Elindult az akciófigyelő szolgáltatásunk

Fejhallgató – mutatjuk 2024 legjobbjait

Ha neked is fontos a minőségi audio-élmény, hogy a legjobb minőségben hallgass zenét vagy nézz filmeket, akkor szükséged lesz egy vezetékes fejhallgatóra. Segítünk dönteni!

Tartalomjegyzék

A minőségi tartalomfogyasztás egyik elengedhetetlen kelléke a vezetékes fejhallgató. Manapság az emberek sokszor és sokat vannak otthon, ezt az időt pedig rengetegen zenehallgatásra, zenélésre, játékra vagy éppen filmnézésre fordítják.

Ezért döntöttünk úgy, hogy összegyűjtjük a jelenlegi piac legjobb vezetékes fejhallgatóit, hogy ha vásárlás előtt állnánk, akkor ismerjük a lehetőségeket, a korlátokat, az árakat, illetve ezeknek a termékeknek a tudását.

Nekünk például az Audio-Technica ATH-M50x lett a legnagyobb kedvencünk, de mellette egy sor másik terméket is a figyelmetekbe ajánlunk, miközben nemcsak az árkategória, hanem a tudás, a teljesítmény, sőt gyakran még a kényelem szempontjából is vizsgálódtunk.

Tartsatok velünk, és nézzük meg együtt, hogy melyek a piac legjobb vezetékes fejhallgatói!

Kapcsolódó kutatásunk:

A legjobb vezeték nélküli fejhallgatók (2024)

A legjobb vezetékes fejhallgatók

A legjobb vezetékes fejhallgatókat a következő forrásokból választottuk:

 • saját tesztek és tapasztalatok alapján;
 • hazai és globális igazolt vásárlói vélemények kutatásával;
 • nemzetközi tesztekből és forrásokból tájékozódva.

Hétköznapi és professzionális felhasználásra

Audio-Technica ATH-M50x

A mi választásunk

Előnyök
 • Kimagasló hangminőség
 • Elérhető ár
 • Strapabíró, mégis kényelmes
 • Tartalék kábelek és hordozótáska
 • Óriási hangtartomány
Elérhető itt
ALZA.HU
MUZIKER.HU
Árukereső.hu

Az Audio-Technica egy jól ismert név a vezetékes fejhallgatók világában, az ATH-M50x pedig az egyik legkeresettebb és legismertebb termékük a palettán, ami elképesztően jó ár-érték arányt kínál, miközben képes felvenni a versenyt akár a legjobbakkal is.

Elképesztő hangtisztaság az igazi profiknak tervezve

Mint a gyártó legtöbb termékétől már megszokhattuk, az Audio-Technica ATH-M50x elképesztő teljesítményt kínál, a 45 mm-es, kifejezetten nagyméretű meghajtói nemcsak hatalmas hangerőt, hanem óriási hangtisztaságot is nyújtanak, méghozzá a megszokottnál nagyobb frekvencián.

A füles ugyanis 15 Hz-től 28 000 Hz-ig képes kezelni a hangokat, ezáltal elképesztő mélyeket és kellemes magasakat is bármikor kihozhatunk belőle, miközben a ritkaföldfém mágnesek, illetve a rézbevonatú alumíniumhuzalok mindig a legjobbat nyújtják a zenehallgató számára.

Ennek köszönhetően az Audio-Technica fejhallgatója minden közegben tökéletesen megállja a helyét, használjuk akár zenehallgatásra, akár otthoni stúdiózásra, garantáltan mindig a legjobb minőségben szólalnak meg benne a tartalmak.

Kényelmes és hatásos fülpárnák, összecsukható kivitel mellett

A professzionális hangzás mellett az Audio-Technica ATH-M50x vezetékes fejhallgató ráadásul a kényelem tekintetében sem hagy minket cserben. Ennek az oka, hogy a fület teljesen körülvevő puha fülpárnákat kapott, melyek precízen szigetelnek a külső zajok ellen.

A passzív zajszűrés ellenére így a zárt fülkagyló nemcsak befelé, hanem kifelé is megakadályozza a kellemetlen zajok terjedését, sőt mi több, a kagylók 90 fokban elfordíthatók, így egyfüles monitorozásra is tökéletes választás.

A kényelmet a precíz kialakítás mellett a fejpánt is növeli, hiszen puhán és pontosan öleli körbe a fejformánkat, miközben az összecsukható kialakításnak köszönhetően a termék szállítása miatt sem kell aggódnunk, legyen szó akár a biztonságról, akár a helyigényről.

Lecsatolható kábellel, könnyed kialakítással

Hogy mennyire professzionális felszerelésről van szó, azt jól mutatja, hogy az Audio-Technica ATH-M50x nem egy, hanem rögtön három lecsatolható kábellel érkezik, így hiba esetén nemcsak cserélhető, hanem az aktuális feladathoz igazítható darabot választhatjuk magunknak.

A csomagban találunk egy 3 méteres és egy 1,2 méteres egyenes kábelt, valamint egy rövidebb spirális változatot is, ami kifejezetten ideális választás nagyon sok esetben, de tartaléknak sem utolsó, sőt egy nagy jack átalakítót is kapunk hozzá, hogy tényleg soha ne hagyjon minket cserben. Ami még abszolút pozitívum a vezetékes fejhallgató kapcsán, hogy strapabíró kialakítása ellenére kifejezetten könnyed, mindössze 284 grammot nyom, szállítását pedig alaposan megkönnyíti a hozzá mellékelt stílusos és minőségi hordozótáska.

Sennheiser HD 660S2

A felső kategória képviseletében

Előnyök
 • Nyitott kialakítás
 • Német tervezés, ír gyártás
 • 300 ohmos impedancia
 • Kiváló hangzás, erőteljes mélyek
 • Kényelmes plüss fülpárnák
Elérhető itt
ALZA.HU
Árukereső.hu

Ha bármire képesek vagyunk a jó hangzásért, akkor a prémium kategóriát erősítő Sennheiser HD 660S2 vezetékes fejhallgató mind a hangminőség, mind a kényelem szempontjából képes lesz kielégíteni az igényeinket.

A legjobb minőségre hangolva

A Sennheiser fejhallgatójának egyik legnagyobb előnye, hogy minden porcikáját prémium szempontok alapján építették fel. Nyitott kialakítása mellett például már a kényelem tekintetében is odafigyeltek rá a mérnökök, így kellemes tapintású, jól szellőző velúr fülpárna és fejpánt biztosítja a megfelelő illeszkedést.

Természetesen a hangzás tekintetében sem okoz csalódást, az erős mágnesrendszer minimális torzítással kínál elragadó térhangzást, a könnyű alumínium hangtekercs pedig stúdióminőségben, 300 ohmos impedanciával szólal meg. Mindezt elragadó hangszín és nyitott kialakítása ellenére erőteljes mélyek társaságában.

Németországban tervezve, Írországban gyártva

A prémium minőség sokak számára egyet jelent a nyugati gyártással. A HD 660S2 ezen a téren is megfelel az igényeknek, hiszen ezt a vezetékes fejhallgatót Németországban tervezték és Írországban gyártották, ami nemcsak stúdióminőségű hangján érződik, hanem természetesen a modern megjelenésén is.

A stúdió- és hifitechnika világában nagy múltra visszatekintő Sennheiser legújabb fejhallgatójával ráadásul a tartósságra is odafigyeltek. Az anyagminőség mellett így könnyedén cserélhető kábelek biztosítják, hogy egy kábelszakadás miatt soha ne kelljen megválni a terméktől, vagy a javíttatás miatt megelégedni a rosszabb hangminőséggel.

BeyerDynamic DT 770 PRO

A középkategória képviseletében

Előnyök
 • Beyer Dynamic minőség
 • Igazi prémium termék
 • Szinte minden igényt kielégít
 • Páratlan basszushangzás
 • Elragadó kényelem
Elérhető itt
MUZIKER.HU
Árukereső.hu

Ha egy igazán jó minőségű vezetékes fejhallgatót keresünk, és nem jelent akadályt  a magasabb ár, akkor a prémium kategóriában kifejezetten jó választás lehet a nagymúltú Beyer Dynamic DT 770 PRO terméke, mely az igazi profik játékszere.

A legmagasabb igények kielégítésére is alkalmas

A Beyer Dynamic DT 770 PRO közel sem csak a hétköznapi igények kielégítésére ideális választás, éppen ellenkezőleg: a gyártó úgy alkotta meg, hogy akár még egy professzionális stúdióban is megállja a helyét olyan feladatok esetén, ahol szükséges a telt hangzás.

Ennek megfelelően az igényes zenehallgatók mellett jó döntés lehet hangszerek feljátszásakor vagy készülő zenei anyagok keverésekor is, pláne annak fényében, hogy 80 Ohm-os impedanciája mellett 5 Hz-től egészen 35 000 Hz-ig képes kezelni a frekvenciatartományt.

Bődületes basszusok, masszív kialakítás

A legtöbb vezetékes fejhallgató egyik nagy hiányossága, hogy nem képes elegendő basszust közvetíteni a fülnek, a mélyek sokszor elvesznek. A Beyer Dynamic DT 770 PRO esetében ilyen problémánk nem lesz, ami részben a zárt konstrukciónak köszönhető.

