Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Xiaomi Electric Scooter 4 Pro (2nd Gen): 1000W-os csúcsteljesítmény, hosszabb hatótáv

Újabb elektromos rollert dob piacra a Xiaomi, akik bemutatták az Electric Scooter 4 Pro második generációját, ami jobb teljesítményt és nagyobb hatótávot is ígér a leendő vásárlóknak.

Egyre gyorsabb ütemben ontja magából a kiváló ár-érték arányú e-rollereket a Xiaomi. Mivel az Electric Scooter 4 Pro modell igencsak jól sikert – még Xiaomi elektromos roller kutatásunkba is bekerült –, ezért most úgy döntöttek, továbbfejlesztik egy kicsit.

Így született meg a Xiaomi Electric Scooter 4 Pro (2nd Gen), amely 400W-os elektromotorral érkezik, de akár 1000W csúcsteljesítmény leadására is képes, ami jelentős javulás az előd 700W-jához mérten.

Ez természetesen nem a 25 km/h-s végsebességen, mint inkább a jobb gyorsuláskor vagy az emelkedők leküzdésekor érhető majd tetten. A gyártó mindezt egy 468 Wh-s akkumulátorral koronázta meg, amivel növekedett a hatótáv : töltésenként akár 60 km-t is megtehetünk vele.

Érdekesség még, hogy a roller szénacél vázat kapott így csak 19 kilogrammot nyom, de nem hiányzik róla a beépített kijelző, valamint az olyan biztonsági megoldások sem, mint a fejlett fékrendszer, a világítás vagy az irányjelző.

Az e-roller 10 hüvelykes abroncsai 60 mm szélesek lettek – azaz jobb úttartást biztosítanak –, miközben a Xiaomi Home társalkalmazás integrációjáról sem feledkeztek meg a mérnökök, így segítségével számos okos megoldás vár ránk.

A Xiaomi Electric Scooter 4 Pro (2nd Gen) még nem lett beárazva, sőt megjelenési dátuma is ismeretlen, de bizonyára hamarosan bevezetik az európai piacra, vélhetően az előd indulóárához hasonló 280-320 ezer forintos sávban.