Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

iPad Mini 7: A17 Pro chippel érkezik az Apple legújabb táblagépe

A várakozásoknak megfelelően az Apple bejelentette legújabb táblagépét, az A17 Pro chippel, Apple Pencil támogatással és mesterséges intelligenciával felturbózott iPad Mini 7-et.

Valamivel több mint három esztendőt kellett várniuk a rajongóknak arra, hogy az Apple újabb aprócska táblagépet dobjon piacra. A gyártó ugyanis most bejelentette az iPad Mini 7-et, ami sok izgalommal szolgál a rajongók számára.

A 8,3 hüvelykes tablet ugyanis hiába lesz kicsi, egy igazi erőmű dolgozik benne az A17 Pro lapkakészlet jóvoltából, amely a nyers erő mellett az Apple Intelligence számára is biztosítja az erőforrásokat, akárcsak az iPhone 15 Pro és 15 Pro Max esetében, hiszen ezekben az eszközökben szintén ez a chipset dolgozott.

A gyártó mindemellett újabb színekről is gondoskodott, így az ismert árnyalatok mellé kék és lila érkezik még extraként, sőt az iPad Mini 7 a 128GB-os tárhely mellett 256 és 512GB-os változatban is beszerezhető lesz.

A készüléken természetesen a legújabb iPadOS 18 fut, a kreatív tehetségek örömére teljes mellszélességgel támogatja az Apple Pencil Pro-t, a kamerás tudás tekintetében pedig egy 12 megapixeles hátsó szenzorral tudunk fotózni vele, ami Smart HDR4 támogatást kapott.

A kis tablet legnagyobb durranása azonban kétségtelenül az Apple Intelligence lesz, ami rengeteg extrát hoz a készülékre, így AI-alapú íróeszközöket ad hozzá a jegyzeteléshez, a levélíráshoz vagy a harmadik féltől származó alkalmazásokhoz, de a kapcsolódó képalkotó trükkökből sem szenved hiányt majd az eszköz.

Az iPad Mini 7 várhatóan október 24-től lesz kapható Magyarországon, méghozzá 249 990 forintos induló áron, de 256GB-os tárhellyel 299 990-, 512GB-os kivitelben pedig 399 990 forintba kerül majd.

Kapcsolódó anyagunk:

A legjobb tabletek (2024)