Illetve a Bass reflex technológiának, ami egy speciális fejlesztés részeként korábban soha nem hallott mélységeket tud előállítani a fül közelében. Mindehhez ráadásul nagyon masszív kialakítás tartozik, sőt a kopóalkatrészek esetében a teljes cserélhetőség jellemző.

Kényelem, könnyedség és 3 méteres kábel

Mivel a Beyer Dynamic DT 770 Pro vezetékes fejhallgatót direkt arra fejlesztették ki, hogy több órán át lehessen viselni, ezért nem meglepő, hogy rendkívüli kényelem társult hozzá, ezáltal puhán párnázott (velúr) fül- és fejpánt, illetve teljes állíthatóság jellemzi.

A kényelmet fokozza, hogy csak a fejhallgató egyik oldalán található kábeles csatlakozás, mely ráadásul 3 méteres hosszúságú, így biztosan nem okoz gondot a használata semmilyen esetben sem. Hogy tömege mindössze 270 gramm, csak egy plusz pozitívum a sok közül.

Sony MDR-ZX110

Pénztárcabarát megoldás

Előnyök
 • Jó ár-érték arány
 • Forgatható fülpárnák
 • Zárt fülkagyló
 • Elragadó hangzás
 • Okostelefonhoz kitűnő
Elérhető itt
Árukereső.hu

A Sony MDR-ZX110 vezetékes fejhallgató nemcsak a nemzetközi piacon örvend óriási népszerűségnek, hanem itthon is rendkívül közkedvelt abban az esetben, ha egy verhetetlenül olcsó, belépő szintű, leginkább okostelefonnal használt fülest keresnénk.

Zárt kialakítás, precíz hangzás

Noha csak induló szintet képvisel, a Sony MDR-ZX110 azonban meglepően jó hangminőséggel kecsegtet a felhasználók számára. Ezt részben a zárt kialakításának, részben pedig a 30 mm-es neodímium membránoknak köszönheti a termék, melyek rendkívül dinamikus hangzást biztosítanak.

Ezzel a technikával nagyobb hangerő mellett is tiszta és precíz hangzás várható, miközben az egészet széles frekvenciatartomány támogatja meg. Ezzel a vezetékes fejhallgatóval ugyanis 12Hz-től egészen 22 000 Hz-ig terjedő frekvenciájú hangokat hallhatunk majd ki, ami a maga kategóriájában kifejezetten jónak nevezhető.

Kényelmes és elforgatható fülpárnák

Bár nem rendelkezik akkora fülpárnákkal, mint egy drágább termék, a Sony MDR-ZX110 vezetékes fejhallgató azonban így is meglepően kényelmes. Mindezt leginkább a vastag és puha párnáinak köszönheti, melyek ízlésesen körbeölelik és leszorítják a fület.

Használata hosszabb távon is rendkívül kényelmes, noha a fejpánt nem kapott külön párnaborítást, ellenben minden eleme jól beállítható. Sőt, a kagylók teljesen elforgatható kivitelt kaptak, így kis helyen is elfér a termék, könnyedén magunkkal vihető bárhová.

Könnyed kialakítás, okostelefonhoz illesztett funkciók

A kényelem mellett a gyártó természetesen arra is gondolt, hogy a fejhallgató könnyű legyen, ezáltal alig 120 gramm az egész. Ez azt jelenti, hogy megfelelő beállítások mellett egyáltalán nem érezzük majd kellemetlennek még akkor sem a használatát, ha rajtunk van egész álló map.

A készülék azért érezhetően nem arra szolgál, hogy otthon zenét hallgassunk vele, sokkal inkább arra, hogy okostelefonunk mellett hűséges társ legyen a Spotify, a Netflix, a Youtube vagy valamilyen mobiljáték élvezetekor. Ezt támasztja alá mindössze 120 centiméteres kábele, ami ehhez tökéletesen ideális lesz.

JBL T500

Belépő szint

Előnyök
 • Megszokott JBL minőség
 • Elragadóan alacsony ár
 • Hatalmas hang
 • Telefonokhoz kiváló döntés
 • Összecsukható termékdizájn
Elérhető itt
Árukereső.hu

A JBL manapság az egyik legkedveltebb és legismertebb névnek tekinthető a zenehallgatás világában, így nem meglepő, hogy a vezetékes fejhallgatók palettáján is ott vannak, méghozzá a Tune 500-as típus által egy megfizethető, mégis jó teljesítményű alternatívával.

Nagyszerű hang elérhető áron

Noha meglepően jó áron kínálja termékét a gyártó, a JBL Tune 500 ennek ellenére is rendkívül erőteljes hangzásra képes, amit leginkább a 32 mm-es hangszóróinak, valamint a Pure Bass technológiának köszönhet, mely hétköznapi felhasználásra tökéletesen alkalmas.

Érezhetően okostelefonokhoz tervezték, ennek ellenére azonban kiválóan megállja a helyét olyan esetekben is, ha a zenehallgatás mellett filmeznénk vele, esetleg néhány játékot élveznénk a segítségével. Stúdiós munkálatokra azonban nem alkalmas, ezt 120 centiméteres kábele is messziről jelzi.

Tökéletes társ egy okostelefonhoz

A JBL Tune 500 a zenehallgatás mellett tökéletesen kiszolgálja okostelefonos igényeinket is, amit a kialakítás mellett a beépített gombok egyaránt hangsúlyoznak. Ennek megfelelően a fülesről tudjuk szabályozni például a zene hangerejét, váltani a dalok között, esetleg fogadni a hívásokat.

A beépített mikrofonnak köszönhetően ráadásul nemcsak telefonálhatunk vele, hanem a hangsegédeket is könnyedén kezelhetjük. Android-tulajdonosok így könnyedén előhívhatják vele a Google Asszisztenst, míg az Apple-telefonnal rendelkezők Siri szolgáltatásait élvezhetik.

Csavarodásmentes kábel, összecsukható kialakítás

Dacára a kábeles megoldásnak, a JBL Tune 500 egy olyan vezetékes fejhallgató, mely több tekintetben is a Bluetooth alapú kialakítás sajátosságait vonultatja fel. Példának okáért kifejezetten keskeny, szűkös, mégis kényelmes és könnyű lett, mindössze 148 gramm az egész.

Ezen felül forgatható fülpárnákkal, összecsukható kialakítással rendelkezik, hogy a lehető legkisebb helyet foglalja a táskánkban. Hogy mindezt csavarodásmentes kábellel látta el a gyártó, csak újabb extra annak érdekében, hogy ne érezzük a kábeles megoldás hátrányát.

Vezetékes fejhallgató gamereknek

Kingston HyperX Cloud II – a mi választásunk

Előnyök
 • Hangkártya
 • Kimagasló hangzás
 • Kényelmes kialakítás
 • Nagyszerű ár-érték arány
 • Igazi gamer kiegészítő
Elérhető itt
alza.hu
Árukereső.hu

A legendás HyperX Cloud gamer headset utódja megérkezett, és kiváló ár-érték arány társaságában biztosítja a legmagasabb szintű hangzást a videojátékosok számára, legyen szó akár alkalmi-, akár professzionális szintű virtuális hősökről.

A Kingston HyperX Cloud II vezetékes fejhallgatót minden elemében a gamerek igényeihez igazították, ezáltal nemcsak elképesztő hangzásvilággal, hanem kimagasló kényelemmel is kecsegtet azért, hogy a virtuális kalandok soha ne érhessenek véget.

Páratlan minőségű hangzás, extra hangkártyával

Amiért a Kingston HyperX Cloud II minden játékos számára jó beruházás lehet, az leginkább az, hogy elképesztő minőségű hangzást kínál a legnagyobb akciók, a legőrültebb robbanások, de a legszebb és leglágyabb dallamok során egyaránt.

Ezt 53 mm-es hangszórókkal képes elérni a fülünk közvetlen közelében, de nagy segítség lehet benne a füles csomagolásában megtalálható USB-s hangkártya is, melynek beüzemelésével akár 7.1-es térhatású hangot tudunk kihozni a fülpárnákon belül.

Mindehhez pedig kiváló minőségű, lecsatolható, zajszűrővel ellátott mikrofon tartozik, ami különösen azok számára jó hír, akik nagyon sokat vannak online és élvezik a többjátékos élményeket, hiszen a megfelelő csapatmunka alapja, hogy mindenkit jól halljunk, és másik is jól halljanak mindent.

Kimagasló komfort, hogy csak a játékra kelljen koncentrálni

A kiváló minőségű gamer headsetek egyik legfontosabb ismérve a jó minőségű hangzás és az elragadó termékdizájn mellett – melyek szintén jellemzőek az eszközre – a kényelem. Ez azért fontos, hogy semmi se vonhassa el a figyelmünket a játék során!

Ennek megfelelően a Kingston HyperX Cloud II vezetékes fejhallgató minden elemét úgy alkották meg, hogy kielégítse a komfortszintből fakadó igényeket. Rendkívül vastag, párnázott felületet kapott a füleken és a fejpánton is, így sok-sok órányi játék után sem okoz kellemetlenséget a használata.

