Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk
Xiaomi elektromos rollerek

Xiaomi elektromos roller – mutatjuk 2024 legjobbjait

Utoljára frissítve:

Xiaomi elektromos rollert vásárolnánk, de nem tudjuk, hogy mire figyeljünk, egyáltalán melyiket válasszuk magunknak? Itt a segítség!

Tartalomjegyzék

A legjobb Xiaomi elektromos rollerek

Amennyiben eldöntöttük, hogy Xiaomi elektromos rollert szeretnénk vásárolni magunknak, akkor a többi gyártóhoz viszonyítva kifejezetten nagy termékkínálatból válogathatunk.

Minden egyes kategóriában, ezáltal belépő-, közép- és prémiumszinten egyaránt van választási lehetőségünk már most, a jövőben pedig bizonyára jelentős növekedés várható a termékkínálat tekintetében.

Elektromos roller tesztjeink után lássuk, hogy milyen modellek közül válogathatunk.

Belépő szint

Xiaomi Electric Scooter 4 Go

Maximális hatótávolság: 18 km Töltési idő: 6 óra Maximális sebesség: 20 km/h Motor teljesítmény: 250W Maximális terhelhetőség: 90 kg Tömeg: 13,7 kg Kerekek átmérője: 206 mm Emelkedők: 10%

Előnyök
 • Stílusos dizájn új színsémákkal
 • 20 km/h-s végsebesség
 • 18 km-es hatótáv
 • 8,1 hüvelykes gumiabroncsok
 • Dobfékes hátsó-, E-ABS rendszerű első fék
Elérhető itt
ALZA.HU
Árukereső.hu

Egy igazán olcsó, de mégis kielégítő teljesítményű Xiaomi elektromos rollert keresel? Az Electric Scooter 4 Go jelenleg a piac egyik legjobb ár-érték arányát képviselő e-rollere a belépő kategóriában!

Energiavisszanyerő rendszerrel és biztonságos kialakítással

Ebben az elektromos rollerben valamennyi modern technológia megtalálható, ami ma elvárható egy ilyen járműtől. A 20 km/h-s végsebesség és a 18 km-es hatótáv hűen tükrözi az általa képviselt árkategóriát, miközben 450W-os teljesítményével a 10 százalékos emelkedőkön is könnyedén felkapaszkodik.

Találhatunk benne energiavisszanyerő rendszert, így az első fékbe épített E-ABS segít tölteni az akkumulátort, ezzel növelve a hatótávot. Mindezt kellően masszív és biztonságos kialakítással vértezte fel a gyártó nagy teljesítményű fényszórókkal, csúszásmentes markolattal, valamint dupla fékrendszerrel.

Elragadó megjelenéssel és rengeteg okos funkcióval

A Xiaomi Electric Scooter 4 Go nemcsak kellően tartós és könnyedén összehajtható vázat kapott, hanem a lekerekített fellépője és az elragadó színhasználata miatt a megjelenése is a stílusosabb e-rollerek közé helyezi a járművet.

A többfunkciós digitális műszerfala, valamint a három sebességmódja mellett ráadásul rengeteg okos funkcióval rendelkezik. A Xiaomi Home társalkalmazással párosítva telefonunkról is tudjuk ellenőrizni a töltöttségét, frissíteni a szoftvert, de Bluetooth kapcsolaton keresztül még távoli lezárását is elvégezhetjük.

Mi Electric Scooter Essential

Maximális hatótávolság: 20 km Töltési idő: 5 óra Maximális sebesség: 20 km/h Motor teljesítmény: 250W Maximális terhelhetőség: 100 kg Tömeg: 12 kg Kerekek átmérője: 216 mm Emelkedők: 10%

Előnyök
 • alumínium váz
 • 20 km egy töltéssel
 • kettős fékrendszer
 • applikációs nyomon követés
 • könnyű kormányozhatóság
Elérhető itt
ALZA.HU
robotworld.hu
Árukereső.hu

Ha a legtöbbet és legjobbat szeretnénk kihozni a pénzünkből a belépő szinten, akkor érdemes lehet megismerkedni a Xiaomi Mi Electric Scooter Essential elektromos rollerrel, mely masszívabb kialakítással és némileg nagyobb tudással rendelkezik, mint a Lite változat.

Ezen felül pedig gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt ajánlott – akár mindennapi használatra is.

Kapcsolódó tesztünk:

Xiaomi Mi Electric Scooter Essential teszt

Tartós kialakítás, nagy teljesítmény

A Xiaomi Mi Electric Scooter Essential már ránézésre is egy rendkívül masszív, határozottan minőségi összhatást kínáló elektromos roller, mely a repüléstechnikában alkalmazott alumínium vázra került felépítésre.

Ennek köszönhetően a jármű úgy tudott könnyű – mindössze 12 kilogramm – maradni, hogy közben rendkívüli tartósságot és strapabíró megoldásokat nyújt.

Érdekessége, hogy a váz egyetlen mozdulattal összecsukható, ezáltal kézben is bárhová magunkkal vihető vagy elhúzható a roller, miközben a teljesítménye minden tekintetben kitűnőnek nevezhető.

Az 5100 mAh-s akkumulátornak hála például képes arra, hogy akár 20 kilométerre is elvigye használóját, a 250W-os motorral pedig a 20 km/h-s sebesség elérése sem okoz neki gondot – maximum 10 fokos emelkedőig.

A biztonság mindenek előtt

Természetesen a Xiaomi Mi Electric Scooter Essential esetén is kiemelkedően fontos szerepet kapott a biztonság. 

Kényelmes és strapabíró fogantyúk, könnyed kormányozhatóság és manőverezhetőség, valamint csúszásgátló felülettel bevont fellépő jellemző rá, miközben IP54-es védettségének hála sem a por, sem a kisebb nedvesség nem árt neki, de nagyobb esőben érdemes lehet inkább otthon hagyni.

Kettős fékrendszerének és E-ABS technológiájának köszönhetően – mely egyfajta blokkolásgátlóként üzemel – rendkívül biztonságos közlekedést nyújt, miközben LED fényszóró és fékezésre érzékeny hátsó lámpa garantálja azt, hogy ne csak mi lássunk, hanem minket is láthassanak a forgalomban.

A 8,5 hüvelykes kerékméretének köszönhetően kényelmes közlekedés és biztonságos tapadás jellemző rá, így minden tekintetben alkalmas arra, hogy részt vehessünk vele a forgalomban.

