Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 – elektromos roller teszt

A Xiaomi Mi Electric Scooter Essential elektromos rollert már teszteltük, ami tökéletes választás lehet kezdőknek vagy gyerekeknek. Most pedig lehetőségünk adódott, hogy kipróbáljuk a Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2-t is, ami egy kicsit erősebb, gyorsabb, és azok számára is élvezetesebb közlekedést biztosít, akik szeretik a nagyobb sebességet.

Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2

Előnyök
 • összecsukható
 • masszív kialakítás
 • 45 km hatótáv egy töltéssel
 • 25 km/h maximális sebesség
 • Mi home applikációval használható
Elérhető itt
robotworld.hu
alza.hu
Árukereső.hu

Adatok:

 • súly: 14,2kg
 • kerékméret: 8,5”
 • méret nyitva: 1180 mm magas x 1130 mm hosszú x 430 mm széles
 • méret összecsukva: 490 mm magas x 1130 mm hosszú x 430 mm széles
 • fékrendszer: hidraulikus tárcsafék és fékenergia-visszanyerés
 • akkumulátor: 12,800 mAh lítium-ion
 • 3 sebességfokozat
 • töltési idő: 8 óra

Mi van a csomagban?

A Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2-nek már a csomagolása is mutatja, hogy nem az alapváltozatról van szó, hiszen míg az Essential egy egyszerű barna dobozban érkezik, addig a pro egy fényes, színes dobozt kapott, amin képek vannak a rollerről és a főbb funkcióiról.

Ahogy kinyitjuk a doboz első fülét, máris megjelenik egy kis kép, ami megmutatja, hogyan lehet 5 egyszerű lépésben beüzemelni a rollert, ami szétszerelve érkezik a csomagolásban. Rögtön megtaláljuk a részletes használati útmutatót is, ami mellett találunk 4 csavart, plusz egy még egy extrát, ha véletlenül egyet elhagynánk, és természetesen a becsavaráshoz szükséges szerszámot sem felejtették el.

A dobozon belül találunk még egy pumpát, pótkereket (ami az Essentialnél nem volt alaptartozék) és egy töltőt is. Utóbbira figyeljünk, ugyanis egy hungarocell térkitöltőn belül kapott helyet, és ha figyelmetlenek vagyunk, akkor könnyen kidobhatjuk véletlenül. Végül, ha már mindent kiszedtünk a csomagból, akkor a roller vázá is ki tudjuk emelni, ami viszont egy meglehetősen masszív szerkezet, 14 kilót nyom, úgyhogy nem lehet egykönnyen felkapni.

Szereljük össze!

A kormány, és a kormányt tartó rúd is külön van, de könnyen a helyükre kattinthatók, viszont a kormányt csak úgy tudjuk a helyére csúsztatni, ha előtte a vezetékeket beillesztjük a rúd közepére. Amint ez megvan, akkor a csavarokkal rögzíthetjük is. Az elektromos rolleren több helyen is találhatóak kis címkék, amik az összeszerelésnek, a rúd kibiztosításának, vagy az összecsukásnak a menetét ábrázolják. A roller támasztója hasznos lehet összeszerelésnél is, így nem nekünk kell tartanunk az egész szervezetet, miközben csavarozunk vagy a helyére tesszük a kormányt. Ha már minden a helyén, és a csavarokat is meghúztuk, akkor tesztelhetjük a roller összecsukását és kinyitását is, hogy később már rutinból menjen.

Beüzemelés

A bekapcsoló gombot 2-3 másodpercig lenyomva tartva tudjuk bekapcsolni a rollert, viszont arra készüljünk fel, hogy ezután folyamatosan pittyegni fog, amíg el nem kezdjük tölteni. A kijelzőn megjelennek a töltöttségi szintet jelző rubrikák, amik 5 egységre vannak osztva. A töltőcsatlakozó egyébként baloldalt alul található, egy kis piros szilikon fedéllel eltakarva. A töltő már százalékosan is kiírja, hogy hol tart a töltés, és pirosan világít rajta egy kis fény, amíg az elektromos roller teljesen fel nem töltődik. Érdemes még tudni, hogy ha 10 napon keresztül 30% alatt van a töltöttségi szintje, akkor alvó állapotba vált, és csak úgy tudjuk bekacsolni, ha legalább pár másodpercre töltőre dugjuk. A teljes töltöttségi szintet körülbelül 8 óra alatt éri el. 

