Xiaomi okosórák – mutatjuk a legjobbakat

Olcsó, de mégis kiváló minőségű és nagy tudású okosórát szeretnénk vásárolni magunknak? Összegyűjtöttük a Xiaomi legjobb okosóráit, melyek jelenleg szóba jöhetnek.

Tartalomjegyzék

A Xiaomi nevét bár sokan csak az okostelefonokkal azonosítják, valójában azonban egyre több szegmensben bukkannak fel kimagasló ár-érték arányt kínáló termékeikkel, így az okosórás üzletágban is szép számmal találunk tőlük eszközöket.

Emiatt úgy döntöttünk, hogy a nagy okosóra kutatásunk után összegyűjtjük, melyek a legjobb Xiaomi okosórák.

Mint köztudott, a gyártó a belépő, de még inkább a középkategóriában nagyon erős, így biztosan megtalálják a számításaikat, akik a legjobbat szeretnék maguknak.

A legjobb Xiaomi okosórák

A gyártó kifejezetten a jó ár-érték arányt tűzte ki célul, emiatt pedig gyakran egy olcsóbb középkategóriás típus ugyanazt tudja és ugyanolyan minőségi, mint más gyártóknál a prémium termékek.

Érdekesség továbbá, hogy a belépő szintű okosóráik és az okoskarkötők között már leheletnyi az átfedés, ami jól előrevetíti, hogy milyen jövőkép vár a piacra ennél a két termékkategóriánál.

Belépő szintű Xiaomi okosórák

Xiaomi Huami Amazfit Neo

Előnyök
 • Klasszikus megjelenés
 • Monokróm kijelző
 • Sportos tulajdonságok
 • Vízállóság
 • Jelentős üzemidő
Elérhető itt
ALZA.HU

A Xiaomi Huami Amazfit Neo a klasszikus megjelenés és a modern funkciók tökéletes iskolapéldája. Egy olyan elérhető árkategóriát képviselő okosóra, mely a megfizethetőség dacára kifejezetten nagy tudással büszkélkedhet.

Retro dizájn, monokróm LCD-kijelző

Természetesen a Xiaomi Huami Amazfit Neo nem véletlenül kapta meg a retro jelzőt, hiszen a küllem tekintetében kifejezetten régi vágású karórának tűnik, mintha a nyolcvanas évekből szalajtották volna, és ehhez illeszkedve még színes kijelzőt sem kapott.

A készülék négy fizikai gomb mellett monokróm LCD-kijelzővel rendelkezik, mely azon túl, hogy 1,2 hüvelykes, tehát egészen átlátható, mindemellett energiatakarékos STN technológiával látták el, hogy napokig hűséges társunk maradhasson töltés nélkül.

A technológia tökéletes láthatóságot biztosít a kijelzőnek erőteljes napfényben is, miközben a képernyőt könnyedén aktiválhatjuk már a csuklónk felemelésével, így bármi értesítést kapunk rajta keresztül, azonnal láthatjuk, meg sem kell nyomni hozzá az aktiváló gombot.

Mint egy saját személyi edző

Bár régivágású dizájn jellemi, a Xiaomi Huami Amazfit Neo okosóra a legmodernebb funkciókkal is elboldogul, ezáltal olyan, mint egy személyi edző. Nem véletlenül, hiszen a fejlett BioTracker PPG optikai szenzorral akár a nap 24 órájában képes nyomon követni pulzusunkat.

Ezen felül külön sportmódok közül válogatva tudjuk mérni aktivitásunkat, legyen szó futásról, kerékpározásról vagy más egyéb edzésről, folyamatosan valós idejű információkat szerezhetünk tulajdonságainkról és teljesítményünkről egyaránt.

Természetesen az edzések mellett az egészségi állapotunkat is folyamatosan ellenőrzés alatt tarthatjuk a Xiaomi okosórájával. Olyannyira, hogy az Amazfit Neo még PAI értéket is képes számolni, mely tökéletesen megmutatja, mennyire vagyunk egészségesek.

Vízálló kialakítás, elragadó üzemidő

A közvetlen tulajdonságok mellett a Xiaomi Huami Amazfit Neo okosóra közvetett módon is képes megtámogatni az egészséges életmódunkat, például az alvás minőségének figyelésével, miközben a tartós kialakítás egyaránt jellemző rá.

Az Amazfit Neo erős műanyag tokban kapott helyet, méghozzá speciális PUR hevederrel, mely nemcsak kényelmes és tartós, hanem rendkívül könnyű is, miközben 50 méterig teljes vízállóságot nyújt a komplett szerkezetnek.

Hogy mindehhez hosszú üzemidő társul, csak hab azon a bizonyos tortán! A gyártó mérései szerint az okosóra egyetlen töltéssel akár 28 napig is kibírja, de ha az energiatakarékos módot választjuk, közel 40 napig nem kell töltőhöz csatlakoztatnunk.

Xiaomi Mi Watch Lite

Előnyök
 • Személyi edző a csuklón
 • Kiváló ár-érték arány
 • Apple Watch-dizájn
 • Hosszú üzemidő
 • Erős szoftveres háttér
Elérhető itt
xiaomishop.hu – HIVATALOS
MI-HOME.HU – HIVATALOS
ALZA.HU

A Xiaomi Mi Watch Lite egyike azoknak az elérhető árú okosóráknak, melyek az Apple Watch jól ismert termékdizájnjára épülve nyújtanak utolérhetetlenül sok funkciót a mindennapi felhasználáshoz és a sportos életmódhoz egyaránt.

Testre szabható küllem, nagy kijelző, praktikus funkciók

A küllem tekintetében a Xiaomi Mi Watch Lite teljes testre szabhatóságot nyújt, ennek megfelelően nemcsak a digitális számlapok tekintetében vár ránk rengeteg egyediség, hanem például különféle tokokat és szilikon szíjakat is felszerelhetünk rá.

Ezzel több száz egyedi kombinációt tudunk létrehozni, amiben nagy szerepe van az 1,4 hüvelykes TFT érintőkijelzőnek, így az órát könnyedén irányíthatjuk a panel érintésével, de természetesen az oldalsó gombok segítségével is.

