Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Xiaomi okosórák – mutatjuk 2024 legjobbjait

Utoljára frissítve:

Olcsó, de mégis kiváló minőségű és nagy tudású okosórát szeretnénk vásárolni magunknak? Összegyűjtöttük a Xiaomi legjobb okosóráit, melyek jelenleg szóba jöhetnek.

Tartalomjegyzék

A Xiaomi nevét bár sokan csak az okostelefonokkal azonosítják, valójában azonban egyre több szegmensben bukkannak fel kimagasló ár-érték arányt kínáló termékeikkel, így az okosórás üzletágban is szép számmal találunk tőlük eszközöket.

Emiatt úgy döntöttünk, hogy a nagy okosóra kutatásunk után összegyűjtjük, melyek a legjobb Xiaomi okosórák.

Mint köztudott, a gyártó a belépő, de még inkább a középkategóriában nagyon erős, így biztosan megtalálják a számításaikat, akik a legjobbat szeretnék maguknak.

A legjobb Xiaomi okosórák (2024)

A gyártó kifejezetten a jó ár-érték arányt tűzte ki célul, emiatt pedig gyakran egy olcsóbb középkategóriás típus ugyanazt tudja és ugyanolyan minőségi, mint más gyártóknál a prémium termékek.

Érdekesség továbbá, hogy a belépő szintű okosóráik és az okoskarkötők között már leheletnyi az átfedés, ami jól előrevetíti, hogy milyen jövőkép vár a piacra ennél a két termékkategóriánál.

Amazfit Balance (GTR 5)

Mi választásunk

Előnyök
 • AI-funkciók a csuklónkon
 • 1,5 hüvelykes AMOLED kijelző
 • Akár 14 napos üzemidő töltésenként
 • Beépített GPS
 • Bluetooth-hívás lehetősége
Elérhető itt
notino.hu
alza.hu
Árukereső.hu

Nagy tudás, elragadó megjelenés és hasznos AI-funkciók egy okosórában? Ezt kínálja az Amazfit Balance (GTR 5), amely itthon és külföldön egyaránt kiváló értékelésekkel rendelkezik.

A mesterséges intelligencia segíti a mindennapjainkat

Manapság minden a mesterséges intelligenciáról szól, és a hype-ot az Amazfit okosórája is meglovagolja, hiszen a gyártó rengeteg hasznos AI-funkcióval vértezte fel termékét, amelyek különösen a testedzésben segítenek rengeteget. Nemcsak személyre szabott mozgásformákat kínál, hanem többek között még a testtömeg összetételét is képes kiszámolni.

Természetesen rendelkezik a legtöbb okosórás tulajdonsággal, így követi a lépéseket, az elégetett kalóriákat, méri a pulzust, a sebességet, de még a test regenerálódását is. Saját GPS-szel rendelkezik, így telefon nélkül egyaránt hasznos lehet bármilyen sporttevékenység mellé, ha szeretnénk pontosan rögzíteni értékeinket és teljesítményünket.

Tartós kialakítás, elragadó üzemidő

Funkciói közül mindenképpen kiemelendő még a Bluetooth-hívás lehetősége – hiszen saját hangszóróval és mikrofonnal rendelkezik –, de az NFC miatt a Zepp Pay segítségével még az érintéses fizetést is támogatja. Mindezt egy 1,5 hüvelykes AMOLED kijelzővel dobta fel a gyártó – 1200 nites fényerő társaságában –, amihez erőteljes kialakítást is társított.

Az Amazfit okosórája ugyanis erősített alumínium házban kapott helyet, méghozzá cserélhető szövet szíj társaságában. Nagyon elegáns és minőségi érzetet kínál, amit ráadásul az elragadó üzemidő miatt minden nap élvezhetünk, hiszen töltésenként akár 14 napig is kitart a csuklónkon.

Amazfit Falcon

A felső kategória képviseletében

Előnyök
 • 1,28 hüvelykes AMOLED-kijelző
 • Klasszikus karórás megjelenés (fizikai gombokkal)
 • Több mint 150 sportmód támogatása
 • Precíz helymeghatározás bárhol, bármikor
 • Akár 14 napos üzemidő
Elérhető itt
ALZA.HU
Árukereső.hu

Ha egy férfiasabb megjelenésű, titánium tokozású okosórát keresünk, ami fizikai gombjaival és termékdizájnjával a klasszikus karórás megoldásokat képviseli, a felső kategóriás Amazfit Falcon megfelelő választás lesz.

Nem csak elegáns, a tudása is letaglózó

A Xiaomi okosórája leginkább elegáns és határozott megjelenésével veszi majd le a lábáról az embereket. Prémium termékként a titán tokozás, a zafírüveg bevonat és az 1,28 hüvelykes Always-On display támogatású AMOLED-panel egyenesen elragadó tulajdonságokat kínál, miközben a háttérben is szédületes tudást nyújt.

Ez a termék ugyanis a megszokott 50 helyett 200 méterig vízálló, miközben átlagos használat mellett akár 14 napos üzemidő is elérhető vele. Kompatibilis Androiddal és iOS-szel, miközben az élet minden területén hasznos társunk lesz.

A kétsávos GPS-szel soha nem tévedünk majd el

Az Amazfit Falcon esetében óriási előny, hogy kétsávos GPS-t épített bele a gyártó. Segítségével nemcsak kijelölt utakon, hanem akár erdei túrákról is képes lesz könnyedén hazavezetni minket.