Szoftveres háttér

Mindegyik Xiaomi elektromos rollerre jellemző, hogy nagyon erőteljes szoftveres háttérrel büszkélkedhet, ez pedig a Mi Electric Scooter Essential esetében is teljes mértékig így van.

Okostelefonunkat hagyományos Bluetooth kapcsolaton keresztül ugyanis lehetőségünk lesz hozzákapcsolni a járműhöz, aminek jóvoltából megannyi extra funkciót, illetve beállítást érhetünk el ilyen formában, sőt még a GPS-hez kapcsolódó lehetőségeket is kiaknázhatjuk.

A Mi Home applikáció lehetőséget ad áttekinteni az akkumulátor állapotát, hogy milyen nagy távolságokat tettünk meg a rollerrel, mekkora átlagsebességgel, ezen felül pedig innen tudjuk aktiválni a különféle sebességmódokat is.

A biztonság kedvelőinek köszönhetően az applikáció rendelkezik nyomkövetéssel, de mindemellett az elektromos roller lezárásában egyaránt nagy segítséget nyújt.

Xiaomi Electric Scooter 3 Lite

Maximális hatótávolság: 20 km Töltési idő: 4,5 óra Maximális sebesség: 25 km/h Motor teljesítmény: 300W Maximális terhelhetőség: 100 kg Tömeg: 13 kg Kerekek átmérője: 216 mm Emelkedők: 14%

Előnyök
 • 25 km/h maximális sebesség
 • 14%-os emelkedőkapaszkodó képesség
 • kettős fékrendszer
 • fekete és fehér színben is kapható
Elérhető itt
robotworld.hu
Árukereső.hu

Már a 2022-es modell is hatalmas sikert aratott, ám a legújabb típus több ponton is megújult, ezáltal a hajtás még biztonságosabbá és kényelmesebbé vált. A Xiaomi márkanév itt is biztosíték a minőségre, és a helytállóságra.

Frissített hardveres háttér, könnyű kezelhetőség

Az Electric Scooter 3 Lite belépő szint, legalábbis a Xiaomi viszonylatában. Frissített, még ütősebb hardveres háttér, megújult kompakt összecsukható kialakítás, miközben a szoftveres alap még a legszigorúbb EU-s előírásoknak is megfelel.

A kezelése könnyen megtanulható, a teljesítménye pedig határozottan szemrevaló – az elődjénél is gyorsabb, ami bizony nem csekélység. A 14 százalékos emelkedő kapaszkodó képességnek hála még a makacsabb emelkedőket is könnyedén lekűzdi. Ha pedig magával ragadna a hév, akkor a kettős fékrendszer siet a segítségünkre: dobfék lerövidíti az utat, ezzel borítékolva a biztonságos megállást.

A hordozhatósága pofonegyszerű, hiszen karcsú kialakítása, illetve összecsukható kivitele támogatja a mobilis mindennapokat.

Megújult, stílusos megjelenés

Minimalista dizájn, stílusos külső – ez a legkevesebb, ami a gyártótól megszoktunk. A speciális alumínium ötvözet bár látványnak sem utolsó, de ez az éremnek csak az egyik oldala. A másik, hogy ettől a roller pillekönnyűnek mondható. Amúgy pedig a startolás vagy az összecsukás is körülbelül három másodpercet vesz igénybe.

További technikai paraméterek

25 kilométer/órás maximális sebesség, 8,5-ös tömlős ütésálló és csúszásgátló gumiabroncsok, 13 kilós önsúly, 300 wattos névleges teljesítmény. Ezek után már csak a Mi Home applikáció szükséges a suhanáshoz!

Középkategóriás Xiaomi elektromos rollerek

Mi Electric Scooter 3

Maximális hatótávolság: 30 km Töltési idő: 5,5 óra Maximális sebesség: 25 km/h Motor teljesítmény: 300W Maximális terhelhetőség: 100 kg Tömeg: 13,2 kg Kerekek átmérője: 216 mm Emelkedők: 16%

Előnyök
 • Nagy teljesítményű motor
 • 16 százalékos emelkedők leküzdése
 • Biztonságos kialakítás
 • Három üzemmód
 • Kijelző a kormányon
Elérhető itt
robotworld.hu
Árukereső.hu

A Mi Electric Scooter 3 egy újabb, határozottan a középkategóriát megcélzó elektromos roller a Xiaomi kínálatában, mely kiváló ár-érték aránya mellett követi a jól megszokott termékdizájnt, miközben új szintre emeli a gyártó termékeinek színvonalát.

Ez minden tekintetben igaz a járműre, mely több tekintetben is inkább csak egyfajta finomhangolása lett a korábbi modelleknek, de éppen ezek az aktualizálások hiányoztak ahhoz, hogy a termékcsalád bebiztosítsa helyét a piacon.

600W-os motorral, 30 kilométeres hatótávval

Amiben nagyot fejlődött a Xiaomi Mi Electric Scooter 3, az leginkább a teljesítmény, hiszen a gyártó egy 600W-os teljesítményű elektromotort rendszeresített benne.

Ezzel bár továbbra is csak 25 km/h-s sebességgel tud szállítani egy maximum 100 kilogrammos személyt, de hegymenetben nagyobb teljesítmény vár ránk, így akár a 16 százalékos emelkedőkkel is képes megbirkózni a jármű.

Mindehhez pedig 30 kilométeres hatótáv tartozik, ami elegendő ahhoz, hogy ne csak hobbicélra, hanem akár mindennapi munkába- vagy iskolába járáshoz is alkalmazzuk.

KERS rendszer dolgozik benne, ami azt jelenti, hogy a fékezéskor keletkező energia visszatöltődik az akkumulátorba, mely nagyon jó hatást gyakorol az üzemidőre, illetve a megtehető távolságokra egyaránt.

Három üzemmód, összehajtható kialakítás

Az üzemmódok tekintetében rögtön három is található a Xiaomi Mi Electric Scooter 3 elektromos rollerben, amivel nagyszerűen szabályozhatjuk a leadott teljesítményét, ezáltal pedig természetesen a sebességet.

A Gyalogos módban maximum 5 km/h-ig tudjuk gyorsítani a járművet, így biztonságossá tehetjük a járdán való manőverezést, míg a Standard mód esetében 0-20 km/h között tudjuk váltogatni a sebességet.