Mindehhez pedig rendkívül praktikus funkciók társulnak, így teljeskörű értesítéskezelés, zenelejátszó, kamera exponáló, időjárás-előrejelző, ébresztőóra, de még telefonkereső alkalmazás is található benne a teljesség igénye nélkül.

Ha szeretünk sportosan és egészségesen élni…

…akkor a Xiaomi Mi Watch Lite számunkra szintén kiváló választás lesz. Nem véletlenül, hiszen az okosóra képes valós időben követni a mozgásunkat, így komplett edzéseket követhetünk végig vele előre beállított sportmódokkal, legyen az futás, úszás vagy éppen túrázás.

Az intelligens érzékelők jóvoltából (még beépített GPS is található benne) az okosóra elképesztő pontossággal tud követni minket, a pulzusunkat, az elégetett kalóriák mennyiségét, a sebességünket, ami természetesen az egészséges életmód eléréséhez is fontos lehet.

Nem véletlen, hogy ehhez fejlett PPG érzékelőt, azaz optikai pulzusmérőt helyeztek el a készülékben, miközben lehetőségünk nyílik ellenőrizni vele az alvás minőségét, de még légzőgyakorlatok kontrollálásához is segítséget nyújt.

Akár 9 napos üzemidő

Természetesen az üzemidő terén sem okoz csalódást a Xiaomi Mi Watch Lite, egyetlen töltéssel akár kilenc napig képes megtámogatni minket a mindennapokban, noha ez nyilván a felhasználás módjától is függ.

Az aktív GPS mellett például néhány óra alatt lemerül, normál felhasználással viszont nem okoz gondot a gyári érték elérése. A terméket ráadásul egy nagyon hasznos mobilalkalmazás, a Xiaomi Wear is kiegészíti!

Ebben lehetőségünk nyílik folyamatosan nyomon követni egészségünkhöz kapcsolódó statisztikáinkat, a lemért utakat, az előzményeket, de kitűzhetünk benne célokat, összeállíthatunk edzésterveket, egyszóval pontosan azt kapjuk tőle, mint a sokszorosan drágább okosóráktól.

Xiaomi Huami Amazfit Bip U

Előnyök
 • Masszív kialakítás
 • Rengeteg sportmód
 • A mindennapokra is ideális
 • Látványos megjelenés
 • Védőbevonatos érintőpanel
Elérhető itt
ALZA.HU

A Xiaomi Huami Amazfit Bip U egy kiváló ár-érték arányt képviselő okosóra, mely már több tekintetben is a középkategóriát karcolgatja, de garantáltan belépő áron juthatunk hozzá elképesztően sok funkcióval, elragadó termékdizájnnal és kimagasló tulajdonságokkal.

Védőüveggel ellátott TFT kijelző, vízálló kialakítás

Az okosóra a termékdizájn tekintetében sok hasonlóságot mutat fel az Apple Watch termékekkel, ennek megfelelően egy nagyobbacska, 1,43 hüvelykes négyzetalakú TFT érintőkijelzőt kapott, amit ráadásul masszív védőüveggel látott el a gyártó.

Mindezt az ujjlenyomat megtapadását gátló réteggel is ellátták a Xiaomi Huami Amazfit Bip U kapcsán, miközben maga a kijelző többtucat ízléses, különleges digitális számlappal tehető igazán egyedivé, köztük animált típusokkal, melyek egyedülállóvá tehetik stílusunkat.

Ezen felül a dizájnt úgy alkották meg, hogy az óratest teljesen vízálló legyen, akár 50 méteres mélységig sem okoz neki problémát a nedvesség, azaz bátran elvihetjük úszni, fürdeni, sőt a sekélyebb vízű búvárkodások során sem kell levennünk magunkról.

Hatvannál is több sportmóddal és egyéb hasznos funkciókkal

A sportolás és testmozgás kedvelőinek legnagyobb örömére a Xiaomi Huami Amazfit Bip U több mint 60 beépített sportmódot tud felvonultatni, így gyakorlatilag nincs olyan tevékenységi kör, amihez ne használnánk segítségnek, legyen szó akár a zsír-, akár a kalóriaégetésről.

Az óra segít a pontos pulzusmérésben – hála a rendkívül fejlett BioTracker 2 PPG optikai szenzornak –, miközben pontosan képes meghatározni az SpO2 értéket, azaz a vér oxigénellátottságát, sőt még az alvásfigyelés sem okoz neki gondot.

Ezen felül a Xiaomi okosórájával egyszerűen tudunk majd PAI értéket számolni egy speciális algoritmussal, miközben mérhetjük a stressz-szintünket, sőt a női tulajdonosok biztosan örülnek majd a menstruációs ciklus követésére szolgáló funkciónak is.

Tökéletes társ a mindennapokban

A 225 mAh-s akkumulátornak köszönhetően a Xiaomi Huami Amazfit Bip U az üzemidő tekintetében sem vall kudarcot, egyetlen töltéssel akár 9 napig is képes kiszolgálni minket, ezáltal akár egész héten ott lehet a csuklónkon minden gond nélkül.

Ezen túlmenően az okosóra tökéletes társ lesz a mindennapokban is. Okostelefonunkkal társítva minden értesítést könnyedén fogadhatunk közvetlenül a csuklónkon, legyen szó a bejövő hívásokról, az üzenetekről vagy a közösségi oldalak információiról.

Ezen felül folyamatosan képes jelezni az időt, ébreszt minket, ha szükség van rá, de a stopper, a zenelejátszó, sőt telefonunk fényképezőgépének távoli vezérlése sem okoz neki különösebb problémát.

Középkategóriás Xiaomi okosórák

Xiaomi Huami Amazfit GTS

Előnyök
 • Minőségi AMOLED kijelző
 • Elragadó tudás
 • Nagy teljesítmény
 • 14 napos üzemidő
 • Ideális az aktív életmódhoz
Elérhető itt
MUZIKER.HU
ALZA.HU

A Xiaomi Huami Amazfit GTS az egyik olyan okosóra a gyártó kínálatában, mely több tekintetben is magabiztosan átlépi a középkategória határait. Tökéletes választás sportoláshoz és hétköznapi használatra egyaránt, miközben a jó ár-érték arány kedvelői sem csalódnak majd benne.