Az okosóra természetesen nagyon tartós is, akár -30 Celsius-fok sem okoz neki gondot, de munkában és edzéseken egyaránt jól érzi magát a csuklónkon. Több mint 150 sportmódot támogat, méri a pulzusszámot, a stressz szintjét, miközben számolja a lépéseinket és az elégetett kalóriák mennyiségét is.

Amazfit T-Rex Ultra

Trónkövetelő

Előnyök
 • 1,39 hüvelykes AMOLED-kijelző
 • Extrém sportra felkészített kialakítás
 • Fejlett biometrikus érzékelő
 • Kétsávos és 5 műholdas helymeghatározás
 • Akár 20 nap üzemidő egyetlen töltéssel
Elérhető itt
ALZA.HU
Árukereső.hu

Ha szeretjük a veszélyt és a kalandokat, az Amazfit T-Rex Ultra okosóra nekünk készült! Ezt a prémium kategóriás eszközt az extrém sportolók igényeihez igazították, de a hétköznapokban is hasznát vesszük majd.

Az igazi kalandvágyók okosórája

A férfias termékdizájnt és klasszikus óraformát képviselő Amazfit T-Rex Ultra a méretét meghazudtoló háttérrel rendelkezik. Az 1,39 hüvelykes AMOLED-paneljét például edzett üveg óvja, a belső hardvereket pedig egy erősített műanyag ház, hogy minden helyzetben megállja a helyét.

Legalább 100 méterig garantál vízállóságot, miközben úgy alakították ki, hogy valóban mindenhol hasznos társ legyen. Nemcsak saját operációs rendszert használ (Zepp OS), hanem kétsávos és 5 műholdas helymeghatározás is található benne, így bárhonnan hazatalálhatunk a segítségével.

Edzés közben is hasznos segítség

Az Amazfit okosórája természetesen a hétköznapok során sem vall kudarcot. Fejlett biometrikus érzékelőjével méri a pulzust, a vér oxigénszintjét, ellenőrzi alvásunkat és odafigyel szervezetünk stressz-szintjére is. 

Ha edzés közben használnánk, több mint 160 sportmódot képes érzékelni és kezelni automatikusan. Ennek köszönhetően az órával lehetőségünk nyílik egy újabb szintre emelni a mozgás minőségét, és könnyebben elérni céljainkat – legyen az akár a fogyás, akár az állóképesség növelése.

Mi Watch S1 széria

Előnyök: 

 • AMOLED-kijelző
 • Saját GPS
 • Továbbfejlesztett PPG bioszenzor
 • Kiváló üzemidő
 • Rengeteg hasznos funkció

A Xiaomi Mi Watch S1 okosórák mindegyike nagyszerű választás abban az esetben, ha fontos a jó ár-érték arány, a nagy tudás és a mutatós megjelenés. Emiatt bátran ajánljuk mindhárom típust az alábbiak közül:

Xiaomi Mi Watch S1

Elérhető itt
Árukereső.hu

A termékcsalád alapkiadása, ami stílusos megjelenést és megfizethető árkategóriát képvisel. Az 1,43 hüvelykes AMOLED-panel mögött többrendszeres GPS található, miközben a vízálló kialakítást olyan funkciók egészítik ki, mint az NFC, a Mi Pay vagy az egészséges életmódot elősegítő biometrikus szenzor.

Az okosóra méri a pulzusunkat, a vérünk oxigénszintjét, a megtett távolságot, a lépéseink és az elégetett kalóriáink számát, segít az edzések optimalizálásában, de még a stresszkezelésben is. Mindezt hétköznapi használat mellett akár 12 napos üzemidő társaságában!

Xiaomi Mi Watch S1 Active

Elérhető itt
Árukereső.hu

A Xiaomi S1 Active változata leginkább az aktív életmódot folytatók számára lehet előnyös választás. Közel ugyanazt tudja, mint az alapkiadás, de ahhoz mérten sokkal letisztultabb és tartósabb megoldások társaságában, hogy egy pillanatig se zavarjon minket, mégis jól ellenálljon a külső hatásoknak.

Az alapmodellnél könnyedebb kialakítással rendelkezik, a vezeték nélküli töltés azonban hiányzik belőle. 

 Xiaomi Mi Watch S1 Pro

Elérhető itt
Árukereső.hu

A Pro változat a Xiaomi Mi Watch S1 termékcsaládnál is a legmagasabb kategóriát képviseli. Alapvetően ugyanazt tudja, mint a kisebb kiadások, ellenben itt már 1,47 hüvelykes AMOLED-kijelzőt és 500 nites fényerőt kapunk, sőt az akkumulátor is 500 mAh-s, ezáltal akár 14 napig bírja egyetlen töltéssel.

Fontos apróság, hogy a nagyobb óratest hátlapja kerámiabevonatot kapott – a ház ugyanúgy acél, míg a kijelzőt zafírüveg védi –, miközben súlya is könnyebb lett néhány grammal.

Amazfit GTS 4

Kiváló ár-érték arány

Előnyök
 • 1,75 hüvelykes AMOLED-kijelző
 • Kétsávos GPS és műholdas helymeghatározás
 • BioTracker 4.0 egészségügyi szenzor
 • Több mint 150 edzésmód támogatása
 • Zepp OS 2.0
Elérhető itt
ALZA.HU
Árukereső.hu

Amennyiben fontos a jó ár-érték arány egy okosóránál, akkor az Amazfit GTS 4 minden tekintetben megfelel majd az elvárásainknak, hiszen több tekintetben is prémium minőségű termékek tulajdonságait garantálja.