Sőt mi több, ezek a párnák memóriahabból készültek és műbőr borítást kaptak, így garantáltan hónapok után sem zsugorodnak, nem kopnak el, a kényelem mellett megőrzik esztétikus és ergonomikus kialakításukat is.

Tartósság, kompatibilitás és sok kiegészítő

Az egyméteres hosszúságú, 3,5 mm-es jack csatlakozóban végződő kábellel ellátott Kingston HyperX Cloud II vezetékes gamer fejhallgató természetesen rendkívül tartós kialakítással büszkélkedhet, erős vázszerkezet és minőségi alapanyagok adják minden elemét.

Nem vall szégyent természetesen a kompatibilitás terén sem, alkalmazható PC-n, PS4-en, PS5-ön, Xbox One-on és Xbox Series S/X-en is, miközben élvezhetjük a kábelre helyezett hangerőszabályozás és az egyéb funkciók kényelmét.

Jó minőségű termék révén rengeteg kiegészítőt kapunk hozzá, ezáltal a levehető mikrofon és a praktikus hordozótáska mellett ott lesz a külső USB hangkártya, mely alaposan megnöveli a hangzás minőségét, de a Discord tanúsítványt is fontos kiemelni a sorból.

SteelSeries Arctis Nova 3

Trónkövetelő

Előnyök
 • A játékosok igényeihez igazított tulajdonságok
 • RGB-háttérvilágítás
 • Behúzható mikrofon
 • Több ponton állítható kialakítás
 • E-sportolók által megálmodott előbeállítások
Elérhető itt
Árukereső.hu
alza.hu
pepita.hu
notebook.hu

Szeretnénk egy jó tulajdonságokkal rendelkező gamer fülhallgatót, ami nemcsak hétköznapi felhasználásra, hanem e-sportoláshoz egyaránt ideális választás, mindemellett pedig még megfizethető is? Akkor a SteelSeries Arctis Nova 3 egy jó alternatíva lehet.

Stúdióminőségű hangzás játék közben is

A SteelSeries vezetékes fejhallgatójával garantáltan a legjobb hangzás mentén élvezhetjük majd kedvenc játékainkat. A zajszűrés mellett stúdióminőségű hangtisztaság vár ránk, a beépített hangerő- és hangszínszabályozóval azonban mindig az aktuális helyzethez igazíthatjuk tulajdonságait.

Rengeteg beállítási lehetőség vár ránk, miközben a gyártó még direkt a játékosok igényeihez igazított funkciókat is tervezett. Ilyen például az X-Ray Hearing, ami felerősíti a lépések vagy például a kézigránát-biztosítószeg kattanásának hangját, hogy a legtöbbet hozhassuk ki magunkból minden csatában.

Játssz úgy, mint a profik

A fejhallgatóról tudni kell, hogy valamennyi tulajdonságának e-sportolók támogatásával alakították ki, segítségével tehát valóban úgy játszhatunk majd, mint az igazi profik. Mindezt ráadásul kiváló EQ, alacsony össztömeg, valamint RGB-háttérvilágítás támogatja meg.

Nemcsak PC-vel, hanem Xbox One-nal is kompatibilis, miközben a behúzható mikrofonjával alkalmas a játék mellett a streamingre, de még filmnézéskor vagy zenehallgatáskor sem vall kudarcot. Kényelmünket műbőrrel borított memóriahabos fülpárnák biztosítják, többféle beállításával pedig mindenki megtalálhatja magának a megfelelőt.

Logitech G PRO X Gaming

A felső kategória képviseletében

Előnyök
 • Fejlett technikai háttér
 • Akár esporthoz is ideális
 • Precíz hangzás
 • Minőségi kommunikáció
 • Térhangzás
Elérhető itt
ALZA.HU
Árukereső.hu

Amennyiben igazán professzionális szinten szeretnénk űzni a videojátékok élményét, elengedhetetlen lesz hozzá egy olyan prémium szintű, kifejezetten gamereknek szánt vezetékes fejhallgató, mint amilyen a Logitech G PRO X Gaming.

Az igényes játékosok számára tervezett eszköz elengedhetetlen ahhoz, hogy minden esetben kimagasló kényelem, minőségi kommunikáció és rendkívül precíz hangzás társaságában élvezhessük kedvenceinket, legyünk akár a sport-, akár az akciójátékok  megszállottjai.

Professzionális hangzás oda és vissza

A Logitech G PRO X Gaming valóban a legjobbaknak szól, amit mi sem bizonyít jobban más, mint a DTS HEADPHONE: X2.0 technológia és az 50 mm-es Pro-g hangsugárzók alkalmazása, melyek soha nem látott minőségben kínálják a felhasználók számára a 7.1-es térhangzást.

Mindezt elképesztően tisztán, óriási mélyekkel és részletességgel, hogy még a többjátékos csatározások forgatagában is mindig meghallhassuk a legapróbb zajokat, melyek döntő fontossággal bírhatnak egy összecsapás kimenetelében.

Ráadásul nemcsak mi hallhatunk majd mindent professzionális formában, hiszen a BLUE VO!CE technológiával elképesztő zajcsökkentés, a különféle szűrők beépítésének hála pedig rendkívüli tisztaság társaságában adhatjuk ki utasításainkat.

Rendkívüli kényelem, tartós fémváz

Bár határozottan a hangzás tekintetében nyújtja a legmagasabb prémium szintet a Logitech G PRO X Gaming vezetékes fejhallgató, azonban az eszköznek már a kialakítása, a megjelenése is határozottan magas minőséget nyújt, méghozzá kényelem és tartósság mellett.

Ennek az oka, hogy alumíniumból és acélból készült váz adja az alapját, így akkor sem esik baja, ha esetleg lepottyan az asztalról. Mindezt határozottan a gamerek igényeihez igazított megjelenés és termékdizájn tetézi, miközben a kényelem szempontjából sem kell szégyenkeznie.

Eleve a fejhallgató rendkívül könnyed, alig 320 grammjával szinte nem érezni a fejünkön, de a lélegző velúrbevonattal ellátott memóriahab csak tovább segíti azt, hogy maximális kényelemben élvezhessük kedvenceinket akár több óra játék után is.

Extra hangkártyával az esportolók igényeihez tervezve

Ha esportolók vagyunk, illetve esportolónak készülünk, akkor jó hír, hogy a Logitech G PRO X Gaming már maximálisan az ő igényeikhez igazodva készült el. Mindezt úgy, hogy több profi versenyző segítette a tervezők munkáját!

Nekik köszönhetjük többek között azt is, hogy a vezetékes fejhallgatót egy külső USB-s hangkártyával látták el, mely lényegesen magasabb szintre emeli a hangzás minőségét, amivel már versenykörnyezetben sem vallunk kudarcot, ez garantált.

Hogy mindehhez profi hangszínszabályozók is elérhetők, melyekkel akár minden játékhoz saját hangszíneket és profilokat hozhatunk létre – hogy a lehető legkényelmesebbek legyenek a fülünknek –, már csak hab a tortán.

Logitech G432

A pénztárcabarát megoldás

Előnyök
 • Kimagasló ár-érték arány
 • Vérbeli gamer headset
 • Gazdag hangzás
 • Kimagasló teljesítmény
 • Fejlett technológia
Elérhető itt
ALZA.HU
Árukereső.hu

Elérhető árkategóriában keresnénk egy kiváló tulajdonságokkal rendelkező vezetékes gamer fejhallgatót? A Logitech G432-nél jobb választás aligha van a jelenlegi piacon, hiszen elképesztően alacsony áron kínál kimagasló, több esetben prémium funkciókat.

Vérbeli gamer megjelenés, elragadó hangzás, kimagasló kényelem, hatalmas teljesítmény és minden olyan tulajdonság adott lesz benne, amire egy játékosnak csak szüksége lehet a mindennapokban, miközben garantáltan nem okoz csalódást egyetlen helyzetben sem.

Elragadó térhangzás, óriási meghajtók

Amivel kapcsolatban a Logitech G432 kifejezetten jó tulajdonságokkal rendelkezik, az a bődületes térhangzás, amit ebben az árkategóriában nyújtani képes. Mindezt speciális DTS Headphone: X 2.0 technológiájának köszönheti, mely meglepően részletes hangzásra képes.

Azon túl ugyanis, hogy nem okoz neki gondot a 7.1-es térhangzás, az 50 mm-es akusztikus meghajtók segítségével olyan részletességet kapunk tőle, mely teljesen magával ragadó, hovatovább garantáltan minden közegben megállja a helyét.

Annyira részletes hangképet ad a fülnek, hogy hihetetlen módon képes megtámogatni a tér kiterjedésének érzékelését, ezáltal a távolságokat, ami rendkívüli mértékben megkönnyíti az online csatározások élményét,

Memóriahabos kényelem akár több óra játék után is

A Logitech G432 vezetékes fejhallgatót valóban a játékosok igényeihez tervezték. Azon túl, hogy már-már futurisztikus hatású termékdizájnt kapott és elképesztően látványos küllemmel büszkélkedhet, a headset még sok-sok játék után is kényelmes marad.

Ezen felül a fülest luxushatású, jól szellőző és könnyed műbőr fülpárnák jellemzik, akárcsak a fejhidat, aminek jóvoltából semmilyen nyomást nem gyakorol a fejre, az alig 259 gramm össztömeg olyan hatást kelt, mintha semmi sem lenne a fejünkön.