Elragadó AMOLED kijelzővel, intelligens érzékelőkkel

Az Amazfit GTS tervezői alaposan kitágították a határaikat, amikor az okosórába egy 1,65 hüvelykes, elképesztően részletes, 340 ppi felbontású AMOLED kijelzőt helyeztek el, melyet ráadásul Gorilla Glass 3 bevonattal vontak be a makulátlan védelem érdekében.

A képernyő működtetése nemcsak rendkívül finom, hanem makulátlanul testre is szabható, akár 40 különféle digitális számlap közül válogathatunk, hogy maximálisan a saját igényeinkhez igazíthassuk a hétköznapokban.

Az óráról tudni kell továbbá, hogy telepakolták a legkülönfélébb intelligens érzékelőkkel, így van benne külön GPS, Glonass navigációs rendszer – tehát nem kell telefon a nyomkövetéshez –, de gyorsulásmérőből, geomágneses érzékelőből, sőt barométerből sincs hiány.

Tökéletesen követi mindennapi aktivitásunkat

Természetesen a Xiaomi Huami Amazfit GTS is akkor sziporkázik, illetve él igazán, ha aktivitásunk méréséről van szó. Összesen tizenkét beépített sportmóddal rendelkezik, aminek köszönhetően futás, síelés, de még kerékpározás során is képes követni mozgásunkat.

Mivel 50 méteres mélységig vízálló, bátran magunkkal vihetjük úszni, sőt még fürdés közben is rajtunk lehet. Ez azért különösen fontos, mert a rendkívül fejlett BioTracker PPG szenzornak hála az okosóra képes nyomon követni mindennapi aktivitásainkat is.

Ennek megfelelően folyamatosan méri a pulzusunkat, számolja a lépéseinket, hogy milyen sok kalóriát égettünk el, de természetesen alapfunkció az alvásfigyelés, hovatovább az óra minden adatot egy jól látható grafikonon jelenít meg a kis kijelzőn, ha szükséges.

Precíz értesítéskezelés, akár 14 napos üzemidő

A mindennapokban ráadásul másként is nagy segítségünk lehet a Xiaomi Huami Amazfit GTS. Okostelefonunkhoz csatlakoztatva – Bluetooth 5.0 technológián át – folyamatosan küldi nekünk az értesítéseket, legyen szó hívásokról, e-mailekről vagy a közösségi médiáról.

Mindezt ráadásul teljesen fáradhatatlanul végzi, hiszen az okosórába egy 220 mAh-s Li-Po akkumulátort épített a gyártó, mely nemcsak biztonságos konstrukció, de a teljesítmény tekintetében is elragadó.

Normál használat mellett ugyanis egyetlen töltéssel akár 14 napot is kényelmesen kibír, de egyszerű óraként alkalmazva könnyedén megduplázhatjuk ezt a számot. Töltéséhez külön mágneses állványt mellékel a gyártó.

Xiaomi Huami Amazfit GTR

Előnyök
 • Klasszikus óradizájn
 • Társ az egészséges életmódban
 • A mindennapokban sem hagy cserben
 • Rengeteg funkció
 • Gorilla Glass védelem
Elérhető itt
MUZIKER.HU
ALZA.HU

A Xiaomi Huami Amazfit GTR egy klasszikus termékdizájnra épülő okosóra, mely leginkább azok számára lesz kiváló választás, akik a hagyományos megjelenés mellett szeretik a funkciógazdagságot és a kimagasló ár-érték arányt.

Ránézésre, mint egy egyszerű karóra

Az egyik legnagyobb előnye a Xiaomi Huami Amazfit GTR okosórának, hogy ránézésre olyan hatást kelt, mint egy teljesen hagyományos, mondhatni egyszerű karóra, valójában azonban sokkal több annál, hiszen elképesztően sok funkcióval büszkélkedhet.

A látványos megjelenést egy 1,39 hüvelykes átmérővel rendelkező kijelző dobja fel, melyet Gorilla Glass biztonsági üveggel egészítettek ki, a kerek számlap pedig rendkívül jó választás abban az esetben, ha mindig és mindenhol szeretnénk elegánsnak tűnni.

Ha mindez nem lenne elég, az óra rendkívül könnyed, mindössze 40 gramm önsúllyal rendelkezik, miközben teljesen hagyományos órafunkciókkal is bír, mint a dátum, az ébresztőóra vagy a stopper – noha a felhasználók zöme nem ezért szereti.

Saját személyi edzőnk lesz

Sokkal fontosabb tulajdonsága a Xiaomi Huami Amazfit GTR okosórának, hogy dugig van különféle sportmódokkal, ezáltal a termék olyan lesz, mintha a saját személyi edzőnk lenne, hiszen képes nyomon követni gyakorlatilag minden sporttevékenységünket.

Legyen szó futásról, sétáról, kerékpározásról, síelésről, fitneszről vagy triatlonról, az óra mindent felismer, pontosan kezeli a kalóriaszámítást, sőt az 5ATM vízállóságnak hála bátran magunkkal vihetjük úszó edzésekre is, működése zavartalan marad.

Alkalmazásával garantáltan könnyedén fenntartható az aktív életmódunk, miközben gyakorlatilag minden mozgást rögzít, számolja a lépéseinket, a megtett távolságot, a sebességet, a tempót, sőt a beépített GPS miatt mindezt térképen is képes megjeleníteni.

Minden nap hasznos társ

Azonban nemcsak sporttevékenységek vagy edzések során, hanem a szürke hétköznapokban is hasznos társunk lesz a Xiaomi Huami Amazfit GTR okosóra, különösen akkor, ha Bluetooth kapcsolaton keresztül csatlakoztatjuk okostelefonunkhoz.

Android és iOS alapú rendszerekkel egyaránt működőképes, ilyen esetben pedig folyamatosan képes jelezni a készülékre érkező értesítéseket, miközben találhatunk benne saját alvásmonitort, de olyan hétköznapi megoldásokat is, mint a zenelejátszó.