Erőteljes fitnesztámogatás az aktív életmód szerelmeseinek

Az Amazfit GTS 4-ben már a BioTracker 4.0 egészségügyi szenzort találhatjuk, ami óriási segítséget jelenthet az egészséges és az aktív életmód kedvelőinek. Segítségével 24 órás pulzusmérés, SpO2- és stresszfigyelés, de még alvásminőség-ellenőrzés is megvalósítható néhány gombnyomással.

Ha sportolnánk vele, az erősített kialakítás mellett több mint 150 sportmódot képes felismerni és kezelni minden gond nélkül. Mindezt olyan háttérrel megtámogatva, mint egy virtuális személyi edző, ami segít abban, hogy mindig a legtöbbet hozhassuk ki edzéseinkből és tényleges eredményeket érhessünk el.

Kétsávos GPS-szel és fejlett operációs rendszerrel

Az okosórát már kétsávos GPS-szel vértezték fel, ami a repülőgépeknél is alkalmazott technológia jóvoltából bárhol megtalál és hazavezet minket. Bluetooth-kapcsolaton keresztül az órához nagyon egyszerűen csatlakoztathatjuk telefonunkat, de saját operációs rendszere is kimagasló.

Ez nem más, mint a Zepp OS továbbfejlesztett változata, ami rengeteg segítséget nyújt az edzések során, az egészséges életmód fenntartásakor, miközben tucatnyi digitális hátlapot kínál, sőt még személyi asszisztenssel, beépített Amazon Alexával is büszkélkedhet.

Xiaomi Redmi Watch 4

Kiváló ár-érték arány

Előnyök
 • Verhetetlen ár-érték
 • 1,97 hüvelykes AMOLED kijelző
 • Fém készülékház
 • Akár 20 napos üzemidő
 • Beépített GPS és NFC
Elérhető itt
ALZA.HU
Árukereső.hu

Mindig a legjobb ár-érték arányt képviselő termékeket keressük? Akkor a Xiaomi okosórák között a Redmi Watch 4 biztosan nagy kedvenced lesz, hiszen óriási tudás birtokában van megfizethető áron.

Hatalmas kijelző, üzemidő és erős kialakítás

Az ár dacára a Xiaomi Redmi Watch 4 egyáltalán nem kelt olcsó hatást. Éppen ellenkezőleg, a közel 2 hüvelykes AMOLED kijelző az Apple okosóráira emlékezteti a vásárlót, miközben az egészet erős fémvázzal támogatták meg, amelyen forgó korona is helyet kapott, sőt a megjelenést egyszerűen lecsatolható szíjakkal emelték magasabb szintre.

Az óra megjelenését több mint 200 stílusos számlappal dobhatjuk fel, miközben normál használat mellett akár 20 napig is kibírja egyetlen töltéssel. Ezt nyilván befolyásolhatják olyan tulajdonságok, minthogy mennyit használjuk a beépített GPS-t vagy az érintéses fizetést támogató NFC-t.

Telefonálj a csuklódon vagy sportolj, mint a profik

A Redmi Watch 4 saját hangszórót és mikrofont kapott, így lehetőséget biztosít arra, hogy telefonáljunk vele a csuklónkról – ha a telefonunk is a közelben van –, de az egészségügyi és az edzéshez köthető funkciókból sem szenved hiányt, figyeli az alvást, méri a pulzusszámot, sőt még a vér oxigénszintjét is.

Nagyon hasznos társ lehet belőle sportoláskor vagy bármilyen más egyéb edzésforma alkalmazásakor, hiszen precízen követi életfunkcióinkat, így hasznos tanácsokat ad a fejlődéshez, miközben ki tudja elemezni teljesítményünket, hogy pontosan tudjuk, milyen irányban fejlődjünk tovább.

Amazfit T-Rex 2

Sportoláshoz

Előnyök
 • 1,39 hüvelykes AMOLED-kijelző
 • Erősített műanyag óraház
 • Sportoláshoz igazított megoldások
 • 24 napos üzemidő
 • 100 méterig vízálló
Elérhető itt
ALZA.HU
Árukereső.hu

Egy olyan sportos okosórát keresünk, ami mindig és mindenhol megállja a helyét, rendkívül tartós, prémium funkciókkal rendelkezik és még jól is néz ki? Az Amazfit T-Rex 2 jó választás lesz!

Extrém környezetben is hűséges társ

A katonai minősítéseknek köszönhetően az Amazfit okosórája rendkívül strapabíró tulajdonságokkal büszkélkedhet. Az erősített műanyag háza mellett például edzett üveg védi az 1,39 hüvelykes AMOLED-kijelzőt, miközben 100 méterig teljes vízállóságot garantál.

Tartóssága leginkább annak köszönhető, hogy legyen szó túrázásról, extrém sportokról vagy éppen általános edzésekről, a T-Rex 2 mindenhol megállja a helyét. Ehhez pedig természetesen megfelelő tudás birtokában is van!

A tökéletes okosóra (nem csak) sportoláshoz

Az Amazfit T-Rex 2 nagyon fejlett biometrikus érzékelővel rendelkezik, így több mint 150 sportmód automatikus követésére alkalmas, miközben valóban minden helyzetben megállja a helyét. Méri a pulzusszámot, a vérben található oxigén szintjét, de még az alvást és a stressz-szintet is követi.

A teljes egészségügyi felügyelet mellett ráadásul különösen hasznos társ, ha sokat túrázunk, hiszen saját kétsávos és 5 műholdas GPS rendszerével még a legtávolabbi vadonból is hazavezet minket. 