A puha bevonatokat egyébiránt kivétel nélkül memóriahab borítja, ami még tovább fokozza a kényelmet, de kiemelendő, hogy ha a headsetet egyszerű fejhallgatóként használnánk, elegendő csak felhajtani a mikrofont, és nem okoz többé kellemetlenséget.

Jó minőségű mikrofonnal

Természetesen a Logitech G432 vezetékes fejhallgató akkor sem vall kudarcot, ha sokat kommunikálnánk játék közben, hiszen amilyen jó minőségű és tiszta hangot tud a fülünkbe varázsolni, közel olyan kvalitású hangot képes továbbítani másoknak a küzdelmek során.

A 6mm-es mikrofonnak köszönhetően minden szavunk, minden egyes kiadott parancsunk tisztán továbbításra kerül, ha pedig csak a játékra akarunk koncentrálni, és nem akarjuk, hogy halljanak minket, csak billentsük fel a mikrofon karját, és rögtön némíthatjuk magunkat.

A gamer headset természetesen kompatibilis minden fontosabb játékplatformmal, így PC mellett PS4-hez vagy Nintendo Switch-hez is csatlakoztathatjuk, de gyakorlatilag bármivel elboldogul, ami rendelkezik 3,5 mm-es jack csatlakozóval.

A vezetékes fejhallgatók három nagy csoportja

A felhasználás tekintetében a vezetékes fejhallgatókat három nagyobb csoportba sorolhatjuk. Ezek a következők:

Általános, hobbicélú felhasználás

Általánosságban már kijelenthető, hogy hétköznapi felhasználásra az emberek egyre ritkábban keresnek vezetékes fejhallgatókat, hiszen a Bluetooth technológia miatt elérhető áron vehetnek maguknak vezeték nélküli megoldásokat is.

Hobbicélú alkalmazás esetén ugyanis nem feltétlenül keres senki kimagasló hangminőséget, így egy vezeték nélküli alternatíva is jó lehet ilyenkor. Jellemzően az olcsóbb termékkategória fedi le ezt a közeget, miközben a felhasználhatóság tekintetében így is rengeteg tevékenységi kört lefed.

Példának okáért a belépő kategóriás vezeték nélküli fejhallgatók ideálisak lehetnek irodai munka esetén zenehallgatásra, de akkor is, ha otthoni közegben néznénk filmet vagy hallgatnánk zenét, esetleg nem akarnánk zavarni családtagjainkat egy mobiljátékkal.

Túl jó hangminőséget ilyenkor nem érdemes keresni, bár sokan érzékenyek rá, éppen ezért a középkategóriás fülesek között is rengeteg olyan típust találni, amit kifejezetten hobbicélra terveztek, csak éppen az igényesebb felhasználóknak.

Professzionális szintű felhasználás

A professzionális szintű felhasználásra szánt vezetékes fejhallgatók jellemzően a középkategóriától indulnak, de inkább a prémium szegmensben találhatunk olyan termékeket, melyek képesek lehetnek megfelelően kiszolgálni ezt a közeget.

Hogy kinek és mit jelent a professzionális szint, az nyilván szubjektív megítélés kérdése. Valaki komolyabb stúdiós munkálatokhoz, hangszeres felvételekhez, monitorozáshoz, keveréshez és masterhez vásárolja, de az audofil zenehallgatók, a több pontos hangrendszerek kedvelői egyaránt itt találják meg a számításaikat.

Ezek a típusok jellemzően sokkal drágábbak, mint az átlag, azonban cserébe rendkívül részletes, magas minőségű hangzást biztosítanak. Lényegesen jobban szólnak, mint a belépő kategória, és össze sem hasonlíthatók a Bluetooth fejhallgatókkal.

Mivel az emberi fülben izmok dolgoznak, ezért teljesen személyfüggő, hogy ki és melyik kategóriában talál magának megfelelő fejhallgatót. Valaki már 25 ezerért találhat megfelelőt professzionális munkára, másoknak azonban több százezret kell költeniük azért, hogy megtalálják számításaikat.

Headsetként történő felhasználás

Egy jól elhatárolható külön csoportot képeznek a vezetékes fejhallgatók felhasználói között azok, akik kifejezetten headsetként alkalmazzák ezeket a megoldásokat, aminek az oka leginkább az, hogy nem kell az üzemidővel törődniük a használat során.

Ebbe a kategóriába tartoznak például a videojátékosok, vagy ismertebb nevükön gamerek, illetve a streamerek is, akik gyakran képesek órákat ülni a gép előtt, amihez a vezetékes technológia kínálja a legstabilabb hátteret.

A hangminőség ezeknél a termékeknél nem feltétlenül a legfontosabb szempont, lényegesebbnek nevezhetők olyan tulajdonságok, mint példának okáért a kényelmes fül- és fejpánt vagy az, hogy legyen rajta mikrofon, illetve azt le lehessen szerelni a helyéről.

A headseteket akár külön termékkategóriaként is kezelhetjük a vezetékes fejhallgatók mellett, hiszen ebben a szegmensben ugyanúgy megtalálható a belépő-, a közép- és a prémium szint, így találni hobbicélt szolgáló típust, de olyat is, ami például kifejezetten esportolóknak való.

Vezetékes fejhallgató vagy Bluetooth fejhallgató?

A Bluetooth technológia egyre nagyobb szerepet kap a fejhallgatók piacán, a legtöbb gyártó már rendelkezik legalább egy ilyen típusú termékcsaláddal, azonban minden jel arra utal, hogy a vezetékes fejhallgatóknak is megmarad a helyük a piacon.

Hogy ezt beláthassuk, ismernünk kell a vezetékes- és a Bluetooth fejhallgatók közti különbségeket, ezzel együtt pedig előnyeiket és hátrányaikat egyaránt. Ennek tudatában már nagyon könnyű meghatározni, hogy a két típus közül melyiket válasszuk!

A vezetékes fejhallgatók előnyei

 • Egy bizonyos árkategória és szint felett kimagasló hangminőséggel és teljesítménnyel kecsegtetnek.
 • Bizonyos helyzetekben és munkakörökben csak ezek a típusok alkalmazhatók (például hangstúdióban, otthoni hangszeres felvételeknél).
 • Gyakran már a középkategóriában, de professzionális szinten garantáltan igazi hangélmény és térhatás jellemzi őket.
 • A vezetékes kialakításnak köszönhetően soha nem kell tölteni őket.

A vezetékes fejhallgatók hátrányai

 • A Bluetooth fejhallgatókhoz mérten drágábbak, ha jobb hangminőséget akarunk, de a belépő szinten nagyjából hasonló árkategóriát képviselnek.
 • A vezetékes kialakításnak lehetnek esetleges korlátai.

A Bluetooth fejhallgatók előnyei

 • A vezeték nélküli kialakításnak köszönhetően elképesztő szabadságot biztosítanak.
 • A fülhallgatókhoz mérten jobb hangzással rendelkeznek, kényelmesebbek.
 • Már az olcsóbb kategóriában is találhatunk jobb minőségű típusokat.

A Bluetooth fejhallgatók hátrányai

 • Mivel nincs hely a nagy akkumulátornak, rövid üzemidővel rendelkeznek, többségüket gyakran kell tölteni.
 • A hangminőség tekintetében többségük nagyon messze elmarad a vezetékes fejhallgatóktól.
 • Az olcsóbb termékek megbízhatatlan kapcsolódással rendelkeznek, hatótávjuk sokszor alig néhány méter.

Fejhallgató vagy fülhallgató?

Gyakran hallani egy és ugyanazon szövegkörnyezetben vagy egymás szinonimájaként alkalmazva a fejhallgató és a fülhallgató kifejezéseket, ami sajnos téves, hiszen bár két hasonló, de valójában teljesen különálló termékkategóriáról van szó ebben az esetben.

A fejhallgatók ugyanis a klasszikus értelemben vett fülesek, melyek fülpárnával rendelkeznek, azaz minden tekintetben kívülről ölelik körbe a hallójáratainkat, azzal közvetlen kapcsolatba azonban soha nem kerülnek.

Ezzel szemben a fülhallgató kifejezést azokra az eszközökre használjuk, melyek szintén a hang továbbítására szolgálnak, azonban közvetlenül érintkeznek a hallójárattal, tehát gyakorlatilag be kell dugni őket a fülbe azért, hogy használni lehessen őket.

Néhány átfedést és kivételes terméket leszámítva ez a két kategória nagyon jól elkülöníthető egymástól, és fontos figyelembe venni a vásárláskor vagy a válogatáskor, hiszen már a termékek keresésekor okozhat kellemetlenségeket.

Milyen vezetékes fejhallgatót vegyek?

Rengeteg szempontot figyelembe kell vennünk, ha vezetékes fejhallgató vásárlását tűztük ki célul, az alábbiakban pedig sorra vettük az összes lehetőséget, ami ilyenkor fontos kritérium lehet.

Felhasználási mód

Az egyik legfontosabb kérdéskör a vezetékes fejhallgató megvásárlása előtt, hogy pontosan milyen célra választjuk, azaz mire használnánk a mindennapokban, hiszen értelemszerűen nem szabad egy több tízezer forintos terméket venni, ha csak telefonon hallgatnánk rajta zenét.