A Mi Home alkalmazással párosítva fogjuk tudni teljeskörűen használni a rollert. Ez nem is opcionális, hiszen amíg nem végeztük el az applikáción belül az aktiválást, addig csak 10km/h sebességgel képes haladni a roller, és folyamatosan sípol – ami meglehetősen idegesítő egy idő után. Az alkalmazás használata viszont roppant egyszerű: miután letöltöttünk, regisztrálni kell (ha eddig még nem volt fiókunk), ezután pedig aktív Bluetooth kapcsolat mellett hozzá kell adni az új eszközt. Amint ezzel megvagyunk a sípolás abbamarad, és használhatjuk is a Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2-t.

Próbáljuk ki!

A kormány jobb oldalán található karral gyorsíthatunk, középen kapott helyet egy kijelző, bal oldalt pedig a csengőt és a féket találjuk. A kormánykapaszkodó felülete és az állófelület is gumiborítást kapott, így esős időben is biztonságosan lehet vele közlekedni. Mivel ez már pro változat, ezért többet is vártunk tőle, mint az alapmodelltől, és ebben nem is kellett csalódnunk. Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 gyorsabb, masszívabb és az akksijának a teljesítménye is nagyobb. Ennek köszönhetően különböző útfelületeken is kényelmesen haladhatunk vele, ráadásul az emelkedők sem jelentenek neki problémát. Persze, ha egy olyan meredek hegyoldalon akarunk felmászni, ahol már a bicikliről is leszállnánk, azzal ez a roller sem fog megbirkózni.

Az elindulásnál meg kell löknünk magunkat, majd meghúzzuk a “gázkart” és utána már a gáz- és fékkar használatával irányítható a roller. Sokkal gyorsabban lehet vele közlekedni, mint az Essentiallel, ezért azok számára is kifejezetten élmény lesz a használata, akik egy kicsit nagyobb sebességre vágynak. 45 kilométert tehetünk meg egyetlen töltéssel, amit természetesen befolyásol, hogy milyen fokozatban használjuk a rollert. Három különböző sebességfokozat található rajta, az első a sétáló üzemmód, ilyenkor 6 km/h sebességgel tudunk haladni, és a hátsó lámpa villog. A normál üzemmód a D jelzésű, aminél már 20 km/h-val suhanhatunk, és végül az S jelzésű sport üzemmódban már 25 km/h-val száguldozhatunk. A 25 km/h már tényleg meglehetősen gyors egy rolleren állva, szóval érdemes elővigyázatosnak lennünk.

Az applikációban látunk egy képet a rollerről, mutatja a megtett kilométereket, a töltöttségi szintjét és az átlagsebességet is. Az alkalmazáson keresztül le is tudjuk zárni a rollert, azonban ennek valódi hasznossága azért kétséges. Ez a funkció arra jó, hogy ha valaki el akarja lopni a rollert, akkor az nem indul el, és még riasztani is kezd. (Viszont a funkció 6 óra múlva automatikusan kikapcsol, és egy 14 kilós rollert azért simán be lehet dobni egy csomagtartóba, és ha nem vagyunk a közelben, akkor a riasztást sem halljuk.) Ha biztosra akarunk menni, akkor biciklizárral érdemes rögzíteni valamilyen stabil oszlophoz.

Az ítélet

A Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 elektromos roller már olyan emberek számára is ideális választás lehet, akik kifejezetten nagyobb sebességre vágynak. Könnyen összeszerelhető, könnyen szállítható praktikus darab. A roller felépítése is igazán masszív, strapabíró, ráadásul az állófelület és a kormány alatti rúd hossza is nagyobb az Essentialhöz képest, tehát magasabb, nagyobb termetű emberek számára is kényelmes lehet.

Árfekvésben ugyan nem tartozik a legolcsóbb termékek közé, viszont azért még nem is a megfizethetetlen kategória. Ár-érték arányban nehezen találunk nála jobbat a piacon.

ElőnyökHátrányok
robosztus, masszív kialakításapplikáció nem túl hasznos
biztonságos használatnehéz
gyors
könnyen csukható és összehajtható, így a szállítás is egyszerű

Kapcsolódó anyagaink:

A legjobb elektromos rollerek (2023)

A legjobb Xiaomi elektromos rollerek (2023)