Amazfit Active

Pénztárcabarát választás

Előnyök
 • Aktivitásra és egészségre hangolva
 • 1,75 hüvelykes AMOLED kijelző
 • Saját GPS-rendszer
 • 14 napos üzemidő
 • Bluetooth-alapú telefonálási lehetőség
Elérhető itt
notino.hu
ALZA.HU
Árukereső.hu

Ha lételemünk a mozgás és az egészséges életmód, akkor az Amazfit Active nagyon jó választás lehet, hiszen több tekintetben is képes megtámogatni a hétköznapokat, miközben külleme egyaránt elragadó.

Nagy AMOLED kijelző és 14 napos üzemidő

A legtöbb Xiaomi okosórához hasonlóan az Amazfit Active optimalizálása is olyan jól sikerült, hogy egyetlen töltéssel akár 14 napot képes kibírni a csuklónkon. Rendelkezik saját GPS-szel, különféle érzékelőkkel, erőteljes kialakítását pedig 5ATM vízállósággal támogatták meg egy igencsak elragadó termékdizájn társaságában.

A négyzetes kialakítású 1,75 hüvelykes AMOLED kijelző ugyanis nemcsak nagyon látványos kép megjelenítésére képes, hanem alaphangon nagyon kellemessé teszi az óra megjelenését, ami a beépített mikrofonnal és hangszóróval akár még a Bluetooth-alapú telefonbeszélgetések lebonyolítására is alkalmas a telefon közelében.

Egy okosóra, amivel mindig aktívak maradhatunk

Mivel az Amazfit Active-ot a nevéhez hűen aktivitásra tervezték, ezért viselésével garantáltan mindig kellően fittek maradhatunk a hétköznapokban. A fejlett BioTracker szenzorral ellenőrzi az alvás minőségét, méri a pulzust, számolja a lépéseket, a kalóriákat, miközben folyamatosan mozgásra ösztönöz minket.

Az óra ugyanis több mint 120 sportmódot támogat, így bármelyik edzésforma is legyen a kedvencünk, pontos monitorozásra számíthatunk, ami nemcsak a mozgás optimalizálására lesz jó hatással, hanem arra is, hogy könnyebben elérjük a célunkat, legyen az akár a fogyás, akár az állóképesség növelése.

Amazfit Bip 5

Beugró szint képviseletében

Előnyök
 • 1,91 hüvelykes TFT kijelző
 • Akár 10 napos üzemidő
 • Mindössze 26 gramm súly
 • Beépített GPS
 • Bluetooth-telefonálás
Elérhető itt
notino.hu
ALZA.HU
Árukereső.hu

Szeretnél belépni a Xiaomi okosórák világába, de nem költenél túl sokat? A beugró szintet képviselő Amazfit Bip 5 ideális választás, hiszen nemcsak olcsó, hanem meglepően nagy tudást is birtokol.

Letisztult megjelenés nagy kijelzővel és stílusos megoldásokkal

A Bip 5 egyik nagy előnye, hogy rendkívül letisztult és stílusos megjelenéssel rendelkezik. Tökéletesen megállja a helyét emiatt a hétköznapokban, de akár sportoláskor is, miközben a 26 grammjával szinte teljesen észrevétlen marad a csuklónkon, amit a szintén légies szilikon szíjak az 1,91 hüvelykes TFT kijelző ellenére még tovább fokoznak.

Az aprócska készülékben ráadásul egy 300 mAh-s akkumulátor kapott helyet, ami egyetlen töltéssel akár 10 napig bírja, de olyan extrák is helyet kaptak benne, mint a saját GPS, vagy a hangszóró és a mikrofon, amelyek Bluetooth-hívásra szintém lehetőséget adnak, sőt az Amazon Alexát egyaránt támogatják.

Több mint 120 sportmód, precíz egészségadatok

A Zepp OS 2.0 operációs rendszernek hála az Amazfit Bip 5 okosórát nagyon könnyű kezelni, sőt igény szerint bővíteni is extra alkalmazásokkal vagy éppen játékokkal. Alaphangon is rengeteg lehetőséget tár elénk, így például több mint 120 sportmódot tud felismerni automatikusan.

Ezen felül nagyon profi az egészségadatok rögzítésében. Követi a szívritmusunkat, a stressz és a véroxigén szintjét, miközben a nagy kijelzőn mindent pontosan láthatunk, a társalkalmazásban statisztikákat készíthetünk az elért eredményekről, egyszóval hasznos társ lehet belőle a mindennapokban.

Jó, ha tudsz róla!

Xiaomi Smart Band 8 Pro

Előnyök
 • Könnyű, karcsú és divatos kialakítás
 • 1,74 hüvelykes AMOLED kijelző
 • Saját GPS-rendszer
 • Akár 14 nap üzemidő töltésenként
 • Fejlett egészségügyi monitorozás
Elérhető itt
ALZA.HU
Árukereső.hu

Ár-érték arányban szintén verhetetlen kombinációt kínál a Xiaomi Smart Band 8 Pro, amely több tekintetben is képes köröket verni a nálánál jóval drágább okosórákra mind a tudás, mind a külső jegyek tekintetében.

Stílus és tudás találkozása

A Xiaomi okosórájának egyik legnagyobb előnye, hogy nemcsak rendkívül stílusos, hanem mindemellett hatalmas tudást is ad a felhasználók kezébe. Külsejét a letisztultság és a kifinomult vonalak jellemzik, amit egy 1,74 hüvelykes téglalap alakú AMOLED kijelzővel, valamint megannyi cserélhető szíjjal dobtak fel.