Lássuk a legáltalánosabb felhasználási módjait a vezetékes fejhallgatóknak:

Professzionális felhasználásra, stúdióba

Túlzás nélkül kijelenthető, hogy a vezetékes fejhallgatók krémjében akkor kutakodhatunk, ha a professzionális, stúdiókörülmények közötti felhasználás a célunk.

Ez a termékkategória jellemzően a legdrágább, ami nem meglepő, hiszen egy stúdióban nincs helye rossz hangképnek, torzításnak vagy problémás zajszűrésnek, ott mindennek a helyén kell lennie.

Ilyen célra kizárólag prémium termékek közül válogathatunk! Az ár ilyenkor a több százezer forintot is elérheti, de kisebb stúdiók esetében már a néhány tízezres kategóriában találunk olyan típusokat, melyek jól kiegészítik a monitorsugárzókat, illetve ideálisak felvételre.

Professzionális felhasználásra, otthonra

Rengeteg ember lételeme a zene. Sokan csak úgy hallgatják, mások azonban hajlamosak elmerülni minden hangban. Őket hívjuk audiofil közösségnek, akik gyakran hallgatnak professzionális szintű vezetékes fejhallgatón zenét, hogy egyetlen részletről se maradjanak le.

Esetükben ugyanúgy a prémium szint a megcélzandó, mint a stúdiós felhasználáskor, ezáltal a több százezer forintos termékek lehetnek a befutók, bár az AKG vagy a Beyer Dynamic vonaláról már tízezresekben is gondolkodhatunk megfelelő minőségért.

Szintén ezt a kategóriát kell megcéloznunk, ha otthoni zenélésre, otthoni stúdiózásra szántuk magunkat, hiszen odahaza egy jó füles elengedhetetlen a minőségi felvételekhez, bizonyos esetekben akár a keverést, a mastert is segítheti, bár ha nem demóról van szó, akkor ezt érdemes stúdióba vinni és szakemberre bízni.

Hétköznapi felhasználásra, otthonra

A hétköznapi felhasználás otthoni környezetben nagyon sok lehetőséget kimerít a vezetékes fejhallgatók esetében. Amennyiben nem akarjuk célzottan meghatározni, hogy kifejezetten zenehallgatásra vagy csak filmnézésre kellene ilyen eszköz, akkor szerencsére van aranyközépút.

Ebben az esetben jellemzően a belépő- és a középkategóriás termékek jöhetnek számításba, azon belül pedig addig nyújtózkodhatunk, amíg a takarónk ér. Nyilván minél többet költünk, és minél megbízhatóbb típust választunk, annál jobb minőség vár ránk.

Azt viszont fontos kiemelni, hogy otthoni felhasználásra a hétköznapokban bőven elegendő maximum a középkategória, ezáltal egy néhány tízezer forintos termék, aminél minden esetben az egyéni preferenciáinknak kell dönteni.

Filmnézéshez

Ha filmnézéshez keresünk vezetékes fejhallgatót, akkor jellemzően legalább három tényezőt kell mindenképpen figyelembe vennünk, ezeket leszámítva azonban csak a pénztárcánk jelenthet korlátot számunkra.

Az első eleve a hangzás, hogy valódi térhatású, 5.1-es vagy 7.1-es élményt kapjunk a fülünkbe. Ma már a középkategóriában is egyre több olyan készüléket találni, ami képes erre!

A második a kábel hosszúsága! Ha kényelmes távolságban akarjuk nézni a filmeket, és ragaszkodunk a kábelhez, akkor minimum háromméteres kábelhosszúsággal rendelkező típus mellett döntsünk.

A harmadik fontos tényező a filmezéshez választott vezetékes fejhallgató esetén a kényelem. Legyen párnázott a füleknél és a fejjel érintkező részeken, és készüljön olyan anyagból, ami jól szellőzik.

Zenehallgatáshoz

Ha zenehallgatáshoz keresnénk vezetékes fejhallgatót, akkor hétköznapi felhasználás esetén szintén elegendő a belépő szintről vagy a középkategóriából válogatni, de érdemes odafigyelni a gyártókra.

A hangtechnika terén nagy múlttal rendelkező márkák, mint például az AKG vagy a Sony jellemzően nem szoktak csalódást okozni, ha zenehallgatásról van szó, azonban itt is érvényes az állítás: csak a pénztárcánk dönt arról, hogy milyen típust veszünk.

Ha tudjuk szabályozni a hangszínt, akkor a középkategóriában már jellemzően mindegyik fejhallgatóból teljesen elfogadható hangzást tudunk kihozni, de érdemes figyelembe venni, hogy mit szeretünk.

A nagy mélyekre a legtöbb ilyen eszköz nem képes, de akadnak, melyek kifejezetten jól hozzák ezt a tulajdonságot. Érdemes odafigyelni rá, olvasgatni a fórumokat, a felhasználói véleményeket és vásárlás előtt esetleg kipróbálni a kiszemelt terméket.

Okostelefonhoz

Egy okostelefonhoz értelemszerűen nem fontos nagy teljesítményű és drága vezetékes fejhallgatót vásárolni, teljesen elegendő a belépő árkategóriában nézelődni, hiszen a telefonhívások nem igényelnek nagy hangminőséget, és a zenéket is jellemzően tömörített formában kapjuk.

Ennek megfelelően elegendő lehet egy néhányezer forintos típus is, amivel kapcsolatban két kritériumot lehet érdemes figyelembe venni azon túl, hogy legalább az alapvető minőségi követelményeknek megfeleljen.

Az egyik ilyen, hogy legyen rajta mikrofon, ezáltal ne csak hallgatni tudjuk vele hívásainkat, hanem válaszolni egyaránt lehessen a segítségükkel.

A másik pedig a kompakt kialakítás, az összehajthatóság. Ez azért lényeges, mert fontos, hogy elférjen a táskánkban, esetleg a zsebünkben. Ilyenkor jó, ha kisebbek a fülpárnák és többek között például elforgathatók is.

Játékhoz

A játékosok számára külön termékkategóriát lehet elkülöníteni a vezetékes fejhallgatók világában. Ezek az úgynevezett gamer headsetek, melyek között található belépő szintű, középkategóriás és prémium termékeket egyaránt.

Hogy melyik ligában nézelődünk, az csak a mi döntésünk, kizárólag a pénztárcánk határozza meg, azonban néhány alapvető követelménynek mindegyik ilyen fejhallgatónak meg kell felelnie.

Ilyen például a kényelem, hiszen a játékosok sokszor órákig a fejükön tartják ezeket a füleseket. Ezen felül nem árt a strapabíró kialakítás, különösen a kábelezés tekintetében, de az is fontos, hogy elég hosszú legyen a kábel, hiszen egy háromméteres vezeték már totális szabadságot nyújt a számítógép vagy a játékkonzol előtt.

Az elhangzottakon felül legyen természetesen mikrofon is a fejhallgatón – ezért nevezzük headsetnek –, sőt ez legyen teljesen leszerelhető vagy egyszerűen elhajtható, hogy ne okozzon kellemetlenséget a játék során.

A hangzás sem sokadlagos szempont, a jó térhangzás ma már alapkövetelmény egy gamer headset esetén, érdemes lehet erre odafigyelni a választáskor.

Zárt vagy nyitott vagy félnyitott vezetékes fejhallgató?

Nagyon fontos kérdéskör a választáskor, hogy zárt, nyitott vagy inkább félnyitott vezetékes fejhallgatót válasszunk magunknak. Sokan azt sem tudják, hogy mi a különbség köztük, ezért most lássuk röviden a lényeget.

A zárt vezetékes fejhallgató

Ha egy vezetékes fejhallgató zárt kialakítású, az azt jelenti, hogy teljesen rászorul a fülre, egy zárt burkot alkot körülötte. Sokan a kimagasló zajszűrés miatt választják ezt a megoldást, hiszen a teljesen zárt fejhallgatónál jobban semmi sem tudja kiszűrni a kintről érkező hanghatásokat.

Fontos még, hogy nemcsak kintről nem enged befelé hangot, hanem bentről kifelé sem, így ha éjszaka filmet néznénk egy alvó ember mellett, vagy olyan mikrofonnál dolgozunk, ahol a legkisebb zaj is beszűrődik, nekünk mégis monitorozni kell, akkor elengedhetetlen.

Hátránya, hogy nem szellőzik, nagyon hamar beleizzad és elfárad a fül, sokan már percek után kellemetlen nyomást éreznek az ilyen típusok használata során, így olyan esetekben nem ajánlott, ha egész nap a fejünkön lenne.

A nyitott vezetékes fejhallgató

A nyitott vezetékes fejhallgató az imént elhangzott típus ellentéte. A fülkagyló kifelé is nyitva van, ami sokszor nem azt jelenti, hogy keresztül lehet látni rajta, de kis szellőzők biztosítják, hogy a fül soha, még hosszabb használat esetén se tudjon beleizzadni.

