Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Titan Army P2510S gamer monitor teszt

Egy vérbeli gamer monitort teszteltünk a Titan Army kínálatából, amely nemcsak hardcore játékosoknak, hanem akár még e-sportolóknak is nagyszerű választás lehet.

A Titan Army neve sokak számára talán még nem cseng túl ismerősen, de az ázsiai régióban különösen kedvelt a videojátékosok között, hiszen olyan gamer monitorokat dobnak piacra rendszeres időközönként, amelyek kimagasló ár-érték aránnyal rendelkeznek.

Pontosan ebbe a kategóriába tartozik az általunk tesztelt Titan Army P2510S is, amely gond nélkül megállja a helyét a nemzetközi piacon, sőt még az e-sportolók igényeinek kielégítése sem okoz neki gondot.

Lássuk, hogy milyen tapasztalatokat szereztünk a Titan Army termékével!

Titan Army P2510S

Előnyök

  • 240 Hz frissítési frekvencia
  • Csodálatos látványvilág
  • Sokoldalú csatlakoztathatóság
  • HDMI 2.0 és DP 1.4 interfészek

Elérhető itt:

geekbuying.com

KijelzőFast IPS QHD
Kijelző felbontása2560×1440 (2K)
Képernyő mérete24,5 inch
Válaszidő1 ms
Képernyő frissítés240Hz
Beépített kékfényszűrőVan

Biztonságos, de egyszerű csomagolás

A Titan Army különösen nagy figyelmet szentelt annak, hogy gamer monitorjukat alaposan becsomagolják, így biztosan nem tapasztalhatunk majd problémát szállításkor.

A terméket egy egyszerű, barna kartondobozba helyezték el, amelyen minimális feliratok és rajzok jelzik csak, hogy valahol a mélyben a gyártó monitorja található, amit belülről vastag hungarocell elemek óvnak a komolyabb sérülésektől.

Mind a panelt, mind a kapcsolódó kiegészítőket méret és formapontos hungarocell elemek közé szorították, sőt extra nejlont is kaptak, így nemcsak az ütésektől, de a nedvességtől egyaránt némi védelmet élvezhetnek.

Mi van a csomagban?

A vaskos dobozban mindent megtalálhatunk, amire csak szükség van a monitor beüzemeléséhez, így a panel mellett külön talp, állvány, egy DisplayPort kábel, egy tápkábel, valamint a hozzá való tápegység is lesz.

Természetesen kapunk használati útmutatót is, de erre különösebben nem lesz nagy szükségünk, mert az összeszerelés és a beüzemelés biztosan nem okoz fejtörést annak, akinek volt már a kezében valamilyen monitor.

Egyedül egy HDMI kábel hiányzott a csomagból, de így legalább jó minőséget tudunk bekötni hozzá.

Villámgyorsan beüzemelhető

A Titan Army P2510S gamer monitor beüzemelése valóban nem okoz különösebb fejtörést. Nincs más dolgunk, csak a talpba belepattintani az állványrészt, majd ezt az egészet szintén pattintós módszerrel a panelhez erősíteni.

Ezt követően csak bedugjuk a monitorkábelt, a tápkábelt és rögtön be is kapcsolhatjuk. Jó hír, hogy aki falra szerelné, a gyártó erre is lehetőséget biztosít, hiszen a monitor hátulján megvannak az ehhez szükséges kiegészítők.

A termékdizájn jeles, az anyaghasználat csak jó

A monitor kapcsán az anyaghasználat nem lett olyan kimagasló, mint ahogyan az egy gamer terméktől sok esetben elvárható. Egyáltalán nem rossz, de a prémium szinttől azért messze elmarad, érezhető a műanyagon és az illesztéseken, hogy nem csúcskategóriáról beszélünk.

Ez azonban jelentéktelen kompromisszum, ha a tudását, vagy a termékdizájnját vesszük alapul. Ez a gamer monitor ugyanis nagyon jól néz ki. Alapvetően a minimalista dizájn jellemzi, de több olyan apró jellemzője van, ami érezteti: ezt bizony gamerek számára készítették.

A monitor alapszíne fekete, de az alsó káván látható zöld Titan Army logó nagyon jól feldobja az összképet, akárcsak az olyan apróságok, mint a talprészen található csíkozás vagy az állvány hátsó felén elhelyezett piros kábelvezető.

Könnyű, de mégsem mozgatható

A monitor alapvetően műanyagból készült, így alig 3 kilogrammot nyom. A talprészen elhelyezett gumírozás ellenére mégis könnyen tologatható az asztalon, azonban mozgatására sajnos nem kapunk lehetőséget.

Egyedül dönteni tudjuk – felfelé 20-, lefelé 5 fokban –, de más mozgatási lehetőséget nem kapunk, ami egy gamer monitornál sokak számára alapvető elvárás lenne.

Mivel egy 24,5 hüvelykes képernyőről beszélünk, maga a monitor kifejezetten nagy, 557.7×422.6×218.5mm-es méretekkel rendelkezik, ami a súlyával kiegészülve szintén alátámasztja egy kicsit az anyagminőségnél említett aggályainkat.

Csatlakozókból is van elég

Amivel kapcsolatban nem okozott csalódást a Titan Army P2510S gamer monitor, az nem más, mint a csatlakozók száma. Ebből a szempontból ugyanis találhatunk az eszközön rögtön két darab HDMI 2.0 portot, két darab 1.4-es DisplayPortot, valamint egy audio kimenetet és természetesen a táp csatlakozóját.