Az okosóra ráadásul mindehhez óriási akkumulátort kapott, egyetlen töltéssel akár 24 napig képes helytállni a csuklónkon, miközben saját társalkalmazásának hála rengeteg hasznos információ átadására képes a telefonunkon keresztül.

Xiaomi Mi Watch

Előnyök
 • Always-on Display funkció
 • AMOLED panel
 • 16 napos üzemidő
 • Saját GPS
 • Erős szoftveres háttér
Elérhető itt
ALZA.HU
PEPITA.HU

A Xiaomi Mi Watch a gyártó egyik olyan okosórája, melyet kívül-belül a sportos életmódhoz igazítottak, noha nemcsak egy jó személyi edzőt lehet pótolni vele, az eszköz ennél sokkal többre képes, ezáltal a mindennapokban is kiváló szolgálatot tehet a csuklónkon.

Látványos AMOLED kijelzővel, akár 16 napos akkumulátor üzemidővel

Az okosóra egyik legnagyobb erőssége az 1,39 hüvelykes képátlóval rendelkező AMOLED kijelző, mely azon túl, hogy tűéles képet ad, sőt még napfényben is kiválóan látható, ráadásul Gorilla Glass 3 bevonat óvja a kisebb sérülésekkel szemben.

Az Alway-On Display funkció jóvoltából elegendő csak felemelni a csuklónkat ahhoz, hogy a Xiaomi Mi Watch rögtön mutassa a pontos időt, a beérkezett értesítést, vagy valamelyik mérésének az eredményét.

Mindezt ráadásul kiváló üzemidő társaságában garantálja, hiszen egyetlen töltéssel akár 16 napig is kibírja, hiszen egy intelligens algoritmus szabályozza az élettartamot. Természetesen a bekapcsolt GPS mellett ez sokkal rövidebb lesz, de még ilyenkor is képes több mint két napon át hűséges társnak maradni a csuklónkon.

Sportolásban nagyon erős

Azt azért nem árt tudni, hogy a Xiaomi Mi Watch kifejezetten sportoláshoz lett igazítva, ennek megfelelően nagyon erősnek tekinthető ezen a téren, hiszen több mint 100 mozgásformát tápláltak bele, méghozzá egy külön algoritmus társaságában.

Ez nemcsak képes magától felismerni a gyakorlatokat, és ehhez igazítani a méréseket, a Firstbeat algoritmus az összes beépített indikátor értékét nyomon követi, elemzi, majd pontosan számolja az elégetett kalóriák mértékét megannyi más hasznos tulajdonság mellett.

Képes rögzíteni a pulzusszámot, a sebességet, a távolságot, de természetesen a véroxigén telítettségét is, így az óra gyakorlatilag egy rendkívül sokoldalú személyi edzőként funkcionál, aki tökéletes társ lesz egy életmódváltás mellett.

Beépített GPS chippel, saját mobilalkalmazással

A gyártó egy saját, 12nm-es Airoha GPS lapkakészletet is elhelyezett a Xiaomi Mi Watch okosórában, aminek jóvoltából a GPS, a GLONASS, a Galileo és a BDS folyamatosan képes meghatározni a pozíciónkat még akkor is, ha nincs a közelben a telefon.

Mint a legtöbb okosóra, úgy természetesen a Xiaomi terméke is akkor kap erőre igazán, ha csatlakoztatjuk telefonunkhoz. Ezt a Xiaomi Wear mobilalkalmazás biztosítja a készüléknek, melynek jóvoltából még több funkciót tudunk elérni hozzá.

Komplett statisztikákat kaphatunk a pulzusunkról, a fittségünkről, az alvásminőségünkről, grafikus felületen láthatjuk az edzés során megtett utat, miközben célokat, terveket, sőt teljes edzésmódokat állíthatunk be magunknak.

Xiaomi Huami Amazfit Bip U Pro

Előnyök
 • Óriási LCD kijelző
 • Professzionális funkciók
 • BioTracker 2 szenzor
 • Rengeteg sporttevékenység
 • Amazon Alexa hangsegéd
Elérhető itt
ALZA.HU
PEPITA.HU
WARNEX.HU

A Xiaomi Huami Amazfit Bip U Pro a gyártótól jól megszokott módon középkategóriás árcédula mellett kínál a felhasználók számára professzionális funkciókat, miközben kiváló társunk lesz a sportoláskor és a mindennapokban egyaránt.

Szögletes dizájn, nagy kijelző, rengeteg funkció

A termékdizájn tekintetében a Xiaomi Huami Amazfit Bip U Pro a szögletesebb megoldások kedvelőinek kedvez, így ehhez igazították az 1,43 hüvelykes átmérőjű, 308 ppi képsűrűségű IPS LCD kijelzőt, mely a 2,5D-s védőüveg jóvoltából sporttevékenységek során sem hagy minket cserben.

A cserélhető szilikon szíjak és digitális számlapok miatt az okosóra akár minden nap más stílusban pompázhat a csuklónkon, miközben a funkciókból sem szenved hiányt, gyakorlatilag az élet minden területén tökéletesen megállja majd a helyét.

A rendkívül fejlett BioTracker 2 szenzor jóvoltából képes pontosan mérni a pulzust, a vér oxigénszintjét, de figyelhetjük vele az alvást, a stressz szintünket, sőt a hölgyek számára menstruációs naptár funkció is került bele.

Több mint 60 sporttevékenység mérésére alkalmas

A szögletesebb kialakítás ellenére a Xiaomi Huami Amazfit Bip U Pro elsődlegesen a sportolás, az aktív életmód kedvelőinek lesz majd nagy kedvence, hiszen segítségével akár több mint 60 különféle sporttevékenységet is lehetőségünk nyílik mérni.

Mivel 50 méterig vízálló, ezért ebbe a különféle vízi sportok is beletartoznak, vagyis az okosóra valóban bármikor ott lehet mellettünk, a Zepp mobilalkalmazás és a beépített GPS jóvoltából kifejezetten hasznos társunkká válhat a mindennapokban.

Az óra ráadásul rendelkezik a PAI állapotfelmérési rendszerrel, mely képes a különféle értékek, a pulzus, az edzésidő és egyebek kiszámításával meghatározni a PAI pontszámunkat, ami átfogó képet ad fizikai állapotunkról, illetve arról, hogy milyen irányban kellene fejlődni.