Hosszabb távon is kényelmesebb a használata, azonban nem árt vigyázni vele, mert módosíthatja a hangot – a zárt megoldáshoz viszonyítva, és gyakran előnyösebben –, miközben a külső zajok is zavaróbbak lehetnek, illetve környezetünket is zavarhatja a belőle kiáramló hang.

Hétköznapi felhasználásra jellemzően kényelmesebb, azonban mikrofonos felvételekre a többségük alkalmatlan. Ha viszont kellően tiszta, részletesebb hangzást akarunk, akkor a nyitott kialakításnak nem lesz párja, noha azt nem árt tudni, hogy egy jobb típus már kisebb vagyonba kerül.

A félnyitott vezetékes fejhallgató

A félnyitott vezetékes fejhallgatók egyfajta zsákutcának tekinthetők a piacon. Valójában nem is léteznek, de mégis nagyon sok helyen alkalmazzák ezt a megkülönböztetést olyan termékeknél, melyeknél nem sikerült elérni a teljes zártságot.

Valójában tehát a félnyitott terméktípusok az elrontott zárt fejhallgatók, melyek kevesebb hangot engednek ki és be, azonban sem az egyik, sem a másik főbb típust nem tudják kiszolgálni, egyfajta átmenetet képviselnek a kettő között.

Nincs direkt célcsoportja, leginkább azoknak szól, akik a két véglet között találják meg magukat. Sok esetben vita tárgyát képezi, hogy lehet-e valami félig nyitott, emiatt ezeket a típusokat is a legtöbbször a nyitott vezetékes fejhallgatók között találjuk, mert nincs köztük túl sok különbség.

Kényelem és kialakítás

A legtöbbször a vezetékes fejhallgatók órákig a fejünkön vannak, emiatt rendkívül lényeges, hogy milyen kialakítással rendelkeznek, illetve mennyire kényelmesek. Ebből a szemszögből legalább öt dologra minden esetben oda kell figyelni:

Fülkagyló mérete és kialakítása

Az emberi fül mérete egy olyan tényező, ami minden személynél eltér, azaz nincs két egyforma belőle. Emiatt a gyártók többsége egy univerzális kialakításra törekszik, ami a legtöbbször az, hogy minél nagyobb fülkagylót tervezzenek, amibe a többség füle belefér.

Ez azonban csak a jobb füleseknél mérvadó állítás, a kisebb, okostelefonokhoz szánt vezetékes fejhallgatók zömének nagyon kicsi a fülkagylója, jellemzően nem éri körbe a fület, inkább csak összenyomja azt, mondhatni elterül rajta, leszorítja, ami nem túl kényelmes.

Érdemes tehát a választáskor olyan fejhallgató mellett dönteni, ami lehet kerek vagy ovális kialakítású, de a fülünket kényelmesen körbeöleli, és a koponyánkon feszül, nem a fülkagylón.

Fülpárna minősége, puhasága

A többség figyelmen kívül hagyja, pedig rendkívül lényeges! A jobb minőségű vezetékes fejhallgatók esetében a fülpárna cserélhető, méghozzá nem véletlenül, ha ugyanis a párnázott felület elkopik vagy kiszakad, az eszköz gyakorlatilag használhatatlanná válik.

Fontos ezen a téren a kellemes puhaság mellett – ajánlott az egyszerű szivacs helyett a memóriahabos kivitel – a jól szellőző anyag használata, legyen az akár műbőr, akár velúr hatású, a lényeg, hogy ne valamilyen kellemetlen műanyag vagy nejlon, esetleg gumi.

Ezek ugyanis beizzasztják, befüllesztik a fület, kényelmetlenné, hosszabb távon használhatatlanná téve ezzel a fejhallgatót.

Fejpánt állíthatósága és béleltsége

A fülpárnák mellett a fejpántra is fontos odafigyelni egy vezetékes fejhallgatónál. Ezen a ponton szintén nagyon kényelmetlen tud lenni egy füles, ha nincs eléggé kipárnázva, akkor hosszabb távon nyomhatja a koponyát, fejfájást is előidézhet.

Lényeges, hogy ezen a ponton vastag párnázat legyen, a legjobb itt is a memóriahabos, és ha izzadásra hajlamos a fejbőrünk, akkor itt is lényeges a légáteresztő, jól szellőző anyag. Illetve az, hogy a pántnak legalább a magassága állítható legyen!

Érdekes alternatívaként jelentek meg a piacon néhány éve a vékony műbőr fejpántos fejhallgatók – az AKG kínálatában például közkedveltek –, ami rendkívül kényelmes alternatíva a párnázat mellett.

Előnye, hogy nagyon könnyű beállítani, nincs mi elkopjon – tehát gyakorlatilag a legutolsó dolog, ami tönkremehet rajta –, pontosan illeszkedik minden fejformához, ezáltal sokkal kényelmesebb lehet, mint a párnázott megoldás.

Vezeték hosszúsága és cserélhetősége

A legtöbb vezetékes fejhallgató esetében egyfajta szabványnak tekinthető a 3 méteres vezetékhosszúság. Ez igencsak alapvetőnek mondható már a hétköznapi használatra szánt típusoknál is.

Az ennél rövidebb vezetékkel rendelkező fejhallgatók jellemzően csak az okostelefonos felhasználás esetén állják meg a helyüket, hogy ne okozzon kellemetlenséget a sok zsinór a zsebünkben vagy a ruhánk alatt.

Ami lényeges pont még ezen a téren, az a vezeték cserélhetősége! Már a középkategóriában is elvárható tulajdonság ez, érdemes olyan fejhallgatót választani, aminél megvan ennek a lehetősége, hiszen a legsérülékenyebb elemről van szó.

Egy cserélhető vezetékkel ellátott fejhallgató kis túlzással örökösnek tekinthető, ha megtört valahol, nem kell az egész fülest a kukába dobni, egyszerű kábelcserével orvosolható a baj. Szabványos csatlakozók ezek, így az új kábel beszerzése nem okozhat problémát.

Súly

A súly szintén egy rendkívül fontos tulajdonság minden vezetékes fejhallgatónál, aminek az oka nem más, minthogy sokan órákon át viselik, és egyáltalán nem mindegy, hogy egy 2-300 grammos szerkezet van közben a fejünkön, vagy egy több mint félkilós dolog.

A nyakat rendkívüli módon fárasztja a nagy súly, de szerencsére a vezetékes fejhallgatók zöme nem nehéz, a legtöbb típusnál teljesen elérhető a 2-300 grammos határ, de nagyjából 400 grammig még bőven a kényelmes kategóriát képviselik.

Keret típusa

Bár vannak bevett szabványok és megoldások, a legtöbb gyártó saját jellegzetességekkel rendelkezik. Vannak masszívabb, tömzsibb kialakítások, mások inkább szellősebb formát képviselnek, de zömében ma már mindegyik fejhallgató műanyagból van.

Bizonyos elemeik esetében előfordulhat a könnyűfém kialakítás, de inkább a műanyag a jellemző. Egyik sem jobb, mint a másik, amennyiben jó minőségű modellt választunk egy ismert gyártótól és vigyázunk rá, akkor évekig hűséges társunk maradhat egy ilyen termék.

A vezetékes fejhallgatók tulajdonságai

Bár a fentiekben rengeteg tulajdonságot érintettünk a vezetékes fejhallgatók kapcsán, ugyanakkor rengeteg tényező maradt még, amit érdemes figyelembe venni a vásárláskor.

Ezek csak az igényesebb felhasználóknak lehetnek fontosabbak, esetleg azoknak, akik szeretik tudni, hogy mit vesznek, hiszen ezeknél a termékeknél rengeteg olyan kifejezés található, ami elsőre idegen lehet sokak számára.

Lássuk ezek közül a legfontosabbakat!

Csatlakoztathatóság

A legtöbb vezetékes fejhallgatóról elmondható, hogy a csatlakoztathatóság tekintetében a 3,5 mm-es jack aljzatokat preferálják. Régifajta erősítőkhöz vagy hangkártyákhoz való csatlakozásra azonban a köznyelvben „kis jack” név alatt ismert megoldás azonban sokszor nem elég.

Ezért fontos, hogy olyan fejhallgatót válasszunk, amihez van 6,3 mm-es jack aljzathoz való átalakító is. Ezek jellemzően egyszerű, a 3,5 mm-es csatlakozóra rácsavarható, aranyozott megoldások, melyek gyakorlatilag lehetővé teszik, hogy bármilyen eszközhöz könnyedén hozzáköthessük a fejhallgatót.

Ma már a belépő szinten is alapvető tartozékok ezek az átalakítók, de sok gyártó így is hajlamos kispórolni a csomagból, tehát érdemes lehet odafigyelni rá, mert ezek az átalakítók jellemzően nem olcsók, hovatovább csak a gyári megoldások igazán minőségiek.

Frekvencia

Minden vezetékes fejhallgatónál feltüntetnek egy bizonyos frekvenciaértéket. Ez azt jelenti, hogy az adott termék mennyire pontosan, milyen tartományon belül képes reprodukálni a hangokat. Az érték általában a következő formában kerül megadásra: 20 Hz – 20 000 Hz.

Amennyiben ezt látjuk, akkor az első szám a fejhallgató által kiadott legmélyebb hang frekvenciáját jelenti. Minél kisebb érték, annál nagyobb mélyeket tud produkálni a füles, általában 15-20 Hz körüli szám az átlagos felhasználóknak tökéletesen megfelel.