A leggyorsabb tempót, azaz 25 km/h-t a Sport fokozatban érhetjük el, ami csak a gyakorlott felhasználók számára lehet jó választás, hiszen ez a tempó már kifejezetten gyorsnak számít, azaz nagyobb koncentrációt, odafigyelést igényel.

Maga a roller egyébként a jól megszokott ergonomikus és modern kialakítást kapta, miközben nem hiányzik az összehajthatóság sem. Kormánya három egyszerű lépésben hátra hajtható, így 13 kilogrammjával egy könnyen tárolható, szállítható eszközt kapunk.

Kimagasló biztonsági funkciók, jól működő szoftveres háttér

A korábbi modellekhez képest a biztonság terén is sokat fejlődött a Xiaomi Mi Electric Scooter 3. Az ötödik generációs intelligens akkumulátora például rendelkezik az összes védelmi megoldással, ami csak szükséges, de a láthatóság miatt sem kell aggódnunk.

Elöl és hátul egy nagy teljesítményű LED gondoskodik a biztonságunkról – utóbbi féklámpaként is funkcionál –, míg oldalról fényvisszaverő csík tesz láthatóvá minket éjszaka vagy rossz látási körülmények között.

A hátsó tárcsaféket is érdemes kiemelni a sorból, hiszen dupla fékpofás kialakítása hasonlóképpen működik, mint az autóknál, így a gyors és biztonságos megállás garantált lesz vele.

Mindezt egy a kormányba épített kijelző teszi igazán teljessé, mely visszaadja a legfontosabb információkat, de igazán teljessé akkor tehetjük a járművet, ha a Mi HomKijee applikációval párosítjuk, ami rengeteg extra funkciót tesz elérhetővé az okostelefonunkon keresztül.

Xiaomi Mi Electric Scooter 4

Maximális hatótávolság: 35 km Töltési idő: 5 óra Maximális sebesség: 25 km/h Motor teljesítmény: 300W Maximális terhelhetőség: 110 kg Tömeg: 16,5 kg Kerekek átmérője: 254 mm Emelkedők: 16%

Előnyök
 • 25 km/h-s végsebesség, 35 km-es hatótáv
 • Könnyen megtanulható kezelés
 • Dupla fékrendszer blokkolásgátlóval
 • 10 hüvelykes defekttűrő gumiabroncs
 • Mindössze 3 másodperc alatt összecsukható
Elérhető itt
robotworld.hu
alza.hu
Árukereső.hu

Ha kényelmes, masszív és egyben kellően nagy hatótávolságot kínáló elektromos rollert vásárolnánk, a Xiaomi Mi Electric Scooter 4 magabiztosan kiszolgálja majd a kapcsolódó igényeinket.

Hatalmas defekttűrő abroncsok és erőteljes villanymotor

A Xiaomi elektromos rollerek közül a Mi Electric Scooter 4 magabiztosan a legjobb ár-érték arányt nyújtja a középkategóriában. Már méretei és masszív kialakítása bizalmat ébreszt a vásárlóban, hiszen akár 110 kilogrammal is terhelhető az egyébként rekordgyorsasággal, mindössze 3 másodperc alatt összehajtható jármű.

Mindezt 10 hüvelykes, tömlő nélküli, azaz defekttűrő abronccsal támogatta meg a gyártó, amivel sokkal biztonságosabban és méretéből fakadóan kényelmesebben utazhatunk. A 600W-os villanymotor ráadásul megbirkózik a 16 százalékos emelkedőkkel is, miközben 25 km/h-val tudja repíteni a rollert – töltésenként akár 35 kilométeres hatótávon belül.

Sem a megjelenésből, sem a biztonságból nem engedett a Xiaomi

Azon túl, hogy a Mi Electric Scooter 4 nagyon jól néz ki, talán a gyártó egyik legjobb megjelenésű elektromos rollere, mindemellett pedig a biztonság szempontjából is az élen jár. Elől-hátul világítás, fényvisszaverők, nagyméretű bordázott fellépő, masszív szerkezet és dupla fékrendszer jellemzi – hátul ráadásul tárcsafékes kialakítással.

Természetesen nem hiányzik belőle a regeneratív fékrendszer és a blokkolásgátló sem, miközben gyalogos-, normál- és sport módban egyaránt használhatjuk. A frissített Xiaomi Home társalkalmazással ráadásul megannyi extra okos funkciót kapunk hozzá, így láthatjuk a telefonunkon a roller állapotát, sőt akár még lezárásáról is gondoskodhatunk ilyen formában.

Prémium kategóriás Xiaomi elektromos rollerek

Mi Electric Scooter Pro 2

Maximális hatótávolság: 45 km Töltési idő: 9 óra Maximális sebesség: 25 km/h Motor teljesítmény: 300W Maximális terhelhetőség: 100 kg Tömeg: 14,2 kg Kerekek átmérője: 216 mm Emelkedők: 20%

Előnyök
 • 45 km egyetlen töltéssel
 • kettős fékrendszer
 • 25 km/h maximális sebesség
 • lengéscsillapító gumik
 • három sebességmód
Elérhető itt
robotworld.hu
alza.hu
Árukereső.hu

Amennyiben egy kimagasló teljesítményű elektromos rollert szeretnénk vásárolni magunknak, a Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 garantáltan az egyik legjobb választás lesz majd.

Minden téren prémium kategóriás megoldásokat kínál elragadó teljesítmény és kimagasló biztonság társaságában.

Kapcsolódó tesztünk:

Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 teszt

Egyetlen töltéssel akár 45 kilométeres hatótáv

A Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 elektromos roller kapcsán az egyik leginkább elragadó tulajdonság minden kétséget kizáróan a hatótáv.

Részben a 300W-os elektromotornak, részben a 12800 mAh-s akkumulátornak köszönhetően ugyanis a jármű képes egyetlen töltéssel akár 45 kilométeres távolság megtételére úgy, hogy közben a fékrendszer egyaránt támogatja az üzemidőt.

Azon túl ugyanis, hogy az akkumulátor töltési ideje akár 9 óra is lehet teljesen lemerült állapotban, használata során az elektromos roller a regeneratív fékrendszernek köszönhetően képes arra, hogy folyamatosan energiát takarítson meg, illetve töltsön vissza a tárolójába.

Ezzel a technológiával jelentős mértékben javíthatjuk az akkumulátor teljesítményét és élettartamát.