Ezt az órát mindig az aktuális stílusunkhoz igazíthatjuk, miközben alig 9,99 mm-es karcsú test és 22,5 gramm súly jellemzi. A gyártó gondoskodott mindemellett a vízállóságról (5 ATM), valamint arról is, hogy mindig viselhessük, hiszen egyetlen töltéssel akár 14 napig is bírja a csuklónkon.

Saját GPS és több mint 150 sportmód támogatása

Árát meghazudtolva, a Xiaomi Smart Band 8 Pro egy öt műholdra épülő helymeghatározó rendszert kapott, így minden tevékenységünk nyomon követhető vele. Mivel több mint 150 sportmódot képes optimalizálni a csuklónkról, ez gyakran óriási segítség lesz, miközben digitális személyi edzőként segíti céljaink elérését.

Az aktivitáskövetés mellett nagyon összetett egészségügyi menedzsmentet is kínál, így egész nap képes figyelni a pulzusunkat, a vérünk oxigénszintjét, miközben segíti a jó alvást, a stressz csökkentését, képes légzőgyakorlatokat biztosítani, a nők számára pedig a menstruációs ciklus követését is megtámogatja.

Korábbi kedvenceink

Amazfit GTR 4

A mi választásunk

Előnyök
 • 1,43 hüvelykes AMOLED-kijelző
 • Akár 14 napos üzemidő
 • Kétsávos GPS
 • Magyar nyelvű vezérlés
 • 150 támogatott sportmód
Elérhető itt
notino.hu
Árukereső.hu

Az Amazfit GTR 4 egy unisex kialakítású, rengeteg funkcióval és lehetőséggel ellátott okosóra, mely ára ellenére óriási tudás birtokában van, így jelenleg az egyik legjobb választás a Xiaomi kínálatából.

Nagy felbontású AMOLED-kijelzővel és kétsávos GPS-szel

Az elegáns termékdizájn mellett – ami számlapokkal és szíjakkal szabadon testre szabható – az Amazfit GTR 3 egy nagy felbontásra képes AMOLED-kijelzőre épül. Az 1,43 hüvelykes panel 466 × 466 pixeles felbontásra képes, mögötte pedig nagyon erős hardver található.

Elég csak kiemelni például az akár 14 napos üzemidőre képes akkumulátort vagy a kétsávos GPS-t, amivel nagyon pontos helymeghatározás érhető el. Beépített mikrofonjával és hangszórójával aktív Bluetooth kapcsolaton át ráadásul közvetlenül válaszolhatunk vele a telefonhívásokra.

Magyar nyelvű vezérlés, pontos mérésekkel társítva

A nagy tudás mellett az Amazfit GTR 3 okosóra teljes magyar nyelvű vezérlést kínál. Mindezt nagyon pontos mérések egészítik ki, hiszen az óra valós idejű pulzusmérésre, illetve kalória- és lépésszámlálásra is ideális, sőt a vér oxigénszintjétis ellenőrizhetjük a segítségével.

Egészségünk mellett ráadásul aktív életmódunkat is megtámogatja! Több mint 150 sportmódot képes kezelni könnyedén – közülük nyolcat automatikusan felismer –, sőt a vízálló kialakítás miatt akár még úszás közben is a csuklónkon maradhat.

Xiaomi Redmi Watch 3

Pénztárcabarát választás

Előnyök
 • 1,75 hüvelykes AMOLED-kijelző
 • Mindössze 37 gramm összsúly
 • 120-nál is több edzésmód támogatása
 • Vízálló kialakítás
 • Segít az egészséges életmód fenntartásában
Elérhető itt
Árukereső.hu

Egy olcsó, de mégis nagy tudással rendelkező okosórát keresünk a Xiaomi kínálatából? Ebben az esetben érdemes megismerkedni a Redmi Watch 3-mal, hiszen elragadó termékdizájnja mögött hatalmas tudás áll.

Fiatalos megjelenés, könnyű kialakítással

A Xiaomi Redmi Watch 3 a termékdizájn tekintetében egy kicsit az Apple Watch termékekre hasonlít. Hogy mit értünk ezalatt? Egy napsütésben is jól látható, 1,75 hüvelyes AMOLED-kijelzőt, amelyhez cserélhető szíjak és több mint 200 digitális számlap tartozik.

Az okosórát így mindig teljesen egyedivé tehetjük és a stílusunkhoz igazíthatjuk, miközben a hétköznapokban és sportolás közben egyaránt észrevétlen marad. A termék ugyanis óriási tudása ellenére mindössze 37 grammot nyom, így biztosan nem akadályoz majd minket egyetlen tevékenységben sem.

Edzésben és egészségünk nyomon követésében is erős

Megfizethető ára ellenére a Redmi Watch 3 nagyszerű digitális hátteret kínál akkor is, ha edzéshez vagy egészséges életmódunk kialakításához, annak fenntartásához alkalmaznánk. Több mint 120 edzésmódot támogat, független műholdas helymeghatározó chipjével pedig pontosan követi minden lépésünket.

Vízálló kialakításával szinte bármilyen sporthoz, így úszáshoz is ideális, miközben képes folyamatosan figyelni pulzusunkat, ellenőrizni alvásminőségünket, számolni lépéseinket és elégetett kalóriáinkat. Mindezt töltésenként akár 12 napos üzemidővel!

Amazfit Bip 3

A beugró szint képviseletében

Előnyök
 • 1,43 hüvelykes TFT-kijelző
 • Könnyű és vízálló kialakítás
 • Több mint 60 sportmód támogatása
 • GPS3-alapú nyomkövetés
 • BioTracker TM 2 biológiai szenzor
Elérhető itt
Árukereső.hu

Szeretnénk optimalizálni edzéseinket? Szükségünk lenne egy hűséges társra a hétköznapokban, ami megtámogatja egészséges életmódunkat? Amennyiben nem akarunk túl sokat költeni, az Amazfit Bip 3 jó döntés lehet!