A másik érték ugyanezt jelenti, csak a magasak tekintetében. A 20-25 000 Hz közötti eredményeket érdemes itt keresni, azok már jó teljesítményűek. Azonban közel sem mindegy, hogy mellettük mekkora a toleranciaérték!

Amelyik gyártó feltünteti mellette ezt, az jellemzően professzionális mérésekkel és megbízható értékekkel rendelkezik. Ezt a következőképpen szokás jelölni: 20 Hz – 20 000 Hz (-3 dB).

Ez azt jelenti, hogy a fejhallgató mély és magas frekvenciája ilyen mértékben eltérhet. Rengeteg gyártó kihagyja a frekvenciaérték feltüntetéséből, holott nagyon fontos lehet, ellenkező esetben a megadott értéket nem lehet komolyan venni, illetve pontosan értelmezni.

Érzékenység

Bár a gyártók esetén kifejezetten nehéz ellenőrizni a vezetékes fejhallgatók kapcsán az érzékenység mértékét, azonban ennek az értéknek jellemzően a hangnyomásról kell árulkodnia egy termék specifikálásánál.

Egy kicsit konkrétabban: az érzékenység azt a hangnyomást jelzi, amit a fejhallgató 1W teljesítmény mellett 1 méteren belül képes leadni – természetesen földi légköri nyomás mellett. Azaz minél jobb egy hangszóró hatásfoka, annál magasabb az érzékenysége.

Az emberi fülről tudni kell, hogy a 3dB hangnyomás változását érzékeli, így minimum ez az érték szükséges ahhoz, hogy jó teljesítményűnek halljuk a kiválasztott fejhallgatót a használat során.

Impedancia

Míg a korabeli torony hifik esetében elhanyagolhatatlan fontosságú volt, addig manapság vásárlás előtt csak kevesen figyelnek oda a vezetékes fejhallgatók impedancia értékére – amit Ohm-ban adnak meg –, holott szintén nagyon lényeges.

Erre az értékre annak fényében kell odafigyelnünk, hogy hol szeretnénk használni a vezetékes fejhallgatót. A határérték ezen a téren a 32 Ohm. Az ennél alacsonyabb impedanciájú fülesek alapvetően az okostelefonok vagy hordozható zenelejátszók esetében állják meg a helyüket.

Az ennél magasabb impedanciával rendelkező fejhallgatók azonban főként otthoni alkalmazásra, megfelelő erősítés társaságában kelnek igazán életre, egy jó hifihez, gitárerősítőhöz vagy hangkártyához például érdemes magas Ohm értékű terméket választani.

Zajszűrés

A zajszűrés egy rendkívül összetett témakör a vezetékes fejhallgatóknál. Általános tévhit, hogy minden zárt kagylós füles rendelkezik ilyen funkcióval, de valójában ehhez elengedhetetlen a megfelelő kialakítás, a párnák típusa és a hangszórók elhelyezkedése is.

A legtöbb ilyen termék általában passzív zajszűréssel rendelkezik, vagyis nincs bennük aktív zajkeltő rendszer, ami semlegesíteni tudná a kintről érkező zajokat. A nyitott fejhallgatóknál szinte soha nem találkozunk velük, a zárt megoldásoknál is ritkán, inkább a passzív megoldások a gyakoribbak.

Érdemes kitérni arra, hogy a gamer headseteknél sokkal jellemzőbbek az aktív zajszűrő technológiák, méghozzá nemcsak a hangszórók, hanem a mikrofonok esetében is. Ebben a termékkategóriában ez már belépő szinten is gyakran alapvető elvárás.

Hangerőszabályozó, némító

A hagyományos vezetékes fejhallgatók esetében egyáltalán nem jellemző, hogy a kábelen hangerőszabályozó, némító és egyéb kapcsolók kapjanak helyet, aminek az oka leginkább az, hogy az emberek többségének nincs szüksége rá. Kivétel azonban így is akad!

Példának okáért a legtöbb, direkt okostelefonhoz készült, rövidkábeles fejhallgatónál előfordulhat, hogy magán a fülesen, a fülkagyló közelében gombok kapnak helyet, melyek segíthetnek a hangerő szabályozásában és a némításban.

Alapvető kelléknek azonban csak a gamer headsetek esetében tekinthetők. Ezeknél a terméktípusoknál már a belépő kategóriában is elvárás, hogy a kábelről szabályozható legyen például a hangerő, hiszen játék vagy stream közben sokkal egyszerűbb ez a megoldás, mint az erősítő kapcsolódó gombjait megkeresni hozzá.

Kábelminőség

Ez a problémakör különösen a belépő szinten szokott gondot okozni, hiszen rengeteg esetben spórolnak ezen a gyártók, és készítenek minimális védelemmel, illetve bevonattal ellátott megoldásokat, miközben ez rendkívül lényeges.

Minél vastagabb a kábel, jellemzően annál nagyobb védelmet élvez a sérülésekkel szemben, és nemcsak nehezebben törik meg, de az összegubancolódás miatt sem kell aggódnunk, így érdemes odafigyelni rá annak ellenére is, hogy egy jó minőségű kábel bizony akár jelentős mértékben is növelheti a füles súlyát.

Főként a gamer headseteknél jellemzőek a vastag, extra borítással, speciális szövettel átkötött kábelek, míg a jobb minőségű vezetékes fejhallgatóknál gyakran találkozni tekert, pöndörített megoldásokkal, melyek sokkal rugalmasabbak, ezáltal ellenállóbbak a sérülésekkel szemben.

Kiegészítők

Bár a hangzás és a tartósság a két legfontosabb szempont, ha vezetékes fejhallgatót vásárolunk, azonban a jobb minőségű termékekhez jellemzően nagyon sokféle extra kiegészítő járhat, melyek hasznosak lehetnek a mindennapokban. Ezek a következők:

 • Jack átalakító, hogy a 6,3 mm-es csatlakozókhoz is hozzáköthessük a fejhallgatót.
 • Extra kábel, ami akkor lehet alternatíva, ha eleve cserélhető kábeltípusú termékről van szó. Gyakori, hogy egy csomagban hagyományos és pöndörített típust kapunk.
 • Extra fülpárna, ami lehet eltérő anyagból, mint a gyárilag felszerelt, de természetesen ugyanolyan is, mely rendkívüli mértékben növeli a tartósságot, hiszen ez az elem kopik el a leggyorsabban.
 • Hordtáska, ami a sokat utazók számára lehet különösen fontos, hogy ezzel biztonságosan eljuttathassuk a fülest egyik helyről a másikra.
 • Külső hangkártya, ami leginkább a gamer headseteknél gyakori már a belépő szinten is, segítségével pedig nemcsak jobb hangzás, hanem több lehetőség is vár ránk a fejhallgatóval.

Gyakran ismételt kérdések

Milyen vezetékes fejhallgatót vegyek?

Erre a kérdésre a legnehezebb válaszolni. Mindenkinek magának kell tudnia azt, hogy mire szeretne használni egy ilyen kiegészítőt, és a személyes preferenciák figyelembevételével kiválogatni azokat a termékeket, melyek szóba kerülhetnek.

Mivel a kiválasztás folyamata nem egyszerű, ezért is készült el a kapcsolódó nagy teszt. Ezzel segítünk abban, hogy a leendő vásárlók legalább azzal tisztában legyenek, milyen szempontokat kell figyelembe venniük a vásárlás előtt.

Leegyszerűsítve a fentieket, az alábbi kérdéseket minden esetben tegyük fel magunknak egy vezetékes fejhallgató vásárlása előtt, hogy eljuthassunk ahhoz a termékkategóriához, ami számunkra megfelelő lesz majd:

Mire használnánk a vezetékes fejhallgatót?

Zenehallgatásra? A belépő vagy a középszintről érdemes válogatni. Stúdiózásra? Ebben az esetben mélyebben bele kell nyúlnunk a zsebünkbe! Játékra? Akkor nekünk egy gamer headsetre lesz szükségünk.

Mennyit költenénk rá?

A büdzsé a párezer forinttól a több százezer forintig terjedhet. Jellemzően előbb kell feltenni magunknak, mint azt a kérdést, hogy mire használnánk, hiszen hiába akarunk profi stúdió fülest, ha csak 30 ezer forintunk van rá. Ilyen esetben kompromisszumokat kell kötnünk!

Milyen extra igényeink vannak?

Extra igény lehet például az, hogy legyen a fejhallgatóhoz átalakító vagy hordtáska, esetleg 20Hz alatti mélyeket is ki tudjon adni magából. Befolyásolhatják az árat ezek a tényezők, de érdemes kitűzni még a választás előtt az egyszerűség kedvéért!

Melyik a legjobb vezetékes fejhallgató?

Sokan vannak, akik mindenből a legjobbat keresik, így vezetékes fejhallgatóból is, csakhogy egyértelműen kijelenteni egy adott termékből, hogy csak és kizárólag az a legjobb, gyakorlatilag lehetetlen.