Akár 25 km/h-s sebesség, maximális biztonság mellett

Az elektromos roller segítségével akár 25 km/h-s sebesség elérésére is lehetőségünk nyílik úgy, hogy közben mindvégig összetett és fejlett rendszerek garantálják a biztonságunkat.

Példának okáért a járműben találunk kettős fékrendszert, mely elől-hátul tárcsafékes technológiát kínál, az E-ABS fékrásegítés pedig kiváló segítséget nyújt a biztonságos megállásban.

Ezen felül a Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 elektromos roller masszív alumínium vázra épült, mely összehajtható kialakítással büszkélkedhet, alapanyagát pedig a repülőgépgyártásból ismert minőség adja.

Ezen felül a roller elöl-hátul nagy teljesítményű világítással rendelkezik, a hátsó lámpa ráadásul még féklámpaként is képes üzemelni, de érdemes még kiemelni a sorból a pneumatikus lengéscsillapító gumikat, melyek minden esetben támogatják a kényelmes és biztonságos vezetési élményt.

Három sebességmód, szoftveres háttér

A beállítások és a lehetőségek tekintetében szintén a legjobbak között említhető a Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2.

Három sebességmód közül is válogathatnak a felhasználók, így választhatnak a környezettudatos, a normál és a sportos mód között, miközben a jármű üzemeltetése is rendkívül könnyed lesz, a bekapcsológombbal ugyanis gyakorlatilag mindent elérhetünk, indíthatunk, leállíthatunk, de még lámpát is kapcsolhatunk.

Noha hagyományos értelemben vett kijelző a járművön nem kapott helyet, azonban lehetőséget biztosít arra, hogy Bluetooth kapcsolaton keresztül hozzáköthessük okostelefonunkat, ami rengeteg extra funkciót és beállítási lehetőséget kínál.

Megtett távok, elért sebességek, akkumulátor-állapot, sőt mi több, akár még a lopásgátló mód elindítása, a roller lezárása is innen aktiválható, ha olyan helyen tárolnánk az eszközt.

Xiaomi Electric Scooter 4 Pro

Maximális hatótávolság: 55 km Töltési idő: 9 óra Maximális sebesség: 25 km/h Motor teljesítmény: 700W Maximális terhelhetőség: 120 kg Tömeg: 17 kg Kerekek átmérője: 254 mm Emelkedők: 20%

Előnyök
 • 55 km hatótáv
 • Továbbfejlesztett vázszerkezet
 • Szélesebb kialakítás, kényelmesebb használat
 • 120 kg terhelhetőség
Elérhető itt
alza.hu
Árukereső.hu

A Xiaomi Electric Scooter 4 Pro szó szerint kinőtte magát, de nemcsak stílusos megjelenésével. Megnőtt a kormánymagassága, hosszúsága, hasmagassága, hatótávolsága, teherbírása, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy ez egy igazán komfortos, gyors, kompakt kis gép, ami komoly hajtásra készült.

Rekord hatótáv, intuitív használat

Pontosan 55 kilométer az a hatótáv, amit a Xiaomi Electric Scooter 4 Pro kínál, ami már hosszabb kirándulásokat is lehetővé tesz. Mindemellett a vázszerkezet, a lámpák és a kerekek is komoly fejlesztéseken mentek át. A deszka és a kormány szélessége is jelentős, ami garantálja a kényelmet az utazás minden pillanatában.

A roller kezelése intuitívan, könnyen megtanulható, a töltőfej mágneses, így a használata pofonegyszerű és villámsebes. Mindennek tetejében a teherbírása is kimagasló.

Felsőkategóriák termékparaméterek

10-es defekttűrő gumiabroncs duragel töltéssel, 55 kilométeres hatótáv, 700 wattos maximális teljesítmény, míg a névleges teljesítmény 350 watt. Dupla fékrendszer, három lépésben összecsukható váz, aminek köszönhetően a hordozhatóság sem jelenthet problémát, 25 kilométer/órás maximum sebesség, 16,5 kilós önsúly, illetve 120 kilogrammig terjedő terhelhetőség.

 Az utazás ezek után új szintre emelhető

Pontosan ez az, amit a Xiaomi Electric Scooter 4 Pro kínál. Olyan felhőtlen hajtást, ami nem ismer határokat, akadályokat! Mindezt minőségi feltételekkel, megbízható háttérrel, és persze elegáns külsővel.

Jó ha tudsz róla

Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra

Maximális hatótávolság: 70 km Töltési idő: 6,5 óra Maximális sebesség: 25 km/h Motor teljesítmény: 500W Maximális terhelhetőség: 120 kg Tömeg: 24,5 kg Kerekek átmérője: 254 mm Emelkedők: 25%

Előnyök
 • dupla lengéscsillapítás
 • biztonságosabb gumiabroncs
 • nagy teljesítményű elektromotor
 • erős vázszerkezet
 • akár 70 km-es hatótáv
Elérhető itt
robotworld.hu
alza.hu
Árukereső.hu

A Xiaomi prémium kategóriás elektromos rollere garantáltan kiszolgálja minden igényünket. Használjuk akár munkába járáshoz, akár egyszerű szórakozásra, a Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra mindenből a legtöbbet kínálja.

Nem csak biztonságosabb, kényelmesebb is lett

Azon túl, hogy a roller felvonultatja a korábbi típusoknál megismert összes biztonsági rendszert, a gyártónak sikerült minden tekintetben új szintre lépnie vele. Masszívabb vázszerkezet, IP55-ös szabvány, szélesebb fellépő és továbbfejlesztett gumiabroncsok járnak hozzá, amelyek öngyógyító funkciókkal rendelkeznek – vagyis a kisebb sérülések miatt nem kell azonnali kerékcsere.

A Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra sokat fejlődött a kényelem terén is. A 10 hüvelykes gumiabroncsok mellett ugyanis dupla felfüggesztési rendszert kapott, ami biztonságosabb és komfortosabb utazást kínál. Mindezt a nagy akkumulátor miatt akár 70 km-es hatótáv mellett!

Úgy gyorsul, ahogy Xiaomi elektromos roller még soha

A 940W-os teljesítményű elektromotor ugyan most is 25 km/h-ra van korlátozva, azonban erejét jobban érezhetjük majd. Különösen jól teljesít emelkedőkön, de a három ismert üzemmód mellé frissen érkezett S+ módot is érdemes kipróbálni, hiszen ezt használva úgy gyorsulhatunk fel végsebességig, mintha motorkerékpárral haladnánk.

