.

A fülesek a zenehallgatáskor megszokott nagyszerű hangzást nyújtották, kellemesen tisztán és érthetően hallottuk a másik fél hangját, de nagyszerűen vizsgázott a mikrofon is – dacára annak, hogy relatíve messze található a szájtól, a jobb fülkagylón került elhelyezésre.

Itt azonban érezni lehet már a zajszűrést, hiszen a továbbított hangok meglepően tiszták, igyekszik a készülék csak a hangunkat továbbítani, a zajok többségét pedig kiválóan megszűri, például a háttérzenét vagy a forgalmas utcán a járművek hangjának zömét is nagyszerűen eltüntette, cserébe viszont kicsit visszhangzik.

Fontos ugyanakkor, hogy mi kizárólag Android alapú okostelefonokkal használtuk. Ez azért lényeges, mert az Apple termékeinél állítólag nagyon visszhangzanak a beszélgetések, rengeteg fórumon olvasni ezzel kapcsolatos problémát, amitől a headset még nyilván élhető marad, de okozhat kellemetlenségeket.

A hangsegéd jól működött

A mikrofonnak köszönhetően ráadásul a Sony fejhallgatója kifejezetten jó teljesítményt nyújtott akkor is, amikor a hangsegéd funkciót használtuk, lévén amennyiben olyan telefonhoz kötjük, ahol él ez a lehetőség, ott elképesztően sok okos tulajdonság vár ránk.

Mi a Google Asszisztenssel tudtuk tesztelni. A telefon nagyon gyorsan és nagyon pontosan reagált a kérésünkre, a mikrofon pedig meglepő pontossággal továbbított neki mindent, noha sajnos csak angolul működik, így nem árt a jó kiejtés.

Hogy mire jó mindez? Mi például a telefonáláskor teszteltük, és elegendő volt érthetően, normál hangerővel kimondani a „Call” parancsot, valamint a névjegyzékünkben megtalálható egyik nevet ahhoz, hogy azonnal tárcsázza a hívott számot.

Ezzel gyakorlatilag úgy tudtunk telefonálni a segítségével, hogy a tárcsázáskor nem kell elővennünk a készüléket a zsebünkből, de természetesen számok kereséséhez vagy albumváltáshoz is hasznos lehet.

Folyamatosan beszél hozzánk

Amit érdemes kiemelni még a Sony fejhallgatója kapcsán, hogy folyamatosan kommunikál velünk az induláskor és az elköszönéskor, illetve minden olyan esetben, ha szükség van rá, ami elég komoly segítséget jelenthet sokak számára.

Induláskor például egy kis hangeffekt után jelzi, hogy bekapcsoltuk, hogy az akkumulátor teljesen fel van-e töltve, illetve azt is, hogy csatlakozott egy eszközhöz, de a kikapcsoláskor szintén bemondja a fülünkbe egy női hang, hogy mi történik.

Ez a kis kommunikáció jellemzően kellemes hangerőn történik, és bár a beszélő hölgy hangja némileg gépies, azonban legalább nem zavaró, egyáltalán nem nevezhető furcsának vagy különösnek.

Az üzemidő sem okozott csalódást

A fejhallgatót egy teljesen szabvány USB portról lehet tölteni, és bár a rövid, alig 20 centiméteres töltőkábel rengeteg kellemetlenséget okozhat – hiszen sem a fali konnektorhoz, sem a számítógéphez nem alkalmas ez a méret –, szerencsére túl sokszor nem kell kísérleteznünk vele.

Ennek az oka, hogy bár fogalmunk sincs, hová helyezhették el benne az akkumulátort – nyilván valamelyik fülkagylóban található –, de elképesztően nagy teljesítmény lakozik benne, a gyártó szerint egyetlen töltéssel akár 35 órát is kibír.

Ezt mi sem megerősíteni, sem megcáfolni nem tudjuk, ellenben a kéthetes teszt során nem kellett csatlakoztatnunk a töltőhöz. A készülék egyébiránt hangosan bemondja indításkor, hogy az akkumulátor fel van töltve, pontos állapotáról pedig a telefonunk segítségével tudunk tájékozódni.

Csak keressük fel a Bluetooth menüponton belül a csatlakoztatott eszközöket akkor, ha a fejhallgató és a telefon párosítva vannak, ott pedig százalékos formában láthatjuk majd, hogy hol áll éppen a készülék töltöttsége.

Méreteihez képest tehát meglepően jó az üzemidő, a belépő kategóriás Bluetooth hangszórókhoz viszonyítva alig néhány órát tippeltünk volna, de legalább 15 órát használtuk úgy, hogy alig 50 százalékra merült le.

Az ítélet

Mindent összevetve a Sony WH-CH510 vezeték nélküli fejhallgató kifejezetten kellemes csalódást okozott számunkra. Ezért az árért nem voltak vele szemben különösebb elvárásaink, így bár elég sok hiányosságot felróttunk neki a fentiekben, ezek többsége azonban mind élhető probléma.

A maga kategóriájában meglepően jó hangminőséggel kecsegtet, kellemes mélyekkel, kiegyensúlyozott hangszínnel szolgál, ideális választás zenehallgatáshoz, videózáshoz, de nálunk a telefonálással sem volt vele nagy baj Android alapú rendszer mellett.

A kényelem szempontjából nekünk nem igazán kedvezett, bántotta a fülünket és a fejpántja sem volt túl előnyös, nem sikerült kényelmes beállítást találnunk rajta, sőt a forgatható fülkagylók is elég olcsó hatást keltettek, de más tekintetben nem tapasztaltunk vele nagyobb problémát.

Ha egy jó minőségű és jó hangzású vezeték nélküli fejhallgatót keresünk, akkor a Sony termékében biztosan nem kell majd csalódnunk, azonban nagyon fontos, hogy tudását és teljesítményét mindig az árához viszonyítsuk.

Elérhető itt
ALZA.HU
EURONICS.HU

ElőnyökHátrányok
Árához képest meglepően jó hangzásKényelmetlen fülkagyló
Nincs gondja a mélyekkel semNem párnázott a fejpánt
Az üzemidő terén kiválóA fülkagyló mozgathatósága olcsó hatású
Stabilan illeszkedik a fejhez 
Hasznos funkcióval ellátott gombok 
Gyors beüzemelés 
A zajszűrés terén is ügyes