Akár 9 napos üzemidő, Amazon Alexa hangsegéd

Természetesen a Xiaomi Huami Amazfit Bip U Pro a hétköznapokban is hű társunk lehet, hiszen Bluetooth 5.0 kapcsolaton keresztül csatlakoztatható az okostelefonunkhoz – Android és iOS is támogatott –, így folyamatosan láthatjuk majd értesítéseinket, hívásainkat, üzeneteinket.

Mindezt kifejezetten elragadó üzemidő társaságában, hiszen az okosórába egy 230 mAh-s Li-Ion akkumulátort szereltek, mely egyetlen töltéssel akár 9 napig is bírja, bár aktív használat mellett inkább 4-5 nap a tényleges időtartam.

Nagy előnye még a Xiaomi okosórájának, hogy teljes mellszélességgel támogatja az Amazon Alexát, aminek köszönhetően hangvezérléssel is lehetőségünk nyílik irányítani az eszközt, illetve a kapcsolódó információkat.

Xiaomi Huami Amazfit GTS 2 Mini

Előnyök
 • Jó teljesítményű kijelző
 • Óriási tudás
 • Több mint 70 sportmód
 • Folyamatos egészség monitorozás
 • 14 napos üzemidő
Elérhető itt
ALZA.HU
PEPITA.HU

Bár Mini megkülönböztetéssel rendelkezik, a Xiaomi Huami Amazfit GTS 2 ezen változatát egyáltalán nem nevezhetnénk kicsinek vagy funkcióban szegénynek, éppen ellenkezőleg, az egyik legjobb választásnak tekinthető a gyártó kínálatából, ha ragaszkodunk a jó ár-érték arányhoz.

Hatalmas AMOLED kijelző, mégis könnyed kialakítás

A Xiaomi Huami Amazfit GTS 2 Mini a nagy népszerűségnek örvendő Amazfit GTS 2 kisebb testvéreként valójában egyáltalán nem nevezhető kicsinek, hiszen egy nagyobbacska, 1,55 hüvelykes AMOLED kijelző kapott benne helyet, ami kifejezetten elragadó tulajdonságokkal bír.

A 450 nites fényerőnek hála például a panel olvashatósága egyenesen kiváló, a megjelenítendő színek kellemesen élénk hatást keltenek, a 2,5D-s védőüveg miatt pedig kellően tartós kialakítást képvisel a kézen.

A nagy kijelző ellenére az okosóra alig 19,5 grammot nyom és rendkívül puha szilikon szíjjal rendelkezik, mely kíméletes a bőrhöz, mindemellett pedig hozzájárul ahhoz, hogy bármikor, sportolás közben vagy a hétköznapokban egyaránt kényelmes viselet lehessen.

Több mint 70 sportmód, rendkívül fejlett egészségügyi monitor

Ha sportoláshoz használnánk a Xiaomi Huami Amazfit GTS 2 Mini okosórát, akkor sem kell majd csalódnunk benne, hiszen több mint 70 sportmód érhető el hozzá, így elvihetjük futni, kerékpározni, de az elliptikus tréneren, sőt úszás közben is hasznos társ lehet.

Mindegyik üzemmód teljesen professzionális szintet képvisel, képes mérni a megtett távolságot, a tempót, de még az elégetett kalóriák mértékét is, a Zepp társalkalmazás pedig mindeközben képes részletesen elemezni az edzést.

A hatást ráadásul a BioTracker 2 PPG optikai érzékelő egészíti ki, mely egy rendkívül fejlett egészségügyi monitorként folyamatosan képes ellenőrizni a pulzusunkat, figyelmeztetni minket probléma esetén, sőt a vér oxigéntelítettségének mérésben is kimagasló színvonalat ér el.

Praktikus, tartós és az üzemidő terén sem vall szégyent

Az akkumulátor tekintetében a Xiaomi Huami Amazfit GTS 2 Mini okosóra egy 220 mAh-s kapacitású modellt kapott, mely normál használat mellett akár 14 napot is kibír egyetlen töltéssel, noha közönséges digitális óraként használva ennél lényegesen többre képes.

Az eszköz ráadásul rendkívül praktikus, telefonunkkal összekötve folyamatosan kapjuk majd az értesítéseket, láthatjuk az üzeneteket, a hívásokat, a közösségi oldalakon történteket, miközben a hétköznapi órafunkciók sem hiányoznak belőle.

Tartósságát nemcsak a védőüveg, hanem a vízálló kialakítás is erősíti, hiszen az okosóra 50 méteres mélységig megállja a helyét, ezáltal bárhová magunkkal vihetjük, még úszás vagy fürdés során sem lesz baja, sőt a sekély búvárkodást is kibírja.

Xiaomi Huami Amazfit T-Rex

Előnyök
 • Robusztus megjelenés
 • Katonai tanúsítványok
 • 20 napos üzemidő
 • Tartós kialakítás
 • Saját GPS
Elérhető itt
ALZA.HU

A Xiaomi Huami Amazfit T-Rex egy igazán férfias okosóra, melynek különlegességét leginkább a robusztus kivitel adja, mely tökéletesen ellenáll még szélsőséges körülmények között is, miközben tudása a legjobbakkal vetekszik.

Katonai tanúsítvánnyal igazolt kialakítás

Ha szeretnénk egy igazán tartós, ellenálló és igazán férfias okosórát, akkor a Xiaomi Huami Amazfit T-Rex garantáltan a legjobb döntés lesz, hiszen kiváló ár-érték aránya ellenére katonai teszteléssel igazolták ellenállóképességét.

Ennek köszönhetően nem okoz neki gondot a magas páratartalom, a sok por, a szélsőséges hőmérsékleti ingadozások (+70 és -40 Celsius fok között), de az 50 méteres vízállóság sem, aminek köszönhetően valóban nincs olyan helyzet, ahol az óra nem lehet rajtunk.