Mennyiségükből tehát nincs hiány, amit azonban egy kis negatívumnak tekinthetünk ezen a téren, az nem más, mint a csatlakozók elhelyezkedése. Mivel a monitor fix, a panel nem emelhető, és a portok hátul, ott is lefelé elrejtve kaptak helyet, ezért nagyon nehéz megtalálni őket.

A Titan Army P2510S gamer monitor a gyakorlatban

Tesztünk főszereplőjéről a gyakorlati ismertetés előtt annyit érdemes tudni, hogy egy 24,5 hüvelykes átmérővel rendelkező, 16:9-es képarányú Fast IPS panelről van szó, ami ELED háttérvilágítással, 240Hz-es képfrissítési gyakorisággal és 2560×1440 képpontos felbontással rendelkezik.

A 120 ppi-s pixelsűrűsége mellett 1ms-os válaszidővel, jó betekintési szögekkel büszkélkedhet, nagyszerű színhűségét pedig annak köszönheti, hogy akár 16,7 millió árnyalat megjelenítésére képes.

Igazi mindenes: játékra, e-sportra és filmnézésre is ideális

A gyakorlati tesztek során kifejezetten jó összképet alakított ki bennünk a Titan Army monitorja. A 24,5 hüvelyk kellően nagy ahhoz, hogy ideális választás legyen játékhoz, sőt még e-sporthoz is elfogadható a mérete, de mi filmnézéshez is használtuk, nem okozott csalódást.

A 2K-s felbontás a Fast IPS panellel társulva egyenesen gyönyörű képet kínál, de nagyon meggyőzött minket a tényleges 1ms-os válaszidő, valamint a 240Hz-es képfrissítés is, amivel szó szerint csak úgy peregtek az események a szemünk előtt.

Több játékot is teszteltünk vele full HD-ban és 2K-ban, de egyetlen esetben sem nehezítette a dolgunkat akadozás vagy smooth, a leggyorsabb egérrántásokat is azonnal és jól kezelte.

Itt fontos megjegyeznünk, hogy a mindennapokban egy felsőligás Zowie monitoron játszunk, illetve e-sportolunk, de még ahhoz mérten sem tapasztaltunk jelentős eltérést, holott az árkategória tekintetében azért van köztük különbség.

A betekintési szögek tekintetében is nagyon jól megállta a helyét a monitor, egyedül a sarkoknál tapasztaltunk sötétedést, ha közelebbről néztük. Ez bizonyos esetekben – főleg sötétebb pályákon – zavaró volt, de együtt lehet élni vele.

Mindent be tudunk állítani a menüből

Bár első ránézésre egy kicsit logikátlannak tűnik, azonban meglepően gyorsan meg lehet tanulni a monitor menürendszerének kezelését, mindössze pár perc volt az egész.

Érdemes rászánni az időt, mert rengeteg beállítási lehetőség van rajta, amelyek ráadásul különösen hasznosak is. A legfontosabb, hogy lehet saját profilokat menteni, így gyakorlatilag egyetlen gombnyomással hozzáférhetünk az egyes játékokhoz specifikált beállításainkhoz.

Azon túl, hogy külön állítható a fényerő, az élesség, a kontraszt, a színek, a kékfény szűrő és a HDR, a monitor még olyan extrákra is lehetőségeket ad, minthogy célkeresztet vagy nagyítót helyez a képernyő közepére, ami bizonyos játékoknál óriási előnyt adhat.

A Titan Army külön kiemeli a menüből kapcsolható Dynamic OD technológia alkalmazását, ami főleg FPS-játékoknál lehet hasznos, hiszen segítségével csökkenthető az elmosódás mértéke. Természetesen kipróbáltuk, de CS2-ben nem sok különbséget véltünk felfedezni.

Ez egy kis negatívum, mert a Zowie monitoron azért észrevehető, ha alkalmazzuk a kérdéses technológiát.

Egy gamer monitor, amely sokaknak okozhat kellemes csalódást

Ahhoz viszonyítva, hogy a Titan Army P2510S külsőleg nem túl különleges, sőt mondhatni egyenesen átlagos, a tudását tekintve sokak számára okozhat kellemes meglepetést, hiszen akár még profi e-sportban is alkalmazható tudással rendelkezik.

Nyilván nem minden stílusban állja meg a helyét, hiszen FPS-ekhez például inkább egy TN panel jobb megoldás, de ez a Fast IPS technológia is meglepően közel áll annak a tudásához.

Akinek nem számít a külső, és egy gyors, sőt kimagasló tudású gamer monitort szeretne vásárolni magának, annak a Titan Army terméke nem okoz majd csalódást, hiszen ár-érték arányát tekintve magasan veri a drágább készülékeket.

Titan Army P2510S

Elérhető itt:

geekbuying.com

Kapcsolódó anyagunk:

Geekbuying A-Z: bemutató, vélemények, garancia & kuponok

Titan Army P2510S
Remek képminőség, kiemelkedő válaszidő
Nagyszerű élményt nyújt, mint képi világban, mind válaszidőben, gaminghez remek választás, némi kompromisszummal.
Előnyök
Elragadó képminőség
Kimagasló ár-érték arány
Villámgyors válaszidő
Rengeteg beállítási lehetőség
240Hz-es képfrissítés
Nagy szögben dönthető felfelé és lefelé
Vékony kávák a panel körül
Hátrányok
Az anyagminőség nem a legjobb
Se függőlegesen, se vízszintesen nem forgatható
Nincs HDMI kábel a csomagban
8.3
Teszt Plussz Magazin független ajánlásával