Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Xiaomi Robot Vacuum S20 & S20+: újabb ár-érték bajnok robotporszívók a horizonton

Utoljára frissítve:

A globális piacon is elérhetővé teszi legújabb robotporszívóit a Xiaomi. A Robot Vacuum S20 és az S20+ ismét erőteljes, nagy tudású, mégis megfizethető alternatívát kínál a vásárlóknak.

Az idei évben is dupláz a Xiaomi, akik rögtön két robotporszívót dobnak piacra a Robot Vacuum S-termékcsalád részeként. Mint tesztünkből már korábban kiderült, a Xiaomi Robot Vacuum S10 tavaly igazi nagyágyú, egy ár-érték arány bajnok robotporszívó volt a középkategóriában, és a folytatás legalább ennyire izgalmasnak ígérkezik.

Lássunk minden fontos részletet az S20 és az S20+ modellekről!

Xiaomi Robot Vacuum S20

A Robot Vacuum S20 a kisebb-, vagy ha úgy tetszik az alapmodell lesz a termékcsalád keretein belül, és leginkább a kimagasló szívóerő, valamint az intelligens navigációs képességei miatt emelkedik ki a sorból.

5000 Pa szívóerő

Az S20 egyik nagy ütőkártyája az 5000 Pa szíverő lesz, amit három teljesítményfokozatban tud majd leadni, így biztosan kitűnő választás lehet szőnyegre és keménypadlóra egyaránt. Bár csak egyetlen görgős főkefét tartalmaz, teljesítményét egy oldalkefe is kiegészíti, ami a bútorok és falak mentén segíti elő a makulátlan tisztaságot.

Hagyományos felmosó funkcióját egy 270 ml-es víztartállyal látták el, de a portartálya sem lett kicsi, ezt 400 ml-esre tervezte a gyártó, ami nagyobb lakásokba is ideálissá teszi az eszközt.

LDS lézeres navigáció

A szenzortornyos kialakítású S20 navigációs rendszerének az alapját az LDS lézeres szisztéma adja, ami önmagában képes nagyon precízen feltérképezni a felületet, kimagasló az akadálykerülő tulajdonsága is, a takarítás során pedig cikk-cakk és Y-alakban takarít, ami nagyobb hatékonyságot nyújt számára.

3200 mAh-s akkumulátor

Kompakt méretei ellenére – a robotporszívó mindössze 325 mm széles –, egy 3200 mAh-s akkumulátor dolgozik a készülékben. Saját dokkolójának köszönhetően automatikusan gondoskodik a töltéséről, így ha kiürítjük a portartályt, mindig készen áll a takarításra.

Saját társalkalmazás

A porszívó működését saját társalkalmazás támogatja – a Mi Home és a Xiaomi Home egyaránt adott –, ami lehetővé teszi a legkülönfélébb beállításokat, de ütemezhető a munkamenet és távolról nyomon lehet követni a porszívó munkáját is többek között.

Természetesen nem hiányzik belőle a hangvezérlés sem, a készülék Amazon Alexán vagy Google Asszisztensen keresztül egyaránt kaphat tőlünk parancsokat.

Xiaomi Robot Vacuum S20 ár és megjelenési dátum

Hogy a Xiaomi Robot Vacuum S20 mikor érkezik, az egyelőre még nem ismert, de heteken belül elérhető lesz Magyarországon, hiszen több helyen leadható már rá előrendelés, méghozzá 80 ezer forint körüli árkategóriában.

Xiaomi Robot Vacuum S20

Elérhető itt

alza.hu
Árukereső.hu

Xiaomi Robot Vacuum S20+

A korábban bevett gyakorlattal ellentétben a Xiaomi egy erősebb modellt is piacra dob az S20-ból, ami több tekintetben jobb lesz, mint az alapváltozat. A szoftveres háttér természetesen ennél a típusnál sem hiányzik, de szinte minden más tekintetben jobb tulajdonságokkal rendelkezik.

6000 Pa szívóerő

Bár önürítő dokkolót nem kapott a készülék, azonban a szívóteljesítmény tekintetében itt már 6000 Pa-ról beszélhetünk, amivel főleg szőnyegen még jobb tulajdonságok érhetők el, pláne úgy, hogy négy tisztítási mód közül választhatjuk ki a felülethez leginkább megfelelőt. 

A porszívó munkáját itt is megtámogatja egy oldalkefe, míg a feltérképezésről, illetve a precíz munkavégzésről az alapváltozathoz hasonlóan LDS lézeres navigációs rendszer dolgozik akadálykerülő funkcióval.

Dupla forgó felmosó

Igencsak nagy különbség a sima változat és az S20+ modell között a felmosó funkció, hiszen a nagyobb testvér esetében dupla forgókefe biztosítja, hogy még a makacs szennyeződések is eltűnjenek a padlóról. Sőt mi több, a porszívó felismeri a szőnyegeket, és ehhez igazítva képes automatikusan felemelni a felmosót a padlóról.

5200 mAh-s akkumulátor

Jelentősen nagyobb az S20+ akkumulátora is az alapváltozathoz viszonyítva. Itt már egy 5200 mAh-s telepet találhatunk, amivel nagy alapterületű házakban is képes dolgozni a készülék, hiszen nettó üzemideje eléri a 170 percet.

Xiaomi Robot Vacuum S20+ ár és megjelenési dátum

A Xiaomi Robot Vacuum S20+ várhatóan az S20-szal együtt érkezik meg néhány héten belül, az árcédula tekintetében pedig várhatóan duplázott végösszeggel számolhatunk, hiszen külföldön 400 euróra árazták, ami 180 ezer forint körül lehet majd Magyarországon.

Xiaomi Robot Vacuum S20+

Elérhető itt

alza.hu
Árukereső.hu