Dacára a rendkívül tartós kialakításnak, az okosóra elképesztően látványos termékdizájnt kapott, egy 1,3 hüvelykes AMOLED kijelzővel büszkélkedhet, melyet Always-on Display móddal vérteztek fel és Gorilla Glass 3 védelemmel is kiegészítettek.

Sportoláshoz is ideális társ

Noha kialakításából kifolyólag a Xiaomi Huami Amazfit T-Rex akár még teljesítmény- vagy túlélőtúrákra is magunkkal vihető, de természetesen tökéletes társunk lesz sportolás során, ezáltal 14 előre beállított sportmód között válogathatunk magunknak.

Ennek megfelelően ideális futáshoz, sétához, síeléshez, kerékpározáshoz, de a vízállóság miatt akár úszáshoz is, miközben teljes képet kaphatunk többek között a pulzusszámunkról, az edzésidőkről, a különféle statisztikákról, hogy egyre jobbá válhassunk.

A testmozgást egyébiránt egy nagyon kényelmes szilikon szíj teszi kifejezetten kényelmessé, mely kiválóan szellőzik, gyengéd a bőrhöz, miközben ráadásul jól néz ki, illetve ellenáll a legmagasabb fizikai terhelésnek is.

Beépített GPS-szel és akár 20 napos üzemidővel

Nagy előnye a Xiaomi Huami Amazfit T-Rex okosórának, hogy kimagasló minőségű, páratlan pontosságú Sony GPS került bele, ezáltal bárhol képes elragadó pontosságú helymeghatározásra, mindezt ráadásul kimagasló gyorsasággal.

Mindehhez rengeteg hasznos funkció tartozik, ezáltal komplett értesítéskezelés, időjárás-előrejelzés, zenelejátszó, ébresztőóra, emlékeztetők és megannyi más egyéb integrált megoldás közül válogathatunk majd az eszközön.

Az Amazfit T-Rex okosórában olyan sok fejlett technológia lapul, hogy a lapkakészlet energiafogyasztása rendkívül alacsony, a teljesítmény folyamatos optimalizálással rendelkezik, ezáltal akár 20 napot is kibír egyetlen töltéssel.

Prémium szintű Xiaomi okosórák

Xiaomi Huami Amazfit T-Rex Pro

Előnyök
 • Prémium minőség elérhető áron
 • Csúcskategóriás hardver
 • Katonai szabványok
 • Minőségi AMOLED kijelző
 • Minden helyzetben megállja a helyét
Elérhető itt
ALZA.HU
PEPITA.HU
MUZIKER.HU

A Xiaomi Huami Amazfit T-Rex Pro jelenleg az abszolút csúcskategóriát képviseli a gyártó okosórái között, mely nemcsak elragadó megjelenéssel és hatalmas tudással rendelkezik, hanem a tartósság tekintetében sem ismer korlátokat.

Páratlan ellenállás, 15 katonai szabvány, csúcsminőségű kijelző

Ha fontos a választáskor a kimagasló ellenállás, akkor a Xiaomi Huami Amazfit T-Rex Pro garantáltan nem okoz majd csalódást. Ennek az oka, hogy 15 katonai szabványnak felel meg, ezáltal 100 méterig vízálló, 240 órán át bírja párás helyen és az extrém hőmérsékletek sem okoznak neki gondot.

Az okosóra nemcsak a megjelenés terén nyújt masszív összhatást, hiszen küllemét egy nagy szilárdságot képviselő polimer szerkezet egészíti ki, mely jól ellenáll az ütődéseknek, a fémgombok pedig minden esetben garantálják a magabiztos használatot.

Természetesen az 1,3 hüvelykes AMOLED panel az érintésünkre is reagál, és miközben ezt a felületet is masszív Gorilla Glass bevonattal óvják a sérülések ellen, az Always-on Display kijelzőnek hála mindig láthatjuk majd a képernyőt, elegendő lesz csak felemelni hozzá a csuklónkat.

Életmódunk tökéletes követője

Természetesen a Xiaomi Huami Amazfit T-Rex Pro okosórában már a második generációs BioTracker PPG optikai érzékelő kapott helyet, mely a nap 24 órájában képes arra, hogy nyomon kövesse életmódunkat.

Mérhetjük vele általános aktivitásunk mellett a szívritmusunkat, a véroxigénszintünket, a stressz szintünket, miközben a készülék követi az alvásminőséget, miközben több mint 100 sportmód támogatása kapott benne helyet, hogy edzések közben se okozzon csalódást.

Mindehhez rengeteg hasznos hétköznapi funkció tartozik, így zenelejátszó, magasságmérő, iránytű, időjárás-előrejelző, emlékeztetők és egy sor más egyéb extra szolgáltatás kapcsolódik hozzá, amivel javíthatjuk állóképességünket és egészségesebbé tehetjük életmódunkat.

Akár 18 napi működés egyetlen töltéssel

A tartós és masszív kialakítás mellett a Xiaomi Huami Amazfit T-Rex Pro tervezése közben a mérnökök gondoltak arra is, hogy kielégítő üzemidőt kapjon az óra, így egy 390 mAh-s akkumulátort helyeztek el benne.

Ez egyetlen töltéssel akár 18 napig bírja minden különösebb gond nélkül normál felhasználás esetén, de még intenzív üzemmód mellett, minden funkció aktív használata mellett is legalább 9 napig bírja problémamentesen.

Az órát Bluetooth kapcsolaton keresztül ráadásul könnyen csatlakoztathatjuk a telefonunkhoz, méghozzá a Zepp mobilakalmazás segítségével, ami segít abban, hogy az eszköz minden funkcióját maximálisan kihasználhassuk.

A Xiaomi okosórák egyet jelentenek a megfizethető minőséggel.

Nagyon sokan még mindig tartanak egy kicsit a Kínában gyártott termékektől annak ellenére is, hogy a legnagyobb gyártók, az igazi prémium termékek zöme sem készül máshol, vagy különb helyen.

A Xiaomi okosórái kapcsán tehát kijelenthető, hogy a kínai háttér miatt nem kell aggódniuk a leendő vásárlóknak, éppen ellenkezőleg, a gyártó gyakorlatilag elérhető áron kínálja ugyanazt a tudást és minőséget, mint a legnagyobbak.