Vízálló, könnyű és még stílusos is

Ez a termék minden sztereotípiát képes lerombolni az olcsó okosórák kapcsán. Nem elég, hogy nagyon stílusos és modern megjelenést kapott, de mindemellett 31 gramm súlyával könnyed és kényelmes viselet, sőt az 1,43 hüvelykes kijelzője jó átláthatóságot és egyszerű kezelhetőséget is biztosít.

A testre szabható jellegéről pedig még nem is beszéltünk! Több mint 50 különböző digitális számlap közül választhatjuk ki a hangulatunkhoz vagy az igényeinkhez leginkább illeszkedő típust, hogy óránkra nézve azonnal láthassuk a legfontosabb adatokat és értesítéseket – akár edzés közben, akár a hétköznapokban.

Mindent mér, ami edzés közben fontos lehet

Nem elég, hogy jól néz ki, az Amazfit Bip 3 még a tudásával is tiszteletet parancsol. Árkategóriájához mérten ugyanis rengeteg lehetőséggel kecsegtet, így a GPS3 segítségével pontosan követ minket bárhová, számolja a lépéseinket, míg a BioTracker TM 2 szenzorral az egész napos pulzusmérés sem okoz neki gondot.

Segítségével egy egészen új szintre emelhetjük a testedzés minőségét, miközben az óra figyeli az alvásminőséget, segít a pihenés optimalizálásában, ellenőrzi a stresszt és légzéstechnikákat javasol a nyugodtabb hétköznapokhoz, sőt a hölgyek még a menstruációs ciklusukat is követhetik vele.

Xiaomi Smart Band 7 Pro

Előnyök
 • 1,64 hüvelykes AMOLED-kijelző
 • Akár 12 napos üzemidő
 • Elegáns, mégis strapabíró kialakítás
 • 50 méterig vízálló
 • Segít edzéseink optimalizálásában
Elérhető itt
alza.hu
pepita.hu
Árukereső.hu

A Xiaomi Smart Band 7 Pro egyfajta átmenetet képez az okosórák és az aktivitásmérők között, hiszen előbbiek tudásával és megjelenésével, azonban utóbbiak árcédulájával büszkélkedhet.

Sportos háttér az elegáns termékdizájn mögött

A termékről ezért elmondható, hogy a külsőségek tekintetében egy nagyon sportos, minden tekintetben okosórás dizájn vár ránk, amit egy 1,64 hüvelykes AMOLED-kijelzővel egészítettek ki. Látványos megjelenését alig több mint 20 grammos súly kíséri, így sportoláskor különösen kényelmes viselet.

Az órát természetesen több tekintetben is testre szabhatjuk, így választhatunk hozzá stílusunkhoz passzoló digitális számlapokat vagy különféle pántokat. Mindezt természetesen rengeteg hasznos funkció egészíti ki, amelyek sportoláskor és a hétköznapokban egyaránt a segítségünkre lesznek.

Olyan, mint egy személyi edző

A Xiaomi Smart Band 7 Pro különösen erős a testmozgás követésében és optimalizálásában. Találhatunk benne lépésszámlálót és sebességmérőt, miközben rögzíti az útvonalat, méri a pulzust, ebből kifolyólag felismeri és támogatja a pulzuszónákat, de akár még az intervallumos edzéseket is.

Android és iOS operációs rendszerrel is kompatibilis, rendelkezik saját GPS-modullal, okos funkciói között pedig olyan hasznos lehetőségeket találunk, mint a telefon zenelejátszójának a vezérlése vagy az időjárás-előrejelzés. Mindezt egyetlen töltés mellett akár 12 órás üzemidővel képes biztosítani!

A Xiaomi okosórák egyet jelentenek a megfizethető minőséggel.

Nagyon sokan még mindig tartanak egy kicsit a Kínában gyártott termékektől annak ellenére is, hogy a legnagyobb gyártók, az igazi prémium termékek zöme sem készül máshol, vagy különb helyen.

A Xiaomi okosórái kapcsán tehát kijelenthető, hogy a kínai háttér miatt nem kell aggódniuk a leendő vásárlóknak, éppen ellenkezőleg, a gyártó gyakorlatilag elérhető áron kínálja ugyanazt a tudást és minőséget, mint a legnagyobbak.

Az okosórák kapcsán is az a jellemző, mint a telefonoknál, jellemzően ugyanazok az alkatrészek találhatók a Xiaomi termékeiben, sőt ugyanazokkal a szoftverekkel párosítva – minimális különbséggel –, mint például a nagyobb vagy ismertebb gyártók eszközei esetén.

Azért tehát ma már nem kell tartani egyetlen olyan eszköztől sem, mert kínai, hiszen a Samsung, sőt az Apple termékei is ott készülnek, gyakran ráadásul meglepően nagy az átfedés közöttük.

Okosóra vagy okoskarkötő?

Sok esetben használják az okosóra és az okoskarkötő kifejezést úgy, mint egymás szinonimái, valójában azonban két külön termékkategóriáról van szó, amit nem árt észben tartani a választás előtt.

Annak ellenére is, hogy a két terméktípus között igencsak jelentős átfedések vannak, a többségük mondhatni 80-90 százalékban hasonló tulajdonságokkal rendelkezik a funkcionalitás terén.

Ezt azért hangsúlyozzuk itt, mert az alábbi összeállításba kizárólag Xiaomi okosórákat vontunk be, az okoskarkötőket kihagytuk éppen azért, mert a két termékkategória nem tartozik egy lapra.