Az egészet a Xiaomitól megszokott okos megoldások teszik igazán teljessé. A társalkalmazással mindent nyomon követhetünk és kontrollálhatunk, utazási statisztikákat kérhetünk, ellenőrizhetjük a hatótávot, az akkumulátor állapotát, illetve egy sor más egyéb kényelmi beállítást is használhatunk.

Xiaomi Mi Electric Scooter 4 Lite

Maximális hatótávolság: 20 km Töltési idő: 4,5 óra Maximális sebesség: 25 km/h Motor teljesítmény: 300W Maximális terhelhetőség: 100 kg Tömeg: 15,6 kg Kerekek átmérője: 216 mm Emelkedők: 14%

Előnyök
 • Akár 20 km hatótáv töltésenként
 • Saját energiavisszanyerő szisztéma (KERS)
 • Dupla fékrendszer, a hátsó keréken dobfékkel
 • 8,5 hüvelykes tömlős gumiabroncsok
 • Elődjéhez képest biztonságosabb kialakítás
Elérhető itt
alza.hu
pepita.hu
Árukereső.hu

Megfizethető áron keresünk egy megbízható elektromos rollert, amivel a napi ingázás sem okoz gondot? A Xiaomi Mi Electric Scooter 4 Lite ebben a tekintetben érdemes a figyelemre!

Nemcsak erősebb, biztonságosabb is lett elődjénél

Közvetlen elődjéhez mérten ez a Xiaomi elektromos roller szinte minden tekintetben képes volt fejlődni. A 300W-os teljesítményének köszönhetően ugyanis nem okoz neki gondot a 14 százalékos emelkedők leküzdése, és miközben 25 km/h-s maximális sebességre képes, egyetlen töltéssel akár 20 kilométert is megtehetünk vele minden nap.

Kényelmét és biztonságát 8,5 hüvelykes tömlős gumiabroncsok támogatják meg, de a harmadik generációhoz képest fellépője is nagyobb lett, ami a T-alakú orrkialakítással és az áramvonalasabb megjelenéssel megnöveli a kiegyensúlyozott használatot. Mindezt dupla fékrendszerrel, hátul dobfékkel, valamint blokkolásgátlóval egészítette ki a Xiaomi.

Digitális műszerfallal és energiavisszanyerő rendszerrel

A fiatalos és határozott megjelenést a gyártó egy digitális műszerfallal egészítette ki, aminek jóvoltából valós időben követhetjük a sebességünket, hogy melyik üzemmódban használjuk a járművet, illetve mekkora töltöttség maradt benne. Nem szenved hiányt a modern és okos funkciókból sem, így például a KERS energiavisszanyerő szisztéma szintén nem hiányzik belőle.

Segítségével a fékezési energia tölti az akkumulátort menet közben, hogy még jobb hatótávot érhessünk el vele. Az extra védelemmel kiegészített akkumulátor mellett kiemelendő még a Xiaomi Home társalkalmazás, ami rengeteg extra információt és hasznos beállítást biztosít még akkor is, ha nem vagyunk a roller közelében.

A Xiaomi név egyet jelent a minőséggel

Volt idő, amikor a kínai gyártású termékek silány minőséget képviseltek. Elérhető árat kínáltak, de egyáltalán nem voltak tartósak, és bár bizonyos szegmenseken belül még ma is igaz mindez, valójában azonban ma már a globális kínai brandek többsége magas kvalitást, prémium minőségű termékeket nyújt a vásárlók számára.

Pontosan ide sorolható a Xiaomi is, akik rövid idő alatt verekedték fel magukat a legjobbak közé.

Bár a többség még mindig az okostelefonokkal azonosítja őket – hiszen ezen a piacon a három legnagyobb között vannak –, azonban egyre nagyobb névnek számítanak az okosporszívós és az okosotthonos szegmensben, sőt az elektromos rollerek világában is.

Kiváló ár-érték arány

Bár kiemelendő, hogy a járművek terén a Xiaomi még nem rendelkezik akkora portfólióval, mint a telefonos részleg, nem igazán alakultak ki alá- és fölérendelt márkák, de azért így is elkülöníthetjük egymástól a belépő szintet, a középkategóriát és a prémium modelleket.

Természetesen mindegyik kiváló ár-érték arányt képviselő járműveket tartalmaz, és akinek volt már korábban dolga a gyártó termékeivel, az nagyon jól tudja, hogy nevük mára összeforrott a megfizethető minőséggel.

Mi támasztja alá a Xiaomi elektromos rollerek minőségét?

Ezt a kérdést több szempontból is megközelíthetjük. Első körben érdemes lehet elolvasni a kapcsolódó teszteket, vagy a vásárlók véleményét arról, hogy mennyire elégedettek a Xiaomi elektromos rollerekkel.

Akár a hazai, akár a külföldi fórumokat böngésszük, mindenhol kiváló ár-érték arányt, minőségi anyaghasználatot és kiemelkedő teljesítményt emlegetnek a magas szerviz- és terméktámogatottság mellett.

Ez azonban nem minden. Már a Xiaomi okostelefonjai kapcsán is elmondható volt korábban, hogy a gyártó nem olcsó és alacsony minőségű alkatrészekből építette fel őket, hanem gyakorlatilag ugyanolyan lapkakészletek, kijelzők, biztonságtechnikai elemek és egyéb megoldások kerültek felhasználásra hozzájuk, mint az ismertebb gyártók eszközeiben.

Mindez az elektromos rollereikről is elmondható

Tartós vázszerkezetükhöz például a repüléstechnikában használt alumíniumot alkalmazzák, emiatt könnyűek és tartósak.

Technológiai oldalról rendkívül fejlett megoldások, az energia visszatermelésére alkalmas KERS-rendszer, óriási teljesítményű akkumulátorok, sőt saját fejlesztésű szoftveres háttér is jellemző rájuk.

Elég csak megnézni a termékdizájnt, kézbe venni a masszív konstrukciót vagy kipróbálni gyakorlatilag bármelyik modellt ahhoz, hogy rögtön meggyőződhessünk róla: hiába kínai gyártmány, a Xiaomi esetében minőséget kapunk a pénzünkért.

A Xiaomi elektromos rollerek teljes értékű járművek

Sokan csak azért nem vásárolnak maguknak elektromos rollert, mert úgy vélik, hogy gyerekeknek való. Hiába gyűrűztek már be Magyarországra is a bérelhető elektromos rollerek, aki nem Budapesten él, illetve nem jár gyakran a fővárosban, az nagy valószínűséggel nem is tudja, hogy ilyen szolgáltatás létezik itthon.