Az okosórák kapcsán is az a jellemző, mint a telefonoknál, jellemzően ugyanazok az alkatrészek találhatók a Xiaomi termékeiben, sőt ugyanazokkal a szoftverekkel párosítva – minimális különbséggel –, mint például a nagyobb vagy ismertebb gyártók eszközei esetén.

Azért tehát ma már nem kell tartani egyetlen olyan eszköztől sem, mert kínai, hiszen a Samsung, sőt az Apple termékei is ott készülnek, gyakran ráadásul meglepően nagy az átfedés közöttük.

Okosóra vagy okoskarkötő?

Sok esetben használják az okosóra és az okoskarkötő kifejezést úgy, mint egymás szinonimái, valójában azonban két külön termékkategóriáról van szó, amit nem árt észben tartani a választás előtt.

Annak ellenére is, hogy a két terméktípus között igencsak jelentős átfedések vannak, a többségük mondhatni 80-90 százalékban hasonló tulajdonságokkal rendelkezik a funkcionalitás terén.

Ezt azért hangsúlyozzuk itt, mert az alábbi összeállításba kizárólag Xiaomi okosórákat vontunk be, az okoskarkötőket kihagytuk éppen azért, mert a két termékkategória nem tartozik egy lapra.

Az okoskarkötő inkább sportoláshoz ideális

Az okoskarkötő másik neve a fitneszkarkötő, ami nem véletlen, hiszen ezek a termékek inkább sportoláshoz lettek kialakítva, ehhez igazították a funkciójukat, de még inkább a kialakításukat, hiszen valóban inkább karkötős jelleggel büszkélkedhetnek.

Keskenyek, kisebb a képernyőjük, jellemzően csak szilikon szíj érhető el hozzájuk, miközben rendelkeznek minden olyan tulajdonsággal, ami szükséges a testmozgás nyomon követéséhez, az egészséges életmódhoz.

Természetesen egyre többen hordják a hétköznapokban is, hiszen hasznos kiegészítők, jelzik az időt, az értesítéseket, az időjárást és így tovább.

Az okosóra inkább hétköznapi használatra lett kitalálva

Az okosórák ezzel szemben bár rendelkeznek minden olyan tulajdonsággal, ami ideálissá teszi őket arra, hogy sportolás közben is megállják a helyüket, kövessék például a pulzusunkat, az edzésmódunkat és így tovább.

A kialakításuk azonban inkább klasszikus óraformára hajaz, nem egy hagyományosabb karkötőre. Ezáltal nem beszélhetünk áramvonalas megoldásokról, így sportolás vagy edzés során kifejezetten sok kellemetlenséget okozhat viselőjének.

Emiatt inkább az egészséges életmód követőinek javasolt, akik napközben is szeretnének mindent tudni a szervezetükről, ellenben ragaszkodnak az elegánsabb, hagyományosabb megjelenéshez, a szilikon helyett a bőrhatású óraszíjakhoz és így tovább.

Amennyiben többet szeretnénk tudni az okoskarkötők és az okosórák közti különbségekről, kapcsolódó cikkünkben alaposabban is körbejártuk már ezt a témát korábban.

A Xiaomi okosórák terméktámogatása is kiváló Magyarországon

Azon túl, hogy a Xiaomi termékek zömét Magyarországon is javítják, a szervizháttér leginkább csak az okostelefonokhoz, a robotporszívókhoz, az elektromos rollerekhez és a nagyobb eszközökhöz biztosított.

A legtöbb gyártó azonban nem biztosít szervizt az okosórák számára, így a Xiaomi esetében sem foglalkozik gyakorlatilag senki a hardveres javításukkal, aminek az oka nemes egyszerűséggel az, hogy nem éri meg foglalkozni velük.

A vételárhoz mérten ugyanis magas költségeket emésztene fel a Xiaomi okosórák javítása, ebből kifolyólag csak arra figyeljünk, hogy olyan helyen vásároljuk a terméket, ahol biztosítják hozzá a garanciális időszakot.

Ez ugyanis elegendő biztosíték ahhoz, hogy probléma esetén még hónapokkal is legyen hová fordulnunk tönkrement okosóránkkal, és legrosszabb esetben garanciálisan kicseréltethetjük a terméket.

Mit hoz a jövő a Xiaomi okosórák számára?

Kifejezetten ígéretes jövő előtt állnak a piacon a Xiaomi okosórái. Ez nem meglepő, hiszen a piacon a legnépszerűbbek közé tartoznak, sőt az ár-érték arány tekintetében határozottan a csúcsot képviselik annak ellenére is, hogy a teljes szegmenshez viszonyítva alig vannak jelen a prémium kategóriában.

Ennek az oka nem más, minthogy már a középkategóriás árazást kapott termékeik is magasan csúcsminőséget képviselnek, így kijelenthető, hogy ami máshol bőven 100 ezer fölötti árkategóriát képvisel, az a Xiaomi esetében 40-50 ezer forint körüli árcédulával rendelkezik.

Az egészségügyi szolgáltatások terén várható a legnagyobb előrelépés

Tény és való. hogy az okosórák majdnem minden téren elérték már a korlátjaikat. A formavilág, a tudás, a kapcsolódó megoldások és lehetőségek terén gyakorlatilag csak finomhangolások várnak a Xiaomi termékeire is.

Ez alól azonban kivételt képeznek az egészségügyi szolgáltatások, azon belül is főként az EKG szenzor megjelenése a szegmensen belül. Más gyártóknál már előfordul, a Xiaomi azonban még nem vezette be, de a jövőben várhatóan egyre precízebben alkalmazza majd.

Ennek köszönhetően okosóráik egyfajta egészségügyi központként működnek a csuklónkon, mely folyamatosan ellenőriz minket, segít megelőzni a bajt, a nagyobb egészségügyi problémák kialakulását és így tovább.

Nyilván várhatók jobb kijelzők, erősebb védelmi megoldások és hardverek, alighanem minden okosórában általánossá válik majd az önálló telefonálás funkció, de ez kis túlzással minden gyártó termékéről elmondható lesz.