Az okoskarkötő inkább sportoláshoz ideális

Az okoskarkötő másik neve a fitneszkarkötő, ami nem véletlen, hiszen ezek a termékek inkább sportoláshoz lettek kialakítva, ehhez igazították a funkciójukat, de még inkább a kialakításukat, hiszen valóban inkább karkötős jelleggel büszkélkedhetnek.

Keskenyek, kisebb a képernyőjük, jellemzően csak szilikon szíj érhető el hozzájuk, miközben rendelkeznek minden olyan tulajdonsággal, ami szükséges a testmozgás nyomon követéséhez, az egészséges életmódhoz.

Természetesen egyre többen hordják a hétköznapokban is, hiszen hasznos kiegészítők, jelzik az időt, az értesítéseket, az időjárást és így tovább.

Az okosóra inkább hétköznapi használatra lett kitalálva

Az okosórák ezzel szemben bár rendelkeznek minden olyan tulajdonsággal, ami ideálissá teszi őket arra, hogy sportolás közben is megállják a helyüket, kövessék például a pulzusunkat, az edzésmódunkat és így tovább.

A kialakításuk azonban inkább klasszikus óraformára hajaz, nem egy hagyományosabb karkötőre. Ezáltal nem beszélhetünk áramvonalas megoldásokról, így sportolás vagy edzés során kifejezetten sok kellemetlenséget okozhat viselőjének.

Emiatt inkább az egészséges életmód követőinek javasolt, akik napközben is szeretnének mindent tudni a szervezetükről, ellenben ragaszkodnak az elegánsabb, hagyományosabb megjelenéshez, a szilikon helyett a bőrhatású óraszíjakhoz és így tovább.

Amennyiben többet szeretnénk tudni az okoskarkötők és az okosórák közti különbségekről, kapcsolódó cikkünkben alaposabban is körbejártuk már ezt a témát korábban.

A Xiaomi okosórák terméktámogatása is kiváló Magyarországon

Azon túl, hogy a Xiaomi termékek zömét Magyarországon is javítják, a szervizháttér leginkább csak az okostelefonokhoz, a robotporszívókhoz, az elektromos rollerekhez és a nagyobb eszközökhöz biztosított.

A legtöbb gyártó azonban nem biztosít szervizt az okosórák számára, így a Xiaomi esetében sem foglalkozik gyakorlatilag senki a hardveres javításukkal, aminek az oka nemes egyszerűséggel az, hogy nem éri meg foglalkozni velük.

A vételárhoz mérten ugyanis magas költségeket emésztene fel a Xiaomi okosórák javítása, ebből kifolyólag csak arra figyeljünk, hogy olyan helyen vásároljuk a terméket, ahol biztosítják hozzá a garanciális időszakot.

Ez ugyanis elegendő biztosíték ahhoz, hogy probléma esetén még hónapokkal is legyen hová fordulnunk tönkrement okosóránkkal, és legrosszabb esetben garanciálisan kicseréltethetjük a terméket.

Mit hoz a jövő a Xiaomi okosórák számára?

Kifejezetten ígéretes jövő előtt állnak a piacon a Xiaomi okosórái. Ez nem meglepő, hiszen a piacon a legnépszerűbbek közé tartoznak, sőt az ár-érték arány tekintetében határozottan a csúcsot képviselik annak ellenére is, hogy a teljes szegmenshez viszonyítva alig vannak jelen a prémium kategóriában.

Ennek az oka nem más, minthogy már a középkategóriás árazást kapott termékeik is magasan csúcsminőséget képviselnek, így kijelenthető, hogy ami máshol bőven 100 ezer fölötti árkategóriát képvisel, az a Xiaomi esetében 40-50 ezer forint körüli árcédulával rendelkezik.

Az egészségügyi szolgáltatások terén várható a legnagyobb előrelépés

Tény és való. hogy az okosórák majdnem minden téren elérték már a korlátjaikat. A formavilág, a tudás, a kapcsolódó megoldások és lehetőségek terén gyakorlatilag csak finomhangolások várnak a Xiaomi termékeire is.

Ez alól azonban kivételt képeznek az egészségügyi szolgáltatások, azon belül is főként az EKG szenzor megjelenése a szegmensen belül. Más gyártóknál már előfordul, a Xiaomi azonban még nem vezette be, de a jövőben várhatóan egyre precízebben alkalmazza majd.

Ennek köszönhetően okosóráik egyfajta egészségügyi központként működnek a csuklónkon, mely folyamatosan ellenőriz minket, segít megelőzni a bajt, a nagyobb egészségügyi problémák kialakulását és így tovább.

Nyilván várhatók jobb kijelzők, erősebb védelmi megoldások és hardverek, alighanem minden okosórában általánossá válik majd az önálló telefonálás funkció, de ez kis túlzással minden gyártó termékéről elmondható lesz.

6 ok, hogy miért vegyünk Xiaomi okosórát

Amennyiben még mindig nem döntöttük el, hogy Xiaomi okosórát vegyünk vagy sem, az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány olyan okot, melyek határozottan igenlő irányba döntik a mérleg nyelvét. Lássuk őket:

Ár-érték arány

Már fentebb is hangsúlyoztuk, hogy a Xiaomi okosórák az ár-érték arány tekintetében a legjobbak közé sorolhatók, ami alighanem az egyik legfontosabb ütőkártya a kezükben, hiszen manapság egyre több a tudatos vásárló, aki szeretné a legtöbbet kihozni a pénzéből.