Akárhogyan is, egy dolgot az elektromos rollerek kapcsán fontos tisztába tenni: bár nem kell jogosítvány a használatukhoz, sőt a jogszabályi hátterük is bizonytalan, az viszont a tapasztalatok alapján határozottan kijelenthető, hogy egy olyan teljes értékű járműről van szó a kategórián belül, ami inkább való a felnőtteknek, mint a kisebb gyermekeknek.

Iskolába vagy munkába járni is ideális

Ennek az oka nem más, minthogy az elektromos rollerrel kifejezetten tempósan lehet közlekedni, ezáltal hatalmas baleseteket szenvedhetünk vele, ha nem tudjuk felelősen használni, esetleg nem ismerjük legalább a KRESZ legalapvetőbb szabályait.

Egy elektromos roller ugyanis nemcsak a kerékpárt, hanem ideális esetben a motorbiciklit, az autót, sőt a tömegközlekedési eszközöket is kiválthatja, hiszen könnyen elvisz minket egyik pontból a másikba, ideális választás akkor, ha nemcsak szórakozásra, hanem iskolába- vagy munkába járáshoz használnánk.

Miért teljes értékű jármű egy elektromos roller?

Természetesen közel sem azért, mert mi azt állítjuk. Sokkal inkább a tulajdonságai miatt, melyek alátámasztják a fenti állításokat. Lássunk azonban néhány konkrétumot:

Gyorsaság

Egy elektromos roller mindennek nevezhető, csak éppen lassúnak nem. A jobb modellek, így például a Xiaomi termékei is képesek akár 25 km/h-s sebességgel repíteni az embereket, amit egy hagyományos rollerrel vagy kerékpárral normál esetben a többség nem tudna elérni.

Ez már bőven az a tempó, ami egy esetleges baleset esetén komoly sérüléseket okozhat a használója számára.

A tempó természetesen különösen előnyös, ha időre járnánk vele valahová, így például iskolába vagy munkába, és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy a Xiaomi elektromos rollerek ennél jóval nagyobb tempóra lehetnek képesek elméletben.

Sőt, ezt az elméletet nagyon sokan a gyakorlatba is átültetik, de az efféle otthoni „tuningtól” mindenkit óvá intenénk nemcsak a közlekedésbiztonság, hanem a garancia miatt egyaránt.

Hatótávolság

A gyorsaság természetesen nem minden. Hiába gyors egy jármű, ha pár száz méter után lemerül – gondolhatják ezt sokan, de a Xiaomi elektromos rollerek esetében ez hatványozottan nem igaz.

Bizonyos modellek egyetlen töltéssel akár 30-40 kilométer megtételére is alkalmasak, ami igencsak komoly teljesítménynek tekinthető.

Ha nagyon messze van a munkahelyünk vagy az iskolánk, esetleg nagyobb kirándulásokat tervezünk az elektromos rollerrel, a nagy hatótáv miatt erre is alkalmasak lesznek.

Ez a tulajdonság pedig rendkívül lényeges ahhoz, hogy ne játékszerként, hanem teljes értékű járműként tekintsünk rájuk.

Biztonság

Egy igazi jármű esetén természetesen nagyon fontos a biztonság. A legtöbb elektromos roller, a Xiaomi modelljei pedig kivétel nélkül nagy figyelmet fordítanak erre annak érdekében, hogy a forgalomban is lehessen használni ezeket az eszközöket.

Ennek megfelelően például találunk rajtuk erőteljes fékrendszert, gyakran első- és hátsó fékezőmechanizmusokkal, tárcsafékes megoldásokkal, fékrásegítőkkel.

Ezen felül a látni és látszani elvet is követik a Xiaomi elektromos rollerek.

Többségükön nagy teljesítményű első lámpa található, de a féklámpaként is üzemelő hátsó lámpa sem hiányzik a sorból.

Ennek köszönhetően rossz látási viszonyok között vagy sötétben egyaránt használhatók ezek a járművek. Természetesen többségükre csengőt is szereltek, ami gyakran szintén hasznos kiegészítő.

Amit még lényeges kiemelni a biztonság kapcsán, az a csúszásgátló megoldások alkalmazása. Minden Xiaomi elektromos rolleren masszív, jó fogású markolat, bordázott és csúszásmentes fellépő található, miközben a gumikat is úgy alakították ki, hogy azok ne csak száraz időben, hanem nedves közegben egyaránt megfelelő tapadást biztosítsanak a felhasználók számára.

Pontosan úgy, mint egy valódi jármű esetén.

Egyéb tulajdonságok

Ahhoz, hogy teljes értékű járműként tudjunk tekinteni az elektromos rollerre, érdemes megismerkedni néhány egyéb olyan tulajdonságával, melyek az előnyök közé sorolhatók, illetve alapvetően meghatározzák besorolását.

Ilyen például a kényelem. Az elektromos rolleren bár állni kell – léteznek kiegészítők, melyek lehetővé teszik, hogy haladás során leüljünk rajtuk –, azonban a fellépő nemcsak biztonságos, hanem kényelmes, a kormánymagasság testre szabható.

Bár külön lengéscsillapítókkal a Xiaomi termékei nem rendelkeznek, ellenben még tömörgumikkal is rendkívül kényelmes használni őket beton- és egyenetlen útfelületen egyaránt.

Fontos továbbá kiemelni az összecsukhatóságot.

Szinte kivétel nélkül mindegyik elektromos rollerét úgy tervezte a kínai gyártó, hogy azok egyetlen egyszerű mozdulattal összecsukhatók legyenek.

Ezzel nemcsak egyszerűen betehetjük őket a csomagtartóba, hanem magunkkal húzhatjuk őket például bevásárláskor, vagy kézbe véve egyszerűen felvihetjük valamilyen tömegközlekedési eszközre, esetleg a munkahelyünkre.

Lényeges továbbá, hogy a Xiaomi óriási szoftveres hátteret is kínál rollereinek. Okostelefonunkhoz csatlakoztatva gondoskodhatunk a különféle üzemmódok beállításáról, a lezárásról, de ha elfelejtettük, hogy hol hagytuk, esetleg ellopták volna, a nyomkövetővel könnyedén megtalálhatjuk őket.

