Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Google Chromecast: egy újabb frissítést kapott a generációváltás előtt álló TV okosító

Nagy változások előtt áll a Chromecast, azonban a generációváltás előtt a Google folyamatosan ontja a frissítéseket a népszerű TV okosítóhoz – ezzel garantálva a felhasználók biztonságát.

Mióta kiderült, hogy a Google új Chromecast eszköz megjelentetésén töri a fejét, a tech óriás egymás után jelenteti meg a frissítéseket a régi eszközhöz annak érdekében, hogy a felhasználók egy pillanatig se feltételezzék: a legjobb TV okosítók egyike már a múlté.

A most megjelent Chromecast frissítés az STTL.240508.005 verziószámot kapta és az STTE.240315.002-t váltja, telepítését követően pedig a júniusi Android biztonsági csomaggal használhatjuk tovább az okosítót.

A mindössze 72 MB-os frissítő a szokásos biztonsági frissítés mellett néhány közelebbről meg nem nevezett bugot és egyéb hiányosságot is javít, de extra funkciókkal most nem gazdagodik a készülék, mint ahogyan az idei első update idején történt.

Ha a Chromecast nem jelezte volna a frissítést, akkor a Beállításokon belül keressük meg a Rendszert, azon belül a Névjegyet, majd a Rendszerfrissítés menüponton belül manuálisan is telepíthetjük az új csomagot.

Hogy a jövőben mennyire lesz gyakori a Google Chromecast frissítése, azt most még nehéz megmondani, de várhatóan még az idén érkezik a generációváltás, ami teljesen megújítja az okosítót.

Várhatóan egy látványos eszközt kapunk, amit nem kell elrejteni a TV hátsó HDMI portjában, de a jelek szerint a funkciók tekintetében is képes lesz szintet lépni vele a Google.