Ennek az oka, hogy nagyon sok termékkategóriát és terméktípust tudunk megkülönböztetni egymástól a fejhallgatókon belül, emiatt ami valakinek tökéletes, az másnak kényelmetlen vagy rosszul szól. Nincs két egyforma ember, nincs két egyforma fül!

Ezért is lényeges a vezetékes fejhallgatóknál, hogy ha az ajánlásokat nem érezzük elegendőnek, akkor próbáljuk ki, hiszen elképzelhető, hogy csak egy drágább vagy éppen egy olcsóbb modell tudja kielégíteni az igényeinket.

Hogyan lehet megállapítani, hogy melyik vezetékes fejhallgató szól jobban?

Sajnos ez teljesen szubjektív megítélés kérdése. Természetesen vannak olyan mérőszámok, melyek támpontot adhatnak, ilyenek az érzékenység, az impedancia, de még inkább a frekvenciatartomány, azonban a hangzást rengeteg más egyéb tulajdonság is meghatározza.

Ide sorolható a fülkagyló kialakítása, párnázása, nyitottsága vagy zártsága, de még az is, hogy mekkora hangszóró helyezkedik el benne. Ezek pedig csak a termékhez kapcsolódó jellemzők, az emberi tényezőt figyelembe sem vettük.

Merthogy az ízlés, a hallgatott zenei stílusok vagy a felhasználás módja extra igényeket szabhat. Valakinek kiegyensúlyozottság, másnak hatalmas basszusok kellenek, így nagyon nehéz látatlanban megállapítani, hogy melyik vezetékes fejhallgató szól jobban.

Természetesen a független tesztek és vásárlói vélemények sokat segítenek, de a legjobb, ha ki tudjuk próbálni, hiszen a gyakorlati tulajdonságok ebben az esetben különösen fontosak.

Van különbség a fejhallgató és a fülhallgató között?

A köznyelvben nincs, alapvetően a fejhallgatót és a fülhallgatót egymás szinonimájaként használják nagyon sokan, valójában azonban ez ebben a formában egyáltalán nem igaz, hiszen nem hiába létezik két elnevezés, melyek ráadásul igencsak sokatmondók.

A fülhallgatók ugyanis azok az eszközök, melyek közvetlenül csatlakoznak a fülhöz, a hallójáratba kell helyezni őket, ezáltal kompaktabb, egyszerűen használható és szállítható, ellenben kisebb teljesítményű vagy tudású megoldások.

A fejhallgatók ezzel szemben azok, melyeket konkrétan a fejünkre kell tenni ahhoz, hogy a fülpárnával ellátott hangszórók körbeöleljék a fülkagylót, tehát a hallójárattal nem érintkeznek közvetlenül, emiatt kellemesebb térhangzás vár ránk, méghozzá nagyobb teljesítmény mellett.

Vezetékes vagy vezeték nélküli fejhallgatót vegyünk?

Erre a kérdésre is nekünk kell tudnunk a megfelelő választ. Ma már határozottan megvannak az előnyei a vezeték nélküli megoldásoknak, így könnyebben hordozhatók, kényelmesebben viselhetők, okostelefonhoz vagy utazáshoz sokkal praktikusabbak, egyszerűbben kezelhetők.

Azonban közel sem nyújtanak olyan teljesítményt és hangminőséget, mint a vezetékes fejhallgatók, így otthoni felhasználásra, vagy ha kimagaslóan fontos a hallottak kvalitása, akkor feltétlenül ragaszkodjunk ehhez a megoldáshoz.

Egyik sem rosszabb vagy jobb feltétlenül, mint a másik, ellenben mindkét termékkategóriának megvan a maga felhasználási lehetősége. Ezt kell figyelembe venni elsődlegesen a választáskor.

Mitől recseghet egy vezetékes fejhallgató?

Ha vezetékes fejhallgatónál hanghibákat tapasztalunk, akkor a háttérben jellemzően a kábelhez kapcsolódó problémák állnak. Jellemzően a terméktípus legsérülékenyebb elemeiről van szó, így amennyiben a csatlakozó sérült, esetleg a kábel belül megtört, akkor jelentkezhetnek hanghibák.

Ezek javítása az esetek többségében lehetetlen, illetve nem éri meg sem a pénzt, sem a fáradtságot – kivéve egy prémium kategóriás típus esetén, melyek gyakran eleve lecsatolható, cserélhető vezetékkel rendelkeznek éppen az ilyen esetek miatt.

Mitől lesz valami gamer fejhallgató?

Bár nincs erre bevált recept, aki egyjátékos módban szereti élvezni kedvenc digitális kalandjait, az természetesen egy hagyományos vezetékes fejhallgatóval is kimagasló élményeket szerezhet magának, de nem véletlenül vannak külön gamer headsetek a piacon.

Ezek a termékek már a megjelenésükkel messziről éreztetik, hogy a videojátékokhoz készültek, ezen felül rendelkeznek mikrofonnal, valamint olyan megoldásokkal, melyek segítik a játékélmény növelését – például vezetékre szerelt hangerőszabályozóval és így tovább.

Zárt vagy nyitott vezetékes fejhallgatót vegyek?

Az attól függ, hogy mire használjuk majd a készüléket! Amennyiben az a cél, hogy teljes egészében kiszűrjük a kinti zajokat, tehát csak a hangszóróból érkező hangot halljuk a fülünkben, és azt a környezetünk se hallhassa, akkor a zárt kialakítás lesz a befutó.

Minden más esetben jó döntés lehet a nyitott fejhallgató, mely jellemzően jobban szellőzik, de a hangzás vagy a teljesítmény tekintetében a kettő között nehezen lehetne különbséget tenni. A legtöbbször tehát a nyitott változat tökéletesen megállja a helyét!

Létezik zajszűrős mikrofonnal ellátott vezetékes fejhallgató?

Létezik, és köztük ráadásul rengeteg kiváló típust is találunk annak függvényében, hogy mit engedhet meg magunknak a pénztárcánk. A legjobb minőségűek a gamer headsetek, de a hagyományos típusok között is találunk már aktív zajszűrős megoldásokat.

Amire ugyanis fontos odafigyelni, hogy – már amennyiben valóban fontos ezen a téren a kimagasló tudás –, a mikrofon aktív zajszűrő megoldásokkal legyen ellátva, hiszen csak így lehet megfelelő eredményt elérni a segítségével.

Mire figyeljünk, ha kényelmes vezetékes fejhallgatót akarunk vásárolni?

Sokan csak azt figyelik, hogy kellően vastag párnázat legyen a fejhallgató fülkagylóján, illetve a fejpánton, valójában azonban ez csak a kényelem egyik oldala. Nyilván fontos a párnás kialakítás, de más tulajdonságok sokkal lényegesebbek lehetnek.

Például a párna bevonata és alapanyaga. A memóriahabos típusok sokkal kényelmesebbek és kevésbé hajlamosak a deformációra, mint a hagyományos szivacs, miközben a bevonat tekintetében a műbőr, a velúrszerű anyagok, a szellőző megoldások előnyösek.

Ellenkező esetben nemcsak kényelmetlenségtől, hanem kellemetlen izzadástól is folyamatosan tartanunk kell majd. Ezen felül a kényelemhez tartozik az is, hogy legyen állítható a fejpánt, illetve elég hosszú a kábel ahhoz, hogy ne korlátozzon minket semmiben.

Sok esetben – például hangszeres játék vagy irodai munka esetén – kényelmesebbek azok a fejhallgatók, melyek csak az egyik oldalán rendelkeznek vezetékkel. Sokan tartanak tőlük, pedig ugyanolyan tartósak, ha nem tartósabbak, mint a kétoldalt vezetékelt megoldások.

Miért előnyösebbek a cserélhető vezetékkel ellátott fejhallgatók?

Mert ezzel kiküszöbölhetjük az egyik leggyakoribb és legáltalánosabb hibafaktort, ami a vezetékes fejhallgatók esetén jelentkezhet, mégpedig a kábel megtörését, illetve meghibásodását, ami a legtöbb esetben a füles kidobását eredményezi.

Ha a kábel cserélhető – jellemzően egy speciális mini XLR csatlakozós megoldás található a minőségi daraboknál –, akkor probléma esetén nem kell vadonatúj fejhallgatót vennünk, csak kicseréljük a kábelt, és használhatjuk tovább.

A fejpántos vagy a fejpárnás vezetékes fejhallgató kényelmesebb?

Teljes egészében ízlés kérdése. Ki erre, ki arra esküszik, de azt nem árt tudni, hogy a minőségi kialakítás sokkal fontosabb, hiszen amennyiben erről van szó, akkor a fejpántos és a fejpárnás megoldás egyaránt nagyon kényelmes lehet.

Alapvetően mindkét esetben a beállíthatóság a lényeg, hogy hozzá tudjuk igazítani a fejformánkhoz. Ilyen esetben mindegyik típus nagyon kényelmes lehet, egyik sem jobb vagy rosszabb, mint a másik, de érdemes kipróbálni őket, hiszen nem véletlenül létezik kétféle. Ami nagyon lényeges, hogy vagy egyik, vagy másik mellett döntsünk, ha ugyanis kemény műanyag vagy fém dörzsöli a fejünket, az rendkívül kényelmetlen lehet, hosszabb távon alkalmatlanná teszi a viselésre a fejhallgatót.