Erős terméktámogatás és szervizháttér Magyarországon is

Egy elektromos roller még mai viszonylatban is költséges beruházásnak tekinthető, ezért a vásárláskor bizonyára mindenki számára fontos, hogy olyan terméket vegyen, amire van érvényes garancia, meghibásodás esetén pedig ne okozzon gondot az alkatrészek cserélhetősége és javíthatósága.

Sajnos a hazai piacon is egyre több névtelen, vagy beazonosíthatatlan gyártó járműve megtalálható már, melyek sokszor egyáltalán nem is olcsóbbak, mint a Xiaomi termékei.

Erős a Xiaomi hazai támogatása

Ezért lehet érdemes a kínaiak elektromos rollerei közül válogatni, hiszen ezek az eszközök Magyarországon már teljes terméktámogatással rendelkeznek.

Vásárláskor tehát teljes körű garanciát kapunk rájuk, ami mellett biztosított, hogy probléma esetén nemcsak cseréltethetjük a járművet, hanem találunk megfelelő szervizt is ahhoz, hogy megjavíttassuk a kapcsolódó problémákat.

Mivel mindennapi használati tárgy lehet belőle, ezért ez a szempont különösen lényeges, hiszen más rollereknél gyakran egy defekt is óriási fejtörést okozhat nemcsak a szerelés, hanem általánosságban a megfelelő alkatrész beszerzése kapcsán is.

A Xiaomi esetében ilyen nem fordulhat elő, probléma esetén hivatalos magyar szerviz, gyári minőségű alkatrészek, vagyis teljes szervizháttér áll a rendelkezésünkre.

Ezen felül fontos kiemelni, hogy a Xiaomi egy óriási név a piacon, akik biztosan itt lesznek még évek múltán is, hogy biztosítsák a rollerek terméktámogatását.

Ez nemcsak az alkatrészellátás miatt lehet nagyon fontos a jövőre nézve, hanem a szoftveres háttér miatt egyaránt, hiszen a kínaiak óriási figyelmet fordítanak az utólagos frissítésekre, legyen szó akár biztonsági, akár stabilitási, akár funkcionális lehetőségekről.

A Xiaomi elektromos rollerek jövője

Azt bizonyára mindenki tudja, hogy az elektromos rolleres biznisz, ha nem is jár már gyerekcipőben, azonban egy viszonylag friss közeg, mely rengeteg lehetőséggel kecsegtet a jövőre nézve.

Sajnálatos módon azonban a jelen állás szerint nem rendelkezik olyan kiugró fejlődési lehetőségekkel, mint az okostelefonok vagy a robotporszívók piaca, emiatt lassabb, kimértebb fejlődés várható a termékek kapcsán.

Érdemes csak megnézni például a Xiaomi jelenlegi prémium kategóriáját, amivel gyakorlatilag elértek a holtpontra, ahonnan már nehéz lehet kiugró előrelépést produkálni, legfeljebb csak finomítani tudnak az eddigi recepten.

Már most a csúcson vannak a Xiaomi rollerek

A biztonság ugyanis már most rendkívül magas szintet képvisel, a technológiai háttér egyenesen elképesztő, a 30-40 kilométeres hatótávok bőven elegendőek ezeknél a járműveknek, és a 25 km/h-s sebesség sem azért ennyi, mert ez a maximum – köztudottan ezek a járművek ennél lényegesen gyorsabban is tudnának menni –, hanem mert ez a biztonságos, a jogszabályban lefektetett szint.

Természetesen ezekben a percekben is lázas munka folyik a gyártónál, kutatások és fejlesztések zajlanak a háttérben, melyek egyre jobb és nagyobb tudású elektromos rollereket eredményeznek majd, de valójában a jelenlegi piacon megtalálható típusok is teljesen kielégítik a felhasználók igényeit.

Ettől függetlenül biztosan várhatók majd új modellek, de csak visszafogott tempóban.

8 ok, amiért érdemes Xiaomi elektromos rollert venni

Azt már a fentiekben kiemeltük, hogy a Xiaomi termékei messze túllépték a régi sztereotípiákon, melyek a kínai gyártás és a silány minőség körére épültek, ezáltal garantált és ellenőrzött kvalitást kap, aki a gyártó megoldásai mellett dönt.

Az alábbiakban azonban összegyűjtöttünk néhány olyan okot, melyek megerősíthetnek minket abban, hogy miért érdemes beruházni egy Xiaomi elektromos rollerbe.

1. Utolérhetetlen ár-érték arány

Sokak számára nagyon fontos egy ilyen összegű beruházás esetén, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki a pénzükből.

Sajnos az elektromos rollerek világában is megtaláljuk a túlárazott termékeket és az olcsó vacakokat, ha viszont a legjobb ár-érték arányt keressük, akkor alighanem a Xiaomi megoldásai tűnnek jelenleg az egyik legjobb megoldásnak. Hogy miért?

Mert a gyártó a prémium kategóriát sem kínálja drágábban 200 ezer forint körüli összegnél, ezért cserébe pedig olyan tudást és tulajdonságokat kapunk a járművektől, amit bizonyos gyártók csak 4-500 ezer forint ellenében biztosítanak számunkra.

Nincs buktató, nincs apróbetűs rész, a Xiaomi eszközei szinte kivétel nélkül ilyenek: ár-érték arányban a legtöbbször verhetetlenek.

2. Tartós kialakítás

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a Xiaomi valóban ad a minőségre. Termékeik hiába olcsók, az elektromos rollerek esetében például rendkívül tartós kialakítással rendelkeznek.

Elég csak élőben megnézni vagy kézbe venni valamelyik típusukat ahhoz, hogy erről magunk is megbizonyosodjunk.

A tartósságot ráadásul nemcsak a prémium szinten kínálják, minden termékkategóriában találkozhatunk vele.

Ez például a vázszerkezeten vehető észre a leginkább. Egy könnyített alumínium megoldásról van szó, mely megegyezik a repülőgépek esetében használt alapanyagokkal, márpedig ami a repüléstechnikában bevált, az alighanem a földi közlekedésben is jó lehet.

A tapasztalatok szerint pedig jó is, hiszen a fórumokon szinte egyáltalán nem olvashatók olyan vélemények, melyek a vázszerkezet hiányosságaira utalnának. Illetve úgy általánosságban a folyton kopó gumikerekeket leszámítva egyik alkatrész kapcsán sem hallani ilyesmiről.

3. Óriási hatótáv

Szintén nem elhanyagolható tényező, hogy a Xiaomi elektromos rollerek kivétel nélkül nagyon jelentős hatótávval rendelkeznek.

