Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Roborock Q8 Max megjelenés & árak – Akcióban az év egyik legjobban várt robotporszívója

Utoljára frissítve:

Egy újabb robotporszívóval szeretné még egyszer „felmosni” a piacot idén a Roborock, akik évek óta a szegmens meghatározó alakjai, és most úgy tűnik, hogy a megfizethető kategóriában is szeretnének új utakat nyitni.

A Roborock robotporszívói évek óta nagy kedvenceink, több modellt is teszteltünk már itt a Teszt Plussz Magazin hasábjain (így például az S5 Max, az S7 és az S7 MaxV típusokat, de hamarosan érkezik S8 és Q8 Max tesztünk is). Évről-évre toronymagasan vezetik a nagy robotporszívó tesztünket, és alighanem ez a jövőben sem változik majd jelentősen.

Mi sem bizonyítja ezt jobban más, mint a Roborock Q8 Max névre keresztelt robotporszívó, ami a bejelentését követően azonnal az év egyik legjobban várt terméke lett, hiszen olyan tulajdonságokkal büszkélkedhet, amit korábban csak jóval drágább típusok nyújtottak.

A Roborock újdonságát természetesen hamarosan leteszteljük majd a gyakorlatban, de addig is összegyűjtöttünk minden fontos részletet, amit előzetesen tudni kell, illetve tudni lehet a termékről.

Európában először a Geekbuying oldalán érhető el

Mint ahogyan azt megszokhattuk már korábban, Európában a Q8 Max először csak a Geekbuying oldaláról rendelhető meg, amihez a webáruház ismét elragadó akciókat indított.

Az első 200 megrendelő például nemcsak akciós áron szerezheti be az új robotporszívót, hanem egy nagyjából 20.000 forint értékű ajándékcsomagot is kap ajándékba extra főkefékkel, felmosókkal, oldalkefékkel és HEPA szűrővel.

Lássuk, hogy mit várhatunk a Q8 Max-tól és miért tűnik már most a készülék egy igazi ár-érték bajnoknak!

Roborock Q8 Max

Főbb jellemzők

 • DuoRoller keferendszer
 • Kiemelkedő 5500 PA szívóerő
 • Lidar lézeres navigáció
 • Akadályelkerülés
 • Automatizált okos funkciók
 • Q8 Max esetén önürítő funkció

Elérhető itt

robotworld.hu
alza.hu – Q8 Max
alza.hu – Q8 Max+
Árukereső.hu – Q8 Max
Árukereső.hu – Q8 Max+

DuoRoller keferendszerrel és extrém szívóerővel takarít

A legfontosabb tulajdonság minden robotporszívónál az, hogy mennyire hatékonyan takarítja a padlót. Amennyiben kizárólag a hagyományos porszívózásra koncentrálunk, akkor elsőként a DuoRoller keferendszert kell kiemelnünk a sorból, ami korábban a Roborock S8-as modellnél már bizonyított.

A két szilikonlamellás felülettel rendelkező forgókefe lényegesen jobb takarítási tulajdonságokkal rendelkezik, mint a korábbi egykefés megoldások. Nemcsak a szennyeződések felszedését látja el jobban bármilyen padlótípuson, hanem a hosszabb hajszálakkal, az állatszőrrel is elboldogul.

Különösen az extrém szívóerő mellett, hiszen a Roborock Q8 Max-nak még a nagyobb, illetve nehezebb kosz- és pordarabkák, vagy éppen a kiömlött száraz állateledel összegyűjtése sem okoz gondot, hiszen 5500 Pa teljesítményen üzemel, aminek a hétköznapokban teljesen elegendő.

Porszívózás és felmosás egyszerre

Rengeteg robotporszívó képes a száraz takarítás mellett felmosni is, azonban ezeket csak egymástól függetlenül. A Q8 Max ezen a téren egyaránt új utat nyit a termékkategória világában, hiszen a Twin Cleaning Power technológiának köszönhetően képes egyszerre felmosni és porszívózni a padlót.

Ennek a módszernek az előnye, hogy a nedves feltörléssel egyszerre azok a finom szennyeződések is eltávolíthatók a keménypadlóról, amelyek a porszívózás során gyakran ott maradnak. Ezzel a módszerrel a készülék akár 300 négyzetméternyi felületet képes kitakarítani egyetlen szuszra.

Mindezt természetesen nemcsak nagy teljesítmény, hanem egy nagy kapacitású kombinált szemetes- és víztartály egészíti ki. A porszívó így rendelkezik egy 470ml-es portartállyal, valamint egy 350ml-es víztartállyal is, a fiókos kialakításnak köszönhetően pedig előbbi ürítése és utóbbi feltöltése egyaránt pofonegyszerű lesz.