6 ok, hogy miért vegyünk Xiaomi okosórát

Amennyiben még mindig nem döntöttük el, hogy Xiaomi okosórát vegyünk vagy sem, az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány olyan okot, melyek határozottan igenlő irányba döntik a mérleg nyelvét. Lássuk őket:

Ár-érték arány

Már fentebb is hangsúlyoztuk, hogy a Xiaomi okosórák az ár-érték arány tekintetében a legjobbak közé sorolhatók, ami alighanem az egyik legfontosabb ütőkártya a kezükben, hiszen manapság egyre több a tudatos vásárló, aki szeretné a legtöbbet kihozni a pénzéből.

Amennyiben mi is ezek közé tartozunk, és nem feltétlenül az a lényeges, hogy milyen márkanév van ráírva a termékre, akkor a gyártó okosórái között garantáltan megtaláljuk majd a számításainkat.

Ennek az oka nem más, minthogy belépő szinten gyakorlatilag verhetetlenül alacsony árat és nagy tudást kínálnak a leendő tulajdonosok számára, míg a középkategóriában már olyan tudás birtokában vannak, ami sok gyártónál messze a prémium szintet képviseli.

Minőség

A jó ár-érték arány azonban sok esetben nem fedi a magas minőség fogalmát, hiszen előfordulhat, hogy sok funkciót kapunk a pénzünkért, de ha a termék pár hét után tönkremegy, akkor ez az előny már közel sem lesz olyan kecsegtető, mint korábban.

Szerencsére a Xiaomi nevéhez köthető okosórák esetében ez a probléma sem jellemző. Mindegyik magas minőséget képvisel, ellenőrzött, komoly gyártási és fejlesztési múlttal rendelkező alkatrészekből készítik őket, vagyis a „kínai” jelző esetükben nem negatív felhanggal párosul.

Olyannyira nem, hogy rengeteg olyan alkatrész – chipsetek, kijelzők, kijelzővédő felületek, kommunikációs technológiák – található a Xiaomi okosóráiban, melyeket más gyártók (például a Samsung, az Apple vagy a Huawei – is előszeretettel alkalmaznak termékeikben.

Jó üzemidő

Mindig is nagy figyelmet fordított arra a Xiaomi, hogy a minőséget több tekintetben is jelezze termékeinél. Okosórái például nemcsak jól néznek ki, hanem tartósak, vízállók, védőbevonatos kijelzővel rendelkeznek, mindemellett pedig az üzemidő terén sem vallanak szégyent.

Gyakran hallani olyan okosórákról – még a nagy gyártók kínálatában is –, hogy napi szinten kell őket tölteni, azonban a Xiaomi termékpalettáján találhatunk olyan típusokat, melyek hetekig bírják egyetlen töltéssel.

Nyilván ezt az értéket a felhasználás módja is befolyásolja, hogy mire és milyen körülmények között használjuk, de normál használat mellett akár 9-20 napos üzemidővel büszkélkedő Xiaomi okosórákat is találhatunk magunknak, ami egyáltalán nem rossz.

Erős hardver

Persze az üzemidő önmagában még közel sem minden, ha az okosórák hardvereiről beszélünk. Az erős akkumulátor mellett a Xiaomi eszközei jellemzően minden tekintetben erőteljes és minőségi hardveres háttérrel büszkélkedhetnek.

Ennek megfelelően dedikált lapkakészlet található bennük, szabvány Bluetooth csatlakozó, de a kijelző tekintetében szintén a legjobb technológiák kerülnek alkalmazásra, a legtöbbször TFT, IPS LCD vagy AMOLED megoldásokkal a háttérben.

Lényegében ide sorolható még a Xiaomi okosórák külső megvalósítása is. Talán a termékdizájn tekintetében túl sok egyediséggel nem szolgálnak, ugyanakkor a kialakításuk, a gombok, a kapcsolódó minőség minden esetben a legjobbak közül való.

Kiváló szoftveres háttér

Az okosórák esetében nagyon fontos, hogy megfelelő szoftveres háttérrel rendelkezzenek. Ez kétélű kard, bizonyos gyártók csak az egyik oldalon állják meg a helyüket, de a Xiaomi kiváló szoftvert kínál konkrétan az órákra, illetve az okostelefonokra egyaránt.

Minden Xiaomi okosóra kivétel nélkül rendkívül felhasználóbarát, nagyon könnyű őket beüzemelni, kezelésüket elsajátítani, és bár a szoftver tekintetében sajnos a magyar nyelv egyelőre hiányzik, ellenben teljesen érthető, stabil hátteret nyújt az egész.

Pontosan ez a helyzet az okostelefonokra telepíthető társalkalmazások esetében is. Minden okosórához jár ilyen, a Xiaomi pedig kizárólag a biztonságos és jól működő applikációknak ad zöld utat, így felhasználhatóságuk miatt egy percig sem kell aggódnunk.

A szoftveres háttér természetesen a beüzemelés, a telefonhoz való csatlakoztatás miatt is rendkívül fontos, emiatt külön kiemelendő a gyártó okosóráiról, hogy valóban percek alatt használatra készek.

Terméktámogatás

Bár alapvető tulajdonság ma már egy forgalomba kerülő okosóránál a terméktámogatás, sajnos azonban a Magyarországon elérhető termékek nagyon jelentős része továbbra sem rendelkezik ilyesmivel, így meghibásodás vagy probléma esetén senkihez sem tudunk fordulni.

Szerencsére a Xiaomi okosórák esetében ilyen gond nincs, mindegyik rendelkezik megfelelő terméktámogatással, folyamatosak a frissítések, az újítások, és amennyiben elakadtunk a beüzemeléssel vagy meghibásodott a termék, akkor is könnyedén tudunk hová fordulni vele.

A szervizelhetőség már más lapra tartozik, ez azonban egyetlen gyártó okosórájára sem jellemző. Olyan, hogy okosóra szerviz, valójában nincs, hiszen ezeket az apró eszközöket nem lehet javítani, vagy csak nagyon korlátozott formában. Egy elszakadt szíj esetében például van megoldás, de ha a készülék nem kapcsol be vagy nem töltődik, akkor jellemzően csak a komplett csere lehet a megoldás.