Amennyiben mi is ezek közé tartozunk, és nem feltétlenül az a lényeges, hogy milyen márkanév van ráírva a termékre, akkor a gyártó okosórái között garantáltan megtaláljuk majd a számításainkat.

Ennek az oka nem más, minthogy belépő szinten gyakorlatilag verhetetlenül alacsony árat és nagy tudást kínálnak a leendő tulajdonosok számára, míg a középkategóriában már olyan tudás birtokában vannak, ami sok gyártónál messze a prémium szintet képviseli.

Minőség

A jó ár-érték arány azonban sok esetben nem fedi a magas minőség fogalmát, hiszen előfordulhat, hogy sok funkciót kapunk a pénzünkért, de ha a termék pár hét után tönkremegy, akkor ez az előny már közel sem lesz olyan kecsegtető, mint korábban.

Szerencsére a Xiaomi nevéhez köthető okosórák esetében ez a probléma sem jellemző. Mindegyik magas minőséget képvisel, ellenőrzött, komoly gyártási és fejlesztési múlttal rendelkező alkatrészekből készítik őket, vagyis a „kínai” jelző esetükben nem negatív felhanggal párosul.

Olyannyira nem, hogy rengeteg olyan alkatrész – chipsetek, kijelzők, kijelzővédő felületek, kommunikációs technológiák – található a Xiaomi okosóráiban, melyeket más gyártók (például a Samsung, az Apple vagy a Huawei – is előszeretettel alkalmaznak termékeikben.

Jó üzemidő

Mindig is nagy figyelmet fordított arra a Xiaomi, hogy a minőséget több tekintetben is jelezze termékeinél. Okosórái például nemcsak jól néznek ki, hanem tartósak, vízállók, védőbevonatos kijelzővel rendelkeznek, mindemellett pedig az üzemidő terén sem vallanak szégyent.

Gyakran hallani olyan okosórákról – még a nagy gyártók kínálatában is –, hogy napi szinten kell őket tölteni, azonban a Xiaomi termékpalettáján találhatunk olyan típusokat, melyek hetekig bírják egyetlen töltéssel.

Nyilván ezt az értéket a felhasználás módja is befolyásolja, hogy mire és milyen körülmények között használjuk, de normál használat mellett akár 9-20 napos üzemidővel büszkélkedő Xiaomi okosórákat is találhatunk magunknak, ami egyáltalán nem rossz.

Erős hardver

Persze az üzemidő önmagában még közel sem minden, ha az okosórák hardvereiről beszélünk. Az erős akkumulátor mellett a Xiaomi eszközei jellemzően minden tekintetben erőteljes és minőségi hardveres háttérrel büszkélkedhetnek.

Ennek megfelelően dedikált lapkakészlet található bennük, szabvány Bluetooth csatlakozó, de a kijelző tekintetében szintén a legjobb technológiák kerülnek alkalmazásra, a legtöbbször TFT, IPS LCD vagy AMOLED megoldásokkal a háttérben.

Lényegében ide sorolható még a Xiaomi okosórák külső megvalósítása is. Talán a termékdizájn tekintetében túl sok egyediséggel nem szolgálnak, ugyanakkor a kialakításuk, a gombok, a kapcsolódó minőség minden esetben a legjobbak közül való.

Kiváló szoftveres háttér

Az okosórák esetében nagyon fontos, hogy megfelelő szoftveres háttérrel rendelkezzenek. Ez kétélű kard, bizonyos gyártók csak az egyik oldalon állják meg a helyüket, de a Xiaomi kiváló szoftvert kínál konkrétan az órákra, illetve az okostelefonokra egyaránt.

Minden Xiaomi okosóra kivétel nélkül rendkívül felhasználóbarát, nagyon könnyű őket beüzemelni, kezelésüket elsajátítani, és bár a szoftver tekintetében sajnos a magyar nyelv egyelőre hiányzik, ellenben teljesen érthető, stabil hátteret nyújt az egész.

Pontosan ez a helyzet az okostelefonokra telepíthető társalkalmazások esetében is. Minden okosórához jár ilyen, a Xiaomi pedig kizárólag a biztonságos és jól működő applikációknak ad zöld utat, így felhasználhatóságuk miatt egy percig sem kell aggódnunk.

A szoftveres háttér természetesen a beüzemelés, a telefonhoz való csatlakoztatás miatt is rendkívül fontos, emiatt külön kiemelendő a gyártó okosóráiról, hogy valóban percek alatt használatra készek.

Terméktámogatás

Bár alapvető tulajdonság ma már egy forgalomba kerülő okosóránál a terméktámogatás, sajnos azonban a Magyarországon elérhető termékek nagyon jelentős része továbbra sem rendelkezik ilyesmivel, így meghibásodás vagy probléma esetén senkihez sem tudunk fordulni.

Szerencsére a Xiaomi okosórák esetében ilyen gond nincs, mindegyik rendelkezik megfelelő terméktámogatással, folyamatosak a frissítések, az újítások, és amennyiben elakadtunk a beüzemeléssel vagy meghibásodott a termék, akkor is könnyedén tudunk hová fordulni vele.

A szervizelhetőség már más lapra tartozik, ez azonban egyetlen gyártó okosórájára sem jellemző. Olyan, hogy okosóra szerviz, valójában nincs, hiszen ezeket az apró eszközöket nem lehet javítani, vagy csak nagyon korlátozott formában. Egy elszakadt szíj esetében például van megoldás, de ha a készülék nem kapcsol be vagy nem töltődik, akkor jellemzően csak a komplett csere lehet a megoldás.