LiDAR navigáció és reaktív akadálykerülés segíti a pontos munkavégzést

Miközben már a teljesítmény tekintetében is sokakat azonnal levesz a lábáról, a Roborock Q8 Max robotporszívó kapcsán külön kiemelendő a navigációs rendszer, ami túlzás nélkül a legjobbakat, a prémium kategóriát idézi.

A hátteret ugyanis a LiDAR navigációs rendszer biztosítja, ami képes érzékelni a környezetét, folyamatosan vizsgálja a határait és részletes térképeket készít ahhoz, hogy mindig a lehető legoptimálisabb útvonalon takaríthassa otthonunkat. Ezzel garantálja, hogy ne maradjon egyetlen olyan pontja sem a padlónak, ahol nem takarított.

A LiDAR navigációt ráadásul reaktív akadályelkerülő funkció egészíti ki, amivel a robot gyorsan és hatékonyan reagál az esetleges veszélyhelyzetekre, azaz könnyedén érzékeli az akadályokat. Mindemellett automatikusan felismeri a lépcsőket, azokat a helyeket, ahol esetlegesen elakadhat, így magától is javasolja a no-go zónák kialakítását a lakásban.

Automatizált okos funkciók az alapos takarításért

A Roborock Q8 Max természetesen az okos funkciók tekintetében sem vall kudarcot. Társalkalmazásában rengeteg automatizált lehetőséget állíthatunk be, miközben nekünk tulajdonosként csak a makulátlan tisztaságot kell élveznünk minden egyes nap.

Mi dönthetjük el, hogy a robotporszívó mikor, hol és milyen beállításokkal, valamint rutinokkal dolgozzon, miközben a 3D-s térképkészítő rendszeren bármikor módosíthatjuk ezeket az optimális takarítás érdekében. Sőt, az eszköz több szintet is gond nélkül kezel, nekünk csak le kell tennünk valamelyiken, és azonnal felismeri a helyzetét, majd megkezdi a munkát.

A gyártó ráadásul a környezetbarát megoldásokra és a spórolásra is gondolt. A porszívón ugyanis beállíthatjuk, hogy milyen időintervallumban töltsön, így lehetőségünk van mindig zöldenergiát vagy olcsóbb éjszakai áramot használni ehhez, amivel csökkenthetjük a működési költségeket.

Mennyivel tud többet a Roborock Q8 Max+?

Ha szeretjük az automatizált megoldásokat és nem okoz gondot, ha egy kicsit többet kell fizetni egy robotporszívóért, akkor érdemes lehet megismerkedni a Roborock Q8 Max+ változatával.

Ez a típus pontosan ugyanazt a robotporszívót tartalmazza, mint az alapkiadás, ellenben egy speciális önürítő dokkolóval kiegészítve, aminek jóvoltából akár 7 héten át magára hagyhatjuk a robotot, az képes lesz teljes egészében elvégezni magától a feladatát.

A Q8 Max+ önürítő dokkolója egy E12-es besorolású, két és fél literes porzsákot kapott, amihez egy olyan hatékony légszűrő tartozik, hogy képes kiszűrni a 0,3 mikron méretű pollenek 99,7 százalékát is.

A legnagyobb előnye mégis a kényelem, hiszen miután a robotporszívó végzett a munkával, egyszerűen csak feljár a dokkolóra, majd az kiszivattyúzza belőle a koszt és a port a külső tartályba, és a robot újra készen áll a munkavégzésre.

Megjelenés és ár

Döntsünk akár a Roborock Q8 Max, akár az önürítő dokkolóval kiegészült nagyobb testvér mellett, már mindkét termék elérhető a kontinensen, egészen pontosan a Geekbuying oldalán, hiszen hivatalos Roborock forgalmazóként Európában mindig tőlük rendelhetők először a gyártó termékei.

A bevezetőben említett kiváló ajánlat – vagyis az akciós ár és az ingyenes kiegészítők – miatt pedig érdemes már most lecsapni rá.

Hogy miért is várják olyan sokan ezt a porszívót? Leginkább a megfizethetőségük miatt, hiszen az alapmodell átszámítva alig több mint 150 ezer forintért a miénk lehet, de az extra dokkolós Q8 Max+ sem kerül többe 190 ezer forintnál. Ezek az árak az általuk kínált tudás ismeretében kiemelkedően jók!

Főbb jellemzők

 • DuoRoller keferendszer
 • Kiemelkedő 5500 PA szívóerő
 • Lidar lézeres navigáció
 • Akadályelkerülés
 • Automatizált okos funkciók
 • Q8 Max esetén önürítő funkció

Elérhető itt

robotworld.hu
alza.hu – Q8 Max
alza.hu – Q8 Max+
Árukereső.hu – Q8 Max
Árukereső.hu – Q8 Max+