A termékek által képviselt árkategóriában nem ritkák az olyan eszközök, melyek akár minden nap töltést igényelnek, gyakorlatilag csak hobbicélú felhasználásra alkalmasak, azonban a kínai gyártó megoldásai esetén a mindennapi felhasználás, az iskolába vagy munkába járás sem okoz majd problémát.

Ennek az oka nem más, minthogy az olcsó, belépő szintű modelljeik is képesek megtenni akár 20 kilométert egyetlen töltéssel.

A prémium kategóriában  megtalálható Xiaomi elektromos rollerek esetén pedig a 40-45 kilométer elérése is gyakori.

Ezt részben hatalmas akkumulátorokkal éri el a gyártó, részben pedig egy speciális energiavisszanyerő rendszerrel, ami a KERS névre hallgat.

4. Fejlett technológiai háttér

Ha már szóba került a KERS rendszer, érdemes azt is kiemelni, hogy a Xiaomi elektromos rollerek úgy olcsók és nagy teljesítményűek, hogy közben rendkívül fejlett technológiai hátteret kínálnak.

Ezen a téren érzékelhető a leginkább, hogy milyen kiváló ár-érték aránnyal rendelkező termékekről van szó, hiszen olyan technológiai megoldásokat alkalmazott a gyártó, amihez fogható ezen a szinten a legtöbbször nem jellemző.

Az említett KERS rendszer például azt a célt szolgálja, hogy nagyobb fékezéskor az elektromos roller energiát termel vissza az akkumulátorba, amivel növekszik az üzemidő.

Ezen felül a Xiaomi minden rollerében van ABS, azaz fékrásegítés, tárcsafékes megoldás, de például bizonyos modellekben még tempomatot is találunk az egyes üzemmódok mellett.

5. Teljes értékű közlekedési eszköz

A fejlett megoldások és a magas minőség mellett fontos tudnivaló a Xiaomi elektromos rollerekről, hogy bár hobbicélra is kiválóak, kivétel nélkül biztonságos megoldások, ha csak a gyerekünket szeretnénk meglepni vele, esetleg magunknak vennénk kirándulgatni, de valójában ezek teljes értékű közlekedési eszközként is tökéletesen megállják a helyüket.

Olyannyira, hogy a forgalomban való részvételhez gyakorlatilag minden adott lesz.

Erőteljes és fejlett fékrendszer, első- és hátsóvilágítás, utóbbi kapcsán féklámpa funkció, ami mellett a kielégítő féktávok és a jó tapadás is jellemző a legtöbb modellre.

Használatuk kényelmes, a hosszabb távok megtétele sem okoz nekik problémát, miközben nagyon könnyű és egyszerű irányítani őket, sőt csengő is található rajtuk, amivel a maguk szintjén – gyalogosok, kerékpárosok – a közlekedés biztonsága is növelhető.

Ezen felül a sebesség terén szintén jó tulajdonságokkal bírnak, az erősebb modellek akár 25 km/h-s tempóra is képesek.

6. Támogatás és szervizelhetőség

A fentiekben is kifejtettük már, de nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a Xiaomi elektromos rollerek Magyarországon óriási terméktámogatással és szervizháttérrel rendelkeznek, ami a vásárlás előtt kifejezetten lényeges szempont.

Aki ugyanis valamilyen névtelen modell mellett dönt, az könnyen belefuthat abba a problémába, hogy meghibásodás esetén a terméket ki kell dobnia, vagy magának gondoskodnia a javításról.

A Xiaomi esetében azonban ilyesmi nem fordulhat elő.

Magyarországon teljes támogatásuk van ezeknek az elektromos járműveknek, ezáltal nemcsak a jogszabályban foglalt garanciát biztosítják nekik, hanem a szervizhátterük is adott.

Meghibásodás esetén tehát az elektromos rollert akár vidékről is el tudjuk küldeni javíttatni, legyen szó akár egyszerű defektről, akár olyan problémákról, mint az akkumulátor vagy az elektromos motor cseréje.

7. Erős szoftveres háttér

Amivel kapcsolatban a Xiaomi elektromos rollerek szintén kiemelkedőbb tulajdonságokat tudnak felvonultatni, mint a többi gyártó terméke, az nem más, mint az erőteljes szoftveres háttér.

Rengeteg esetben nem fordítanak erre különösebb figyelmet, azonban a kínaiak mindig is erősek voltak ezen a téren, a Mi Home applikáció pedig ma már egy olyan központi alkalmazás, mely minden Xiaomi terméket megtámogat sajátos funkciókkal, illetve kiegészítő lehetőségekkel.

A gyártó összes járművére igaz ez az állítás, így okostelefonunk sok esetben egyfajta digitális műszerfalként funkcionálhat a használatával.

Készülékeinket minden esetben Bluetooth kapcsolaton keresztül csatlakoztathatjuk a rollerhez, amivel egy sor extra lehetőséget érhetünk el hozzá.

Áttekinthetjük az applikációban az összes létező statisztikát, beállíthatjuk a különféle üzemmódokat, ezen felül pedig akár a roller lezárásáról, nyomkövetéséről vagy éppen a tempomat beállításáról is gondoskodhatunk innen.

8. Összehajtható kialakítás, könnyű szállíthatóság

Általánosságban elmondható, hogy a Xiaomi elektromos rollerek mindegyike hasonló termékdizájnra és kialakításra épült fel, ami közel sem tekinthető negatívumnak, éppen ellenkezőleg.

Ennek köszönhetően mindegyik típusról elmondható, hogy összehajtható kialakítással rendelkezik, mely a gyártó termékeinek egy olyan sajátossága, ami sokak számára nagyon fontos fegyvertény lehet a választásban.

Minden Xiaomi roller ugyanis alig pár másodperc alatt könnyedén összecsukható, ami azt jelenti, hogy a kormányrúd a biztosítószeg kiengedésével ráhajtható a jármű lapjára.

Ezzel a mérete rendkívüli módon lecsökkenthető, könnyen elhelyezhető egy kisebb autó csomagtartójában is, miközben szállíthatósága szintén egyszerűbbé válik.

A roller ugyanis így a kormányrúdnál fogva megemelhető, egyszerűen felvihető a tömegközlekedési eszközökre, vagy bevihető az iskolába, a munkahelyre is, miközben garantáltan sehol sem lesz útban.